E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ankara Valisi Topaca vatandaşla buluştu 

Ankara Valisi Ercan Topaca, Altındağ ve Mamak İlçelerinde Vatandaşlarla Buluştu

7.07.2017 - 15:53
Ankara Valisi Topaca vatandaşla buluştu

Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca, 6 Temmuz Perşembe günü Altındağ ve Mamak ilçelerimizin farklı mahallelerinde muhtarlar ve mahalle sakinleriyle buluşarak sorun ve taleplerini dinledi. 
Halkla buluşma toplantılarında ayrıca Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Mamak Kaymakam Vekili Turgay Ünsal, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Barış Yavuz da hazır bulundu. 

Ulubey, Önder, Battalgazi, Başpınar, Ali Ersoy Mahallelerinin muhtarları ve mahallelerin sakinleri ile bir araya gelen Vali Ercan Topaca, katılımlarından dolayı teşekkür ederek Vali Yardımcısı, Altındağ Kaymakamı, Altındağ Belediye Başkanı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü İl Göç İdaresi Müdürü ve diğer görevlilerle birlikte sorun ve ihtiyaçları görüşmek ve çözüm üretmek üzere burada olduklarını söyledi. 

Son dönemde ülkemizde yaşanan gelişmelere değinen Vali Ercan Topaca, “Birileri bir şeylerle oynamak istiyor, biz de onlara izin vermek istemiyoruz. O hususlarla ilgili hem bir bilgi paylaşımı yapmak hem de sizleri dinlemek bizim için çok önemlidir. Sizlerin elbette şimdi gelirken gördüm, mahallenin biraz Siteler’le de bitişik olması, iş yerleri ile bitişik olmasının da getirdiği bazı sorunlar var ama onlar bir şekilde aşılabilecek sorunlar. Esas bizi ilgilendiren sizin huzurunuz, güvenliğiniz, sağlığınız, çocuklarımızın eğitimi, onların geleceğe iyi bir şekilde hazırlanması. Buna gayret ediyoruz.” 

İçinde bulunulan mahallelerin çok sayıda Suriyeli, Iraklı mülteciye de ev sahipliği yaptığını, onlarla zaman zaman ufak tefek sorunlar da yaşanabildiğini ifade eden Vali Ercan Topaca, Suriyeliler ve diğer mülteciler hakkında şu görüşlere yer verdi: 

“Suriyeliler, 1918 yılına kadar aynı ülkenin pasaportunu taşıdığımız, aynı devlete bağlı, aynı dine mensup olduğumuz bir halktı. Ben iki yıl Hatay Valisi olarak görev yaptım. O bölgeyi çok iyi tanıyorum. Bizimle kültürü, yaşantısı, inancı, yemesi, içmesi benzer olan, bu kadar yakın olan başka bir toplum yok. Suriyelilerle bizim aramızda akrabalık bağları var. Ama onlar için içinde bulundukları durum bir şanssızlık. Kendi devletleri bir acziyet içerisine düştü. Bildiğiniz gibi 2011 yılından sonra bize yaklaşık 3 milyon civarında Suriyeli misafir geldi. Bunun da şu an bizim tahminimiz 80-85 bin civarı da Ankara’da. Ankara’nın nüfusuna ve büyüklüğüne göre bu sayı çok fazla değildir. 1,5 milyon nüfuslu bir şehir olan Hatay’da 440 bin civarında Suriyeli vardı. Hatay, onlarla kaynaştı. Dolayısıyla onlara sahip çıkma konusunda, onları bağırlarına basma, sofrasını paylaşma hatta kız alıp verme konusunda çok güzel gelişmeler oldu.” 

Ülkemizde son dönemde yaşanan bazı gelişmeler neticesinde kasıtlı olarak birilerinin “Bunlar sizin işinizi elinizden alıyor, sizin ekmeğinizi elinizden alıyor, suç işliyor, karşılığında bir ceza görmüyor.” şeklinde dedikodular ürettiğini, bunun da toplumda yanlış bir algıya neden olduğunu dile getiren Vali Topaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir suç varsa, yanlış bir şey yapılmışsa müdahale etmekle görevli binlerce askerimiz var, polisimiz var. Şimdi muhtemeldir ki sizin buralarda da çalışan, sizinle birlikte aynı mahalleyi, yolu, sokağı, kahveyi paylaşan birçok Suriyeli kardeşimiz var. Bunlarla ilgili de sizlere bir şeyler diyebilirler. Şunu bilmenizi istiyoruz, Devlet olarak, hangi ülkeden olursa olsun, kim olursa olsun suç işliyorsa, yanlış bir şey yapıyorsa biz onun yakasına yapışıyoruz ve hesabını soruyoruz. Bu konuda kimsenin aklına bir şey gelmesin. Acaba Suriyelileri, Suriye’den gelenleri devlet koruyor mu, onlara işlem yapmıyor mu gibi bir düşünceniz olmasın. Sayın Başbakanımız da bu konuda bir açıklama yaptı, ‘Yanlış yapanı sınır dışı ederiz.’ dedi. Bunu ben Hatay Valisi olarak görev yaptığım dönemde de yaptım. Suça karışan yaklaşık bin civarında Suriyeliyi Cilvegözü sınır kapısından geri gönderdik. Şimdi de burada zaman zaman dilencilik yapan, yanlış işlere karışan Suriyelileri ülkemizin farklı illerindeki kamplarımıza gönderiyoruz. Ama biz şunu biliyoruz: Bu insanlar keyfi olarak kendi ülkesinden çıkıp gelmedi. Oradan bir zulümden, bir zalimin zulmünden kurtulmak için, çoluğunu çocuğunu aldı geldi. Bizler Müslümanız Allah’a şükür. Aynı Peygamber’e, aynı Kitaba inanan aynı ümmetiz. Suriyeliler de aynı bizim gibi. Bizim dinimizde, Veda Hutbesi’ni açın okuyun; hiçbir ırkın, hiçbir kişinin birinin diğerine renkten, ülke ayrılığından dolayı bir üstünlüğü söz konusu değil. Üstünlük, iyi insan olmakladır. Diğer insanların ihtiyacını görmekle üstün olunabilir. Değilse ırkın, mezhebin, rengin hiçbir önemi yok. Dolayısıyla biz millet olarak böyle yaklaşıyoruz. Biz bu insanların elinden tuttuk. Sadece Suriyeliler değil. Şunu da bilin, Irak’tan da geliyor. Ta Somali’den geliyor, Afganistan’dan geliyor. Hepsi bir umutla orada yaşadıkları sıkıntıları, kendi ülkelerinde erişemedikleri refaha, huzura, güvene bir umutla bizim ülkemizde erişmek üzere geliyorlar. Dolayısıyla biz onlara kardeş olarak, insan olarak iyi muamele etmek, onları buralarda tutunmaları, iş sahibi olmaları, çoluğunu çocuğunu yetiştirmeleri konusunda da imkânlarımız ölçüsünde onlara yardımcı olacağız. Bir de şu söyleniyor: ‘Devletimizin imkânları onlara aktarılıyor.’ Değerli arkadaşlar, böyle bir şey yok. Bizim devletimiz büyük bir devlettir. Devletimizin imkânları vardır. İhtiyacı olan herkese bir şekilde biz yardım ediyoruz. İçinizden, etrafınızdan çok muhtaç durumda olanlar olabilir. İşte Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Müdürlerimiz, herkes burada. Eğer hiçbir yere ulaşamıyorsanız gelin bana. Elbette devletimizin imkânları sınırsız değildir. Gerçek anlamda ihtiyaç sahibi, fakir olan, sıkıntısı olan kim olursa olsun hiçbir şekilde memleketine, milliyetine, rengine bakmaksızın biz bu yardımları yapıyoruz. Bir de tabii bizim milletimiz, Allah’a şükür çok hayırsever bir millet. Dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar hayırsever bir millet.”

Vali Ercan Topaca, konuşmasının ardından muhtarların ve mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm önerileri üzerinde onlarla sohbet etti. 
Toplantıların ardından Vali Ercan Topaca, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İyi para kazanıyordu'
Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan kayınpederi Kadir Demirel’i ...
Zeytin atıkları sayesinde zengin oldu
Pirina olarak sattığı zeytin atıklarından kimyasal içermeyen mangal kömürü ...
İranlı zenginler ortalığı birbirine kattı
İran'dan tatil için Kuşadası’na gelen İranlı turistler, eğlencede sınır ...
 
'Sizi HDP'liler sandık'
Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Reyhanlı katliamı davasından ...
İstiklal Caddesi'nde dehşet
Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki tarihi Rumeli Han'ın restorasyonu sırasında ...
Güvenlikçinin dövdüğü bakın kim çıktı?
ODTÜ mezuniyet töreninde güvenlik görevlisinin darp ettiği kişi, CHP'nin ...
 
Sansasyonel eylem yapacaklardı
İstanbul’da sansasyonel eylem hazırlığındaki terör örgütü DEAŞ hücresi ...
ODTÜ’de güvenlik skandalı
ODTÜ'deki mezuniyet töreninde bir güvenlik görevlisinin tartıştığı öğrenci ...
CHP'li vekil ziyaret etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, 121 gündür açlık grevinde olan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
MERSİN
ölüm haberi
mehmet özkan
Kayseri Erciyesspor
İtalya
benzin
iett
ygs sonuçları öğren