E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ALTINDA SON DURUM - Günlük Altın fiyatları 23 Temmuz 2014 - Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 

22 ayar altın fiyatları, gram altın fiyatları, günlük altın fiyatları öğren, 23 Temmuz 2014 çeyrek altın fiyatları, hediyelik altın bilezik fiyatları, Tam altın ne kadar oldu? Çeyrek altın da son durum? 23.07.2014 çeyrek altın fiyatları, çeyrek altın 23 Temmuz 2014 fiyatları, Günlük Altın fiyatları 23 Temmuz 2014 - Çeyrek altın fiyatı ne kadar? haberi, Altın düşecek mi? Altın yükselecek mi? Altın fiyatları ne zaman düşer? 23 Temmuz 2014 döviz kurları, Euro ne kadar? 23 Temmuz 2014 Dolar ne kadar?

23.07.2014 - 10:17
ALTINDA SON DURUM - Günlük Altın fiyatları 23 Temmuz 2014 - Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

Altın'da son durum hareketlerini ve döviz kurlarını haberimizin devamında görebilirsiniz. 


23 Temmuz 2214 Çarşamba gününe ait güncel altının gram fiyatı alış; 88,3656 TL olup, satış ise 88,4192 TL'den işlem görmektedir.

Güncel çeyrek altın fiyatı ise alış; 141,3864 TL olup, satış 144,5829 TL'den işlem görmektedir.

Güncel yarım altın fiyatı alış; 281,8891 TL olup, satış ise 289,1658 TL'dir.

Tam altının fiyatı ise alış; 565,5456 TL olup, satışı ise 576,5629 TL'den işlem görmektedir.

Cumhuriyet altının fiyatı ise alış; 590,0000 TL olup, satışı ise 600,0000 TL'den işlem görmektedir.

Ata altının fiyatı ise alış; 583,2189 TL olup, satışı ise 597,7861 TL'den işlem görmektedir.

Altının Ons fiyatı ise alış; 1.305,8600 TL olup, satışı ise 1.306,0900 TL'den işlem görmektedir.

Amerikan Doları ise şuan itibari ile alış; 2,1045 TL olup, satış ise 2,1053 TL olarak geçmektedir.

Euro ise şuan itibari ile alış; 2,8339 TL olup, satış ise 2,8358 TL olarak geçmektedir.

Altın üç ayın zirvesinin altında kaldı

Altın, dolar ve hisse senetlerindeki yükselişlerin etkisi ile üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinin altında kaldı

Altın üç ayın zirvesinin altında kaldı

Altın, ABD'de ekonomik verilerinin doları güçlendirmesi ve hisse senetlerini yükseltmesi ve bunun sonucu, altına yönelik alternatif yatırım talebinin zayıflaması sonucu, üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinin altında işlem gördü.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,306.42 dolardan bugün Singapur saati ile 11:42'de, 1,307 dolar seviyesine geldi. Metal, 10 Temmuz'da 1,345.17 dolara kadar çıkarak, 19 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve geçen hafta düşerek, son yedi haftada ilk kez haftalık kayıp gerçekleştirdi. 

Altın dün, ABD'de konut satışlarının sekiz ayın zirvesine çıktığını gösteren veri sonrası, doların euro karşısında sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının etkisi ile yüzde 0.5 değer kaybetti. Diğer yandan, ABD'de dün açıklanan tüketici fiyatları enflasyonun Haziran ayında daha yavaş bir hızda arttığını gösteren veri sonrası, Asya hisse senetleri bugün yükselişini üçüncü güne taşıdı. Altın geçen yıl, ekonomideki iyileşme ve enflasyonun hızlanmaması ile birlikte, Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 28 değer kaybetti ve 12 yıl süren boğa çıkışını sonlandırdı.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın, karışık çıkan ABD verileri sonrası savunmada kaldı," dedi ve "Altın, değerlenen dolaar ve güçlü hisse senedi piyasası rallisine karşı mücadele ediyor. Bu durum muhtemelen altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor" şeklinde görüş bildirdi. 

Fiyatlar bu yıl, kısmen Ukrayna ve Orta Doğu'da artan jeopolitik tansiyonun güvenli liman alımlarını getirmesi sonucu yüzde 8.8 sıçradı. Avrupa Birliği (AB), Ukrayna üzerinde bir Malezya yolcu uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya'yı finansman açısından sıkıştırmak için, bu ülkenin sermaye piyasalarına ve hassas enerji ve savunma teknolojilerine girişine kısıtlamalar getirme tehdidinde bulundu. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dünkü seviyesi olan ons başına 1,308 dolardan 1,309.20 dolara geldi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, fonun internet sitesindeki verilere göre, dün yüzde 0.2 arttı. 

Spot gümüş, dünkü seviyesi olan ons başına 20.9486 dolardan bugün 20.9415 dolara geldi. Spot platin ve palladyum fazla değişmeyerek, sırasıyla ons başına 1,488.69 dolar ve 873.41 dolar seviyelerinde kaldı.

Altın 3 ayın zirvesi yakınında 

Altın, dolardaki güçlü seyrin artan tansiyon ile gelen güvenli liman alımlarını dengelemesi sonucu 3 ayın zirvesi yakınında.

Altın, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artacağı beklentileri ile güçlenen doların, Ukrayna ve Gazze'de artan tansiyondan dolayı gelen güvenli liman alımlarını dengelemesi ile birlikte üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinin altında işlem gördü.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,312.49 dolardan bugün Singapur saati ile 11:36'da 1,312.60 dolara geldi. Metal 10 Temmuz'da 1,345.17 dolar ile 19 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeden geri çekildi ve geçen hafta düşerek, son yedi haftada ilk haftalık kaybını yaşadı. 

Altın geçen yıl, ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 28 değer kaybetti. ABD ve Avrupalı liderler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna üzerinde Malezya Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağının Rusya'dan geldiği söylenen bir füzeyle düşürülmesinin ardından, kendini yalnızlaştırma riski ile karşı karşıya olduğu mesajını geçti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'deki çatışmaları durdurmaya yönelik ateşkes görüşmelerine katılmak üzere Kahire'ye geldi.

Çin'de bankaların kötü borçlarını satın almak için kurulmuş dört fondan birinin bir birimi olan Cinda Futures Co.'nun analistlerinden Lv Jie, "İyileşen ABD verileri dolar için olumu, ancal bu durum altın üzerinde baskı oluşturuyor," dedi ve "Altın artan jeopolitik gerilimden bir miktar destek alıyor, ancak uzun vadeli aşağı trend, ABD'de faizlerina rtırılacağı belklentilerinden dolayı etkisini koruyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bugün ABD'de açıklanacak olan ve Ekim 2012'den bu yana en yüksek seviyesini koruması ve buna bağlı olarak Fed'in para politikasını daraltması için durumu güçlendirmesi beklenen ABD enflasyon verisi öncesi son bir ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. 

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,314.50 dolara indi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, fonun internet sitesindeki verilere göre, dün yüzde 0.2 düştü. 

Spot gümüş, dünkü seviyesi olan ons başına 20.9242 dolardan 20.9414 dolara geldi. Spot platin yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,487.88 dolara inerken, spot palladyun yüzde 0.5 kaybederek ons başına 871 dolara geriledi.

Altın yükselişini sürdürüyor 

Altının onsu, dünya siyasetinde artan gerilimin etkisiyle yükselişini sürdürerek, 1300 doların üstünde işlem görüyor. inShare Mail Sonra OkuYazdır Rusya’ya düşürülen Malezya uçağına yönelik baskıların artması, jeopolitik risklerin artacağı beklentisi yarattığından, altın yatırımları arttı. Altının onsu, yüzde 0,5 yükselişle 1311 dolardan işlem görüyor. Japonya borsası kapalı olduğunda altın borsasında ticaret hacmi düşük kaldı. Malezya uçağının düşürüldüğü Perşembe günü altının onsu yüzde 1,4 yükselmişti. Ancak yatırımcıların ilgisini ertesi gün geçti ve altın haftanın son gününü yüzde 2’ye yakın değer kaybederek kapattı. 

1300 DOLARI KORUYACAK KADAR İLGİ VAR 

Singapur’dan bir altın işlemcisi, “Son işlem günündeki düşüşe rağmen, piyasada altının onsunu 1300 doların üzerinde tutmaya yetecek kadar güvenli liman arayışında yatırımcı var” dedi. İşlemci, “Malezya uçağına yönelik gelişmelere ek olarak, Gazze sınırındaki olaylar da altının güvenli liman algısını artıracaktır” diye devam etti.

YATIRIMLAR ARTTI

Yatırımcıların ilgisini gösterir şekilde, dünyanın en büyük altın borsaso SPDR Gold Trust’taki yatırımlar 1,8 ton artarak 805,14 tona çıktı. 
star

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkbank iştiraklarini satıyor!
Halkbank, Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik'teki hisselerin satışının ...
Gergedan boynuzunun fiyatı altın fiyatlarını solladı!
Sağlık alanındaki batıl inanışlar, küresel vahşi yaşamı tehdit ediyor. ...
Emekli ve işsizlik maaşları bayram öncesi ödenecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli ve işsizlik maaşlarının ...
 
Türkiye'den İsrail mallarına boykot!
Birçok kurum ve kuruluş, insanları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ...
İsrail'den Türk mallarına boykot
İsrail'in en büyük süpermarketleri birbiri ardına Türk mallarına karşı boykot başlattı.
Dolar Yatırımcıları Bu Habere Üzülecek!
Dolar yatırımcıları bu habere çok üzülecek.Dolar/TL paritesi son 6 haftanın ...
 
Borsa İstanbul'da şok gelişme... Tüm işlemler durdu!
Borsa İstanbul, Pay Piyasası alım satım sisteminde meydana gelen teknik ...
21 Temmuz 2014 Pazartesi - ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM - Günlük Çeyrek Altın - Yarım Altın - Tam Altın - Cumhuriyet Altın Fiyatları
Altında son durum.... 21 Temmuz 2014 - Çeyrek altın fiyatı ne kadar? haberi, ...
‘Kesin emeklilik’ garantisi veren dolandırıcılara dikkat
Türkiye’de mecliste Torba Yasa görüşmelerini fırsat bilen dolandırıcılar, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Club Brugge
Euroleague
fatih terim
Christoph Daum
Çankaya Köşkü
Endonezya
Sayıştay
New Orleans Pelicans