E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Altın Portakal Film Festivali başlıyor! 

Bu yıl 56'ncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali başlıyor...

26.10.2019 - 15:41
Altın Portakal Film Festivali başlıyor!

Festival kortej coşkusuyla başlayacak. Saat 15:00’da Cam Piramit’in önünden başlayacak Kortej, Antalya Kültür Merkezi (AKM), Yüzüncü Yıl Bulvarı, Anafartalar (Güllük) Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Işıklar Caddesi güzergahı üzerinden devam edecek ve Eski Belediye Binası’nda sona erecek. 6 kilometrelik kortejde, festival bando takımı, DJ performansı ve ünlü film karakterlerinin maskotları yürüyüşe renk katarken, sinema ve televizyon dünyasından yıldız isimler Antalyalıları selamlayacak.

Antalya’da ünlüler geçidi yaşanacak

Sinema ve televizyon dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşecek kortej, festivalin Açılış Töreni’nin de yapılacağı Kapalı Spor Salonu’nda son bulacak. Halka açık ve ücretsiz olan törende, Selma Güneri ve Ahmet Mekin’e Onur Ödülleri, Can Kolukısa’ya da Yıldırım Önal Anı Ödülü sunulacak. Gecede ayrıca, Festivalin bu yılki afişini süsleyen Türkan Şoray da katılacak.

Anjelika Akbar ve Candan Erçetin’den müzik şöleni

Anjelika Akbar’ın piyano resitali ile başlayacak olan ve CNN Türk’ten canlı yayınlanacak olan gecenin finalinde, Türkçe müziğin en önemli söz yazarı ve şarkıcılarından Candan Erçetin, senfonik bir konser verecek. Açılış Töreni halkın katılımına açık ve ücretsiz olacak.

Festival’de rekor satış!

Gösterimlerin de yarın başlayacağı Festivalde bu yıl rekor satışlar yaşanıyor. Onur Ünlü’nün yönetttiği ve Demet Evgar’ın başrolünde olduğu “Topal Şükran’ın Maceraları”, “Dünya Sineması” bölümünde yer alan, Jong Joon Ho’nun Altın Palmiyeli karakomedisi “Parazit”, Brezilyalı yönetmen Alejandro Landes’in San Sebastián’da En İyi Film seçilen hipnotik filmi “Monos” ve Céline Sciamma’nın eleştirmenlerce yılın filmlerinden biri olarak gösterilen draması “Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi”nin biletleri tükenmiş durumda.

Bileti bitmek üzere olanlar

Cenk Ertürk'ün “Nuh Tepesi”, Emin Alper’in “Kız Kardeşler”, Lauren Greenfield’in “İpleri Elinde Tutan Kadın”, Billie Piper’ın “Ayrık Otları”, Nicolas Bedos’un “Yeni Baştan”, Hirokazu Kore-eda’nın “Saklı Gerçekler”, Karim Aïnouz’un “Görünmez Yaşam”, Atiq Rahimi’nin “Nil'in Meryem’i”, Dag J. Haugerud’un “Çocuklar” ve Joe Odagiri’nin “Zaman Her Şeyi Siler” filmlerinin biletleri ise bitmek üzere.

Biletlerde bu yıl indirim var!

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler bölümlerindeki film gösterimlerinin tümünün ücretsiz olacağı Festivalin biletleri biletix’te satışta olacak. Bilet fiyatlarında artış yerine indirim sağlayan festivalde, geçen yıl 6 TL olan Tam biletler bu yıl 5 TL’den satışa sunulurken, öğrenci, öğretmen ve emeklilerin yararlanabileceği İndirimli biletler ise 4 TL’den 3 TL’ye düşürüldü. Festivalin gösterimleri, Antalya Kültür Merkezi’ndeki (AKM) Aspendos Salonu ve Perge Salonu’nda ve Migros AVM’de bulunan Cinemaximum’un 6. ve 7. salonlarında gerçekleşecek.

56. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ PROGRAMI
ALTIN PORTAKAL KORTEJİ

26 Ekim 2019, Cumartesi / Saat: 15:00 - 17:30

Başlangıç: Antalya Kültür Merkezi (AKM) Bitiş: Eski Belediye Binası

AÇILIŞ TÖRENİ

26 Ekim 2019, Cumartesi / Saat: 19:00 (Kırmızı Halı), 20:00 (Tören)

Kapalı Spor Salonu

FESTİVALDE BUGÜN / 26 EKİM, CUMARTESİ

ÇOCUKLARA PORTAKAL Festivalin küçük izleyicilere özel hazırladığı Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler seçkisinde, “Toz Kardeşler”, “Dans Eden Kamera”, “Felaket”, “Morris Lessmore ve Uçan Kitaplar”, “Babasının Oğlu”, “Satılık Fare” ve “İki Balon” adlı filmler, 12:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de ücretsiz gösterilecek. 

CANNES’IN EN İYİSİ ANTALYA’DA!

 “The Host / Yaratık” (2006), “Mother / Ana” (2009), “Snowpiercer” (2013) gibi modern sinema klasikleriyle tanıdığımız ve en son “Okja” (2017) ile tartışmalar yaratan Bong Joon Ho’nun Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan karakomedisi “Parasite / Parazit”, saat 12:30’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.

ALİ ATAY’DAN ÖDÜLLÜ PERFORMANS

 Haluk Bilginer ve Ali Atay'ın güçlü performanslarıyla öne çıkan, dünya prömiyerini yaptığı Tribeca’dan senaryo ve erkek oyuncu dallarında ödül kazanan Cenk Ertürk filmi “Nuh Tepesi”, saat 15:15’de Cinemaximum (Migros) Salon 7’de.

‘DEMİR KELEBEK’ PERDEDE Lauren Greenfield’in eski Filipinler Başbakanı Ferdinand Marcos'un eşi “Demir Kelebek” Imelda Marcos’u anlattığı belgeseli “The Kingmaker / İpleri Elinde Tutan Kadın”, Türkiye’de ilk kezAntalya’da. Film, saat 15:30’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da gösterilecek.

MERYEM’İN ÇİLESİ “Sabır Taşı ,Kahrolsun Dostoyevski” kitapları Türkçeye de çevirlen Afgan asıllı Fransız yazar ve film yönetmen Atiq Rahimi’nin Toronto’da gösterilen filmi “Our Lady Of The Nile / Nil’in Meryem’i”, saat 18:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de.

HİPNOTİZE EDEN DENEYİM 2011’de çektiği “Porfirio” ile festivallerin radarına giren Brezilyalı yönetmen Alejandro Landes’in San Sebastián’da En İyi Film seçilen ve Sundance’in Dünya Sineması bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan hipnotize edici filmi “Monos”, saat 18:30’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.

YILIN ALTERNATİF ROMCOM’U “Doctor Who” (2005), “Secret Diary of a Call Girl” (2007), “Mansfield Park” (2007) gibi kült televizyon dizilerinin ödüllü oyuncusu Billie Piper’ın ilk yönetmenlik denemesinde başrollerini Lily James, David Thewlis ve Kerry Fox gibi isimlerle paylaştığı, dünya prömiyerini yaptığı Venedik’te eleştirmenlerce yılın en iyi romantik komedilerinden biri olarak gösterilen filmi “Rare Beasts / Ayrık Otları”, Türkiye’de ilk kez Antalya’da! Film, saat 21:00’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.

KUİR ASLAN ADAYI Norveçli yönetmen Dag J. Haugerud’un Venedik’te Kuir Aslan’a aday olan filmi “Beware Of Children / Çocuklar”, saat 21:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de.

FESTİVALDE YARIN / 27 EKİM, PAZAR

ÇOCUKLARA PORTAKAL Festivalin küçük izleyicilere özel hazırladığı Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler seçkisinde, “Toz Kardeşler”, “Dans Eden Kamera”, “Felaket”, “Morris Lessmore ve Uçan Kitaplar”, “Babasının Oğlu”, “Satılık Fare” ve “İki Balon” adlı filmler, 12:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de ücretsiz gösterilecek.

VENEDİK’TEN ÖDÜLLÜ Tunuslu yönetmen Mehdi Barsaoui’nin Venedik’te En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan filmi “A Son / Bir Oğul”, saat 12:00’de AKM Aspendos Salonu’nda.

ÜNLÜ OYUNCULARLA FRANSIZ KOMEDİSİ Fransız aktör Nicolas Bedos’un Daniel Auteuil, Guillaume Canet ve Fanny Ardant gibi Fransız sinemasının usta isimlerini bir araya getirdiği komedisi “La Belle Epoque / Yeni Baştan”, saat 12:00’de AKM Aspendos Salonu’nda.

DİSTOPİK ‘BİNA’ Orçun Berham’ın distopik bir Türkiye’de geçen ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan filmi “Bina”, saat 14:30’da film ekibinin katılımıyla AKM Aspendos Salonu’nda.

SENEGAL’DEN İSTANBUL’A Senegalli bir göçmen olan ve İstanbul'da bir tekstil şirketinde mağaza modeli olarak çalışan Amina’nın hikâyesini anlatan Kıvılcım Akay belgeseli “Amina”, saat 14:45’de film ekibinin katılımıylaAKM Perge Salonu’nda.

HİPNOTİZE EDİYOR Alejandro Landes’in San Sebastián’da En İyi Film seçilen ve Sundance’in Dünya Sineması bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan hipnotize edici filmi “Monos”, saat 15:30’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da!

MACARİSTAN’IN OSCAR ADAYI Barnabás Tóth’un Zsuzsa F. Várkonyi’nin romanından uyarladığı ve Macaristan’ın 2020 Oscar aday adayı olan lirik yapıtı “Those Who Remained / Geriye Kalanlar”, saat 15:15’te Cinemaximum (Migros) Salon 7’de!

BİRİ IŞIKLARI YAKSIN LÜTFEN İlk filmi “Eva Nová” (2015) ile övgüler alan Slovak yönetmen Marko Škop’un Karlovy Vary’de Ekümenik Jüri Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan filmi “Let There Be Light / Işık, Daha Fazla Işık”, saat 17:00’da ekibin katılımıyla AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleşecek.

DİŞÇİ SEVGİSİ Bağışlarla oluşturduğu seyyar diş kliniği ile hafta sonları zihinsel engelli çocuklara ve yatılı öğrencilere yerinde ücretsiz diş tedavisi yapan Ertuğrul Sabah’ın hikayesini anlatan Murat Erün’ün belgeseli “Dişçinin Korkusu”, saat 17:15’de film ekibinin katılımıyla AKM Perge Salonu’nda gerçekleşecek.

DENEUVE’E SAYGI DURUŞU geçen yıl “Shoplifters / Arakçılar” ile Altın Palmiye kazanan Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın Venedik Film Festivali’nin bu yılki açılışını yapan, Juliette Binoche ve Ethan Hawke gibi isimlerin yanı sıra, adeta saygı duruşunda bulunduğu Catherine Deneuve’ü başrole taşıyan son filmi “The Truth / Saklı Gerçekler”, saat 17:00’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.

BU KÖPEĞE HAYRAN OLACAKSINIZ “Crulic - drumul spre dincolo” (2011), “La montagne magique” (2015) gibi ödüllü dokü-drama animasyonlarıyla tanınan Romanyalı yönetmen Anca Damian’ın Strasbourg Fantastik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan son başyapıtı “Marona's Fantastic Tale / Bir Köpeğin Fantastik Hikâyesi”, Cinemaximum (Migros) Salon 7’de.

SERDAR ORÇİN VE SEZİN AKBAŞOĞULLARI BAŞROLDE Faysal Soysal’ın yönettiği, başrollerini Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları’nın paylaştığı “Ceviz Ağacı”, saat 20:00’da film ekibinin katılımıyla AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleşecek.

BU DÜNYANIN KADINLARI Şirin Bahar Demirel’in Florida’ya yerleştirilen Fatima ve Huda da bu arayışa katılarak, yabancı bir yerde yeni bir ev kurmanın, sevdiklerini geride bırakmanın ve hatıralarla bugünün iç içe geçmesinin ne demek olduğu üzerine çektiği belgeseli “Kadınlar Ülkesi”, saat 19:45’de film ekibinin katılımıyla AKM Perge Salonu’nda!

CANNES’IN EN İYİLERİNDEN Brezilyalı yönetmen Karim Aïnouz’un Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Film seçilen, görsel tasarımıyla etkileyici bir epik sinema örneğine dönüşen son filmi “The Invisible Life Of Eurídice Gusmão / Görünmez Yaşam”, saat 21:00’da Cinemaximum (Migros) Salon 6’da.

‘KIZ KARDEŞLER’ ANTALYA'DA Emin Alper’in yönettiği, Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Helin Kandemir’in başrollerinde olduğu, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin yanı sıra üç kadın oyuncusuna birden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren “Kız Kardeşler”, saat 21:15’de Cinemaximum (Migros) Salon 7’de!

GÖSTERİM MEKÂNLARI

AKM (Cam Piramit Alanı) 
AKM Aspendos Salonu, AKM Perge Salonu
Sakıp Sabancı Bulvarı No:18 Meltem Mahallesi Muratpaşa, Antalya
Antalya Migros AVM
Cinemaximum Salon 6, Cinemaximum 7
Migros Alışveriş Merkezi Arapsuyu Mahallesi Atatürk Bulvarı
No: 3 Konyaaltı - Antalya

BİLETLER:biletix.com - Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL
İndirimli biletler öğrenciler, öğretmenler ve emekli seyirciler için geçerlidir.
AKM Perge Salonu'ndaki tüm gösterimler; Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması,
Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler bölümlerindeki film gösterimleri ile Öğle Sohbetleri ücretsizdir.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saharov Ödülü, Uygur aktivist İlham Tohti'ye verildi
Avrupa Parlamentosu’nun insan hakları alanında verdiği Saharov Ödülü’ne ...
Sinemaseverlere halk günü müjdesi
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre indirimli biletler çeşitleniyor, ...
Mısırlı arkeologların ilk büyük keşfi
Mısırlı arkeologlar, ülkenin güneyinde yer alan Luksor kentinin yakınlarındaki ...
 
'Reis Bey' Zeytinburnu'nda sahnelendi
Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen Necip Fazıl Kısakürek'in "Reis ...
Ankara Kitap Fuarı açıldı
Bu yıl içinde 2'nci kez düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, ATO Congresium'da açıldı.
Kayseri'de 8 milyon yıllık yeni fosiller bulundu!
Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde bulunan Barsama bölgesinde yapılan ...
 
Viyana Yunus Emre Enstitüsünde cam üfleme atölyesi
Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ...
Rusya'da Türk dili ve kültürü tanıtıldı
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 15. Bilim Festivali'nde Türk ...
Kapadokya'ya alternatif peribacaları
Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
Belçika
moskova
nato
konya
Christoph Daum
Euro
Yeni Zelanda
ygs soru ve cevapları