E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Altın Fiyatları - 24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları (Tam, Yarım, Çeyrek Altın Fiyatları) 

Altın Fiyatları - 24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları (Tam, Yarım, Çeyrek Altın Fiyatları) Güncel Altın Fiyatları, Altın Fiyatları (24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları) - Tam, Çeyrek Altın Fiyatları, En Güncel Altın Fiyatları, Yarım Altın Fiyatı, Çeyrek Altın Fiyatı, Tam Altın Fiyatı,

25.07.2014 - 07:19
Altın Fiyatları - 24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları (Tam, Yarım, Çeyrek Altın Fiyatları)

Altın Fiyatları - 24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları (Tam, Yarım, Çeyrek Altın Fiyatları) Güncel Altın Fiyatları, Altın Fiyatları (24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları) - Tam, Çeyrek Altın Fiyatları, En Güncel Altın Fiyatları, Yarım Altın Fiyatı, Çeyrek Altın Fiyatı, Tam Altın Fiyatı, 24 Temmuz Güncel Altın Fiyatları, Cumhuriyet Altın Fiyatı, Altın Fiyatları Son Durum, Güncel Altın Fiyatları, Reşat Altın, Gram Altın Fiyatı, 24 Temmuz Altın Ne Kadar oldu? Altın Fiyatlarında Artış Oldu Mu? Altın Fiyatlarında Son Gelişmeler Neler?

Altın fiyatları - 24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları (Tam, Yarım, Çeyrek Altın Fiyatları)
Güncel Altın Fiyatları, Altın Fiyatları (24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları) - Tam, Çeyrek Altın Fiyatları, En Güncel Altın Fiyatları, Yarım Altın Fiyatı, Çeyrek Altın Fiyatı, Tam Altın Fiyatı, 24 Temmuz Güncel Altın Fiyatları, Cumhuriyet Altın Fiyatı, Altın Fiyatları Son Durum, Güncel Altın Fiyatları, Reşat Altın, Gram Altın Fiyatı, 24 Temmuz Altın Ne Kadar oldu? Altın Fiyatlarında Artış Oldu Mu? Altın Fiyatlarında Son Gelişmeler Neler?

Gram fiyatı : 87,23 TL 
Çeyrek altın fiyatı : 139,62 TL 
Yarım fiyatı : 279,25 TL 
Tam fiyatı : 578,57 TL 
Bugüne ait günlük dolar kuru : 2,0930 TL 
Günün euro kuru : 2,8210 TL

Bugün çeyrek altının fiyatı 139,62 TL, yarım altının fiyatı 279,25 TL, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 578,57 TL civarlarından seyretmekte. Altın fiyatlarını anlık olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

Bugünkü bilezik gram fiyatları ise ;

22 ayar bileziğin alış fiyatı 79,50 TL, satış fiyatı ise 80,10 TL'dir.

YATIRIMCILAR ALTINDAN KAÇTI

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda gerileyerek 1300 dolar seviyesinin aşağısına geriledi. ABD’de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin güçlü kar açıklaması yatırımcıların risk iştihanı artırırken altın satmasına neden oldu.

Geçen hafta 1326 dolara kadar yükselen altın fiyatı Perşembe günü 1295 dolara geriledi. Yarım puandan fazla düşen altın fiyatı, aralıksız üç gündür değer kaybetti.

Piyasalarda şimdilik Ukrayna ve Gazze gelişmelerinin bölgesel çatışmalara dönüşmeyeceği fiyatlanırken, altın fiyatları desteklenmiyor.

ALTIN NEDİR?

Altın güvenilir bir liman olarak da adlandırılan dünyanın en değerli madenlerinden biridir. Altının hem hediye hem de yatırım aracı olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden olmaktadır. Dünya'nın en değerli madenlerinden biri olan altın yıllar boyu insan elinde farklı şekillerde işlenmiştir. İşçilikleri daha fazla olan altın çeşitleri daha çok hediyelik olarak kullanılırken, gram altın ve külçe altın gibi işçiliğin en az seviyede kullanıldığı altın çeşitleri ise yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Diğer yatırım araçları ile karşılaştırdığınızda altının en büyük özelliği krizlerden daha az etkilenmesidir. Farklı ülkelerde yaşanan ekonomik krizler o ülkelerin para birimini doğrudan etkilemektedir ancak altın piyasası daha küresel bir davranış göstererek uzun vadede büyük olasılıkla kazançlı çıkmanızı sağlamaktadır. Bu parlak sarı renkli madene olan ilgi daha çok bu yüzdendir.

Yurtiçi piyasalarda da altının gramı yüzde 1,3 değer kaybederek 87,20 TL’ye indi. Altının gram fiyatı Mart’ta 100 TL’ye yaklaşmıştı.

ALB Menkul Değerler sabah raporunda altının daha düşük seviyeleri görebileceğini belirtti. “Altın 1305 desteğini kırmıştır. Paritenin 1298 desteğini de kırması durumunda satış baskısının artarak 1292 seviyesini hedefleyebileceği mümkün gözükmektedir. Paritenin 1298 seviyesinden destek bulması durumunda ise tekrardan 1305 seviyesi hedeflenebilir. Gram altın ise 87,45 desteğini aşağı yönlü kırması halinde 86,55 desteğini, bu seviyeden destek alması halinde ise 88,10 direncini hedefleyebilir.”

Bugün ABD’de gelecek haftalık işsizlik maaşı başvuruları altın fiyatları üzerinde etkili olacak.

ALTIN VE TARİHÇESİ

Tarihte bilinen kayıtlara göre Mısır hükümdarları zamanında M.Ö. 3200 yıllarında, altın darphanelerde eşit boyda çubuklar halinde çekilerek para olarak kullanıldı. Au Latince Aurum kelimesinden gelmektedir.

Peru'da MÖ 2000 yılına ait altın ziynet eşyaları kalıntılarına rastlanmış olup, Amerika kıtasındaki Aztekler ve İnkaların da altına tutkun oldukları bilinmektedir.

Altına önem veren eski medeniyetler arasında; Yunanları, İranlıları, Makedonyalıları, Asurluları, Sümerleri ve Lidyalıları saymak yerinde olur.

MÖ 550 yıllarında Lidya Kralı Krezos, altını para olarak (sikke) bastırmış ve altının para olarak basılması ile de ticaret artmıştır. Şehirler zenginleşmiş ve dünya yeni bir refah dönemine girmiştir.

İskit ve Sarmatların (MÖ 1000) milli kahramanları konu alan altın toka yapımında ileri oldukları bilinmektedir. Dördüncü ve dokuzuncu yüzyıl aralarında ise altın kase, vazo işçiliğinde en güzel örnekleri vermişlerdir. Bu eserlerden bir kısmı New York, Morgan kolleksiyonunda teşhir edilmektedir.

Türkler müslümanlığı kabul ettikten sonra altından eşya yapımını azaltmışlardır. Altın eşyayı sadece süs olarak kullanmışlardır.

Çıkarılan yerler: Mersin, Antakya, Niğde, Balıkesir, Kütahya, Bursa, İzmir ve çevresidir. Dünyada ise Yeni Gine’de çıkartılır.

ALTIN NASIL BULUNDU?

Altın, dünyanın geniş bir bölümünde düşük konsantrasyonlarda bulunur. Yer küresinin tahminen 0,001 ppm (milyonda bir)ini teşkil eder. Kalaverit (Au2Te4), silvanit (Au2Ag2Te6) ve krennerit (Au8Te6) mineralleri olduğu gibi bakır ve kurşun minerallerinde de eser miktarları bulunabilir. Volkanik kuvarsların içinde, akarsuların kumlu yataklarında toz ve külçe halinde bulunur.

2006 sonu itibari ile tarih boyunca çıkarılan altının 158,000 ton olduğu tahmin edilmektedir. Benzer bir görüş National Geographic dergisinin Ocak 2009 sayısında "Tüm tarih boyunca sadece 161.000 ton altın çıkarıldı, bu miktar iki olimpik havuzu doldurmaya ancak yetiyor." yorumu ile yer bulmuştur. Bahsedilen miktardaki altının hacmi kenarları 20,28 metre uzunlukta olan bir kübe eşittir. Eğer onsu 1000$'dan hesaplanırsa kübün değeri yaklaşık 5,2 trilyon dolar olacaktır.

ALTIN NASIL ELDE EDİLİR?
Altın cevherleri, “metalik altın ihtiva eden cevherler” ve “bileşikleri halinde altın ihtiva eden cevherler” olarak sınıflandırılır.

Metalik altın içeren cevherlerden altın elde etmek için altın içeren küçük kuvars parçaları öğütme değirmenlerinde hamur haline getirilir. Bu hamur içinde altın tanecikleri kolloidal halde dağılır. Buradaki ürün malgama tekniği ile ayrıştırılır. Malgamalanmış hamurun konsantrasyonu arttırılarak çok seyreltik sodyum siyanür çözeltisiyle işlenir. Sodyum siyanür altın ile reaksiyona girerek kompleks bileşik meydana getirir:

4 NaAu(CN)2 + 4 NaOH › 4 Au + 8 NaCN + 2 H2O + O2

Kompleks bileşikteki altın metalik çinko ile çöktürülür:

2 Na + 2 Au(CN)2 + Zn › 2 Au + Na2Zn(CN)4

Bu çökeltideki altın ve gümüş dışındaki maddeler, Kal metoduyla alınır. Gümüş de nitrik ve sülfürik asit etkisiyle çözülerek geriye saf altın kalır. Altın ve döviz kurları ile ilgili diğer gelişmeleri hurriyet sayfaları üzerinden takip etmeye devam edebilirsiniz.
hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özelleştirmeyle iş akitleri feshedilenlere 4-C müjdesi!
Özelleştirmeyle iş akitleri feshedilen ve diğer kamu kurumlarına nakil ...
24 Temmuz altın fiyatları - Kapalı çarşı altın fiyatları - 24.07.2014 Altının gram fiyatı nedir?
Günlük Altın fiyatları 24.07.2014, Altın fiyatları 24 Temmuz 2014 (Altın ...
IŞİD, Yumurtayı Kurtaracak!
İhracatının tamamına yakınını Irak'a gerçekleştiren yumurta sektörü ilk ...
 
İşte Uzmanlardan Yatırımcılara 'Dolar' Tavsiyesi!
Dolar yatırımcıları bu habere çok üzülecek.Dolar/TL paritesi son 6 haftanın ...
Sanayi Bakanı Fikri Işık:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, enflasyon hedefiyle ilgili Merkez ...
Bursa'da Çevreyi Kirleten İşletmelere Kapatma Cezası Geliyor!
Altepe, çevre kirliliğŸine savaşŸ açtıklarını belirterek, 28 ...
 
24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Fiyatı - Yarım Altın Fiyatı - Kapalıçarşı Altın Fiyatları
Altın Fiyatları (24 Temmuz 2014 Güncel Altın Fiyatları) - Tam, Yarım,Çeyrek ...
ECB veri tabanından iletişim bilgileri çalındı!
Avrupa Merkez Bankası, bankanın etkinliklerine katılan ve kayıt yaptıran ...
Borsa son 14 ayın en yüksek seviyesinden kapandı!
Borsa İstanbul 100 endeksi, ilk seansı önceki kapanışına göre 889,00 puanlık ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ihracat
Tehdit
sanayi
Cüneyt Çakır
Tedavi
Endonezya
Abdullah Ercan
yargıtay
serdar ortaç twitter