E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Akşener'den Erdoğan'a tepki: Sen Hamas'ı niye savunuyorsun? 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Öğrencilerin barınma ve gıda sorununa dikkat çeken Akşener, Hamas için 'mücahitler' diyen Erdoğan'a da tepki gösterdi.

1.11.2023 - 11:57
Akşener den Erdoğan a tepki: Sen Hamas ı niye savunuyorsun?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Filistin'de yaşananları görüyoruz. Bizim kadar kısmetli olmayan mazlum milletlerin ne acılar çektiğine özellikle son dönemde tüm çıplaklığıyla şahit oluyoruz.

"BAŞ PSİKOPAT NETANYAHU'DUR"

Gazze'de yaşanan Netanyahu terörü hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün yüzlerce çocuk vicdansızca atılan bombaların hedefinde can vermeye devam ediyor. Bu vesileyle Filistin halkına bir kez daha derin üzüntülerimi ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Ne yazıkki her yüzyılda insanlığın başına bela olmuş birkaç psikopat çıkıyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılın baş psikopatı da hiç şüphesiz ki Netanyahu'dur. Umuyorum ki Netanyahu son olsun. Umuyorum ki bu teröristin eylemleri bir an önce son bulsun. Bu yaşananlar da insanlığın yaşadığı son acı olsun.

Filistin'de meydana gelen olaylara siyasi aidiyetlerin üstünde bir bilinçle bakmak ve yaşananları doğru tanımlamak zorundayız. Savaş tarihi bize göstermiştir ki bugüne kadar büyük savaşlar her seferinde bir kumpas ve kışkırtmayla tetiklenmiştir. Çünkü bir toplumu topyekün bir savaşa ikna etmek için en elverişli yol toplumdaki intikam ve korku duygularını tetiklemektir. İşte Hamas'ın terör saldırısı da İsrail toplumuna korku saldığı gibi Netanyahu'yu da gözü dönmüş gaddarlığını sergileyeceği bir bahaneyi hediye etmiştir. Yani Netanyahu'nun istediği bir gözdü bu terör saldırısı ona vermiştir iki göz.

Hamas'ın sivilleri katleden eylemleri Filistin'in uluslararası hukuktan doğan haklarını gölgelemiş, Netanyahu'nun kirli ajandasına hizmet ederek en büyük darbeyi Filistin halkına vurmuştur. Hamas'ı, Filistin'i temsil eden meşru tek bir siyasi yapı olarak tanımlamak Filistin hükümetini yok saymaktır. Hamas'ı Filistin'in yegane temsilcisi görmek Filistinli sivilleri dünyaya terörist olarak göstermeyi hedefleyen Netanyahu'nun insanlık dışı tezlerine dolaylı destek vermektir.

Elbetteki topraklarını İsrail işgaline karşı savunmak Filistinlilerin en doğal hakkıdır. Ancak bu haklı direnişin sözcülüğünü Hamas'a devretmek Filistin'e değil, Netanyahu'ya yapılan bir hizmettir. Netanyahu'ya hizmet eden bir dış politikada barışı getirmeyeceği gibi hiçbir çocuğun hiçbir kadının ve hiçbir sivilin canını kurtarmayacak.

'HAMAS'IN KİME VE NEYE HİZMET ETTİĞİ ŞÜPHELİDİR'
Hamas'ın saldırılarının zamanlaması her türlü şüpheye açıktır. Kime ve neye hizmet ettikleri de şüphelidir. Bu saldırılar Netanyahu'nun toplumsal desteğinin adeta eridiği bir dönemde gerçekleşti. İsrail'in yıllardır sürdürdüğü zulmün bizzat İsrail toplumu tarafından eleştirildiği bir dönemde gerçekleştirildi. Kalıcı barıştan yana bir tavrın İsrail'de iktidara gelmesinin hemen öncesinde gerçekleşti. Nitekim bugün İsrail halkı Netanyahu'nun saldırıya bilinçli olarak göz yumduğunu konuşuyor. İsrail genelkurmayının uyarılarını dikkate almadığını konuşuyor. Hatta Netanyahu'nun bu saldırıyı bizzat organize etmiş olabileceğini bile konuşuyor. Bunu konuşanlar İsrail'de yaşayan insanlar.

Ama sayın Erdoğan hala canhıraş bir şekilde Hamas'ı savunuyor. Bir de dönüp gerçekleri savunduğumuz için bize kızıyor. Biz Hamas'ın ne olduğunu bilmiyormuşuz. Sayın Erdoğan, biz evelallah tarihi senin gibi yarım akıllı fesli meczuplardan öğrenmedik.

"HAMAS'I NİYE SAVUNUYORSUN?"

Söyle bakalım Sayın Erdoğan, sen sözde Kürdistan'ın bir parçasını Türkiye'de gördüğünü söyleyen Hamas'ı niye savunuyorsun? Niçin savunuyorsun? Ortada Filistin'in meşru bir hükümeti varken sanki Filistinliler için hayırlı bir iş yapmış gibi sen neden Hamas'ı Filistinlilerin tek meşru temsilcisi görüyorsun? Bu kadar şaibeli bir eyleme imza atanları sen hangi akılla mücahit diye lanse ediyorsun? Kadınları, çocukları, sivilleri öldürmenin mücahitlikle ne ilgisi var? Dinimiz savaşta bile bunların öldürülmesini yasaklamamış mıdır? Amacın nedir Sayın Erdoğan? Filistin'in haklılığını zayıflatmak mı istiyorsun? Netanyahu'nun terörüne zemin kazandırmak mı istiyorsun?

Seni buradan uyarıyorum. Sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu'nun değirmenine su taşıyorsun. Türkiye'nin bugüne kadar sergilediği rasyonel duruşa ve arabulucu rolüne zarar veriyorsun.

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI OLDUĞUNU ANLATMAKTIR"

Senin Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olarak yapman gereken Türkiye'nin terörün her türlüsüne karşı olduğunu anlatmaktır. Yapman gereken Filistinli çocukları arasına sıkıştıkları Netanyahu ve Hamas'tan kurtarmanın yolunu aramaktır. Yapman gereken Netanyahu'nun yazdığı senaryoya figüran olmak değil, o kirli senaryoyu bozan olmaktır. Yani aslında Hamas'ın iletişim başkanı gibi değil, yüzyılını devirmiş büyük Türk devletinin cumhurbaşkanı gibi davranmaktır.

"ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

Türkiye kendi insanını aç ve açıkta bırakmayacak kadar büyük ve güçlü bir devlettir ve ülkemiz böylesi kötü bir yönetimi hak etmiyor. Türk gençleri bu şekilde çaresizliğe terk edilmeyi hak etmiyor. Geçtiğimiz hafta yüreğimizi yakan bir olay yaşadık. Zeren Ertaş kızımız Aydın'da bir KYK yurdunda bakımı ihmal edilen asansörde sıkışarak hayatını kaybetti. Öğrencilerin birçok kez yurt yönetimine şikayet etmelerine rağmen hiçbir önlem alınmadı. Henüz 22 yaşında hayatının baharındaki Zeren'i bir kazaya değil, bir şuursuzluğa, ciddiyetsizliğe kurban verdik. Yüce Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin, mekanı cennet olsun. KYK yurtlarındaki niteliksizlik artık çocuklarımızı canından ediyor. Zeren'in acısı tüm Türkiye'nin yüreğine kor gibi düşerken 'ölmek istemiyoruz' diyen gençlerimiz hakkını aramaya başladı.

Kadın arkadaşlarım biliyor, erkek arkadaşlarımızın dikkatini çekmemiş olabilir. 18-25 yaş arasında Türkiye'de bir genç nesil var. Bu genç neslin anasının babasının tuzu kuru olanları daha o yaşta doldurulmuş dudaklar hepsinde, kaşlar gözler yapılmış, yani üniversiteye başladığı yüzle üniversite 3. sınıfa geldiğindeki yüzü arasında inanılmaz fark olan, bol paralı babaların, muhtemelen hırsızlık yaparak elde ettikleri paraları acayip harcayan çocuklar. Bir kısmını da biliyorsunuz. Manyak arabalarla pudralar çeken ama dinden imandan dürüstlükten bahseden, anlatan aileler.

"ÇOLUĞUNDAN ÇOCUĞUNDAN ÇIKTIĞI..."

Bu ülkede ne yapılırsa yapılsın insanlar rezil olmuyor. Allah bize bu hırsızları bu yolsuzları bu ahlaksızları rezil etmeyi nasip etsin inşallah. Çaldıkları paralar, yaptıkları ahlaksızlıklar. Ey büyük Allah'ım yanlarına kalmayacağını ben biliyorum. Çoluğundan çocuğundan çıktığını, çıkacağını biliyorum. Ama Türkiye'yi bu kafayla yönetenlerin Türkiye'yi getirdikleri durum budur. Her biri birer Dilan Polat haline gelmiş, her biri birer Engin Polat tipine dönmüş çocuklarımız... Bir tarafta ise karnı guruldayan, KYK yurtlarında yemeklerinin içinden böcek, solucan çıkan çocuklar, yemek bittiği için yemek yiyemeyen çocuklar. Samimi bir şey söyleyeyim mi, cenabı hak bunların kursaklarından getirir.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'dan kritik açıklamalar: İstanbul'a ihanetle Kanal İstanbul yapılmayacak
Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu TBMM grup toplantısında konuştu. ...
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel'e destek
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Delegelerimiz açık ve net şekilde ...
İsrail'in mülteci kampı katliamına AK Parti'den sert tepki: Vahşi saldırıyı lanetliyoruz
Bugün Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye mülteci kampına yapılan saldırıda ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası kritik açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 2 saat 30 dakika süren Kabine Toplantısı'nın ...
Binali Yıldırım: ABD'nin bölge üzerinde ciddi planları var
Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İsrail'in Filistin'i yok etmek için ...
SP'den Netanyahu ve İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusu
Edirne'de Saadet Partisi (SP) Teşkilatı, Filistin'e yönelik saldırılarını ...
 
Hakan Peker: Safranbolu’ya dokunmak için belediye başkan adayı oldum
İYİ Parti’den Safranbolu belediye başkan adayı olan şarkıcı Hakan Peker, ...
Bahçeli: Müge Anlı ve Dostları Sanat Okulu Projesi'ni gönülden destekliyorum
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Roman ...
Kılıçdaroğlu: Başkenti Kudüs olan bir Filistin'i her zaman, her yerde destekliyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Filistin’de ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
madenci
Milwaukee Bucks
ismail kartal
Danimarka
zorlu psm
istanbul 10
Bayer Leverkusen
özgecan aslan