E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AKP Tabanını Birer Birer Küstürüyor! Peki Sonuç? 

AKP hükümeti iktidarının onuncu yılında ve benzeri görülmemiş bir güce sahip. Bu; doğal olarak güç sarhoşluğuna sebep oluyor. Ve belki de anlaşılır bir şekilde o gücü ona basıp üzerinde yükseldiği tabanın verdiğini unutuyor.

23.05.2012 - 12:40
AKP Tabanını Birer Birer Küstürüyor! Peki Sonuç?

AKP bir yandan her seçimde oy oranını artırırken bir yandan da kendisine destek olan kesimleri sanki özenle ve bilinçli bir şekilde küstürüyor. Bu anlaşılmaz ve açıklanamaz bir paradoks belki.

Kısa bir hafıza turu yapalım.

Önce liberaller terk etti AKP’yi. Kuruluş ve ilk yıllarında açıkça destek veren liberal kanadın ileri gelen isimleri birer birer “kandırıldık” dedi ve desteğini kesti AKP’den.

Liberal kopuşla birlikte Kürtleri de küstürüyordu AKP. Başbakan Erdoğan’ın zaman zaman MHP’yi bile solda sıfır bırakan milliyetçi çıkışları liberal cephe ile birlikte Kürtleri de küstürüyordu.

Derken cemaatle kavga patlak verdi. Her ne kadar “yok öyle bir şey” dense de öyle bir şeyin olduğu açıktı. O kırılma cemaatin etkili kalemlerinin açıkça düne kadar yere göğe koyamadıkları AKP ve Erdoğan’ı yerden yere vurmaya başlamasıyla iyice su üstüne çıktı.

Ve şimdi… Özellikle AKP döneminde üye sayısını inanılmaz bir şekilde artıran ve bu artışla yetkili sendika bayrağını eline alan Memur-Sen AKP’ye isyan bayrağı açtı. O Memur-Sen ki tüm AKP iktidarı boyunca hükümete destek vermiş ve ismi açıkça “AKP’nin sarı sendikası”na çıkmıştı.

Konuştuğumuz bir sendika yetkilisi o isyanın nedenini şöyle açıklıyor: “Biz referandum dahil tüm kritik konularda iktidara destek verdik, icraatlarının yanında olduk. Ama toplu görüşmelerde öyle üstten bir tavır sergileniyor ki, adeta biz hiç yokuz ve ne dersek itirazsız o olur. Bizimi asıl taleplerimiz dikkate bile alınmıyor.” O yetkili sendikadan istifaların başladığını da ekliyor sözlerine.

Aslında yukarıda saydığımız kopuşların hepsinin temelinde iktidarın az önce verdiğimiz ruh hali etkili. AKP hükümeti iktidarının onuncu yılında ve benzeri görülmemiş bir güce sahip. Bu; doğal olarak güç sarhoşluğuna sebep oluyor. Ve belki de anlaşılır bir şekilde o gücü ona basıp üzerinde yükseldiği tabanın verdiğini unutuyor.

O taban kayar mı? Ve kayan taban AKP’yi bulunduğu zeminden çekip alır mı? Normal koşullarda beklenti budur.

Ama en başta da dediğimiz gibi, anlaşılmaz ve açıklanamaz bir durumla da karşı karşıyayız. Kaybolan taban bir şekilde artan yüzde olarak geri de dönüyor AKP’ye. Daha önce olmuş olması bir kez daha olma olasılığını güçlendiriyor.

Peki, AKP bunu nasıl başarıyor? O da başka bir analizin konusu.

YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 13 Haziran 2012 Çarşamba 00:11

bu ülkede yıllardır iktidar olamayan tek parti chp dir ama ona hiç oy verilir mi! öcü ya onlar ! chp nin kurduğu ülkede yaşamıyorlar zaten .

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 29 Mayıs 2012 Salı 11:26

Türkiyede muhalefet var.Sesini duyaramıyan sessiz çoğunluk ,bu çoğunluk sesini duyuracak kanallara aktı bugüne kadar.Bazen DP oldu bazen AP oldu bazen Ak parti oldu ama hiçbir zaman oy verdikleri olmadı.Dolayısıyla küsme ve küstürme yok sadece derin akıl var.Ak parti yanlış yapıyor ama diğerleri yanlışın üstüne tuz biber ekiyorlar.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 29 Mayıs 2012 Salı 11:23

Ak partili ile Ak partiye oy veren aynı değildir.Ak partiye oy verenler özgürlükçüdür Ak partililer özgürlüklere şüpheli yaklaşırlar Ak partiye oy verenler eskinin mirasına karşıdırlar Ak partililer ise miras lehlerine karşı değildirler ve sonuna kadar yararlanmayı vazife bilirler.Ak parti ile Ak partiye oy verenler arasında küslük yoktur.Ak partiye oy verenler daha iyisini bulduklarında yollarını değiştirirler.Çünkü minnetten nefret ederler.

Yorumu oyla      18      11  
Misafir 29 Mayıs 2012 Salı 11:20

Ak parti tabanını küstürmüyor.Ak partiye oy veren ama Ak partili olmayan bir çoğunluk var.Evet bu çoğunluk oylar Ak parti tarafından küstürülüyor ancak muhalefet rotayı millete çevirmediği için içi kan ağlasada Ak partiye oy gidiyor.Halkın muhalif tutumu devam ediyor ve değişimin demokratik olması için şans olarak gördüğü partilere desteği sürüyor.

Yorumu oyla      18      11  
Misafir 28 Mayıs 2012 Pazartesi 22:13

Beyzadem sen yalakalığından yazamıyorsun ancak ben yazayım.Akp ye ilk seçimlerde oy vermiş,ona oy toplamış imamhatip kökenli bir öğretmenim.Ondan sonraki seçimlerde vermedi.peki benim gibi kökten akp liler bile vermediği halde bu oy artışı.İşte cevabı seçim hilesi,abd yardımı.İki defa oy verdik,bunun vebalini Allah karşı nasıl vereceğiz.Bilmiyorum.Çünkü erdoğanınasıl kabesi abd imiş."Hayırda şerde Allah'tandır..

Yorumu oyla      20      11  
Misafir 28 Mayıs 2012 Pazartesi 21:19

Bu ANALİZİ yapan herkim ise HAYAL aleminde geziyor.AKP yapılacak olan ilk GENEL SEÇİMDE %55 leri aşacaktır.Ben bu gerçeği yazdım diye,zeka özürlü,beyinsizler,bani akp yandaşı sanıcaklar.H.Tahsin.

Yorumu oyla      19      13  
Misafir 27 Mayıs 2012 Pazar 16:17

alternatif olmadığının sonucudur bu.chp de kendi içlerinde ve milletin değerleri ile bir türlü barışık politika izleyemeyişleri diğer yanda üç artı beş matematiği ile iktidar olacağını sanan bahçeli liderliğindeki mhp ve her iki kesiminde ortada duran oylarına her türlü hayali ve dileği gerçekleştireceğini sunan ve bunu güçlü hatipliği ile anlatan akp.bu şekilde akp iktidarın tek alternatifi olmaya devam eder.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 27 Mayıs 2012 Pazar 10:19

Türktime yetkilileri analize boş ÇÜNKÜ, karşısında çapsız ve ne yaptığı belli olmayan bir muhalefet varken yazdıklarınız doğru ama sonucunuz yanlış olmuş. Sağın oyu sağa kayar ama baksanıza matematik dehası ve CHP'nin kuyrugu Bahçeli"Ak parti dağılırsa kaos olur, 43 yıllık arabam partimden çok ilgi gördü ve içişleri bakanı başarılı"gibi konuştukça sizin analiziniz karşılıksız Love Story sayılır. Kılıçdaroğlu ise herşeye muhalif ve iç çatışmalardan enerjilerini dışa veremediğinden boş.Oğuz GÜLER

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 26 Mayıs 2012 Cumartesi 22:05

Tayyip bey yoruldu. Türkiyede ABD nin taşeronluğunu yapmayanı ABD başta tutmaz. Anlaşılan ABD yakında Tayyib beyi de gözden çıkaracak. Taşeronluğuna son verecek gibi. Ama yerine kimi koyar şu an belli değil

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 25 Mayıs 2012 Cuma 14:31

"Deveye diken yarar."(Anlamak için arif olmak şart değil.)

Yorumu oyla      33      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Ağaoğlu’nu Kim Bu Hale Getirdi?
Ağaoğlu’nun görünürlükte çıktığı her basamak medyanın itibarda düştüğü ...
28 Şubat Cadı Avına, Bazı Gazeteciler Azmettiriciye Dönüştü
28 Şubat hesaplaşması özellikle bu yıl tam bir medya hesaplaşması alt ...
Muz Cumhuriyetinde Bir Can Daha Gitmiş… Kime Ne?
Hacettepe rektörü hala görevdeyse, o doktorlar hala hastanedeyse, ne hukuk ...
 
Aydın Doğan’ın Düşüşü, Rasim Ozan ya da Karısı
Aydın Doğan son Rasim Ozan Kütahyalı ve karısı Nagehan Alçı Aydın Doğan’la ...
Fransa, Soykırım ve Bizim Siyasilerin Girdiği Sınav
Şu açık ki, politika ekonomiden ayrılmaz ve ekonomik yaptırımlar politikayı ...
Radikal’e Ötenazi Murat Yetkin’e Koltuk Lazım
Bir yanda Murat yetkin’e koltuk lazım diğer yanda can çekişen radikal’e ...
 
Türk Milleti 550 Milletvekiline Hakkını Helal Etmiyor!
İki gündür Turktime’ın manşetinde bir habere dikkat çekmeye çalışıyoruz. ...
Haber Kanallarının Amacı Haberi Değersizleştirmek mi?
Haber kanalları gerçekten de haber mi veriyor? Haberr verirken aslında ...
Nagehan Alçı Sabah Şekeri Olma Yolunda
Eee? Sonra? Bir sonraki el ne olacak? Muhtemelen kocası ile birlikte hesap ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
sanayi
IŞİD
Christoph Daum
Dilma Rousseff
Milwaukee Bucks
Fernandao
Fox
Rıza Çalımbay