E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti ile MHP ortak miting yapacak 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘MHP ile ortak miting yapılacak mı?’ sorusuna yanıt verdi. Çelik açıklamasında "İstanbul ve Ankara'da ortak miting yapma arzusu var.

1.02.2019 - 17:41
AK Parti ile MHP ortak miting yapacak


Ortak mitinglerin daha güçlü mesaj vereceği yönünde bir değerlendirmemiz var. Vatandaş bu birlik ve beraberliği görmek ister ama dediğim gibi bu partiler arasında görüşülecek ve genel başkanlara sunulacaktır. AK Parti'nin buradaki görüşü pozitiftir" dedi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP ile HDP arasında bir ittifak olduğu açık. CHP, bir başka partiyle, HDP ile ittifak yaparken kendi içindeki politikalar konusunda müttefik, entegre değil. Şu anda benim gördüğüm en dağınık halini yaşıyor." dedi.     

NTV'de gündeme ilişkin görüşlerini açıklayan Çelik, kentlerin geniş bir yelpazede giderek daha önemli aktörler haline geldiğini belirterek, şehirlerin önemli alt yapı sorunları olduğunu, bunları çözmenin uzun zaman aldığını, insanlar yapılanlardan memnun olduğunu ancak, kentlerin karakterinin güçlenmesini istediklerini anlattı.     

İmar ve rant konularındaki kuralsız davranışların da büyük tepki oluşturduğunu ifade eden Çelik, "Ortak iyiyi temsil etmeyen imar planlarına geçit verilmemesi yani, kişiye veya belli bir gruba dönük düzenleme yapılmaması, şehirlinin ortak iyiliğini gözeten imar planları yapılması... Bizde birlik ve beraberlik konusuna çok kafa yorulur ama şehirleri bazen öyle geliştiriyorlar ki şehirlerde bir takım etnik, mezhepsel gettolar oluşuyor. Ortak kamusal alanda yaşayamaz hale geliyoruz. Halbuki en önemli şey şudur, şehirlinin bir agorada, bir meydanda birbirine temas etmesidir." diye konuştu.     

İhalelerin de artık canlı yayınlanacağını aktaran Çelik, "Buradaki yaklaşım şu, geçmişten bugüne bu büyük tecrübemizin kazanımlarını korumak, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda tepki duyulan, benimsemediğimiz işleri düzeltebilecek bir takım kodlara doğru evrilmek. Bu, Cumhurbaşkanımız tarafından yeni dönemin kodları olarak açıklanmış oldu." dedi.     

Taksim Kışlası'nın durumuna ilişkin de Çelik, "Onunla ilgili o zaman Sayın Cumhurbaşkanımız 'Sorulabilir, yapılabilir' demişti. Onunla ilgili zaten büyük bir teveccüh var vatandaşta. Esasında onu, vatandaşa ait bir alanın gasp edilmesi gibi sunuyorlar. Tam tersine vatandaşa ait bir alanın tarihsel bir kimlikle beraber korunması şeklinde öteden beri değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.     

"CHP-HDP İTTİFAKI"     

HDP'nin İstanbul, Adana ve İzmir'de aday çıkarmamasına ilişkin Çelik, şunları kaydetti:     

"AK Parti ve Cumhur İttifakı'na karşı büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişten sonraki ilk yerel yönetimler testi bu. Burada ben daha çok kendi gündemimiz, kendi ilerleyişimiz açısından durumu değerlendiriyorum. Yaptığımız işin, verdiğimiz mesajların, kurduğumuz ittifakın vatandaşta güçlü bir karşılık bulduğunu görüyorum. Öbür taraftaki durum biraz palyatif, zoraki bir durum. CHP ile HDP arasında bir ittifak olduğu açık. Buradaki problem şu, CHP, bir başka partiyle, HDP ile ittifak yaparken kendi içindeki politikalar konusunda müttefik, entegre değil. Şu anda benim gördüğüm en dağınık halini yaşıyor. Partinin hiyerarşileri içinde anlamlı bir bütünlük kalmamış durumda. Genel merkez politikalarının, teşkilatları tarafından algılanması konusunda büyük problemler var. En dikkat çekici olan şu; partililik kimliğinin yöneticiler düzeyinde nasıl kalmadığını gösteriyor bu. Bu da CHP'ye oy veren vatandaşlarımıza da büyük bir haksızlık olarak ortaya çıkıyor. Kavgaların en çok yoğunlaştığı yerler öteden beri CHP'nin elinde olan yerler. Dolayısıyla burada bir siyasi gelecek kurma temelinde bir kavga değil, rant temelinde, iktidar kavgası temelinde bir ayrışma görüyoruz. Dolayısıyla bu ittifaklardan bu bağlamda çok bir şey çıkacağını düşünmüyorum."     

CHP'ye de HDP'ye de oy veren vatandaşların iyi şehirlerde yaşamak, iyi okullarda çocuklarının okumasını, iyi sağlık hizmeti almak istediğini ifade eden Çelik, "Fakat bu partilerin yöneticilerinin vatandaşların bu talebiyle çok büyük bir makas aralığı içinde hareket ettiğini görüyoruz. Terör örgütünün şiddet dilini halka kabul ettirmeye çalışan, terör örgütünün şiddet dili üzerinden demokratik alandaki boşluklardan istifade ederek bu dille birlikte bir takım politikaları gündemleştirmeye çalışan, demokrasinin imkanlarından faydalanıp, tamamen antidemokratik duruş sergileyen bir yapı. Dolayısıyla böyle bir yapının, böylesi köklü bir parti olan CHP üzerinden bu yanlış ajandayı gündeme geçirme imkanı bulması da Türk siyasi tarihi açısından değerlendirilmesi gereken bir konu. Büyük bir çarpıklık bence." değerlendirmesini yaptı.     

ORTAK MİTİNG     

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhur İttifakı'nın İstanbul ve Ankara'da ortak miting yapma arzusu olduğunu belirterek, bu konunun her iki genel başkanın takdirinde olduğunu söyledi.     

Çelik, ortak mitinglerin daha güçlü mesaj vereceği yönünde bir değerlendirmeleri olduğunu aktararak, "Vatandaş bu birlik ve beraberliği görmek ister ama dediğim gibi bu partiler arsında görüşülecek ve genel başkanlara sunulacaktır. AK Parti'nin buradaki görüşü pozitiftir. Gördüğümüz şey şu; illerde aşağıdan yukarıya doğru beraber çalışma kültürünün hızlı bir şekilde oluşturulduğunu görüyoruz, bu memnuniyet verici. Herhangi şekilde bir pürüz veya sıkıntı söz konusu değil herkes mesajı almış ve mesaj doğrultusunda çalışmalarını yapmış." diye konuştu.     

Sizin I?çin Seçtiklerimiz
DV programına katılmaya uygun olup olmadığınızı kontrol edin!
ABD Göç Hizmetleri
Eğer bir bilgisayar sahibiyseniz bu strateji oyununu mutlaka denemelisiniz!
Total Battle: Online Strateji Oyunu
Burgan Bank'ta Düşük Faizli Kredi Dönemi Başladı.
Burgan Bank
  by Taboola 
MHP
haberler
Secim2019
son dakika

Yorumları Göster
İlgili Gündem Haberleri
AK Parti ile MHP ortak miting yapacak mı? Açıklama geldi…
Akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı vermeye ne denir?
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklmalar
Küçükçekmece’de korkutan yangın
YÖK'ten dikkat çeken uyarı: Geçerli değil
İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler
Sıradaki Haber
İstanbul'da kan donduran olay! 3 küçük kızını metro raylarına bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı: Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz
Babasına bombalı paket göndermişti! Cezası onandı…
Yunanistan'a kaçan darbecilere müebbet
Fransız piyanist Blet: Cehennemi yaşıyorum, PKK beni öldürmek istiyor
Babası Tuğçe'yi uyurken öldürdü! Son mesajı: Bir baba evladına kıyar mı?
Adalet Bakanlığı tarafından özel oluşturuldu! Arka sokaklar tanıtacak…
İYİ Parti ile CHP ittifakında flaş gelişme... Sayı arttı



Gündem AA 01.02.2019 - 17:20 , Son Güncelleme: 01.02.2019 - 17:20
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklmalar
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yorumlar
0
 AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklmalar
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Şimdi önümüzde bir sandık daha var. Hem oynanan oyunların farkında olduğumuzu ortaya koymak hem Türkiye'nin güçlü ve büyük Türkiye istikametinde yoluna devam etmesini temin etmek için milletimiz bu seçimde hangi istikamette yürüyüşünü sürdüreceğinin işaretini de verecek. Onun için bu seçim çok önemli." dedi.
Kurtulmuş, Beykoz'da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin en önemli güçlerinden birinin demokrasi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, milletin her zaman iradesine ve sandığa sahip çıktığını anlattı.

Kurtulmuş, şunları söyledi: 

"Sandıktan da hep milletin seçtiği istikamette yürüyen insanlar çıkmıştır. Aynen geçmiş dönemde rahmetli Menderes'in çıktığı gibi, rahmetli Özal'ın çıktığı gibi, rahmetli Erbakan'ın çıktığı gibi hep sandıklardan da AK Parti kurulduğu günden Recep Tayyip Erdoğan çıkmıştır. Çünkü bizim halktan başka gücümüz yoktur, sandıktan başka kendimizi emanet edebileceğimiz bir alan yoktur. Arkamızda şu ya da bu ülke, şu ya da bu çevre yoktur.

Kul planında milletten başka gücü tanımayız, gerçek anlamda da Allah'tan başka hiçbir güce eğilmeyiz. Bu demokrasi yolculuğunda çok mesafeler alındı. Darbeleri geride bıraktık, insanların oylarıyla seçilmiş olan iktidarların hangi kumpaslarla alaşağı edildiğini yakın zamanlarda da gördük.

Eğer AK Parti bu süreçte direnmemiş olsaydı, şimdiye kadar çoktan hükümet yıkılacak, çoktan demokrasi ortadan kaldırılacak, çoktan 7 Şubatlardan başlayarak Türkiye'de maalesef antidemokratik güçler iktidar olacaktı. Bütün bunların hepsini, hep sandıkla değiştirdik."

31 Mart yerel seçimlerine işaret eden Kurtulmuş, "Şimdi önümüzde bir sandık daha var. Hem oynanan oyunların farkında olduğumuzu ortaya koymak hem Türkiye'nin güçlü ve büyük Türkiye istikametinde yoluna devam etmesini temin etmek için milletimiz bu seçimde hangi istikamette yürüyüşünü sürdüreceğinin işaretini de verecek. Onun için bu seçim çok önemli." ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN GÖNLÜNE GİRMEYENİN, MİLLETİN ZİHNİNDE YERİ OLMAZ" 

Kurtulmuş, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 11 maddelik seçim manifestosuna ilişkin bilgi verdi. 

Belediye başkanlarında şehri yönetirken halka dönük 3 temel özellik beklediklerini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi, adalet. Bütün belediye başkanlarımız adaletten zerre miktarda şaşmayacaklar, adaletle hükmedecekler. İkincisi, emanettir. Bu şehrin işleri görülsün diye devletin, fakir fukaranın parasıyla oluşan kasasının emniyet edildiği kişidir. Dolayısıyla belediye başkanlarımızı emanete sahip çıkacak emin kişilerden seçtik, böyle hareket edeceklerdir. Üçüncü özellik ise sadakattir, millete sadakat, milletin tamamına sadakat. 

Sadakati millete olmayanın, milletin tamamına olmayanın millete hizmet etmesi mümkün değildir. Ne yazık ki bu millet bunu acı bir şekilde 15 Temmuz'da gördü. Maalesef milletin paralarıyla yetişmiş, okumuş, bir takım mevkilere gelmiş insanlar, örneğin pilot olmuş, halkın üzerine bombalarla ölüm kusmuş. Kime sadakatli? 

Pensilvanya'daki teröristbaşına sadakatli. Bu milletin tamamına sadık olacak belediye başkanlarımız. Hizmetlerimizi bu çalışma ahlakı içerisinde yürüteceğiz. Adaletli, emaneti kutsal bir görev olarak taşıyan ve milletin tamamına sadakatle hizmet eden bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz." 

Kurtulmuş, gönül belediyeciliği dönemine geçildiğini ifade ederek, "İnsanların yollarını, köprülerini yaparsınız, hatta yollarına altınlar döşersiniz ama insanların gönlüne girmiyorsanız bunun hiçbir kıymeti yoktur. Biz bu siyaseti, faaliyetlerimizin hepsini, belediye hizmetlerini milletin duasını ve Allah'ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Milletin gönlüne girmeyenin, milletin zihninde yeri olmaz." dedi.

Sizin I?çin Seçtiklerimiz
Denizcilik kariyerine başla ve ücretsiz olarak gerçek bir komutan ol!
World of Warships indir
Anında Kredi Sonucu İçin Burgan Bank Dijital Kredi
Burgan Bank
%22,50 Faiz Veren Burgan Bank Artık EFT Ücreti De Almıyor
Burgan Bank
Burgan Bank ile Anında Kredi Sonucunu Gör
Burgan Bank
2018'nin en bağımlılık yapan strateji oyunu!
Total Battle: Online Strateji Oyunu
2018'nin en bağımlılık yapan strateji oyunu
Total Battle: Online Strateji Oyunu
  by Taboola 
Açıklama
gündem
son dakika
haberler

Yorumları Göster
İlgili Gündem Haberleri
AK Parti ile MHP ortak miting yapacak mı? Açıklama geldi…
Akciğerlerdeki havayı ani ve gürültülü olarak dışarı vermeye ne denir?
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklmalar
Küçükçekmece’de korkutan yangın
YÖK'ten dikkat çeken uyarı: Geçerli değil
İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler
Sıradaki Haber 
İstanbul'da kan donduran olay! 3 küçük kızını metro raylarına bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı: Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz
Babasına bombalı paket göndermişti! Cezası onandı…
Yunanistan'a kaçan darbecilere müebbet
Fransız piyanist Blet: Cehennemi yaşıyorum, PKK beni öldürmek istiyor
Babası Tuğçe'yi uyurken öldürdü! Son mesajı: Bir baba evladına kıyar mı?
Adalet Bakanlığı tarafından özel oluşturuldu! Arka sokaklar tanıtacak…
İYİ Parti ile CHP ittifakında flaş gelişme... Sayı arttı

ETİKETLER:
Mhp , Ak parti , ömer çelik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den istifa eden Akkal'dan HDP iddiası
İYİ Parti'den istifa eden Manisa Milletvekili Akkal, "Manisa'da HDP'nin ...
Ankara Etimesgut düğümü çözüldü!
CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliği görüşmelerinde çözülemeyen 'Etimesgut' ...
Mehmet Özhaseki: Kürt vatandaşlarımızın oyuna talibiz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "HDP değil Kürt ...
 
AK Partili Çelik: Devrim gerçekleşecek
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçim çalışmaları kapsamında MHP ile ...
Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde ibadete ...
CHP'li Torun: Belediyecilik bizim işimiz
CHP, yarın yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında aday belirleme işlemini ...
 
Kılıçdaroğlu'dan Kaftancıoğlu açıklaması: Doğru değil
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel ...
Kurtulmuş'tan 'Tunç Soyer' yorumu
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP tarafından İzmir Büyükşehir ...
HDP'nin aday göstermemesi millet ittifakına destektir
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "HDP'nin bazı şehirlerde aday göstermemesi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
PETROL
Tehdit
Dilma Rousseff
kardemir karabükspor
Emre Belözoğlu
Zlatan Ibrahimoviç
GİB
ismail kartal