E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti'den Babacan'a tepki 

AK Partili Mehmet Ali Şahin, yeni parti çalışmalarına sürat veren Ali Babacan'la ilgili olarak, "Erdoğansız Türkiye projesine destek veriyor, başarılı olması mümkün değil" açıklamasında bulundu.

13.08.2019 - 17:10
AK Parti den Babacan a tepki

Kurban Bayramı dolayısıyla Karabük'te bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şahin, yeni parti kuracağını açıklayan eski AK Partili Ali Babacan'la ilgili ,"Yıllardır Erdoğan'la yola çıkmış ve Türkiye'ye hizmet etmiş olan bu arkadaşlarımızın, Erdoğansız bir Türkiye projesine destek vermiş olmaları üzüntümüzü arttırıyor" dedi.

 

ŞAHİN'DEN BABACAN'A: SEVDİĞİMİZ BİR ARKADAŞIMIZ, BİZİ ÜZÜYOR
Yeni parti kurulması konusunda da en somut adımın Ali Babacan tarafından atıldığını ifade eden Şahin, "Partiden istifa etti. 1-2 basın açıklaması olmuş çalışmayı yapıyoruz diye. Böyle bir davranış içerisinde olmasaydı çok daha iyi olurdu. Çünkü aynı kabinede görev yaptık. Şahsen sevdiğimiz genç bir arkadaşımızdır. Öyle bir çıkış yapmasından dolayı üzüntü duyuyoruz. Ancak nasıl bir parti kurarsa kursun kendisi veya Davutoğlu'nun da benzer çalışmaları olduğu söyleniyor. Bunların Türkiye'de yönetime gelmeleri mümkün değildir. Çünkü yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi iktidar olmak için yüzde 50 artı bir öngörüyor. Bunlar ne kadar oy alacak. Bizden biraz koparacaklarını umuyor. Peki ne yapmış olurlar? 2023'e gelmiş olalım, parti kurabilirler belki cumhurbaşkanına aday çıkarabilirler. Belki ilk turda Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesini engelleyelim diye bir gayret içerisinde olabilirler. Biraz önce söylediğim gibi Recep Tayyip Erdoğansız Türkiye istiyor birileri. Yıllardır Erdoğan'la yola çıkmış ve Türkiye'ye hizmet etmiş olan bu arkadaşlarımızın, Erdoğansız bir Türkiye projesine destek vermiş olmaları üzüntümüzü arttırıyor. Bir netice almaları mümkün değil" diye konuştu.

 

"CHP ARTIK ABDULLAH GÜL'E OYNAMAZ"
Şahin, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Ali Babacan'ın arkasında olduğuna dair iddiaların bulunduğunu dile getirerek şunlar söyledi:

"İddia diyoruz çünkü elimizde bir veri yok. Belki 2023'te yeni kuracakları partinin adayı olarak ya da Cumhuriyet Halk Partisi'nin başında bulunduğu Millet İttifakı ile temasa geçerek Abdullah beyin cumhurbaşkanı aday olmasını düşünüyor olabilirler. Ancak köprünün altından çok sular geçti. Cumhuriyet Halk Partisi artık Abdullah Gül'e oynamaz. Çünkü Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki başarısı başka arayışlara iter Cumhuriyet Halk Partisi'ni. Dolayısıyla bu yeni partinin Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yapması ve bu hedefe ulaşması pek mümkün görünmüyor."

 

"KILIÇDAROĞLU DEMEK Kİ TRUMP'I BEKLİYORMUŞ"
Cumhuriyet Halk Partisi'nin kısa bir süre önce S-400'lere karşı çıktığını belirten Şahin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çevik Öz, bundan bir süre önce Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini almasını hatalı buldu. Amerika'ya rağmen böyle bir adım atmanız Türkiye'ye zarar verir anlamına gelen açıklamalarda bulundu. Ne zaman ki Japonya'da G-20 zirve toplantısı yapıldı. Burada Trump ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi sonrası Trump 'Türkiye'ye haksızlık yapıldı. Obama döneminde patriotlar verilmiş olsaydı Türkiye Rusya böyle bir müracaatta bulunmazdı' demek suretiyle konuya farklı bir bakış açısı getirdi. Bu açıklamadan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin politikası değişti. Kemal Kılıçdaroğlu hemen ertesi gün Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alınmasının haklı nedenlere dayandığını söyledi. Demek ki Trump'ın açıklamasını bekliyormuş" dedi.

 

"ERDOĞANSIZ TÜRKİYE, ABD'YE ENDEKSLİ TÜRKİYEDİR"
Recep Tayyip Erdoğansız Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne endeksli olacağını söyleyen Şahin, "Kılıçdaroğlu böyle bir pozisyona taliptir. Milletimiz böyle bir şeye izin vermeyecektir. Uzun lafın kısası milletimiz artık güdümlü Türkiye'ye izin vermeyecektir. Dışarıdan telkinlerle yönetilen Türkiye'ye izin vermeyeceklerdir. Milletimiz, 18 yıllık bir süre içerisinde AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek veriyorsa, tam bağımsız Türkiye hedefine destek verdiğini düşündüğü için bu desteği veriyorlar. Biz de AK Parti içerisinde her bakımdan ayakları üzerinde duran bir Türkiye özlüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"CHP'Lİ BELEDİYELERİ TAKİP EDİYORUZ"
AK Parti'nin büyükşehirlerde kaybettiği seçimi değerlendiren Şahin, "Böyle bir değişimi milletimiz arzu etmiş olabilir. Bir de başkasını görelim diye. Biz de göreceğiz. Şimdi Ankara'da ve İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları görevdedir. İstanbul ve Ankara'da AK Parti belediyelerinin hizmetlerinin üzerine ne koyacaklar bakalım. Şu an laftan başka koydukları bir şey yok. Bizden fazla hizmet yapabilecekler mi? İstanbul'da CHP'li Belediye Başkanı İmamoğlu bunların üzerine ne koyacak buna bakıyoruz, takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

"FETÖ'NÜN SİYASİ HEDEFİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"
FETÖ'nün 31 Mart Seçimleri'ni ve yenilenen İstanbul seçimlerini 15 temmuzun rövanşı olarak gördüklerini dile getiren Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"Bunların Türkiye'deki seçmen olan unsurları AK Parti başarılı olmasın diye bu özellikle millet ittifakında CHP'ye destek verdiler. Halen diyorlar ki FETÖ'nün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hatta CHP genel başkanı da bunu söylüyor. Tayyip Erdoğan FETÖ'nün siyasi hedefidir. Çünkü o gece kalkan helikopter CHP'nin genel merkezine inmek istemedi, meral hanımında evine inmedi. Marmaris'te Tayyip Erdoğan'ı ortadan kaldırmak için indi. Dolayısı ile FETÖ Terör Örgütü ile bunları foyası meydana çıkmaya başlayınca en can alıcı mücadeleyi Erdoğan ve AK Parti yapıyor. Tabi ki güvenlik güçlerimiz ve yargı organlarımız yapıyor. Bitti diyemeyiz ama ciddi mesafe alındı. Bu konuda zaaf olmamalıdır."

 

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?
Gazetecilerin erken seçimin olup olmayacağına dair sorularını yanıtlayan Şahin, "Ben böyle bir ihtimal hiç görmüyorum. Çünkü biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam etsin ve sorunlarını 4-5 yıl içerisinde çözme imkanına sahip olsun diye geçtik. Dolayısıyla bu süreç başlamıştır ve seçimler artık geride kaldı. 2023'e kadar başka bir seçim yok. Önemli zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Tabii ki AK Parti'nin destek vermediği erken seçim teklifinin netice vermesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

 

"TSK'DAKİ FETÖ'CÜLER TEMİZLENDİ"
15 Temmuz öncesi gerçekleştirilen operasyonlarda olumlu sonuçlar alınmamasının nedenini Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin içerisindeki FETÖ Terör Örgütü'nden kaynaklandığını kaydeden Şahin, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri içerisindeki FETÖ Terör Örgütü hain unsurlar temizlendi. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimiz daha güçlü hale geldi. Bu hainler PKK ile mücadele ediyoruz diye dağı taşı bombalattılar yıllardır. O nedenle Türkiye'nin bir darbe girişimine muhatap olması acıdır. 250'den fazla vatandaşımızı kaybettik bu acıdır. Ancak bu darbe girişiminin sonucunda bunların TSK, emniyet teşkilatımız, kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmiş olması Türkiye'yi daha güçlü hale getirmiştir" dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu'dan S-400 açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "S-400'ler de geldi ve bu topraklar tarihinin ...
Perinçek: Gül, Davutoğlu ve Babacan FETÖ'nün siyasi ayağıdır
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son dönemde yeni parti iddialarıyla ...
Kaftancıoğlu'ndan atama yorumu
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB iştiraki olan İSBAK A.Ş.'de ...
 
Bahçeli: Bir pazarlık içerisinde değiliz
MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştiriler ...
Bahçeli'den erken seçim açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fırat’ın doğusuna operasyon tartışmasıyla ...
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a çok sert 'bedel ödetme' yanıtı
Eski Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine gönderme yaparak yanıt verdi.
 
Muharrem İnce: Güvenli bölge çözüm değildir
CHP'li Muharrem İnce, iktidarın Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulmasının ...
4 partiden ABD'ye Gülen çağrısı
AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti bir açıklama yaparak FETÖ elebaşı Fetullah ...
HDP: Bahçeli’nin barışa alerjisi var
HDP Sözcüsü Günay Kubilay, ‘MHP lideri Devlet Bahçeli’nin barışa ve barış ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Netanyahu
Adana Demirspor
İstihdam
Zlatan Ibrahimoviç
mülteci
madenci
Edward Snowden
Yeşim Ceren Bozoğlu