E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yusuf Halaçoğlu'ndan Bomba İddia: Anayasa'ya Göre Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı Olamaz, Çünkü...

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savundu.

24.04.2014 - 15:24
Yusuf Halaçoğlu ndan Bomba İddia:

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savundu.

Halaçoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 24 Nisan'ın Ermeni soykırım iddialarıyla gündeme geldiğini anımsattı.

Anadolu'da Ermenilerin tehcire tabi tutuldukları tarihte Anadolu'da sadece Ermenilerin yaşamadığını belirten Halaçoğlu, "Ermeniler sürgün edilirken Rumlar neden sürgün edilmemiştir? Rumlar'ın Ermenilerden daha fazla nüfusu vardı" dedi.

Türk Tarih Kurumu başkanıyken başka ülkelerdeki arşivleri taradıklarını, yüz bin sayfadan fazla belge elde ettiklerine işaret eden Halaçoğlu, "Elimizde çok güçlü bir arşiv var. Bunlarda soykırım olarak adlandırılacak hiçbir bilgi söz konusu değil" diye konuştu.

Osmanlı'nın, dünya savaşına girmeden önce terör gruplarına karşı mücadele verdiğini ve yakalananların mahkemeye çıkarılarak burada adil şekilde yargılandıklarını dile getiren Halaçoğlu, "Bu konuda cehaletlerini görmezden gelerek konuşanlar var. 'Bu tarihçilere bırakılamazmış, insaniymiş" Tabi ki insani, hayvani değil. Siz bu belgeleri okuyabiliyor musunuz?" diye sordu.

"TEHCİRE 'GAYRİİNSANİ' DERSENİZ..."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tehcir gibi gayriinsani sonuçlar" ifadesini kullandığını aktaran Halaçoğlu, "Sayın Başbakan, siz bunu söylerken katledilen Müslümanların mezarlarını ben açtım. Psikolojim bozuldu. Bunların görmezden gelir tehcire 'gayriinsani' derseniz, hiçbir şey bilmiyorsunuzdur" dedi.

Osmanlı'nın tehcir edilen herkese gündelik verdiğini, yardım yapılabilmesine olanak tanıdığını dile getirenHalaçoğlu, şunları söyledi:

"Neden Ermeniler ait bir toplu mezar gösteremediler? 1,5 milyon insanı kaç mezara gömeceğinizi biliyor musunuz? Niye çıkmadı bunlar? Müslümanlara ait olanlar çıkıyor da Ermenilere ait olanlar niye çıkmıyor? Bunları bilmeyen mantık adeta Ermeniler'den özür diliyor. Obama ile aynı şeyi söylüyor. Paralel yapı haline geliyor.

Ermeni çeteleri 128 bin Müslümanı katletmişse bunu nasıl görmezden gelirsiniz? Bundan niye bir cümle ile bahsetmezsiniz? 'Tehcirde Ermeniler'den hayatını kaybeden vardı, bundan dolayı üzüntü duyuyoruz ama Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlardan dolayı da Ermenilerin bizden özür dilemesini bekliyoruz' denmesi gerekmez mi? Herhalde kendinizi biraz daha güçlü hissetseniz soykırımı kabul edeceksiniz. Bu adımı atmış Başbakan'dan hangi tavizleri isteyecekler göreceğiz.

Devlet yönetmek için devlet adamı kültürüne sahip olmak gerekir. Devlet yönetmek, oyuncak değil. Ecdadımızın bizim yüzümüzü kara çıkaracak en küçük bir yanlışı olmamıştır. Ermeniler'den ölenler olmuştur ama bunların büyük çoğunluğu bizimle alakası olmayan ölümlerdir."

"ERDOĞAN ADAY OLAMAZ"
Bir gazetecinin sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin, o dönmede üç yıllık olduğunu savunan Halaçoğlu, "Dolayısıyla Başbakan Erdoğan Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamaz" iddiasında bulundu.

Bu okulun 1980'den sonra fakülte haline geldiğini ifade eden Halaçoğlu, "4 yıllıksa Başbakan açıklasın, diplomasını göstersin" diye konuştu.

Halaçoğlu, bu okulda yangın çıktığı için bütün belgelerin yok olduğunu, sonradan başvuranlara diploma verildiğini kaydetti.

AA

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 25 Nisan 2014 Cuma 08:54

MHP'yi de kaybettik, HÜKÜMSÜZDÜR...

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 24 Nisan 2014 Perşembe 18:32

MHP olması gereken bir şeyi gündeme getirmiş.Türkiyede ise ismi belli bazıları normal kanunlar,hukuk işlese bugün yüzlerce kez ağırlaştırılmış müebbet yerdi.Kanunlar sıradan vatandaşlar için geçerlidir.Sizin çocuğunuz sarhoş kafayla insanlara çarpıp öldürse ceza alır bazılarının almaz.Sizin çocuğunuz devleti talan etse müebbet yatar bazılarının yatmaz üsüne mükafat alır.Burası Türkiye.Adam vayt see der ülkeyi temsil eder.Diplomada ne.2014 Türkiyesi bu.

Yorumu oyla      24      13  
Misafir 24 Nisan 2014 Perşembe 18:10

Eskiden 1971 yılına kadar Harbokulları 2 yıl ve 1974 e kadar da 3 yıldı. Buna karşın çoğu 2 yıllık Harbokulu mezunu bir çok emekli Orgeneral C.Başkanı seçilmedi mi? Önemli olan lise üstünde yüksek öğrenim görmektir. İlla 4 yıllık yüksek tahsil gibi bir şart yok, hiç de olmadı!

Yorumu oyla      23      18  
Misafir 24 Nisan 2014 Perşembe 18:05

Bu kafatası ölçer palavracı Hallaç, daha önce de milletin kökenini bulma formülü ile ortalığı karıştırıp bulandırmıştı. Soyadı ile mütenasip, hallaçlar yünü pamuğu atar ya o da atıyor işte:)

Yorumu oyla      26      22  
Misafir 24 Nisan 2014 Perşembe 18:02

CHP li Prof. Ayayadın ne dedi; “Sayın başbakan İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı dört yıllık eğitim veren iktisat ve ticaret yüksekokulu mezunudur. 1978-79-80 yıllarında okudu. Ben de o dönemde asistandım, sınavlarına ve derslerine girdim. Son derece iyi hatırladığım bir öğrencidir” diye konuştu. (Ayrıca zaten 3 yıllık yüksek okul da yüksek öğrenimdir) SON NOKTA!

Yorumu oyla      27      21  
Misafir 24 Nisan 2014 Perşembe 17:53

Sen nasıl akademisyen ve Prof.sün? Anayasada yüksek öğrenim şartı var. Yüksek öğrenim; Orta öğrenim üzerindeki Yüksek okul ve fakülte gibi üniversite tahsillerinin tamamı demektir. Eski C.Başkanı Paşaların eğitim gördüğü 3 yıllık Harp Okulları gibi, 3 yıllık İTİA si de yüksek öğrenimdir!

Yorumu oyla      27      20  
Misafir 24 Nisan 2014 Perşembe 17:46

Hallaçoğlu soyadı gereği hallaç gibi atmış. Be adam önce Anayasayı aç da oku. Siz uyurken 2007 de Tayyip'in Akp si, Anayasanın ilgili 101/1 maddesini değiştirdi ve C.Başkanlığı için yüksek öğrenim yapılması (yani lise üzerinde 2 yıllık Yüksek okul, 3 yıllık akademi veya 4 yıllık fakülte falan hepsi) yeterli görüldü, ne haber?

Yorumu oyla      26      17  
Misafir 24 Nisan 2014 Perşembe 17:39

ortada diploma filan yok.bunun yanında hiçbir ehliyeti yokken ysk ve baykalın gayretleriyle m.vekili seçtirildi ya şimdide bulurlar bir geçici belge gibi bir şey.zaten yargı tamamen ellerinde.bir hakimden onay aldımı hopp al sana üniversite mezunu.bugünkü yargı düzeninde oxfordu bitirip,harward ta doçentlik yaptım dese onuda onaylarlar.onaylamayan darbeci olur.sayın halaçoğlu iyi niyetli ama hala burayı kanunların olduğu yer sanıyor.

Yorumu oyla      26      16  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TCMB
Yeni Zelanda
Almazbek Atambayev
kardeş
Devlet Bahçeli
zonguldak maden
Milwaukee Bucks
anap
Avustralya