E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'AKP Bize Gol Atmadı' 

CHP'li Özyürek, askere sivil yargı yolunu açan yasayla ilgili değerlendirmelerde bulundu..

30.06.2009 - 21:24
 AKP Bize Gol Atmadı

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, AKP’nin askerin sivil yargıda yargılanmasını öngören düzenleme ile ‘alelacele bir gol atmaya kalktığı”nı belirtirken ‘CHP’nin gol yediği’ eleştirilerine ise “Maç muhalefetle iktidar arasında cereyan etmiyor. Bu düzenlemenin muhatabı biz değiliz. Hırsızın hiç mi günahı yok. CHP ile AKP arasında bir maç sözkonusu değil. “karşılığını verdi. Özyürek, AKP sözcülerinin “nitelikli yalan söylediği”ni belirtirken, 1980’den bu yana darbe olmadığını, çıkarılan kanunun da darbeyle ilgili olmadığını söyledi.

Özyürek Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tartışmalara yol açan askerin sivil yargıda yargılanmasını öngören düzenlemenin devam eden ve karar aşamasına gelen davaları kapsayıp kapsamayacağına ilişkin bir soruya Özyürek “O amaçla yapılmış bir düzenleme. Ama alelacele yapıldığı ve eksik bırakıldığı için hem askeri yargı görevli olacak-çünkü askeri yargılamaya dönük maddelerde herhangi bir değişiklik yapılmadı-.hem sivil yargı. Demesi lazımdı ki; askeri yargılamaya ait şu maddeler kaldırılmıştır.Alelacele olduğu için onları unutmuşlar, böyle bir düzenleme yapmamışlar. Yani bir kişiyi hem askeri savcılık çağırabilir hem sivil savcı çağırabilir. Eğer hukuk işleyecekse, bir yasal düzenleme yapılmazsa en sonunda konu uyuşmazlık mahkemesine kadar gidebilir.”karşılığını verdi. 28 Şubat sürecinin de yasayla sorgulanma noktasına gelip gelemeyeceğine ilişkin bir başka soruya da Özyürek “Ağır cezalık suç diye nitelerlerse yargılanabilir” yanıtını verdi. İrticayla Mücadele Belgesiyle ilgili Albay Dursun Çiçek’in yarın ifade vereceğini hatırlatan Özyürek, Çiçek’in de bu düzenlemeye göre sivil yargıda yargılanabileceğine dikkat çekti.

“YANGINDAN MAL KAÇIRMA NİTELİĞİNDE…”

CHP olarak ‘Eğer darbeleri önleyici bir düzenleme yapıyorsanız bunu tasarıya koymanız gerekiyordu’ dediklerini ifade eden Özyürek “Tasarı mecliste görüşülürken, taraflar görüşlerini ifade edecekler, kamuoyu tartışacak. Komisyonda Genelkurmay Başkanlığı’nın da temsilcisi olacağı için görüş ifade edecek. Bu hukuk sistemiyle ilgili çok köklü ve kapsamlı bir düzenleme. Böyle alelacele, geceyarısı getirilmesi son derece yanlıştır. Biraz yangından mal kaçırma niteliğinde bir düzenlemedir.”dedi.

“AKP SÖZCÜLERİ NİTELİKLİ YALAN SÖYLÜYORLAR”

Özyürek, AKP’li yöneticilerin, düzenleme ile ilgili CHP’ye bilgi verildiğini söylediklerinin hatırlatılması üzerine ise “AKP sözcüleri nitelikli yalan söylüyorlar” dedi. CHP’ye ‘ceza yasası gündeme alınsın’ önerisi getirildiğini ve bunun ‘AB’ye uyum’ kapsamında olduğunun söylendiğini kaydeden Özyürek “Grup başkanvekillerimiz de gündeme alınmasını kabul etmişler. İkincisi, tasarı gündeme alınınca arkadaşlarımız baktılar ben de baktım. Yolsuzlukla mücadelede, sadece başbakanlık teftiş kurulunu yetkili kılan bir düzenleme vardı. Bunun yetersiz olduğunu, tasarıdan çıkarılması gerektiğini söylemiştik. Onu çıkaracaklarını söylediler. Daha sonra sivil kişilerin askeri mahkemede yargılanıp mahkum olması halinde, -Türkiye AİHM’de tazminata mahkum olduğu için -, bu noktada bir düzenleme yapacaklarını söylemişler. Arkadaşlar ona da tamam demiş. Fakat bu son düzenleme son anda gelmiş, önceden yapılan görüşmelerle, önceden verilen bilgilerle, bunun bir ilgisi yok.”diye konuştu. “Gece yarısı verilen önerge sizin tarafınızdan okunup anlaşılmadı mı?” sorusuna üzerine de Özyürek şunları söyledi:

“Gecenin saat 2’sinde önergelerin uçuştuğu bir saatte, sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Onun için biz diyoruz ki; bunu ya tasarıya koyacaksın veya komisyon aşamasında bu tartışmayı gündeme getireceksin. AKP iyiniyetli olsaydı, gerçekten iyi bir düzenlemeyi yapıyor olsaydı tasarıya koyardı. Tasarıya koymayı unuttu diyelim o zaman, komisyonda görüşülürdü. “

“DARBEYLE FALAN İLGİSİ YOK”

Başbakan Erdoğan’ın çıkarılan düzenlemenin darbeleri önleyeceğini söylediğini hatırlatan Mustafa Özyürek “1980’den beri Türkiye’de darbe olacağına dair bir iddia ve rivayet yok.Bunun darbeyle falan ilgisi yok. Sayın başbakan AKP’yi eleştiren herkesi suçlu sayan anlayışa sahip. Bu anlayışa yardımcı olan bazı savcılar grubunu da görevlendirmişler. Bütün davaları onlara aktaralım, kim ki AKP’yi eleştirirse, onu darbecilikle suçlayıp, mahkum edelim anlayışından ibaret bir düzenlemedir.”dedi.

“ALELACELE GOL ATMAYA KALKTILAR”

Düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp götürülmeyeceğine yönelik bir soruya “Arkadaşlar değerlendiriyor” yanıtını veren Özyürek “Yapılan değişiklik gözden mi kaçtı?” sorusuna da şu karşılığı verdi:

“Gözden filan kaçmamıştır. Arkadaşlarımız o anda ayrıntılı değerlendirme yapma şansına sahip değiller. Sağlıklı, iyiniyetli düzenlemelerin önceden komisyona verilmesi lazım. Tarafların, askeri Yargıtay’ın sivil Yargıtay’ın görüşleri de alındıktan sonra bir görüş oluşturulması lazım. Engin hukukçular olarak AKP’liler bu düzenlemeyi yaptı, peki askeri yargılamaya ilişkin düzenlemeler de niye değişiklik yapmadılar da bu işi yarım bıraktılar. Alelacele bir gol atmaya kalktılar. Ama bu yanlış bir düzenlemedir, onun için yanlış hesap Bağdat’tan döner.”

“CHP İLE AKP ARASINDA BİR MAÇ SÖZKONUSU DEĞİL”

Özyürek bir gazetecinin “muhalefet gol mu yedi?” şeklindeki sorusuna da “Maç muhalefetle iktidar arasında cereyan etmiyor. Bu düzenlemenin muhatabı biz değiliz. Hırsızın hiç mi günahı yok.Öyle bir havada sorular soruyorsunuz ki; bu düzenlemeyi yapan, bu niyeti taşıyanları suçlamıyorsunuz. İktidarı elinde tutan çoğunluk, bir düzenleme yapmayı istediği zaman bunu yapar. Bir ay mayın yasası konusunda direndik sonunda çıkardık. Çoğunluk kötüniyetliyse, o istediğine varır. CHP ile AKP arasında bir maç sözkonusu değil. “karşılığını verdi.

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
halk 25 Haziran 2009 Perşembe 17:24

Bu yigit bulut denen adam daha önceleri yani tam 1 yıl önce her tv kanalında akp yi ve ekonomiyi yerden yere vurur hatta lağım çukuruna sokar çıkarırdı, ne zaman ki ergenekon dallanıp budaklandı, yiğit bulut bi anda kedi oldu, sanırım akıllı ol elimizde sapık kayıtların var ergenekon bahanesiyle alır senin bu kayıtlarını TARAF gazetesine sızdırırız dediler... Adam 180 derece ters döndü... Komik adam yalaka diyceeem olmıycak çünkü hoşuna gidecek :) Allah akıl ve fikir versin. Dönek olmak kötü...

Yorumu oyla      18      10  
yurttaş 25 Haziran 2009 Perşembe 16:26

Bu ülke mason misyonerlerin çok Tufan larını gördü.

Yorumu oyla      18      10  
sakin(PAKSÜT-AKMAN İSTİFA) 25 Haziran 2009 Perşembe 12:50

tanrının paslı kılıcı,senin demokratlık anlayışın ne?kendileri için sonsuz özgürlük isteyip,başkaları için özgürlük,demokrasi bu millete bol gelir diyenlerin anlayışı mı?yıllarca basın özgürlüğünün ardına sığınarak yemedik haltları,yazmadık söylemedik yalanları bırakmayanlar işlerine gelmediği zaman kuyruğuna basılmış kedi gibi vıykıranlar mı demokrat!?ben yanlış yapan kimse onu eleştiriyorum.benim fikirimdenmiş diye de ayırdedip kollamıyorum.bir de seni görsek bunların yanlışını eleştirirken!?

Yorumu oyla      18      10  
GURBETCİ 25 Haziran 2009 Perşembe 09:59

DOĞAN MEDYAYI VE YAZARLARINI BÖYLE YAYINLARLA DAHA İYİ TANIYORUZ.EMİN ÇÖLAŞAN KONUŞUNCA AĞZINI AÇAMAYANLAR ŞİMDİ SAHİBİNİN SESİ OLUP KÜKRÜYORLAR VE EY HALKIM SİZDE BUNLARI GÖRÜYORSUNUZ.MESELE YİĞİT BULUT MESELESİ DEĞİLDİR.BAŞKALARINI YERDEN YERE VURMAYI GAZETECİLİK SANAN KİŞİLERİN.SÖZ KONUSU KENDİLERİ OLUNCA NE KADAR SALDIRGAN OLDUKLARI ORTADA.BİR GÜN T.TÜRENÇ DE BU ÇARKIN DİŞLERİ ARASINDA YOK OLACAKDIR.ÇÜNKÜ TEK TEK DÖKÜLÜYORLAR.T.TURANÇ BEY BU HAYAT SIRF SİZİN BİLDİĞİNİZ KADAR DEĞİLDİR.

Yorumu oyla      18      10  
GURBETCİ 25 Haziran 2009 Perşembe 09:54

T.Turenç Doğan Medya İmparatörlüğünün önemli Silahşörlerinden biridir.Kendileri Herkesi, suçlarken yargısız infaz yaparken. Y.Bulutun çıukıpda böyle konuşmasına neden kızıyor ve tehditkar vari davranıp,sen gençsiz medyada bitersin demeye getiriyorki.Neden Aynı sözleri E.Çölaşan için söyleyemedi.E.Çölaşan T.Turençe gerekli cevabı anında verirdide ondan.Bence bir hata varsa,Herkes hata yapabilir deyip geçmekdense o hatanın üzerine gidebilmekdir demokratlık.Ama Bunların demokratlığı bu kadar.İşte.

Yorumu oyla      18      10  
zerrin 25 Haziran 2009 Perşembe 08:48

Türkiye de doğru söyleyen kimsenin işine gelmez.Hemen T.Türenç gibi tehdit ederler aslında Türencin yaptığı örtülü tehdit ve ayıp bir davranış.Fakat ülkemizde ayıbın adı kayıp bütün iyilik ve güzellikler çirkinlik ve menfaatla yer değiştirfiği için değerli insanlar gözönünde olamıyor olsa da kısa ömürlü oluyor.Niçin bir türlü İLERLEYEMEDİĞİMİZ ANLAŞILSIN.bU ÜLKEDE KAST SİSTEMİ VAR.O sistem en herkesi yöneten biat ettiren gerekirse öğütüp çöpe atandır.

Yorumu oyla      18      10  
TANRININ KILICI 25 Haziran 2009 Perşembe 08:28

sakin senin de özgürlük anlayışın akepeyi ve bir zamanlar 20 yaşındaki oğlu vasıtasıyla milleti soyan Nazlı ILICAK'ı savunmaktan öteye gidemiyor nedense.Ha bir de rte'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Nazlı ILICAK'ın eski eşi (kaç tane olduğunu ben de karıştırır oldum) eski AKEPE milletvekili Emin ŞİRİN ile belediyenin park ve bahçelerini çiçek vurgunuyla soymaları var ki; bu konuya daha rte bile değinemiyor.Kurban olayım sizin soyma üzerine kurduğunuz özgürlük alayışınıza

Yorumu oyla      18      10  
sakin 25 Haziran 2009 Perşembe 00:56

kendisinin "ipini kısa bağlamışlar".o yüzden olsa gerek patronun bahçesinden başka yerde otlayamıyor!

Yorumu oyla      18      10  
sakin 25 Haziran 2009 Perşembe 00:47

işte bunların demokratlığı basın özgürlüğü anlayışı bu kadar.beş dakıkalık atışmada iyot gibi açığa çıkıyor zihniyetleri!ne diyor Tufan Türenç?sen daha gençsin!ilerde bu tavrının zararını görürsün,bu meslekte bu böyle gitmez! yani tercümesi,bizim gibi"sahibinin sesi"olmazsan,patronunun davulu çalmazsan bu meslekte barındırmayız seni,eski köye yeni adet getirme,kurduğumuz "yalan dolan basın"düzenini kimseye bozdurmayız,bozmaya çalışanın burnunu sürteriz demektir bu! >>>

Yorumu oyla      18      10  
NECMETTİN DÖNMEZ 25 Haziran 2009 Perşembe 00:06

YİĞİT KARDEŞE YAKIŞMADI YILLARCA EKMEK YEDİN ŞİMDİ BU HIRS NİYE KAYINPEDERİN E.KÜLTÜR BAKANI ZEYBEK BABAN E.EDIRNE MEBUSU SAKİN OL BİRAZ HABERTÜRKE TRANSFER OLDUN HAYIRLI OLSUN SAKİN OL SAKİN

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
Kılıçdaroğlu Turktime’a Konuştu: Baykal Rahata Alıştı… Son Dakika Adayı Değilim!
Atilla, Tokgöz, Dündar, Çölaşan, Birand, Berkan, Barlas, Küçükkaya, Karaalioğlu, ...
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
 
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
sanayi
Eczacıbaşı
Kuzey Kore
Southampton
haberler
Mehmet Şimşek
İslam
Ersun Yanal