E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yanal Açıkladı! Emenike mi? Cardozo mu?  

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1-1'in rövanşında yarın oynayacakları Salzburg maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

5.08.2013 - 18:28
Yanal Açıkladı! Emenike mi? Cardozo mu?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1-1'in rövanşında yarın oynayacakları Salzburg maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Takım kaptanlarından Dirk Kuyt ile birlikte gazetecilerin sorularına yanıtlayan Yanal, transferle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yarınki mücadeleyi değerlendiren Yanal, "Takımınızın en büyük silahı ne olacak?" sorusuna verdiği cevapta, "Bizim kalitemiz... Bu tür maçlarda her zaman kalitemiz ortaya çıkacak. Oyuncularımızın deneyimi, bu deneyimle birlikte zaman zaman ortaya koyduğumuz iyi oyun ve enerjimiz, yarın turu geçmemize neden olacak. Oyuncularıma güveniyorum. Hepsi tecrübeli ve karakterli oyuncular. Bu karakterlerini ortaya koyup bu maçı geçeceklerine yürekten inanıyorum. Hepsi ayrı değerler. Fenerbahçe bu konuda şanslı bir takım. Barındırdığı tüm oyuncuların hem takımları için hem de meslekleri için düşünceleri oldukça sağlıklı. Bu oyunculara sahip olduğumuz için de mutluyum" diye konuştu.

Deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları mücadelede zaman zaman kötü oynadıklarını ifade eden Yanal, takımının her geçen gün temposunu yükselttiğini anlatarak karşılaşmayla ilgili şunları söyledi:

"Fenerbahçe her geçen gün bu oyun temposunu yükselterek kontrolünü artırarak oynayacaktır. Yarın akşam oynayacağımız maçın ana bölümünde tabii ki oyun önemli. Ondan daha önemlisi turu geçmek olacaktır. Bunu başaracak güçte takıma sahibiz. Rakibimiz genç, mücadele eden, oyunu bozmaya yönelik de oynayabilen bir takım. Bu tür karşılaşmaların ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Yarınki maçın sonucu bizim için her şeyden daha önemli. 12'nci adam, taraftarımız bizim aynı zamanda enerjimiz ve gücümüz. Onlarla birlikte yarın burada keyifli bir 90 dakika tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerimize devam edeceğiz."

TAKIMIN FUTBOLUNDAN NE KADAR MEMNUN?
Takımının oyun kalitesinin her geçen gün daha iyi olacağının altını çizen Yanal, takımın istediği düzeye ne zaman geleceği konusunda bir süre vermenin anlamlı olmayacağını ifade etti.

Konsantrasyon olarak çok yeni olduklarını, çok az hazırlık maçı yaptıklarını anlatan Yanal, şöyle devam etti:

"Hazırlık maçlarında bir takım sonuçlar almak kolaydır. Resmi maçlarda çok daha farklı kaygılar ve gerginlikler ortaya çıkar. Bunları yönetmek ve hazırlamak kolay değildir. Takım olarak hazır, iyi mücadele eden bir ekiple oynadık. Her geçen dakika saha içindeki oyunumuz, kalitemiz artacak. Bunu da zaman zaman gösterdik. Bunu uzatacak bir periyodu yakalamak üzereyiz. Her geçen gün daha iyi olacağız. Bir süre vermek çok anlamlı olmaz."

Yanal, sakatlıkları bulunan oyuncuların yerine forma giyeceklerin görevlerini eksiksiz yapacağına inandığını ifade etti.

EMENİKE VE CARDOZO İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER
Fenerbahçe'nin transfer için görüşmeler yaptığı Emenike ve Cardozo ile ilgili soru üzerine Yanal, "Her iki oyuncunun da kalitesi ve değeri ortada. Takıma yapacakları katkı da ortada. Fenerbahçe'nin şu anda yapacağı transferde kulübün çıkarları ve koşullar önemli. Bu çıkarlar ve koşullar oluştuğunda oyunculardan birinin transferi gerçekleşir" dedi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki davanın konsantrasyonlarını etkileyip etkilemediği sorulan Ersun Yanal, "Biz saha içerisindeyiz. Saha içerisinde kalacağız. Sahanın dışına asla çıkmayacağız. Kendi aramızda yaptığımız her planlamada saha içinde olacağız. Yönetim kurulumuz bu konudaki çalışmaları yürüttüler. Biz de skorları kazanarak gereken desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"OYUNCUMUZUN İNANCINA SAYGI DUYUYORUZ"
Bir gazetecinin, Sow'un oruç tutmasıyla ilgili spekülasyonlar yapıldığı belirtilerek, kendisinin bu konudaki düşünceleriyle ilgili sorusu üzerine Ersun Yanal, şöyle konuştu:

"İnanç çok ayrı bir platformda değerlendirilmesi gereken bir konu. Şu anda oyuncumuzun inancına saygı duyuyoruz. Oyuncumuzun performansını yükseltmek adına onun bu inancıyla birlikte yapabileceğimiz programları oluşturmaya çalışıyoruz. Sow çok deneyimli ve başladığı günden beri bu şekilde yaşıyor. Onu destekliyoruz. Bir problem olacağını sanmıyorum. Takımımızda her oyuncumuz görev alacak. Hem şampiyonlar liginde hem Türkiye liginde iddiası olan takımız. Rotasyonlar takım içinde olacak ve her oyuncumuz görevini yerine getirecek."

Yabancı futbolcular için getirilen 6+0+4 kuralının ardından gönderecekleri yabancı futbolcuları belirleyip belirlemediği ve Holmen ile ilgili düşünceleri sorulan Yanal, "Fenerbahçe planlamasını bu kurala göre yaptı. Bu daha önceki yıllardan belliydi. Biz tüm planlamayı gerçekleştirdik. Yapacağımız transferlerle de bu planlamamızı lige ve Avrupa kupalarına aktaracağız" şeklinde konuştu.

DİRK KUYT
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Avusturya ekibiyle yapacakları rövanş maçını değerlendiren Kuyt, bu tip maçlara kafa olarak iyi hazırlanmak gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Mental olarak kolay olmayacak. İki takımı yanyana koyduğunuzda Fenerbahçe daha kuvvetli. Ancak rakibimizin hazırlık sürecini geride bıraktığını ve daha çok maç oynadığını unutmayalım. Yarınki maçın mental olarak kolay olmayacağını iki takımı yanyana koyduğumuzda Fenerbahçe'nin daha ağır basan taraf olduğunu söyleyebilirim. Kafa olarak çok iyi hazırlanmanız gerekir. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Bunu da sahada göstereceğimize inanıyorum."

Takım olarak istekli bir şekilde maçı beklediklerini anlatan Kuyt, "Bu maç bizim için çok önemli. Hem takım hem taraftarlar hem kulüp hem de Türkiye için ne kadar önemli olduğunu göstereceğiz. İyi çalıştık ve antrenmanlar yaptık. Yarın için hazırız" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon da kolay olmadığını ve play-off turunda Spartak Moskova'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılamadıklarını hatırlatan Hollandalı futbolcu, "Çok mücadele etmemize rağmen elenmiştik. Yarınki maçta becerilerimizi, isteğimizi sahada gösterip turu geçmek istiyoruz. Hocamızla iyi idmanlar yaptık ve kuvvetli çalıştık. Bunun meyvesini sahada alacağımızı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

habertürk

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray, Yeni Sezona Kupayla Başladı
Londra'da düzenlenen Emirates Kupası'na ilk kez katılan Galatasaray, Arsenal'i ...
31 Atlete 2 Yıl Men Cezası
Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu kararları açıklandı. Kurul, ...
TFF'den Taraftara Müjde:
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçında tribünlere ...
 
Galatasaray'da Arena Harekatı
Galatasaray, TT Arena’da bu sezon sorun yaşamak istemiyor.
Messi'nin Gerçek Fiyatı Tahminleri Katladı!
Fiyatı, tahminlerin çok çok ötesinde...
Trabzon 3. Bombayı Patlatıyor
Bordo- mavili yönetim, Lucas Barrios transferinde önemli ilerleme kaydetti.
 
Galatasaray'dan Emenike ve Cardozo Açıklaması!
TFF’nin yürürlüğe koyduğu yabancı sınırlaması Galatasaray ile Fenerbahçe’yi ...
Süper Kupa'da düdük Bülent Yıldırım'ın
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos Pazar günü Kayseri'de oynanacak ...
Bu Şifreyi Girene Maç Bedava!
Küresel yazılı basın sektörü son 50 yılın en büyük değişim sürecinden geçiyor.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
rusya
abd
PETROL
sanayi
Mersin İdmanyurdu
Ayşe Ersöz
pkk
GİB