E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Üç Eşli Milli Görüşçü Başbakanlık Danışmanı Kadınları İsyan Ettirdi: Vay Bizim Halimize! 

Kadrosu ‘Başbakanlık Danışmanı’ olan ve fiilen Devlet Bakanı Faruk Çelik’in danışmanlığını yapan ‘üç eşli’ Ali Yüksel’in yasalara aykırı medeni durumuna rağmen görevini sürdürmesine kendi partisinden de ‘hayretler’ yükseldi. Ancak AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç’ın da kayınpederi olan Yüksel’in görevden alınması gündemde değil.

7.08.2010 - 07:52
Üç Eşli Milli Görüşçü Başbakanlık Danışmanı Kadınları İsyan Ettirdi: Vay Bizim Halimize!

Gazeteci Fehmi Çalmuk’un 2004’te yazdığı ve çok eşliliğin konu edildiği ‘Merak Edilen Kızlar’ kitabında Ali Yüksel’den de söz ediliyordu. Eski Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı olan ve Almanya’da ‘şeyhülislam’ seçilen Ali Yüksel, kitapta kendi durumunun ‘iyi ve zor yanlarını’ anlatıyordu.
Kitapta Yüksel’in üçüncü eşi Dilber Yüksel’le yapılan ilginç bir röportaj da vardı. Dilber Yüksel, eşine 11 yaşında âşık olduğunu açıklarken “... O zamanlar beni etkileyen belki kocamın hali. Belki hayalimde düşündüğüm eşe uygun olması. Bilmiyorum yani. Karakterini tanırsınız, İslami bir yaşantısı varsa o etki yapar. Hepsi bir bütün olarak beyaz atlı prenstir” diyordu.

Eşi: Her gün birimizde
Yazarın “Bir de adil davranması var. Haftanın yedi günü var” sözleri üzerine Dilber Yüksel, “Her gün birimizde. Sırayla gidiyor. Günü üçe bölmüyor. Her gün birimizde. Sıra atlanmıyor. Hanımlar yanında olduğu müddetçe sıra atlanmıyor” diyerek, çokeşli yaşamın kuralını anlatıyordu.
Dilber Yüksel eşinin dördüncü evliliği yapmasını nasıl karşılayacağı sorusunu Dilber Yüksel, “Evlenmesin dersem haksızlık yapmış olurum. Onun hakkıdır. Ama hanım olarak, onu seven biri olarak istemem. Çok kırılırım” diye yanıtlıyordu.

Cezası iki yıla kadar hapis
Ali Yüksel aradan geçen süre içinde bu yıl yeniden gündeme geldi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın soru önergesiyle Ali Yüksel’in Başbakanlık’ta danışman olduğu ortaya çıktı. Oysa ‘çok eşlilik’ Türkiye’de suç. Türk Ceza Kanunu’nun 230. maddesine göre, evli olmasına rağmen, başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi altı aydan iki yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.
Kendisi evli olmamakla birlikte, evli olduğunu bildiği bir kimse ile evlilik işlemi yaptıran kişiye da aynı ceza veriliyor. Ancak ortadaki ‘suç’a rağmen, kadrosu Başbakanlık Danışmanı olarak geçen Yüksel’in görevden alınmasının gündemde olmadığı öğrenildi. (Radikal)

YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
EZBER BOZAN 7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:41

"sözde muhafazakar kadınlarımız yine de gider adı AK ama vicdanı KARA partiye oy verir"! Elbette verirler ve vermeye de devam ederler! Çünkü onlar "dinen ve aklen dun (eksik) yaratılmış" değiller mi???

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:17

Sözde muhafazakar kadınlarımız yine de gider oylarını (çok eşililiği desteklediği apaçık ortada olan) ReCep beyin adı Ak ama vicdanı Kara partisine verir işte..

Yorumu oyla      18      10  
kulaga küpe 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:10

Ben cok esliligi savunmuyorum ama,bir yeri yerden yere vururken,diger elinizle bir yerleri kapamayin.Türkiye de bir kaset cikaran,cebine bes kurus para giren insanlarin kac tane sevgilisi ve metresi var?Yalanmi?????

Yorumu oyla      18      10  
Yeni ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:20

4.)Alman Holding`lerine ve Diger ülke Yatirimcilarina;Her isiniz Yapilir;Güc Biziz Diyorlar mi?!.Yüzde 3`lerden Baslayip Yüzde 10`lara Varan Komisyonlar istiyorlar mi?!.Ortagi Osman Yumakoglu Bu Aracilik Islerinde;Tayyip Bizim Evladimiz;Biz Ne Dersek"SAK"Yapar;Yapmak Mecburiyetinde;Diyor mu?!.inanmazsaniz Bakin Bizim Ortagimiz Onun Danismani;Buyurun Onu Arayin;O Sizi Yine Bize Yönledirir Diyor mu?!.Bizden Bukadar;Gerisi Büyük Türk Basini`na Kalsin!.Son Kiyak;Bunlarin"özel Pezevenk"leri Bile Var!

Yorumu oyla      18      10  
Yeni ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:11

3.)En Anlasilmazi Burasi;Ya Be Adam;Senin O Kadroya ihtiyacin Yok;Disaridan"DANISMAN"Olsan;Kadrolari Doldurmasan;Ama Yok"DEVLET`den 1.DERECE ALACAN"Birinci Dereceden Emekli Olup;O Malum Haklari Alacan;Ya Gözün-Tüm Uzuvlarin Doysun!!.Utanmaz misiniz Siz Hic?!.Bizde Ne Soru Soryoruz;Adamda Utanma-Ar Olsa Hic Piyasaya Cikar mi?!.Sok Soru;Bu Danisman Milli Görüs Teskilatlarini Birakmismidir;Ortagi Yumak Osman"HOCA"sinin Yanindamidir?!.iki Tarafida Kontrollerine Almislar;Bütün Yatirimcilara"Güc"bizde

Yorumu oyla      18      10  
Yeni ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:59

2.)Milli Görüs Teskilatlarindan Nasil Caldigini mi ögretiyorsun?!.Yalan Nasil Söylenir Onumu ögretiyorsun?!.Kadinlar Nasil Bastan Cikarilir;Nasil Eslerinden Ayrilmalari Saglanir Bunlarim ögretiyorsun?!.Hirsizlik Paralari ile Nasil Yatirim Yapilir Bunlarimi ögretiyorsun?!.Yoksa RTE Kendi ve Ekibi icin Bu Saydiklarimi ögrenmek icin mi Seni Kadrolu Danisman Yaptilar?!.isin Garibi Hepinizde"HOCA"niz Gibi Ne Doymaz"NEFS"iniz Varmis!!.200-300 Tir Filiosu Yetmedi mi?!.Kadrolu Olmaya ihtiyacin mi Var?!.

Yorumu oyla      18      10  
Yeni ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:51

Simdi Ne Yazalim Sasiriyoruz;Haberciler;Medya=Basin;Herneyse Bu Haberleri Pompalayanlarin Tirti;Ya Bu Adam`a Saldiracak Daha önemli Konular Varken;Neden isin Kolayina Gidiyorsunuz?!.Hanimlarada Hakaret Ediyorsunuz;O Hanimlardan Olmus Cocuklarin ve Hanimlarin Hic mi Hukuk`i Hak`ki Yok Bu ülkede;Bu Kadar Ucuz mu Insan Hak`lari Ihlali?!.Bakiniz Sizin ögrenmek icin;Zahmet Etmediginiz Sorulari;Biz Soralim"Sahte Seyhül-islam`a"Ve "Sahte REis`e(RTE)!.Sahtekar;Senin Hangi Bilgine Muhtac RTE;Hirsiz lik -

Yorumu oyla      18      10  
vatandaş 7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:28

şikayet etmesinler, Atatürk'ten önce de cumbaların arkasında yaşamlarını sürdürüyorlardı.

Yorumu oyla      18      10  
koçak ! tan 7 Ağustos 2010 Cumartesi 12:58

çok eşlilik öncelikle kadınların onurlarına ağır bir darbedir.kadını "bugday tarlası " gibi gören(bir çok din adamı böyle diyor) bu dinciler artık iktidarın tam himayesine girdiler.dincilerin en büyük zaafı para ve kadındır.

Yorumu oyla      18      10  
7 Ağustos 2010 Cumartesi 12:57

B.Bakan hukuku ağzından düşürmüyor ama 3 karılı olan ve bunu büyük bir yüzsüzlükle itiraf eden kişiyi de danışman olarak yanında tuttuyor,artık ne danışacaksa,ama iş askerlere gelince birden aslan kesiliyorlar,hapse atabilkmek için her yol deneniyor,bu çifte standart neden,halkın güveni kalmamıştır AKP'ye,AKP'li kadınlar neden seslerini çıkaramıyor,kuma olmak onurlarını kırmıyor mu?her gün tv'lere çıkan kadın gazetecilerin sesini duyan var mı?tabi bir de kadın sivil toplum kuruluşlarının.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
 
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
 
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Yeni Zelanda
burçin terzioğlu
haşim kılıç
deprem
Erbil
ygs sonuçları öğren
örgüt
zorlu psm
Grip aşısı