E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Twitter Yasağı Dünya Basınında! Reuters, NBC, CNN, BBC, AP, Financial Times, Guardian... Hepsi O Utancı Yazdı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde, ‘Twiter’ın kökünü kazıyacağız. Dış dünya şöyle der böyle der beni bağlamaz’ diye konuşmasından birkaç saat sonra Türkiye'de Twitter'a erişimin durması dünya medyasında da geniş yer buldu.

21.03.2014 - 09:22
Twitter Yasağı Dünya Basınında!

Twitter’ın resmen kapatılmasına karşı dün gece sosyal medyada gösterilen tepkiler dış basında yer aldı.

REUTERS: TÜRKİYE'DE İNSANLAR TWITTER HESAPLARINA ERİŞEMEZ OLDU
Reuters, Twitter'a gelen yasağı, Hükümete büyük zarar veren yolsuzluk skandalıyla boğuşan Erdoğan'ın sosyal medyaya müdahale edeceğini açıklamasından birkaç saat sonra, Türkiye'de insanlar Twitter hesaplarına erişemez oldu diye dünyaya duyurdu. Twitter hesaplarını açmaya çalışan insanların,  Telekonomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB)  Bu internet sitesi (Twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. maddesi ile görevli)'nin 20032014 tarih ve sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır mesajı ile karşılaştığı belirtilen haberlerde Twitter yasağının Bazı kullanıcıların Erdoğan'ın çevresindeki insanların yaptığı iddia edilen yolsuzluklara kanıt olabilecek belgeleri ve ses mesajlarını paylaşmasından sonra geldiği belirtildi.

San Francisco merkezli Twitter kuruluşu, resmi bir açıklama yapmadı ancak konuyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Twitter ayrıca Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına, SMS olarak nasıl mesaj atabileceklerini açıkladı.

NBC: BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN TEHDİTLERİNDEN SONRA TÜRKİYE'DE TWITTER BLOKE EDİLDİ
ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarında NBC de, web sitesinde yer alan haberinde, Başbakan Erdoğan'ın tehditlerinden sonra, Türkiye'de Twitter'in bloke edildiğini duyurdu. Başbakan Erdoğan'ın sosyal medyayı kapatma tehdidinin ilk olmadığına değine NBC,  Erdoğan'ın 6 Mart'ta ATV televizyon kanalında yaptığı konuşmadaki Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil sözlerine  yer verdi.

CNN: SOSYAL MEDYADA ÇIKAN UTANÇ VERİCİ SIZINTILARI ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞIYOR
CNN'de, Türkiye'de Twitter'a erişimin kapatılması ile ilgili haberinde, Türkiye'deki erişim engellemesinin ardından  'TwitterisblockedinTurkey', 'DictatorErdogan' ve 'TurkeyBlockedTwitter' kullanıcı adlarının dünyada en çok izlenenler arasına zıpladığını belirtti. Türkiye'de yapılacak yerel seçimlere 9 gün kala gelen yasak geldiğine dikkat çeken CNN'in haberinde,  Hükümet, Erdoğan'ın kabinesinde yer alan eski dört bakanın karmakarışık bir yolsuzluk soruşturması ile bağlantılı sosyal medyada çıkan utanç verici sızıntıları engellemek için çalışıyor. Erdoğan yolsuzluk soruşturmasının bir darbe planı olduğunu iddia ediyor denildi.

Erdoğan'ın aile bireyleri, bakanlar, üst düzey yöneticiler ile yaptığı, başka yetki konuşma kayıtlarını yansıttığı öne sürülen belgelerin son haftalar içinde günlük bazda sosyal medyaya sızdığını belirten CNN, Erdoğan tarafından ahlaksızca düzenlenmiş malzeme olarak tanımlanan kayıtların CNN'in tarafından teyit ettirilmesinin mümkün olmadığına değinerek, Ama Başbakan Erdoğan'ın, bir muhalefet liderinin konuşmasının canlı yayınını sansür etmesi için bir televizyon kanalının üst düzey sorumlusunu azarladığı yolunda çıkan ses kayıtları ve haberleri kendisi doğruladığına haberinde yer verdi. CNN, Çarşamba günü Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekillerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) olağanüstü oturumunda, muhalefetin tüm girişimlerine karşın yolsuzluk soruşturma iddianamelerinin okunmasını önlemeyi başardığına da dikkat çekildi.

BBC: TWITTER TÜRKİYE'DE ENGELLENDİ
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'deki twitter kullanıcılarının sosyal medya sitesine erişemediklerini yazdı.

Twitter engelinin Başbakan Recep Erdoğan'ın Bursa'daki konuşması sırasında "Twitter'ın kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından geldiğine dikkat çeken BBC, Twitter'ın bu engelleme ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadığını bildirdi.

AP: TÜRKİYE TWITTER'A GİRİŞİ BLOKE ETTİ
Dünyanın önde gelen ajanslarından Associated Press de (AP), Twitter yasağını Türkiye Twitter'a girişi bloke etti başlığıyla duyurdu. Türkiye'nin yerel seçimlere yaklaştığı günlerde, sosyal medyada hükümetin saygınlığını küçük düşürecek sızıntılar olduğunu belirten AP, Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingindeki konuşmasının ardından birkaç saat sonra Twitter'a erişimin kesildiğini belirtti. Avrupa Komisyonu Başkan yardımcısı Neelie Kroes'in Türkiye'de uygulanan yasağı kendi Twitter hesabından attığı mesajla eleştirerek, Yersiz, gereksiz ve korkak bir yaklaşım olarak değerlendirdiği bilgisini haberine ekleyen AP, Kroes'in Hem Türk halkı hem de uluslararası toplum bunu bir sansür olarak değerlendirecektir dedi.

Son haftalarda sosyal medyada paylaşılan, birinde Erdoğan'ın oğluna evde bulunan yüklüce parayı, polis baskınına uğramadan bir an önce yok etmesi talimatları verdiği öne sürülen ses kayıtlarının Türkiye'yi savurduğu belirtilen haberde, Erdoğan'nın yolsuzluk iddialarını inkar ettiği de belirtildi.

FINANCIAL TIMES: TÜRKİYE TWITTER'A ERİŞİMİ ENGELLEDİ
İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'deki Twitter yasağını "Türkiye Twitter'a erişimi engelledi" başlığı ile duyurdu.

Perşembe gecesi Türkiye'de Twitter'a erişimin Başbakan'ın sosyal medyaya yönelik "kökünü kazıyacağız" ifadelerinin ardından engellendiğini yazan Financial Times, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, şirketin Türkiye'deki mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Twitter internet sitesini yasaklamaktan başka seçenekleri olmadığı açıklamasını aktardı.

Hükümetin Twitter aracılığıyla internete sızdırılan bir dizi ses kayıtlarına maruz kaldığına vurgu yapan gazete, Başbakan'ın kendi ve oğlu arasında olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin sahte olduğunu söylediğini aktardı.

GUARDIAN: TÜRKİYE'DE TWITTER KULLANIMI YASAKLANDI
İngiltere yayınlanan Guardian gazetesi de haberi "Başbakan'ın sosyal medyaya saldırısının ardından Türkiye'de Twitter kullanımını yasakladı" başlığı ile duyurdu.

Başbakan Erdoğan'ın internete sızan ses kayıtlarının ardından sosyal medya sitelerini kapatmaya yönelik tehditlerde bulunduğunu hatırlatan gazete, iki hafta önce Başbakan'ın Facebook ve Youtube internet sitelerini yasaklama fikrinde olduğunu ancak bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından reddedildiğini bildirdi.

ntvmsnbc

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 21 Mart 2014 Cuma 13:54

Yasaklamalar durumu daha da kötüye götürmek ve etki-tepki kuralı gereği toplumun iyice bilenmesinin dışında bir fayda sağlamaz. Commodore 64 diye eski bir ev tipi bilgisayarla o zamanlar şifreli yayın yapan Cine-5 kanalının bile kırıldığı söylenen bir memlekette şu anda insanlar çeşitli yöntemlerle her günün en az iki katı fazla Twitter'e giriş yapıyordur.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 21 Mart 2014 Cuma 10:12

Bu yırtınmaları Rusyaya karşı gösterinde Dünya görsün resmen ve alenen Kırımı işgal etti her fırsatta Türkiye'de meydana gelen basit olaylar için feryat figan eden A.B.D ve AB KUYRUKLARINI KISTI bundan böyle Türkiye'de bunların yaptırımlarını elinin tersiyle itsin İstanbul kadar nüfusu olmayan Ülkeler Dünyada söz sahibi olmak istiyor Rusya bunların Gazını aldı şimdi yaptırım falan filan Rusyada çok umrundaydı

Yorumu oyla      20      12  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahmi Turan: Gazetelerin Deklarasyonuna İmza Atmam!
Duayen gazeteci Rahmi Turan yeni çıkaracağı gazete ve yayın yönetmenlerinin ...
Türk Basının Efsane İsmi Rahmi Turan Çıkaracağı Yeni Gazeteyi Turktime'a Anlattı
Yakında yeni bir gazete çıkaracak olan Türk basının efsane ismi Turktime ...
Uğur Dündar Turktime’a Konuştu
Star TV’nin Doğuş’a satılmasıyla birlikte ekranlara veda eden usta gazeteci ...
 
FOX Haber'in Patronu Doğan Şentürk Turktime'a Konuştu
FOX haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk Turktime Yönetim Kurulu ...
Şerefli Türk Ordusu Arazime El Koydu Şimdi Orada Rakı İçiyorlar... Böyle Adalet Olur mu? AİHM'E GİTTİM!
Vatan yazarı Can Ataklı Turktime Genel Merkezi’nde Turktime Yönetim Kurulu ...
Özbek BOMBALADI: Cevizoğlu’nun Aldığı Para Haramdır, Onun Yaptığını AKP Bile Yapmadı!
Ceviz Kabuğu fındık kabuğunu bile doldurmuyordu… Hulki Cevizoğlu ile ilgili ...
 
Bekir Coşkun: Türkiye'nin En Büyük Sorunu Baykal'dır! A. Necdet Sezer Hürriyet’ten Ayrılma Dedi!
Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Çölaşan’sız Hürriyet’ten göbeğini ...
Sakıncalı Gazeteci Çölaşan Turktime’a Konuştu: Habertük Gazetesi Yandaş Oldu!
Hürriyet’ten kovulduktan sonra üçüncü kitabını yazan Emin Çölaşan son ...
Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Arseven: 32. Gün Kumpastı! Hidayete Geç Erdim!
Geçtiğimiz hafta 32. Gün’de Cumhuriyet yazarları ile sert bir tartışma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Gaziantepspor
ÖSYM
TÜFE
Afganistan
poyraz karayel
bodrum
Barack Obama
siber