E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Tüm yurtta İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde protesto edildi.

22.07.2014 - 09:13
Tüm yurtta İsrail in Gazze ye saldırıları protesto edildi

Teravih namazı sonrası Kocatepe Camii avlusunda toplanan AK Parti Ankara İl Başkanlığı üyeleri, İsrail'in Gazze saldırılarına tepki göstererek, hayatını kaybeden kişiler için dua etti.

Gazetecilere açıklama yapan, AK Parti Ankara İl Başkan Vekili Ahmet Kılınç, İsrail'in 60 yıldır bölgede Filistinlilere zulmettiğini belirterek, "Masum çocuklar İsrail tarafından katledilmektedir. Bütün bu masum ölümler karşısında dünya, sağır, kör ve dilsiz olmuş hatta zulmedenlerin yanında yer almıştır. Masum çocukların ölümlerini izleyenler, vicdanlarını kaybedeli çok olmuştur" diye konuştu.

İstanbul

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen vatandaşlar, Gazze'ye düzenlenen saldırıları protesto etti.

Levent'teki başkonsolosluk önünde toplanan "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Aksa'ya selam, direnişe devam", "Müslüman, zulme sessiz kalamaz" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

Başkonsolosluk binasının önündeki güvenlik bariyerlerine Türk ve Filistin bayrağı asan gruptakiler, sık sık tekbir getirdi. Eylemde, İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait temsili füze maketi de taşındı. 

Polis ekiplerinin başkonsolosluk çevresinde, TOMA ve zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. 

Bu arada, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) ile Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) üyesi bir grup da Gazze'ye yapılan saldırıları kınadı.

Öte yandan, Kadıköy'de toplanan yaklaşık 100 taksici, araçlarıyla Boğaziçi Köprüsü'nü konvoy halinde geçerek İsrail'in Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu önüne geldi. Burada kontak kapatan taksiciler, Büyükdere Caddesi'nde ulaşımı engelleyip basın açıklaması yaptı.

Adana

Adana 5 Ocak Meydanı'nda toplanan bir grup, akşam ezanının okunmasının ardından dua ederek, oruçlarını açtı.

İftarın ardından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruptakiler, akşam namazını kıldı. Ardından ellerinde Filistin bayrakları bulunan gruptakiler, tekbir getirerek, İsrail aleyhinde  slogan attı.

Teravih namazının ardından gruptakiler, Çakmak Caddesi'nden geçerek geldikleri İnönü Parkı'nda İsrail bayrağını yaktı.

Filistin'de yaşanan olayların son bulması için dua eden grup, daha sonra dağıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır’daki 69 sivil toplum kuruluşunun, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla geçen hafta başlattığı iki günlük "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti'' devam edildi.

İftardan sonra seccadeleri ile Dağkapı Meydanı’na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını burada kıldıktan sonra İsrail’in Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Video gösterimiyle devam eden programda, gruptakiler sık sık tekbir getirerek, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" ve "Gazze'ye selam, direnişe devam" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenledikleri etkinliğe destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısında yaralanan Fikri Karavil de Gazze'ye bombalar yağdıkça eylem şekillerinin değişeceğini ifade ederek, 69 sivil toplum kuruluşunun Filistin için "canlı kalkan" olmak için karar aldığını açıkladı.

Karavil, Gazze'ye ya Mısır üzerinden ya da deniz yoluyla gideceklerini belirtti.

Çağrı üzerine birçok vatandaş, "canlı kalkan" standındaki görevlilere isimlerini ve telefon numaralarını yazdırdı. Yoğun ilginin görüldüğü stantta kadınların da isimlerini yazdırması da dikkati çekti.

Etkinlik,  dualarla sona erdi.

Konya

Konya'da sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği mitingte İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Filistin bayraklarıyla Şehir Meydanı'nı dolduran yüzlerce vatandaş, pankart ve sloganlarla İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik katliamını telin etti.

Iğdır

Iğdır kent merkezinde teravih namazının ardından toplanmaya başlayan vatandaşlar, Filistin bayrağı açarak İsrail aleyhinde sloganlar attı. 

Grup adına basın açıklaması yapan platform sözcüsü Nevzat Aycil, Gazze'de tarihin en büyük soykırımlarından birisinin yaşandığını anlattı.

Basın açıklamasının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için dua eden grup, daha sonra dağıldı.

Van

Van'da, Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek için cami avlusunda oturma eylemi yaptı.

İftara yakın Beşyol mevkisinde bulunan Hz. Ömer Camisi'nde bir araya gelen grup, cami avlusunda oturma eylemi yaptıktan sonra birlikte iftar açtı.

Tekirdağ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Atatürk Meydanı'nda toplanan grup, pankart ve dövizler açarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Pelin Aslıbay, emperyalist güçlerin Ortadoğu'daki piyonu İsrail hükumetinin Filistin halkının üzerine bombalar yağdırdıktan sonra kara harekatı düzenleyerek ölüm saçtığını söyledi.

Uzun süredir, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin, Ortadoğu'yu kendi ihtiyaçları doğrultusunda yeniden dizayn etmek istediğini savunan Aslıbay, "Yüz yıl önce, emperyalist güçler tarafından çizilen Ortadoğu haritası bölgenin gerçekliğine uymamaktadır. Şimdiye kadar yerel gerici güçler eli ile egemenliğini sürdüren emperyalistlere karşı bölge halkları da demokrasi ve bağımsızlık için mücadele ediyor" dedi. 

Bitlis

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen grup, İsrail aleyhine sloganlar atarak Filistin ve Gazze'deki Müslümanlar için dua etti.

Ardından 9 sivil toplum kuruluşu adına hazırlanan basın bildirisi dağıtıldı.

Bildiride, İslam coğrafyasının son zamanlarda siyonist güçlerin oyunu ile kendi din kardeşlerini ezen, katleden bir topluluğa dönüştürüldüğü belirtildi.

Karabük

Karabük Mazlumlarla Dayanışma Platformu tarafından İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için dua etkinliği düzenlendi. 

Kent Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, teravih namazını burada kıldı. 

Platform Sözcüsü Mustafa Cünük, yaptığı konuşmada, bu akşam Gazze'deki Müslümanlar için hep beraber dua gönderme arzusuyla bir araya geldiklerini söyledi.

Şırnak

Şırnak’ta bir grup AK Partili, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto ederek, hayatını kaybeden kişiler için dua etti.

İl binası önünde gece saatlerinde bir araya gelen partililer adına açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Nihat tekin, İsrail’in günlerdir Gazze’ye yaptığı saldırılarda yüzlerce Müslüman'ın hayatını kaybettiğini belirterek, bu durumu şiddetle kınadıklarını söyledi.

Başta Filistin olmak üzere, dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlara yönelik baskı, zulüm ve soykırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Tekin, “Avrupa ve dünya ülkelerinin karşısında sessizliğini kuruduğu bu zulüm ve vahşetten son derece üzüntü duymaktayız. İsrail’in Gazze’ye yapmış olduklarını göremezsek ve basite alırsak yanlış davranış sergilemiş oluruz” dedi.

Açıklamanın ardından Gazze’deki saldırılarda hayatını kaybedenler için dua okundu.

Adıyaman

Adıyaman'da, "Gazze'ye Dua" adı altında düzenlenen etkinlikte, gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, sahur saatine kadar birlikte dua etmeye başladı.

Yatsı namazı sonrası Demokrasi Parkı'ndasivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan vatandaşlar, burada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de hiçbir sebep olmadığı halde sivillere bomba yağdırarak katliam yaptığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Bedrettin Beyazkaya ise Müslümanların yapması gerektiği şeyleri yapmadığı için İsrail'in  cesaretlenerek Gazze'de katliam gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kilis

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Kilis Temsilciliği, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulmasını sağlamak amacıyla "canlı kalkan" olmak isteyenler için imza kampanyası başlattı. 

İHH Kilis Temsilcisi Mehmet Merkepçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in son 10 gündür Gazze'ye yaptığı bombardıman ve gerçekleştirdiği kara harekatını protesto etmek, kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla "canlı kalkan" kampanyası başlattıklarını söyledi.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Kasımpaşa
twitter
Gaziantepspor
Cüneyt Çakır
emrah yılmaz
ygs soru ve cevapları
İslam
EURO2016