E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Teröristler 3 ambulansı taradı! 

Nusaybin'de teröristler İlçe Devlet Hastanesi'nin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulansa uzun namlulu silahla ateş açtı.

27.07.2015 - 19:52
Teröristler 3 ambulansı taradı!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Devlet Hastanesi'nin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulansa uzun namlulu silahla ateş edildi. 

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman'da, terör örgütüne yönelik operasyonları bahane eden teröristler, polise yönelik saldırılarda bulundu.

Alınan bilgiye göre Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlar gerekçe gösterilerek düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale edildi.

Olayların yaşandığı Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde bazı sokaklara güvenlik güçlerinin girişini engellemek için hendek kazıldı. Güvenlik güçleri, bazı hendekleri iş makinesiyle kapattı.

Bu arada aynı mahalledeki İlçe Devlet Hastanesi'nin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulansa uzun namlulu silahla ateş edildi. 112 Acil Servis ve Evde Bakım Hizmetlerinde kullanılan ambulanslarda hasar oluştu.

Polis, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, uğradığı silahlı saldırı nedeniyle kullanılamaz hale gelen Nusaybin Devlet Hastanesine ait ambulansların yerine bölgeye yeni ambulanslar gönderdi.

AA muhabirinin konuya ilişkin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, can kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası harekete geçildi ve acil sağlık hizmetlerinin aksamaması adına, zarar gören araçların yerine yenilerinin takviye edilmesi için gerekli işlemler yapıldı. 

Kamyonet yakılmış halde bulundu

Nusaybin Bölge Trafik İstasyonuna dün gece silahla ve patlayıcıyla saldırı düzenleyen şüphelilerin kullandığı kamyonet, yakılmış halde bulundu.

Bir ihbar üzerine Kuyular Mahallesi'ne giden jandarma ekipleri, 01 NG 064 plakalı kamyonetin yakılarak, yol kenarında terk edildiğini belirledi.

Hurda haline gelen aracı inceleyen ekipler, kamyonetin dün gece Nusaybin Bölge Trafik İstasyonuna düzenlenen saldırıda kullanıldığını ve bir süre önce sahibi tarafından polise çalındığına ilişkin başvuruda bulunulduğunu tespit etti. 

Ağrı'da çatışma

Çaldıran-Doğubayazıt arasındaki Tendürek Geçidi'nde yol keserek bir tırı ateşe veren teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Alınan bilgiye göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Geçidi'nde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, Doğubayazıt istikametine giden 25 LU 307 plakalı tırı durdurdu. Sürücüsünü indirdikten sonra aracı ateşe veren teröristler, olayın haber alınması üzerine bölgeye giden güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlu silahlarla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan kısa süreli çatışma sonrası teröristler kaçtı. Olayın ardından Van ve Ağrı'dan çok sayıda takviye kuvvetin gönderildiği bölgede, teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Bu arada, çatışma nedeniyle ulaşıma kapatılan karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Şırnak

Cizre'nin Nur ve Sur mahallesinde güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi, bir kişi yaralandı.

Ara sokaklara kaçan gruptan bazıları zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, araçta hasar meydana geldi.

Bu arada güvenlik güçlerinin olayların yaşandığı mahalleye girişini engellemek için kazılan hendekler de zırhlı polis araçlarının eşliğinde iş makineleri tarafından kapatıldı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada da İdil ilçesinde terör örgütü PKK/KCK operasyonunda kamu düzenini bozmaya yönelik kullanılmak üzere hazırlanmış 65 molotofkokteylinin ele geçirildiği bildirildi.

Hastaneye ateş açıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde hastaneye uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Alınan bilgiye göre, Yafes Mahallesi'ndeki Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesine Sur Mahallesi Şahin Tepesi'nden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla ateş edildi.

Batman

Sason ilçesine bağlı Dereköy köyünde Jandarma Tabur Komutanlığı ekiplerinin de kullandığı köprüye bir çanta içerisinde patlayıcı bırakıldığını fark eden vatandaşlar durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, kablo düzeneği ve telsiz bağlantısı olduğu belirlenen 18 kilogram ağırlığındaki patlayıcıyı alınan güvenlik önleminin ardından etkisiz hale getirdi.

Diyarbakır

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki bir evde yaptıkları aramada kullanılmaya hazır 11 molotofkokteyli ele geçirdi.

Operasyonda ayrıca av tüfeği, 10 fişek ve dürbün bulundu. Olayla ilgili V.D ve H.D gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Hakkari

Hakkari-Çukurca karayolunda yol güvenliği faaliyetinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Üzümlü köyü yakınlarında, terör örgütü PKK mensuplarınca bir menfeze yerleştirilmiş çok miktarda el yapımı patlayıcı düzeneği tespit etti.

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığından kalkan "Kobra" tipi helikopterin havadan sağladığı destekle yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, yolu ulaşıma kapattı.

Fünye ile kontrollü şekilde infilak ettirilen patlayıcı, etkisiz hale getirildi. Patlamanın etkisiyle yolda 2 metre derinliğinde, 4 metre genişliğinde çukur açıldı. 

Çalışmalar nedeniyle yaklaşık 5 saat trafiğe kapalı kalan Çukurca-Hakkari karayolu, patlayıcının imha edilmesinin ardından tek şeritten ulaşıma açılırken, Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri de yolda çalışma başlattı.
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TÜİK
Tayyip Erdoğan
Chloe Loughnan
Yeni Zelanda
emrah yılmaz
hdp
Microsoft
benzin
Çanakkale Savaşları