E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TSK Faturayı Çiçek'e Kesti Savcılığa Gönderilen Yazıdan: Kara Propaganda Sitelerini Albay Çiçek Yönetti!

'İnternet andıcı' soruşturmasında savcılığa yazı gönderen Genelkurmay Başkanlığı 'kara propaganda' sitelerini Çiçek'in yönettiğini öne sürdü.

16.06.2011 - 08:07
TSK Faturayı Çiçek e Kesti

İnternet andıcı’ soruşturması Genelkurmay Başkanlığı’yla Ergenekon davasında tutuklu Albay Dursun Çiçek’i karşı karşıya getirdi. Özel yetkili savcılığın sorusu üzerine Genelkurmay Başkanlığı 13 sayfalık raporla birlikte gönderdiği yanıtında ‘kara propaganda yapan’ internet sitelerini, o dönemde ‘görevli personel’ olan Çiçek’in yaptığını öne sürdü. Bunun üzerine savcılık Çiçek’in ifadesine başvurdu. Çiçek, Genelkurmay’ı yalanladı ve “Her şey emir komuta zinciri altında yapıldı” dedi.

Hükümet aleyhinde kara propaganda yaptığı iddia edilen internet siteleriyle ilgili özel yetkili savcı Zekeriya Öz’ün başlattığı ve görev yeri değişince Savcı Cihan Kansız’a devrettiği ‘internet andıcı’ soruşturmasının ilginç bir detayı ortaya çıktı. Radikal’in ulaştığı bilgiye göre, soruşturma kapsamında Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı’na ‘sitelerin nasıl, ne zaman ve kimlerce’ kurulduğuna dair sorular yönelten savcılık, son olarak Genelkurmay’a “Bu siteleri kim yönetiyordu?” diye sordu.

13 sayfalık ‘andıç’ raporu
Genelkurmay Başkanlığı İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na 13 sayfalık bir belge gönderildi. ‘Kara propaganda’ yapan 42 internet sitesi hakkında bilgileri içeren raporda Genelkurmay Başkanlığı, söz konusu sitelerin her birinin o görevde bulunan kişilerin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Raporda ayrıca 42 internet sitesinin amacı dışında kullanılması durumunda sorumluluğun bu siteyi kullananlara ait olduğu ifade edildi. Genelkurmay’ın raporunda ‘sorumlu’ diye sözünü ettiği kişilerin başında Albay Çiçek geliyor. Çünkü Çiçek, ‘internet andıcı’nın hazırlandığı dönemde Bilgi Destek Daire Başkanı’ydı. Genelkurmay’ın raporu üzerine Savcı Kansız, Çiçek’i cezaevinden çağırarak, Genelkurmay’ın gönderdiği bilgileri sordu. Çiçek, Genelkurmay’ın açıklamasını kabul etmeyerek, her işin emir komuta zinciri dahilinde yapıldığını söyledi.

Çiçek, sanığı olduğu ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ davasının 5 Temmuz’daki 4. duruşmasında, üye hâkim Hüsnü Çalmuk’un bu konuya ilişkin sorularını cevaplandırmıştı. Bu sitelerin Genelkurmay Başkanlığı’nca kurdurulduğunu belirten Çiçek, “Bu sitelerin altyapısını Milli Savunma Bakanlığı’nın ihalesiyle alır. Amaç yüzde yüz beyaz propagandadır. Propaganda üç şekilde yapılır. Beyaz, gri ve siyah. Beyaz propaganda, bilgilendirme anlamına gelir. Kara propaganda ise kötüleme amacı taşır. Gri propanganda da her ikisinin karışımıdır.Benim görevim yurtdışıyla ilgili. Psikolojik harekât sanki mikrop, virüs. Dağa çıkmanın kötülüğünü anlatmak da psikolojik harekât. ‘Beyaz propaganda’ yaptık. Bu birimin üstüne gittiler, dağa çıkışlar arttı” demişti.

Üç generale sorgu
Bu arada devam eden soruşturma kapsamında Savcı Cihan Kansız’ın çağrısı üzerine Tümgeneraller Hıfzı Çubuklu ve Mustafa Bakıcı ile Korgeneral Mehmet Eröz ifade için dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Adliyeye ilk önce, saat 08.45’te Hıfzı Çubuklu geldi. Çubuklu’nun ardından 15 dakika sonra Tümgeneral Bakıcı, sonra da Korgeneral Eröz avukatlarıyla birlikte geldi. Çubuklu ve Eröz ifade verdikten sonra adliyeden ayrılırken, Bakıcı da 3 saat süren ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Önceki gün ifade vermesi gereken Bakıcı, bir günlük sağlık raporu almıştı. Generallerin ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Soruşturmanın bundan sonraki aşamasında Özel Yetkili Savcı Kansız ifadelerin alması gereken personeli soruşturduktan sonra iddianamesini hazırlayacak ve mahkemeye sunacak. Mahkeme kabul ettiği takdirde dava açılacak.

5 soruda ‘andıç’ soruşturması
‘İnternet andıcı’ nedir?
‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ adlı belgeyi ihbar mektubuyla savcılara gönderen ‘meçhul asker’, Kasım 2009’da elektronik posta yoluyla ikinci bir mektup yollamış ve Genelkurmay’ın psikolojik harekât faaliyetleri çerçevesinde 42 internet sitesi kurarak, ‘kara propaganda’ yaptığını belirtmişti.

Hangi sitelerden söz ediliyor?
Daha sonra kapatılan sitelerden bazıları: “www.irtica.org, www.naksilik.com, www.nursi.info, www.ozgurgenc.net, www.genclik.info, www.aslar.org, www.askeriz.info, www.tskasker.com, www.turkatak.gen.tr, www.turkses.net, www.pkkgercegi.net, www.pkkapo.com, www.apopkk.com, www.armenianreality.com.”

Andıçta hangi isimler yer alıyor?
Belgeye göre Nisan 2009 tarihli andıç Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı Destek Şubesi’nce hazırlandı. Belgenin altında Albay Dursun Çiçek de (Bilgi Destek Daire Başkanı’ydı) dahil sekiz kişinin imzası bulunuyordu. Diğer askerlerden bazıları: Eski Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Genelkurmay Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, eski Bilgi Destek Daire Başkanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı...”

Soruşturma nasıl bir süreç izledi?
İhbardan sonra o dönem Ergenekon soruşturmalarını yürüten Savcı Zekeriya Öz, YAŞ toplantısının yapıldığı sırada Orgeneral Iğsız’ın da bulunduğu 19 kişiyi ifadeye çağırdı. Şimdiye kadar olan süreçte çok sayıda asker ifade verdi. Ancak tutuklanan olmadı.

Adı karışan kurumlar ne diyor?
IP numaralarının sahibi olan Milli Savunma Bakanlığı, “Genelkurmay istedi, biz de onların adına IP adreslerini aldık” derken, kurmay “Başbakanlık’ın bilgisi vardı” dedi. Başbakanlık yalanladı. Genelkurmay direktifin 2000’de verildiğini, sitelerin 2007’de açılıp daha sonra tümden kapatıldığını öne süren ikinci bir açıklama yapmıştı.

radikal

YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 17 Haziran 2011 Cuma 00:34

Ya gerçekten baygınlık geldi Turktıme bari yapmasın bu aczi,Hukuğun evrensel kuralı suç ve cezadır.Suç kanıtlanmamışsa neyi konuşacağız cezayımı? Burada şu suçlu yada suçsuz diye fikir yürütenler zavallıdır.Yürüyen davadır gerisi boş muhabbettir.Turktıme hukuk işlerini gündeme getirirse birşey olmaz ama diğer sitelerden açık ara giden kaliteniz düşünülür.ben onuda düşünmem ama düşünen bir cins çıkar.Bak editör bunu kesme ha.Canımı sıkma.

Yorumu oyla      21      16  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 23:05

çiçek abbas burası türkiye fazla gaza gelmiyecenn.yüzüstü kalırsın.

Yorumu oyla      26      11  
fikrullah 16 Haziran 2011 Perşembe 15:48

ülkemizde artık neyin daha önemli olması gerektiğinianlamayan kalmamalı,millet ve demokrasi. Cumhurriyetle yönetilmeyi hak eden halkımız,önce millet sonra devlet idesini askere,mualife ulusalcılara,işadamı kisvesindeki ajan baronlara vs. herekeze bu seçimde,anayasa oylamasında defaaten oyları ila gösterdi gerisi laf. yaşasın bağımsız demokrasi.

Yorumu oyla      26      13  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 15:40

Bu tür kanunen sonuçlanmamış hukuk olayları için ayrı bir sayfa açın,çok bilmiş ilkokul mezunu kriminal uzmanları,ortaokul terk hukuk uzmanları orada fikir teatisi ve hukuk tezlerini sunsunlar.Yürüyen davada kim nede boş,hele cahiller ne anlar bunlardan.Mızraklı ilmihlal sanıyorlar hukuk bilimini.ana sayfaları boş işlere ayırmayın,herşeyden önce suçluda dense suçsuzda dense hukuka saygısızlıktır.

Yorumu oyla      25      14  
hulya 16 Haziran 2011 Perşembe 14:25

Cumhuriyet ve Patişahlık dönemini-Gerçek yaşam ve Öldükten sonra yaşamı birbirine karıştıranlar suçlu nedir? Masum nedir ayırt edemezler...Ayırt etmeleri için önce durdukları yeri iyi tespit etmeleri gerekiyor.

Yorumu oyla      22      13  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 12:34

Ben söylentiye bakmam,yok TSK yazmış,yok o bunu demiş,bir vatandaş olarak somut yargı kararına bakarım.Bu tür yazışmalar,yorumlar gerçekten insanlarıda baydı,bir takım ruh hastalarıda yok bilmemne imza yok şu yok bu saçmalayıp duruyor.Baksan anca lise mezunudur.Ben yargının kararına bakarım.Hüküm giymeyen herkes suçsuzdur.Hukuktada böyle.Bu adam hüküm giymemişse suçsuzdur.Gerisi palavra.Cahil,cühela konuşup dursun.Seçimde bitti oyalanıp durun.

Yorumu oyla      22      18  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 11:48

o günah keçisi seçilmiş gibi,asıl suçlular kaçırılıyor ,çiçek herşeyi anlatmalı,millet gerçekleri öğrenmeli,ordu savunma odaklı dizayn edilmeli ki millet ordusunu saysın,sevsin.

Yorumu oyla      31      10  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 11:15

evet çiçek yolun sonu artık kaçaçak yerin yok şu millete bir hizmetinin olmasını istiyorsan sana kimler emir vermişse tek tek açıklarsın.ama çiçek in konuşma ihtimaline karşılık mutlaka çok sıkı korunmasını gerekir.her an bir suikasta uğrayabilir bu ülkede mustafa duyar gibi son derece kritik bir tetikçi bile devletin cezaevinde öldürülebilmiştir.

Yorumu oyla      28      14  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 09:52

Albay Dursun ÇİÇEKİN, masum ve sadece EMİRLERİ Yerine getiren bir ASKER olduğunu düşünüyorum.Türk Yargısı,Albay Dursun Çiçeğe,EMİR ve TALİMATLARI verenleri ortaya çıkaramaz ise,Malesef gölge altında kalacaktır.Dursun Çiçeğe kim emir vermiş ise,ARDINDAKİ GÜÇ Odakları ile birlikte ortaya çıkarılmalıdır.Dursun Çiçek de bu konuda TÜRK YARGISINA mutlaka yardımcı olmalıdır.Olmaz ise,Tarih önünde vebal altındadır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      29      12  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
 
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
 
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Serdar Ortaç
Kuzey Kore
Christoph Daum
Mehmet Şimşek
Beycan ÜÇKARDEŞ
yakmak
Necmettin Erbakan
Çaykur Rizespor