E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Süper Kupa finali Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda ve saat kaçta? 

Galatasaray - Fenerbahçe, 2013 Süper Kupa final maçı hangi kanalda yayınlanacak ve saat kaçta oynanacak? Galatasaray Fenerbahçe maçı hakkında kritik bilgiler...

11.08.2013 - 13:59
Süper Kupa finali Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda ve saat kaçta?

Galatasaray - Fenerbahçe arasında oynanacak, 2013 Süper Kupa final maçının saat kaçta ve hangi kanalda olacağını arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Galatasaray - Fenerbahçe maçı, 11 Ağustos Pazar günü, saat 20:30'da ATV'de ekrana gelecek. Ayrıca turktime.com'dan da an be an Canlı Anlatım yapılacak.

Fenerbahçe Galatasaray TFF Süper Kupasını En Çok Kazanan Takım Olacak. 
İlk olarak 2006-07 sezonu başında düzenlenen TFF Süper Kupasında Fenerbahçe ve Galatasaray 2’şer kez, Beşiktaş ve Trabzonspor 1’er kez mutlu sona ulaştı. Bu sezon kupayı kazanacak takım toplamda 3 şampiyonluk ile bu alanda ilk sıraya yükselecek. 
 
Galatasaray TFF Süper Kupasını Üst Üste Kazanan İlk Takım Olabilir.
İlk olarak 2006 -07 sezonu başında düzenlenen TFF Süper Kupasında Galatasaray bu sezonda kazanırsa üst üste 2 sezon kupayı alan ilk takım olacak. Galatasaray geçen sezon yine Fenerbahçe karşısında Erzurum’da oynanan maçı 3-2 kazanmıştı. Galatasaray’ın kazanması halinde Fatih Terim TFF Süper Kupasını 2.kez kazanan ilk teknik direktör olacak.
 
TFF Süper Kupasını Önceki Sezonun Şampiyonları 3. Kez Kazandı.  ( 2007 Fenerbahçe, 2008 Galatasaray, 2012 Galatasaray )
Önceki sezonun lig şampiyonu ile kupa şampiyonunun oynadığı TFF Süper Kupa maçları 6 kez yapıldı. Bu 6 maçta önceki sezonun şampiyonları 3 kez başarılı oldu. 2006 finalinde kupa şampiyonu Beşiktaş lig şampiyonu Galatasaray’ı 1-0 yenmişti. 2007 finalinde lig şampiyonu Fenerbahçe kupa şampiyonu Beşiktaş’ı 2-1 yenmişti. 2008 sezonu finalinde lig şampiyonu Galatasaray kupa şampiyonu Kayserispor’u 2-1 yenerek kupanın sahibi olmuştu. 2009 finalinde önceki sezonun hem lig hem de kupa şampiyonu olan Beşiktaş önceki sezonun kupa finalisti Fenerbahçe ile karşılaşmış ve maçı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı. 2010 finalinde ise kupa şampiyonu Trabzonspor lig şampiyonu Bursaspor’u 3-0 yenmişti. 2012 finalinde önceki sezonun lig şampiyonu Galatasaray, kupa şampiyonu Fenerbahçe’yi 3-2 yenmeyi başarmıştı. 
 
TFF Süper Kupasını 2 Kez Yerli Teknik Adamlar Kazandı.  
TFF Süper Kupa finallerinin ilk 4 tanesini yabancı teknik adamlar kazanmıştı. 2009 yılında Fenerbahçe Alman Christoph Daum ile 2008 yılında Galatasaray Alman Michael Skibbe ile 2007 yılında Fenerbahçe Brezilyalı Arthur Zico ile 2006 yılında Beşiktaş Fransız Jean Tigana ile kupayı kazanmıştı. Son 2 kupayı ise yerli teknik direktörler kazandı. 2010 yılında Şenol Güneş Trabzonspor ile kupayı kazanmıştı. Şenol Güneş böylece kupayı kazanan ilk yerli teknik adam olmuştu. Fatih Terim ise geçen sezon Galatasaray’ın TFF Süper Kupasını kazanan ilk yerli teknik adamı olmuştu. 
 
Galatasaray Fatih Terim Yönetiminde Fenerbahçe Karşısında 1996 Cumhurbaşkanlığı Kupasını Kazanmıştı, 2012 Yılında da TFF Süper Kupasını Aldı. 
2006 yılından itibaren oynanan TFF Süper Kupasında Galatasaray ile Fenerbahçe geçen sezon ilk kez karşılaşmıştı. Sadece 2011 yılında oynanmayan kupada Galatasaray rakibini 3-2 yenip 2.kez mutlu sona ulaşmıştı. Eski adıyla Cumhurbaşkanlığı kupasını ise Galatasaray 11 kez kazanmış ve kupayı en çok kazanan takım olmuştu. Fenerbahçe ise Cumhurbaşkanlığı kupasını 8 kez müzesine götürmüştü. İki takım Cumhurbaşkanlığı kupasında daha önce 3 kez karşılaşmış 2 kez Fenerbahçe, 1 kez Galatasaray kupayı kazanmıştı. Galatasaray, 1996 yılına ait Cumhurbaşkanlığı kupasında Fenerbahçe karşısında 3-0 galip gelirken maçta teknik direktör olarak Fatih Terim görev yapmıştı.
 
Fatih Terim Son 2 Sezonda Ersun Yanal’ın Görev Yaptığı Eskişehirspor’u Yenememişti.  
Fatih Terim ile Ersun Yanal teknik direktörlük kariyerleri boyunca 9 kez karşılaştı. Ersun Yanal yönetimindeki takımlar sadece 1 kez kazanırken 3 kez Fatih Terim yönetimindeki takımlar kazandı 5 maç berabere bitti. Son 2 sezonda oynanan 3 maçta berabere bitti ve sadece 2 gol atıldı. Eskişehirspor ile Galatasaray arasında son 2 sezonda Eskişehir’de oynanan maçlar 0-0 biterken Türk Telekom Arena stadında oynanan maç 1-1 berabere bitmişti. 
 
Ersun Yanal Kariyeri Boyunca 2 Kez Final Kaybetti.
Ersun Yanal teknik direktörlük kariyeri boyunca ulusal kupalarda şampiyonluk yaşayamadı. Bir dönem A Milli Takım teknik direktörlüğü yapan Ersun Yanal 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında 2 kez üst üste Türkiye kupasında finale kalmış ancak 2 kez Trabzonspor’a kaybetmişti. 
 
Galatasaray Son 2 Sezonda 13 Derbi Maçta 2 Yenilgi Aldı. ( 2 Yenilgisi de Fenerbahçe Karşısında)
Galatasaray Fatih Terim’in yeniden göreve geldiği 2011-12 sezonundan günümüze 13 derbi maça çıktı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, Süper Final ve TFF Süper Kupa maçlarında 13 kez karşılaşan Galatasaray 6 galibiyet 5 beraberlik 2 yenilgi aldı. Galatasaray son 2 sezonda derbi maçlarda 2 yenilgisini de Fenerbahçe karşısında aldı. Geçen sezon deplasmanda 2-1 kaybeden Galatasaray önceki sezonda Süper Final Şampiyonluk grubu 2.hafta maçında evinde rakibine 2-1 kaybetmişti.  
 
TFF Süper Kupasında Golleri Yabancı Oyuncular Atıyor. 
TFF Süper Kupası maçlarında genelde golleri yabancı oyuncuları attı. Oynanan 6 maçta toplam 17 gol atılırken bu gollerin sadece 4 tanesini yerli oyuncular attı. 2012 finalinde Galatasaray kupayı kazanırken gollerini Umut(2) ve Selçuk attı. Fenerbahçe adına ise Alex ve Kuyt golleri buldu. 2010 finalinde Trabzonspor Bursaspor'u 3-0 yenerken Trabzonspor'un 3 golünü de Teofilo kaydetmişti. 2009 yılında Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-0 yenerken golleri Alex atmıştı. 2008 yılında Galatasaray Kayserispor'u 2-1 yenerken golleri Kewell ve Nonda atmıştı. Kayserispor’un golünü ise Mehmet Topuz kaydetmişti.  2007 yılında Fenerbahçe yine Beşiktaş'ı 2-1 yenerken golleri Deivid, Kezman ve Bobo atmıştı. İlk kupada ise Beşiktaş Galatasaray'ı 1-0 yenerken golü o tarihte yabancı statüsünde oynayan Nobre kaydetmişti. Alex ve Teofilo 3’er golle kupanın en golcü oyuncuları konumunda bulunurken Umut Bulut’un 2 golü bulunuyor. 
 
Umut Bulut Kariyeri Boyunca Fenerbahçe’ye 8 Gol Attı. 
Umut Bulut kariyeri boyunca Fenerbahçe karşısında oynadığı resmi maçlarda 8 gol kaydetti. Geçen sezon TFF Süper kupa maçında Galatasaray formasıyla 2 gol atan Umut Bulut, Trabzonspor forması altında Süper Lig’de 3 gol ve Türkiye kupasında 1 gol atmıştı. Umut Bulut Ankaragücü formasıyla da Fenerbahçe karşısında 1 lig, 1 kupa maçında gol kaydetmişti.
 
Burak Yılmaz Kariyeri Boyunca Fenerbahçe’ye 5 Gol Attı. 
Süper Lig’in geçen sezon 24 golle en golcü oyuncusu olan Burak Yılmaz kariyeri boyunca Fenerbahçe’ye 4 gol attı. Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen ve 16 resmi maçta gol atamayan Burak Yılmaz geçen sezon Şükrü Saracoğlu stadında penaltından 1 gol, 2011-12 sezonunda Trabzonspor forması ile 2 gol, 2009-10 sezonunda Şükrü Saracoğlu stadında Trabzonspor takımında iken 1 gol ve 2007-08 sezonunda Manisaspor formasıyla yine Şükrü Saracoğlu stadında 1 gol atmıştı.
 
Moussa Sow Fenerbahçe Forması Altında Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a Karşı 7 Gol Attı. 
2011-12 sezonu devre arasında Fenerbahçe’ye gelen Moussa Sow, toplamda 28 gol kaydetti. Moussa Sow 28 golünün 7 tanesini Fenerbahçe’nin ezeli rakiplerine karşı attı. İlk sezonunda Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor karşısında 1’er gol atan Sow geçen sezonda Beşiktaş’a 3 gol, Trabzonspor 1 gol atmayı başardı. Moussa Sow bu sezon ise 2 resmi maçta 1 gol kaydetti. 
 
Mert Günok Geçen Sezonda TFF Süper Kupa Maçında Galatasaray’a Karşı 74 Dakika Görev Yapmıştı. 
Fenerbahçe’nin 2.kalecisi Mert Günok, Volkan Demirel’in cezası nedeniyle Galatasaray karşısında kaleyi koruyabilir. Mert Günok geçen sezonda yine Galatasaray’a karşı oynanan TFF Süper kupa maçında 74 dakika görev almıştı. Volkan Demirel’in sakatlanması sonucu kaleye geçen Mert Günok kalesinde 3 gol görmüştü. 
 
GALATASARAY - FENERBAHÇE TFF SÜPER KUPA MAÇI FSTATS HAKEM ANALİZİ 
 
Bülent Yıldırım Kariyerinde 3.Kez Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Yönetecek. ( Daha Önce Yönettiği 2 Maçta Berabere Bitmişti. )
Bülent Yıldırım kariyerinde 3.kez Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçta görev alacak. 2010-11 sezonunda Şükrü Saracoğlu stadında oynanan ve 0-0 biten derbide görev yapan Bülent Yıldırım 2011-12 sezonunda yine Şükrü Saracoğlu stadında oynanan ve 2-2 biten maçı yönetmişti. 
 
Bülent Yıldırım, Geçen Sezon Süper Lig'de En Çok Penaltı Kararı Veren Hakem Olmuştu. 
Süper Lig’de geçen sezon en çok penaltı kararı veren hakem Bülent Yıldırım olmuştu. Bülent Yıldırım yönettiği 20 maçta 6 kez ev sahibi, 1 kez deplasman takımına olmak üzere toplamda 7 kez penaltı noktasını göstermişti. Bülent Yıldırım geçen sezonun 2.haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Galatasaray lehine verdiği penaltı kararı ile çok tartışılmıştı.
 
Bülent Yıldırım Geçen Sezon Süper Lig’de 20 Karşılaşmada Görev Yaptı.
Bülent Yıldırım geçen sezon Süper Lig’de 20 maçta görev aldı. Bülent Yıldırım geçen sezon Galatasaray’ın 4, Fenerbahçe’nin 5 maçında görev aldı. Bülent Yıldırım Galatasaray’ın 2.haftada oynanan Beşiktaş – Galatasaray 3-3, 18.haftada oynanan Kasımpaşa – Galatasaray 2-1, 24.haftada oynanan Eskişehirspor – Galatasaray 0-0, 30.haftada oynanan Galatasaray – S.B.Elazığspor 3-1 maçlarını yönetti. Fenerbahçe’nin ise 10.haftada oynanan Akhisar Belediyespor – Fenerbahçe 1-2, 17.haftada oynanan Fenerbahçe – Karabükspor 1-3, 22.haftada oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe 0-3, 29.haftada Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0,  32. haftada oynanan İ.B.Belediyespor – Fenerbahçe 2-0 karşılaşmalarında görev yaptı. Bülent Yıldırım 20 maçta hiç kırmızı kart göstermedi. 

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süper Kupa Finali Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta
Bu akşam Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı heyecanı var ve Galatasaray ...
GALATASARAY FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?
Galatasaray - Fenerbahçe 2013 Süper Kupa final maçı ne zaman, hangi kanalda, ...
Galatasaray (GS)-(FB) Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?
Süper kupa Galatasaray-Fenerbahçe maçı heyecanla bekleniyor. GS-FB süper ...
 
Fenerbahçe Galatasaray Süper kupa maçı kaçta hangi kanalda Saat Kaçta (Galatasaray - Fenerbahçe)
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper kupa finalinin saat ...
Avrupa'nın "En"leri Belli Oldu:
Futbolda 2013-2014 sezonu için takımların transfer çalışmaları sürerken, ...
Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda? Süper Kupa'da Galatasaray-Fenerbahçe karşı karşıya! Peki kim alır?
Süper Kupa'nın sahibi kim olur? Fenerbahçe mi? Yoksa Galatasaray mı? Türkiye'nin ...
 
Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Karşılaşması Önce Twitter'da
Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı öncesi ilk karşılaşma twitter'da... ...
Bursaspor Rotasını Daum'a Çevirdi
Teknik direktör arayışını sürdüren Bursaspor'da, Alman çalıştırıcı Christoph ...
Milliler Slovenya'ya Tek Sayıyla Kaybetti!
Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıkları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
fenerbahçe
Sosyal Medya
Afganistan
Mesut Bakkal
kardeş
Manchester City
İslam
siyanürlü mektup