E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sözde Düşünür Ömer Tuğrul İnançer'e Tepki Seli! 

TRT 1 ekranlarında iftar saatlerinde yayınlanan 'Ramazan Sevinci' programı Türk tasavvuf düşünürü ve avukat olan Ömer Tuğrul İnançer'i konuk etti.

25.07.2013 - 17:03
Sözde Düşünür Ömer Tuğrul İnançer e Tepki Seli!

Programda Şeyh Vefa'nın menkıbelerinden bahseden İnançer, hamile kadınlar hakkında yaptığı sert yorumla herkesi şaşırttı. Vefa'nın hanımının haram lokma yemesiyle ilgili bir hikayesini anlatan İnançer, konunun hamileliğe gelmesi üzerine şu ilginç yorumu yaptı:

"Hamileliği davul çalarak ilan etmek terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar... Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir." 

ŞİKAYET YAĞDI

İnançer'in bu sözleri toplumda, sanat, siyaset camiasında, STK'larda büyük tepki yarattı, TRT ve Ömer Tuğrul İnançer'e tepkiler hızla büyüdü. İnançer'i konuk eden TRT, "Kurumu bağlayan bir görüş değildir" açıklaması yaparken, İnançer ise görüşlerinin arkasında durdu. TRT'nin santrali dün tepki telefonlarından dolayı kilitlendi. TRT'nin şikayet hatları bu konu hakkındaki tepkilerle doldu. 

DİNİMİZDE TECRİT YOKTUR

İnançer'in hamile kadınlara yönelik sözleri sonrası gözlerin çevrildiği Diyanet'ten yazılı bir açıklama gelmezken, VATAN'ın sorularını yanıtlayan DİB yetkilileri, "Dinimizde kadına tecrit yoktur" demekle yetindi. VATAN'ın bu konuda görüş sorduğu DİB'in Alo Fetva Hattı'ndaki yetkililer ise İnançer'in sözlerinin tamamen "örfi" olduğunu, din ile bir alakasının bulunmadığını söyledi. Yetkililer, "Böyle mucizevi bir olayın gizlenmesi gerekmez. Hamile kadın kendi görüş ve tutumlarıyla bağlantılı hareket edebilir" dedi. 

SINIR ARTIK AŞILDI 

İnançer'in sözlerine tepki gösteren kadın siyasetçilerden CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcu, "Kadınların bedenlerine olan müdahalenin sınırları artık aşılmıştır. Kadın tacizcileri ve tecavüzcüleri sokakta elini kolunu sallayarak gezmesi normal karşılanıyor, ama hamile kadınların gezmesi mi yadırganıyor?" diye konuştu. 

MANTIK DIŞI 

Devlet ve MEB eski bakanı, AK Partili Nimet Baş, "Kadınlara, erkeklerin estetik algısına göre sınırlama getirilemez" dedi. "Hamile kadına sokağa çıkma demek, mantık dışıdır. Hamile kadın 9 ay boyunca evde hapis mi kalacak? Bu sözlerin dini bir dayanağı yok. Gelenek, görenek, ananalerde de hamile kadın sokağa çıkmasın diye birşey yok" diye konuştu. Baş hamile kadının eve kapatılmasını" çok sakıncalı gördüğünü de vurguladı. 
"Söyleyecek söz bulamıyorum" diyen CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, bir tasavvuf düşünürünün böyle konuşmasının "vahim" olduğunu vurguladı. Toprak, "Kadına karşı ayrımcılığın, kadına karşı şiddetin kökeninde de bu bakışı. Bir tasavvuf düşünürünün böyle bir ifade kullanması ayrıca vahim" dedi. 

KADINLARLA UĞRAŞMAKTAN VAZGEÇSİNLER

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise hamile kadınların sokakta dolaşmasını terbiyesizlik olarak niteleyen zihniyeti kınadığını belirterek, "Kadınların ne söylemesi, kaç çocuk doğurması, ne şekilde doğurması gerektiğini dikte eden anlayışı kabil edilemez buluyorum. Artık bu ülkede kadınlarla uğraşmaktan vazgeçsinler. Neredeyse kadınların soluduğu havaya da müdahale edecekler. Benim mücadelem bu karanlık zihniyetler temizlenene kadar devam edecek" dedi.

TRT SİYASİ ODAK HALİNE GELDİ 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kamu yayıncılığı yapması gereken TRT, siyasi odak haline geldi" dedi. Bu tür programlarda İslam'ın kavrayıcılığından ve daha rahmani konulardan behsetmek gerektiğini dile getiren Vural, "Estetik kaygısı duyuyormuş. Bu zihniyet sorgulanmalı. Hangi dini referansla böyle hüküm veriyorsun?" ifadesini kullandı. Vural, 
İnançer'e, "Peki Başbakan Erdoğan 3 çocuk yapın, 5 çocuk yapın deyince ayıp değil mi? Başbakan, gelin ve damakla çocuk pazarlığı yapınca ayıp değil mi?" sözleriyle tepki gösterdi. 

TRT: KONUĞUN KENDİSİNİ BAĞLAYAN SÖZLER

TRT yetkilileri ise, "Canlı yayın sırasında takdir edilir ki, konuğun ne söyleyeceğini bilemeyiz. Bu kurumu bağlayan bir görüş değildir. TRT’de 15 farklı TV kanalı, 18 farklı radyo ve günlük 670 program yayınlanıyor. Bu tür kazalar olabilir. Olumlu ya da olumsuzluklar sahibini bağlar" açıklamasını yaptılar.

GÖRÜŞLERİNİ SAVUNDU 

Sözleri büyük tepki çeken Ömer Tuğrul İnançer, yaptığı açıklamada, "konuşmalalarının çarpıtıldığını" söyledi, ancak görüşlerini savunmayı sürdürdü:

"Doğumdan evvel işyerlerinde bile kanunla izin veriliyor. Sadece sağlık nedeniyle mi bu izin veriliyor zannediyorsunuz ? Hamile kadının yaşama zorluğu var, bir bebek taşıyor. Kanunda bile doğumdan önce anne adayına, evinde otursun diye izin veriliyor. Sokakta gezsin diye değil. 'Ben evlendim, hamile kaldım...' Tamam iyi ettin de...Bunlar böyle karnını salına salına yürümenin gereği olarak gösterilemez. Görüntü estetik değil, hala da aynı şeyi söylüyorum. Niye anlamıyorsunuz? Bunlar muhterem şeylerdir. Muhterem şeyler saygı duyulacak şekilde saklanır. 

Bir hanımın anneliği hazinesidir. Hamilelik bu kadar aşikar edilmez. Ayrıca yetişmekte olan genç kızlar da bu nedenle doğum yapmaktan korkuyor. Eskiden kalabalık evlerde halalar, teyzeler bulunduğu zamanlarda bile, ileri derecede hamileler evde çocuk varsa çok gezdirilmezdi. Bunlar bizim cemiyetimizin hem estetik hem terbiye hem de yavru yetiştirmekteki usulleriydi. Ben hala aynı şeyi söylüyorum. Bütün hanımlar benim annem gibidir. Aynı saygıya layıktır. Bir takım şirketler para kazanacak diye, o annelerin mahremiyeti, bu şekilde aşikar edilmez." 

vatan

YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 26 Temmuz 2013 Cuma 10:07

halkın tv sinde böyle yobaz bağnaz örümcek beyinlileri konuşturanlar utansın

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 26 Temmuz 2013 Cuma 01:29

Hakaret etmiyorum. TV Ekranlarına çıkıp hamile kadınlar göbeğini çıkarıp yürüyor sokakta dolaşıyor bu edepsizlik diyen adam tüm kadınları aşağılıyor. Aklınızı başınıza alın.Hepimiz doğuran anamız var Bende bir Anneyim karnım burnumda ekmek parası için çalıştım yani sizin büyük düşünürünüze göre göbeğimi salladım. o terbiyesiz adam kendi karanlık düşünceleri ile bana hakaret edemez. O Terbiyesiz adam bizim Anadolu kadınına da hakaret ediyor çünkü onlarda tarlada çalışırken doğurabiliyorlar.

Yorumu oyla      22      11  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 22:42

Kimse kimsenin dinene karışmıyor.Allah ile kul arasında meselelere girişmiyor.Beğenmiyorsan beğenmezsin ama kimseyi sözlerinden ötürü düşüncelerinden ötürü hakaret edemezsin ,itibarsızlaştıramazsın.Bu ne tahammülsüzlük ...Kamer Genç'e taspit yaptı diyenlere bak nezahat ve nezaket çerçevesinde söylenen sözlerden rahatsız olmuşlar.Zapping yaparsın

Yorumu oyla      20      15  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 22:38

Uydurma!...İslam Kuranı Peygambere Ulemaya görüşüne göre yaşanır yoksa bilmeyenlerin cehline göre heva heveslerine yaşanmaz.Madem cehlinizi izhar ediyorsunuz şu kadarını dahi akledemiyormusunuz o adamın düşüncesi bu yönde...Ne kadar tahammulsuz ne kadar düşünceye saygısızsınız ya..

Yorumu oyla      20      15  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 22:02

Burada bu adamcağızı savunanlara sesleniyorum. Bu savunduğunuz kişi İnsanları ramazan günü kışkırtıyor ve günaha sokuyor. Bırakın bizler Müslüman kalalım. Kimseyi dinden imandan çıkarmak size sevap kazandırmaz. Sizde aynı ülkenin insanısınız bizde birbirimize öyle Müslüman olunmaz böyle olunur bizim örfümüz bu gibi dayatmaları bırakın. Hiç kimse Ramazan günü hakaret ve saçmalık dinlemek için tv açmıyor. Şeytana yardım etmeyin Üsluba dikkat ağızdan çıkan söz bıçak olup toplumu yaralamasın

Yorumu oyla      24      14  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 21:45

Doğum yapmaktan korkuyorlar ama doğurmaktan değil bakamamaktan.Kendi örf adet ve dini şaçmalıklarınızı kendinize saklayın 75 milyona bunları dinlemek zorunda bırakmayın. Bıktık usandık bu mahabbetlerden

Yorumu oyla      23      13  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 21:39

Biri çıkmış İslamı bilmemekle suçluyor. Bıktık sizin tekel islamınızdan kardeşim. Herkes islamı anladığı gibi yaşar bunda yanlışı varsa da onu ilgilendirir. Kimsenin aklına ihtiyaç yok. Allah bize akıl vermiş düşünüp süzelim diye Sen islamı nasıl görürsen gör ben senin gibi görmüyorum. Bunu tartışamassın sende beni ilgilendirmiyorsun Ancak saçma sapan islam yorumlarınızı Tv ekranlarında hepimize empoze etmeyin ramazan günü milleti rahat bırakın.

Yorumu oyla      22      12  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 21:34

tarikat şeyhine yakıkışan ve şeyh olduğunu kanıtlayan mucizevi söz ömer tugrul inançer den...

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 21:18

Özel görevli konuştu ve cambaza bak dedi. Şimdi Reyhanlı, Suriye, Ergenekon, gezi parkı, PKK veya geçim sıkıntısı konuşulmuyor ve herkes bu görevliye laf yetiştiriyor. İki gün sonra yeni bir görevli çıkıncaya kadar bu cambaza bakılacak. tamam mı ???

Yorumu oyla      21      11  
Misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 20:30

Türkiyede aynı kalan sermaye ve medya değişmedikçe düzelemeyiz.Bu böyle biline...Bizim en büyük hastalığımız sermayedir ve medyadır.Türkiyede değişim olmuştur bu değişim devlet içinde nispeten olmuştur ama ne sermaye değişiştir ne medya değişmiştir.Yoksa islamı bilmeyen ,müslüanlığı bilmeyen yorumlar burada yer almazdı.Doğru söyle diye adamı linç edecekler.YAZIK...Bilmiyorsanız susun hayır söyleyecek haliniz yok bari susun

Yorumu oyla      18      14  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Euroleague
Türkmenistan
ölüm haberi
Kocan Kadar Konuş
Mehmet Şimşek
İstihdam
Barack Obama
Akhisar Belediyespor