E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Şota Arveladze, 'Bana 25 sene sabredin' 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, "Bana 25 sene sabredin,Alex Ferguson gibi takımı çalıştırayım. Son takımım burası olsun. Burada bırakayım" dedi.

7.07.2015 - 17:36
Şota Arveladze,  Bana 25 sene sabredin

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, "Bana 25 sene sabredin,Alex Ferguson gibi takımı çalıştırayım. Son takımım burası olsun. Burada bırakayım" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren bordo-mavili takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Arveladze, kendisine sevgi gösteren tüm taraftarlara teşekkür etti.

Hollanda kampında çalışmaların çok iyi gittiğini ifade eden Arveladze, her futbolcunun istekli olduğunu ve Avrupa kupalarında oynayacakları ilk maça iyi hazırlanmaları gerektiğini kaydetti.

Arveladze, bordo-mavili kulübün daha önce yöneticilerinin Avrupa maçlarını ikinci planda tuttukları yönünde açıklamaları değerlendirerek, "Avrupa kupalarının ikinci planda tutulması gibi bir durum Trabzonspor'a yakışmaz. Ligde son ana kadar şampiyonluğu kovalamanın daha önemli olduğunun mesajını vermek istenmiş olabilirler. Trabzonspor'un Avrupa'daki başarıları ortada. Barcelona gibi önemli galibiyetleri var. Avrupa kupalarının ben bütün camia için önemli olduğunu biliyorum ve kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.
Şota: Bana 25 sene sabredin
"Havasız bir Trabzonspor görmek istemiyorum"

Trabzonspor'da daha önce forma giydiği dönemde şehrin havasının yeniden kazanılması gerektiğini vurgulayan Arveladze, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun transferle ve takımla bir alakası yok. Burada çok iyi birleşme ve bütünleşme gerekir. Havasız bir Trabzonspor görmek istemiyorum, o Trabzonspor bile değildir. Siz bunu daha iyi yaşıyorsunuz, ben sonuçta 20 yıl bir ara verdim. O dönemleri yaşayan biri olarak tekrar o havayı yaşamak istiyorum. Başkanımız ve Süleyman ağabey ile aynı fikirdeyim. 2-3 takviye yapıp yolumuza güçlenerek devam edeceğiz."

-"Trabzonspor'a hayır deme lüksüm yoktu"

Gürcü teknik adam, bordo-mavili takımda son dönemde fazla teknik adam değişikliğinin kendisini tedirgin edip etmediği şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi.

"Trabzonspor, büyük bir takım ve büyük hedefleri var. Her zaman işler istenilen gibi gitmeyebilir. 6 hocanın gönderilmesinin muhakkak bir sebebi olabilir. İyi gidiş de olabilir, kötü gidişte olabilir. Nasıl diyeyim benim öyle bir korkum yok, ikincisi Trabzonspor gibi bir camia teklif yaparken hayır deme lüksüm yok. Bu işlerin ne kadar zor olduğunu biliyorum ama zor işleri seven bir insanım."

Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra 5-6 kez kente geldiğini anlatan Arveladze, "Aradan 23 sene geçmesine rağmen ben kopmadım. Ben Trabzon'a inince '25 yıl önce anlaştım' dedim. Tabi ki bazı prosedürler var, sözleşmeyi avukat okuyor, bazı yöneticilerle görüşüyorsunuz ben bunlara takılmadım. Ben futbolcu olarak anlaştığımda Arçil ile havalimanına geldim, birçok taraftar karşıladı ama ayrılırken 5 kişi yolcu etti. Ben ne zaman gideceğim bilmiyorum ama 5 kişiden fazlasını isterim. Onu hissettim, bilmiyorum ne olacak" diye konuştu.

Arveladze, bir gazetecinin katıldığınız televizyon programında çalışmak istemediğiniz takım hangisidir diye sorulduğunda, Trabzonspor cevabını vermiştiniz, fikriniz neden değişti? şeklindeki sorusuna, şöyle cevap verdi:

"Ben öyle demedim. 'En son gideceğim yer Trabzonspor' dedim. Çünkü çok sevdiğim, çok saygılı bir yerde bir top direğe çarptı, iki santim içeri girmedi diye bu sevgi kaybolmaz. Bence keşke herkes içinde hissettiğini açık ve kolay söyleyebilse. 42 yaşındayım, alnım açık herkesin gözüne bakıp söyleyebiliyorum. Bana 25 sene sabredin, Alex Ferguson gibi takımı çalıştırayım. Son takımım burası olsun. Burada bırakayım. Böyle bir camia, şampiyonluğa oynayan bir taraftarın bana duyduğu saygının sevginin karşılığı yok. Bunun ne maddi karşılığı var, ne de hayatım boyunca buna karşılık verebilirim. Ama ben bu sevgiye ulaştığım için bunu korumak ve tutmak istiyorum."

Arveladze, hedefleri olan takımın kadrosunun mutlaka geniş olması gerektiğini söyleyerek, "50 maça yakın oynayacağız. Normal takımlar 22 kişiyle ligi tamamlıyorsa bizim sayıyı daha fazla tutmamız lazım. Takımda iyi oynayandan daha iyi oynayan biraz daha fazla oynar. Burada yedek oyuncu yok" şeklinde konuştu.

Arveladze, rakip takımların oyuncu transferlerine ilişkin ise, şunları söyledi:

"Her transfere saygı göstermek zorundayım ama daha önce Real Madrid'ten de oyuncu geldi, faydalı olamadı. Biz kimseden eksik kalmayız. Alacağımız oyuncu burada uzun zaman kalsın, faydalı olsun. Mbia, örneği de oydu, özel bir orta sana oyuncusu aldık. Aynı tarzda oyuncular arıyoruz. Ben yalan söylemeye, hayal satmaya gelmedim. Bir hava bulalım ki şampiyonluk havası olsun. Benim futbolcum elimden geleni yapacak ki burada herkes bunu hissetsin."

-"Hücum oynayacağız"

Trabzonspor'un yeni sezonda nasıl oynaması gerektiğini anlatan Arveladze, "Trazonspor, hücum oynayacak, çok fazla gol atmaya çalışacak, herkesi zorlayacağız. Her yerden bir numara olarak çıkmaya çalışacağız. Eğer birisi bizden daha iyi oynuyorsa bizi tamam yensinler. Biz de alkışlarız. Çok hareketli heyecan veren hava veren top oynayan agresif bir Trabzonspor göstermek isterim. İnşallah bunu hep beraber başaracağız."

Her takımda Cardozo gibi 2-3 oyuncu olması gerektiğini belirten Arveladze, çünkü önlerinde çok maç olduğunu, sakatlıklar yaşanabileceğini, bu nedenle o mevkide de oyuncu baktıklarını kaydetti.

"Trabzonspor'da küsmek yok"

Arveladze, Trabzonspor'da oynarken taraftarın futbolcuları olumlu motive ettiğini, oyuncu performansını yüzde 25 artırdığını kaydederek, "Biz de iç sahada 30 puan seyirci alıyorduk, taraftar zorla koşturuyordu bizi ama şimdi küsmeye başladık, biri ona, öbürü buna küsüyor. Trabzonspor'da küsmek yok. Kendi evladına, babasına annesine kimse küsmüyor" dedi.

Gineli oyuncu Constant'ı savunmanın solunda denediğini belirten Arveladze, şöyle devam etti:

"Futbolcunun nerede mutlu olduğu önemli değil. Her futbolcu 1-2 farkı mevkide oynayabilir. Bu hoca ve takım için çok büyük avantajdır. Tabi ki biz kimseye 'kaleci ol' demiyoruz. Ama Milan'da oynadığı pozisyonda burada da oynarsın. Onu da konuştuk. Onu orada deneyeceğiz. İnşallah kendisi konuştuğumuz performansı gösterir ve oynar. Biz onun kalitesini görmek istiyoruz."

Son olarak taraftara mesaj veren Gürcü teknik adam, "Küçük sorunlar aramayın. Gelin kendi takımınızı, destekleyin. Tüylerimiz diken diken olsun. Bunu hissedelim" diyerek sözlerini tamamladı.

sabah

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray sevgisi bitmiyor
Dünyaca ünlü Amerikalı rap sanatçısı Snoop Dogg, instagram hesabı üzerinden ...
Emenike Umman'a gidiyor
Fenerbahçe'de Emenike dönemi sona erdi... Nijeryalı'nın yeni adresi Umman
Fenerbahçe'de Nani kampa katıldı!
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda dün imza töreni düzenlenen yeni transfer ...
 
Arda Turan'ın müthiş yükselişi!

Futbola Altıntepsi Makelspor'un altyapısında başlayan Arda Turan, 16 ...

Arda'nın Barcelona'ya transferi İspanyol basınında

İspanyol gazeteleri, Arda Turan'ın Barcelona'ya transferinden çok yeni ...

Rıza Çalımbay resmen Kasımpaşa'da

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Rıza Çalımbay ...

 
Klismann Podolski'yi çağırdı!
ABD Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann, Galatasaray'ın Alman ...
TFF yeni sezonun adını belirledi!
25 Haziran'da seçilen Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni yönetim ...
Galatasaray'da Ontivero şoku!
İsviçre'nin Will ekibine kiralanan, sözleşmeye imza atan Galatasaraylı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
DEAŞ
Ayşe Ersöz
ygs soru ve cevapları
Ahmet Kaya
Ersun Yanal
YÖK
TBMM
Samsung Galaxy note 2