E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Polislerden pasif direniş! 49 polis yasal gözaltı süresi bittiği için adliyeyi terk etmek istedi, izin verilmeyince...

Adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 12'si tutuklandı, 14'ü ise serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında eski İstihbarat Müdürü Yılmazer de var. Sorgu bekleyen 49 polis ise yasal süre bitti iddiasıyla kapıya yöneldi. Kargaşa yaşandı.

26.07.2014 - 19:00
Polislerden pasif direniş!

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden aralarında İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken 5'i serbest bırakıldı. 49 kişinin ise mahkeme sorgusu devam ediyor. 

Sorgu sırası bekleyen 49 şüpheli polis saat 15.00'de aniden adliyenin çıkış kapısına yöneldi. 




Şaşkın bakışlar arasına giriş katına kadar gelen ve adliyeyi terketmek üzere olan şüpheli polislerin etrafı görevli polisler tarafından çevrildi. 

Şüpheli 49 polisin adliye içindeki zemin katta bekleyişi devam ediyor. Adliyeden ayrılma teşebbüsünü oturma eylemine çeviren polislerin çevresi görevli polisler tarafından çevrildi. Polis şüphelilerin çevresinde etten duvar ördü.

İlk kez yaşanan olay adliyede bulunanların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Tutuklama kararını veren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında şüpheli Ali Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan'ın hiyerarşik yapı içerisinde altlık üstlük ilişkileri kullanarak yasadışı örgütlenme oluşturarak suç işleme amacıyla örgüt kurduğu belirtildi. Diğer tutuklanan 10 kişinin de bu yapıya dahil olarak devletin istihbarat faaliyetleri kapsamında görevlerinin sağladığı nüfuz ve güç ile görevlerinin gereklerine aykırı davrandığının belirtildiği kararda, "Amaçlarına ulaşmak için toplumda tanınan kişileri terör ve organize suç örgütleri ile ilişkilendirerek, gerçek kimliklerini eksik veya yanlış yazarak yargı mensuplarını aldatacak şekilde kararlar alarak kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların amaç dışı kayıt ettikleri belirlendi" denildi.

Şüphelilerin dinleme kararlarını almak için sahte evrak düzenledikleri de belirtilen kararda, şüphelilerin kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt ettiği ifade edildi. Kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu belirten mahkeme, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme" suçlamalarından tutuklanmalarına karar verdi.

Mahkeme, emniyet müdürü Hayati Başdağ, Hikmet Kopar, Abdülhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Tolga Güzel Taş, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Muhammed İkbal Kayaduman'ın ise Resmi belgede sahtecilik", "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme"suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

Mahkeme tutuklanmasına karar verilen şüphelilerin , kaçma şüphesi ile delilleri yok etme ve gizleme, tanık ve mağdurların üzerinde baskı oluşturma şüphesinin olduğunu da kararında ifade etti.

22 temmuz soruşturmasında tutuklanan isimler: Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hikmet Kopan, Abdülhakim Sönmez, Harun Aydın, Muhammet Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, İkbal Kayaduman, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Hayati Başdağ ve Hasan Hüseyin Danacı

22 Temmuz soruşturmasında serbest bırakılan isimler: Muhammet Fatih Tezcan, Murat Hamarat, İsmail Arslan, Serdar Güldalı ve Ahmet Öztürk

Öte yandan eski Terörle Mücadele Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 49 kişilik grubun nezaretten mahkemenin bulunduğu koridora geldiği sırada Köse ve Atayün'ü gören ve mahkeme kararını bekleyen 17 polis, "Selam müdürüm" diye bağırarak alkışladılar. 17 kişi arasında bulunan İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "Rezil ettiniz bu teşkilatı. Bu ülkede gerçek operasyonlar tek tek yapılacak.Polisin propagandasıyla yol alamaz. Siz böyle polisliği kimden öğrendiniz. Vatandaşı kandırır seçim kazanırsanız ama giren polise girer. Bir daha da çıkmaz. Ancak sıranızın gelmesini beklersiniz. Hepiniz siz de böyle sırada bekleyeceksiniz. Emekliyim yine personelimin başındayım burda. Ajanlarla bu ülkeye hizmet edebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Bunların hepsi İsrail ajanı. Arşivimde kaydı var.Buradaki polislerin kimliklerini kontrol edin, kimliksiz çıkar bunlar" diye bağırdı.

Bugün tutuklanan şüphelileri taşıyan araç 14.00 sıralarında Metris cezaevine giriş yaptı. Tutuklu polislerden birinin camdan başını uzatarak "ben Allah'a tapıyorum, firavuna tapmıyorum" diye bağırdığı görüldü. İstihbarat Şubesi eski müdürü Ali Fuat Yılmazer ve yardımcısı Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi bugün öğle saatlerinde tutuklanmıştı.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında Çağlayan Adliyesinde ifadeleri alınan 17 emniyet mensubundan 5’i tahliye edildi. ‘Haram lokma yemedik yemeyeceğiz’ sloganları eşliğinde karşılanan emniyet mensupları adliye kapısında kendilerini bekleyen ailelerine sarıldı.

Tahliyeler öncesinde basın mensuplarına avukat Hüseyin Ataol açıklama yaptı. İfadeleri alınan 17 emniyet mensubundan 12’sinin tutuklandığını ifade eden Ataol, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan için örgüt suçlaması yöneltildiğini belirtti. Tutuklanan isimlerin Metris cezaevine sevk edileceğini vurgulayan Ataol, “Bu vatansever Türk evlatlarına azılı terör örgütü militanlarının kaldığı yerler reva görüldü" şeklinde konuştu. Avukat Ataol’un açıklaması sırasında oğlu Tolga Güzeltaş hakkında bilgi almak isteyen Hacer Güzeltaş oğlunun tutuklandığını öğrenince tepki gösterdi. Güzeltaş’ın annesi ‘Benim yavrumu bıraksınlar’ diye feryat etti.

Adliye merdivenlerinde yakınlarının tahliye edilmediğini öğrenenler gözyaşı döktü. Tahliye edilen isimler arasında olan Muhammed Fatih Tezcan alkışlarla karşılandı. Basın mensuplarına açıklama yapmayan Tezcan adına avukat olan babası Ahmet Tezcan konuştu. Tezcan’ın babası “Oğlum tahliye oldu ama biz sevinemedik. İçeride kalan daha birçok arkadaşımız var. Keşke hepsi tahliye olsaydı" dedi.

Tahliye olan Ahmet Öztürk, “Tek arzu ettiğimiz şey adil yargılamanın işlemesi. Beni en çok rahatsız eden husus şu oldu. Kamuoyunda İsrail casusluğu ile itham edilmiş olmamız bizi kahreden husus oldu. 18 yıldır vatanıma hizmet ettim, bundan sonra da ölene kadar vatanıma hizmet edeceğim" dedi. Serdar Güldalı ise “Bu güne kadar vatanımıza hizmet ettik, bundan sonra da vatanımıza hizmet edeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tutuklanan Ali Fuat Yılmazer’in eşi Mualla, kızları Fatma ve Rabia Yılmazer adliye merdivenlerinde açıklama yaptı. Babasıyla gurur duyduğunu söyleyen Fatma Yılmazer “Beklediğimiz bir sonuç oldu. Biz bunun adil bir yargılama olmadığını biliyoruz" diye konuştu.
aa

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 26 Temmuz 2014 Cumartesi 20:32

adalet bumu sizce bu polislerin suçu ne

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
barcelona
eyfel kulesi
Ayşe Ersöz
haberler
Yeni Zelanda
Ferit Şahenk
Akhisar Belediyespor
hdp
Ölüm