E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

IMF İle Gelinen Son Nokta Ne? Lipsky ve Babacan Ne Konuştu?

Son dönemde sıklaşan IMF trafiği anlaşma beklentisi doğurdu, ancak hava henüz netleşmiş değil.

20.06.2009 - 12:38
IMF İle Gelinen Son Nokta Ne?

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky, Babacan'la görüşmesi sonrası "Türkiye'yi sormayın, havalar güzel" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmeler uzun süredir devam ediyor. IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin Türkiye'ye gelmesi trafiği yoğunlaştırdı.

IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Hüseyin Sami, anlaşma olduğu yönündeki iddialara "Bunları nereden çıkarıyorlar bilmiyorum" yanıtını verdi. Sami, şu anda Türkiye'de bir IMF heyetinin bulunmadığını,, Lıpsky'nin temaslarının üst düzey bir görüşme olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sami, anlaşmanın süresi ile kredi miktarı gibi konuların konuşulması için teknik uzmanlardan oluşan bir IMF heyetinin gelmesi gerektiği mesajını verdi.

Lipsky, Devlet Bakanı Ali Babacan'la yaptığı görüşme sonrasında "Türkiye'yi sormayın, havalar güzel" dedi. TÜSİAD'ın YİK toplantısına katılan Babacan, IMF sorularına verdiği yanıtta "Zamanı gelince açıklama yapılır" yanıtını verdi.

Türkiye'yle IMF arasında hava gerçekten güzel mi? IMF İcra Direktörleri Kurulu eski danışmanı Levent Veziroğlu toplantıdan mesaj çıkmadığını belirterek, son dönemde anlaşma yönünde sinyaller geldiğini söyledi.

VEZİROĞLU: SON ÖNLEMLER IMF'YE MESAJ
CNBC-e danışmanı da olan Veziroğlu "Son dönemde alınan önlemler IMF anlaşmasına yönelik tedbirler gibi geliyor. ÖTV ve KDV indirimlerinin geçici olarak yapıldığının vurgulanması IMF'ye verilen mesaj. Sigaradaki ÖTV artışında da amaç kaybedilen paranın bu yolla geri alınmasıdır. Bu da orta vadeli mali istikrar için alınmış bir önlemdir. IMF ile ilişkilerin olumlu yönde ilerledğini, anlaşmaya biraz daha yaklaştığını söylemek mümkün. Sonbahardaki yllık toplantılara kadar durum netleşir" dedi.

CEBECİ: ASIL SENARYO HÂLÂ ANLAŞMAMAK
Ancak JPMorgan ekonomisti Yarkın Cebeci bu konuda farklı düşünüyor. "Pek bir netleşme yok" diyen Cebeci sözlerini şöyle sürdürdü: "Lipsky'nin Babacan'la beklenenden daha uzun görüşmesi, Türkiye masası şefinin ziyareti insanların 'acaba' demesine neden oldu. Ancak 'anlaşma olacak mı' sorusuna henüz cevap alamadık. Hükümet orta ve uzun vadeli program üzerinde çalışıyor. Gerçekten çok belirsiziiğin olduğu bir dönemdeyiz. Kısa vadede IMf programı baz seneryorumz değil. Son gelişmeler IMF anlaşması olasığını artırsa da asıl senaryomuz anlaşma olmaması yönünde. IMF olmasa da hükümetin mali önlemler alması gerekecek. Son önlemleri almaları artı ya da eksi bir sinyal değil."

YABANCI KURUMLAR NE DİYOR?
Yabancı finans kuruluşlarından bazıları anlaşmanın olmamasını ekonomik ortam için 'büyük tehdit' olarak yorumluyor. Standart Chartered'ın son raporunda "Hükümet, bütçe üzerine aşırı kısıtlar getireceği için IMF anlaşmasının cezalandırıcı olacağını düşünüyor. Hükümete göre IMF anlaşması güçlü bir ekonomik toparlanmaya engel olacak. Müzakere sürecinin yavaş gitmesinden hoşnut değiliz. Anlaşmanın olmaması hem politik hem de ekonomik ortam için çok büyük tehdit olur" görüşüne yer verdi.

Merill Lynch "Orta vadeli mali çerçeve programı da idealde IMF anlaşması ile desteklenmeli" yorumunu yaparken, Danske Bank, anlaşma olmama ihtimalinin artmasının ekonomi üzerindeki endişeleri arttırdığına dikkat çekti.

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ZUHAL GÜRBÜZ 5 Temmuz 2009 Pazar 12:29

HERKES HER TARTIŞMAYI KENDİ FİKRİNİ DOĞRULAYACK ŞEKİLDE OKUYOR. YUKARIDAKİ YORUMLAR DA AYNEN BÖYLE. HERKES KENDİNİN DOĞRUYU KEŞFETTİĞİNDEN YÜZDE YÜZ EMİN. O YÜZDEN DİLLERİ DE BİR O KADAR AŞAĞILAYICI. ÖFKE KRAKTERİMİZ OLMUŞ ANLAYAMADIĞIMIZ HER ŞEYE ÖFKE DUYUYORUZ.KONUŞMAK İÇİN DE ERKEN DAVRANIYORUZ.

Yorumu oyla      18      10  
HAYIR. 16 Haziran 2009 Salı 01:34

SAYIN İNALCIK VE SAYIN KARPAT AYRI AYRIBİRER DEĞERDİR.

Yorumu oyla      18      10  
sakin(PAKSÜT-AKMAN İSTİFA) 16 Haziran 2009 Salı 00:06

kelimelerin saçma sapan bir dil siyaseti yüzünden unutturulmasıdır.dede torununu anlayamaz hale geldi bu dil bozgunculuğu yüzünden.Rahmetli Prof.Erol Güngör'ün de söylediği gibi "bu millet cami avlusunda bulunmuş nesebi belirsiz bir cocuk durumuna düşürülmüştür" tarihini gerçek belgelere dayanmayan çoğu zaman ideolojik kaygılarla saptırıldığını düşündüğüm bir takım zırvaları tarih diye okuttular bizlere.bu ideolojik tavır yüzünden bu insanların çareyi yurt dışında aramaları ne kadar acı!

Yorumu oyla      18      10  
sakin(PAKSÜT-AKMAN İSTİFA) 15 Haziran 2009 Pazartesi 23:55

bu milletin tarihini doğru dürüst öğrenememesinin tek nedeni osmanlıcayı tarih bölümünde okuyanlara bile doğru dürüst öğretememizden kaynaklanıyor.kütüphanelerde bulunan o güzelim eserler ve arşivlerde bulunan osmanlıca belgeler kısıtlı sayıdaki yetişmiş tarihçi ile gün yüzüne çıkarılamıyor.bu rşivlerdeki belgeler incelendikçe bizlere tarih diye yutturdukları bilgilerin bir çoğunun gerçeklerin tam tersi olduğunu ortaya koyuyor.buradaki en büyük sıkıntılardan biri de dilimizdeki osmalıca

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 15 Haziran 2009 Pazartesi 23:41

Kemal Karpat hocayı,Halil İnalcık hocayı okuyup dinledikçe ne büyük tarihçi olduklarını,bizim okuduğumuzn tarih değil tarihi propaganda olduğunu açıkça anlıyoruz.Ve bu değerli bilim insanlarının neden bu ülkede barınamadığını da.Karpat hocanın Türk Demokrasi Tarihi kitabını okumayan insan bence eksiktir.Herkese tavsiye ederim.

Yorumu oyla      18      10  
Muharrem YILDIRIM 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:31

Bazı mallar anlamış edası ile atıp tutuyor ve cümlenin işine gelen tarafını alıyor ama neticede oda mal kavgası içinde olduğunu saklamıyor.O da bu milletin üzerinde sülük olduklarını kabul ediyor.Bir sürü zengin bir sürü kodaman türedi peki işçisinin hakkını veren nerede milyarder sayısı artarken bu işsizlik niye bu kadar fazla.Hak olmayı çoğunluk olarak gören zalimler buna kafa yorabiliyor mu acaba.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 15 Haziran 2009 Pazartesi 10:54

Prof Kemal KARPAT ve Prof Halil İNALCIK tartışmasız Dünyanın en önemli birkaç Tarihçilerindendir. Sn Karpat hocanın dediği gibi Laiklik bir duvar ve perde olmakla birlikte, Din de duvar ve perde olarak kullanılmaktadır. her iki kavramın ardında da iktidar mücadelesi vardır.

Yorumu oyla      18      10  
TÜRKİYELİ - % 43 15 Haziran 2009 Pazartesi 10:32

Tarihçi Karpat, Başbakan Erdoğan'ın taşrada doğan yeni orta sınıfı temsil ettiğini, devlet eliyle para ve mevki sahibi olmuş mevcut orta sınıfın ise yerini kaptırmama kavgası verdiğini söyledi. Karpat, "Bu da laiklik perdesi altında yürütülüyor" dedi.. ÇOK DOĞRU.. DA.. BUNU HALA BAZI BEYİNSİZLER NİYE ANLAMIYOR?..

Yorumu oyla      18      10  
Muharrem YILDIRIM 15 Haziran 2009 Pazartesi 08:24

Yani kavga ekmek kavgası değil kaymak kavgası.Ekmek derdinde olanlar bu kavgayı anlamıyor!Birileri hala kavram kargaşası ve bu anlamamazlığı kullanarak ülkeyi sömürmeye devam ediyor.Ergenekon da böyle hep söylüyorum Ergenekon denen olay abd nin eski salaklarını yeni yalakları ile temizleme operasyonu yoksa değişen bir şey yok sadece figuranlar değişiyor.Bürokratik oligarşinin avukatlığını yapanlar demokrasiden bahsetmesin.

Yorumu oyla      18      10  
halbay 15 Haziran 2009 Pazartesi 07:36

Bir profesörün demokrasinin ne olduğunu iyi bilmesi gerekir.Bilmem ne hocanın her sözünün farz olduğu anlayışı fikir özgürlüğü veya ferdiyetçilikle ne derece bağlaşır.Demokrasi ancak fikrin,vicdanın, irfanın hür olduğu cemiyetlerde filizlenir. Hocaların, tarikatlerin gölgesindeki insanlarda bunların hür olması mümkün müdür? Hocam size ders vermek gibi olmasın ama bu ülkede sınıflar yok, güç merkezleri var.Çaplarını genişletmeye çalışan cemaatler var.Ne orta sınıfı!Siz sınıfla uyumaya devam edin!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EPDK'nın Verdiği Süre Doldu
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun akaryakıt dağıtıcı lisansı sahiplerinin ...
TÜRKİYE'DE BİR İLK:
Türkiye'de bir ilk oldu ve Avrupa Birliği Hibe Fonu'yla AB standartlarına uygun tuvalet yaptırıldı.
Petrol Muhtırası İşe Yaramadı
Akaryakıtçılara fiyat indirmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Benzin ...
 
NİHAT ERGÜN'DEN UYARI:
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, olumluya dönen ekonomik süreci kimsenin sabote etmemesini istedi..
BAKAN ATALAY AÇIKLADI:
İçişleri Bakanlığı, 2009'da 10 bin üniversiteliyi daha iş sahibi yapacak..
GÖZLERİ DOYMUYOR
Akaryakıtçılara fiyat indirmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Benzin ...
 
IMF BAŞKAN YARDIMCISI UMUTLU KONUŞTU: TÜRKİYE ETKİLEYİCİ ŞEKİLDE BÜYÜMEYE DÖNECEK!
IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türkiye ekonomisinin toparlanma ...
Akaryakıtta İndirim Devam Edecek
EPDK'nın uyarısı üzerine 4 kuruşluk indirim yapan akaryakıt dağıtım şirketlerinin ...
Döviz Haftayı Nasıl Kapattı?
Alınan bilgiye göre, haftanın son işlem gününde döviz ve borsa günü nasıl ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Ak Parti
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
poyraz karayel
TV8
benzin
Zengin
TBMM
sosyal