E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TCDD, 7 Trenin İşletmesine Son Verdi 

TCDD Genel Müdürlüğünce, Ankara-Zonguldak arasında işletilen Karaelmas Ekspresi, Kars-Akayaka-Kars arasında işletilen Yolcu Treni, Ankara-Kars-Ankara arasında işetilen Erzurum Ekspresi, Diyarbakır-Adana-Diyarbakır arasında işletilen Yolcu Treni, Ankara-Malatya-Ankara arasında işletilen 4 Eylül Mavi Treni, Ankara-İzmir (Basmane) arasında işletilen 9 Eylül Ekspresi, Haydarpaşa-Kurtalan-Tatvan-Haydarpaşa arasında işletilen Güney Van Gölü Ekspresi’nin işletilmesine son verildi. -Türk Ulaşım-Sen, söz konusu trenlerin işletilmesine son verilmesini, "Demiryollarına ağır bir darbe" olarak değerlendirdi.

30.12.2009 - 17:12
TCDD, 7 Trenin İşletmesine Son Verdi

TCDD Genel Müdürlüğü, verimsiz işletildikleri ve işletildikleri parkurlarda yol çalışmalarının yapılacağı gerekçesiyle yedi trenin işletilmesine son verdi.
TCDD Genel Müdürlüğünce işletilmesine son verilen trenler şöyle:
"Ankara-Zonguldak arasında işletilen Karaelmas Ekspresi, Kars-Akyaka-Kars arasında işletilen Yolcu Treni, Ankara-Kars-Ankara arasında işetilen Erzurum Ekspresi, Diyarbakır-Adana-Diyarbakır arasında işletilen Yolcu Treni, Ankara-Malatya-Ankara arasında işletilen 4 Eylül Mavi Treni, Ankara-İzmir (Basmane) arasında işletilen 9 Eylül Ekspresi, Haydarpaşa-Kurtalan-Tatvan-Haydarpaşa arasında işletilen Güney Van Gölü Ekspresi."

-"TRENLERİN KALDIRILMASI DEMİRYOLLARINA AĞIR BİR DARBE"-

Türk Ulaşım-Sen tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, TCDD tarafından söz konusu trenlerin işletilmesine son verilmesi "Demiryollarına ağır bir darbe" olarak değerlendirildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Ülkemizin dört bir yanının demiryolu ile donatılması, mevcut hatların daha da genişletilerek, ucuz, emniyetli, dışa bağımlı olmayan, uzun ömürlü ve konforlu demiryolu taşımacılığını "Türkiye kalkındırılıyor’ iddiası ile taban tabana zıt bir uygulama ile daraltmak hangi ilmi tespitin ürünüdür çok merak uyandırdı doğrusu?"
Açıklamada, TCDD tarafından yol çalışmalarının tamamlandıktan sonra trenlerin seferlere başlayacağına ilişkin bir açıklama yapılmadığı da kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:
"Ermenistan’la dahi Demiryolu bağlantısı kurulması projesinin hızla hayata geçirildiği bir süreçte kendi insanlarımızın bu en avantajlı taşıma nimetinden mahrum edilmesinin milletimiz nezdinde kabul görmeyeceği ve en önemlisi, birbirinden bu kadar uzak bölgelerde aynı anda, yol çalışması başlatılmasını TCDD’nin mevcut kapasitesinin karşılamasının mümkün olmadığı ortada iken, çeşitli bölgelerimizde işletilen aşağıdaki trenlerin işletmeciliğinin durdurulması, "Demiryolu’nun refah ve ümran tevlit eden’ nimet olmaktan çıkarılmasına haklı hiçbir ilmi tespiti bugüne kadar tarih kaydetmemiştir."

YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
sue shen 27 Aralık 2009 Pazar 09:51

askerin, devlet sirlarinin bu kadar acikca dis dunyaya haksizca rezil edildigi hangi ( avrupa ve amerika dahil) ulkede gorulmustur..batinin adalet dedigi, demokrasi dedigi sadece bir kandirmaca..hukuk bu yapilanlarin neresinde?? yillardir hakim onune bile cikmadan yatanlar ne olacak? Guantano mu adaletli cezaevi? Kimse bu oyunlara kanmasin.. bati adaleti once kendine getirsin sonra Turkiye'ye baski yaparlar...utun bunlar batinin baskisiyla yapiliyor, bunu kundaktaki bebekler bile farketti artik.

Yorumu oyla      18      10  
Yeni Ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 27 Aralık 2009 Pazar 04:42

Tabi ki Bu Kurumlar Olmali!.Türk Milletinin Gelecegi Bu Kurumlarla Devam Eder!!.Ama Bu Kurumlar;Düsmanlar Tarafindan Kusatilirsa;Veya Yanlis Kisiler Tarafindan Kendi Amac Ve Cikarlari Dogrultusunda Kullanilirsa;Ne Yapacagiz?!.Böyle Bir Durumda Ne Yapmaliyiz?!.Asil Soru ve Sorun Bu Dostlar!.Yapilan O Kadar Igrenc Olaylar Var ki;Inanin Yazmak Icin Düsünürken Midem Bulaniyor!.Bu Kurumlar Böyle Olmamaliydi;Bu Kurumlar Dogu Perincek`e;Yalcin Kücük`e;Veli Kücük`e;Dalan`a vs.vs. Kurban Edilmemeliydi!!.

Yorumu oyla      18      10  
Yeni Ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 27 Aralık 2009 Pazar 04:31

Bu Gercekleri Bilmeyen Yok Aslinda;Hekes Biliyor;Ama Inanmak Istemiyor!.Gazeteciler;Siyasetciler;Aydinlar;Bütün Cephelerden Secilerek Katledilmisdir!.Ipekci-Papa ve diger Eylemleri Ile;Agca Kim?!.Bütün Eylemleri Ile Catli Kim?!.Bunlari Duydunuz;Ya Aramizda Olan Binlerce;Isimlerini Dahi Bilmediginiz"KAHRAMAN"Lar KIM?!.Bu Islerde Kullanilanlara Verilen"GARANTI-OMUR BOYU KAHRAMAN"Payesinden Haberiniz Var mi?!.Bütün Sehirlerde Kullanilmaya Hazir-Sirasiyla Kullanilan;Elemanlardan Haberdarmiyiz?!!!..-

Yorumu oyla      18      10  
Yeni Ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 27 Aralık 2009 Pazar 04:05

Yeter Artik Bu Millet`e Cekdirdiginiz Deyip;Konusmaya Baslamalarida"Süpriz Olmamali"!!.Bazi Demiyorum!!;Bütün Katliamlarin!!-Suikast`lerin!!-Infaz`larin!!;Malesef Arkasinda Bu Kurum ve Bu Kurum Tarafindan Istihdam Edilen"VATAN SEVERLER"Vardir!!.Bunlar Degisik Parti-Orgüt-Cemaat Iclerinde Kurumsallasmislardir!!.Ornek Liste;1 Mayis 1977,16 Haziran(Beyazit),K.Maras,Corum,Kemal Türkler,Gün Sazak,Recep Hasatli,Isimlerini Buraya Yazmakla Bitiremiyecegim Binlerce"GENC"(SAG-SOL)!!.Yakma-Bombalama vs!!..

Yorumu oyla      18      10  
Yeni Ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 27 Aralık 2009 Pazar 03:49

TTime Dostlari Hatirina!!."Seferberlik Tetkik Kurulu"Genelde"Derin Devlet`in"Ozelde"Ergenekon`un""KALBIDIR"!!.Malesef;RTE ve Ekibi Dogru Yol Uzerindeler!!.Bütün Bu Gelismelerin Ona Yaramamasini Arzu Ederdim;Ama Hersey Onun Lehine Gelisiyor;Kader Bu Olsa Gerek!!.Isin Ozü;Bu Kurum`da Cok Is Var!!.Ozelikle 12 Eylül Oncesi Gelisen Bütün Olaylar Bu Kurum Tarafindan Organize Edilmisdir!!.Savcilar Ellerini Cabuk Tutabilirlerse;Hala Canli Tanik Bulabilirler!!.Bu Islerden ve Kullanilmaktan Bikanlarin da-

Yorumu oyla      18      10  
gözcü 26 Aralık 2009 Cumartesi 23:47

saf saf amerika amerika deyip duran zevatlar,, özel harp in adının karıştığı bir sürü terör olaylarının olduğunu biliyoruz bunları soruşturmakmı abd isteği? eğer öyle olsa bile çok güzel bir istek bu...Atatürk askerin nasıl durması gerektiği konusunda açık beyanları vardır...ataya göre bu ordu kimin ordusu acaba ?

Yorumu oyla      18      10  
soner 26 Aralık 2009 Cumartesi 20:59

Beyler birileri (ABD) bu ülkeyi bölmek istiyor.Türkiye deki her kurumda ABD ajanları var.Bu ülkeyi bölebilmek için önce orduyu parçalamaya çalışıyorlar.Bilindiği üzere 80 cuntası ABD'nin bizim oğlanlar dediği kişilerdi.halen ordunun içinde bu tür ajanlar olduğunu düşünüyorum.bir anda ordu içinde bu kadar sıkıntı yaşanmasını buna bağlıyorum.bu süreçte sakinliğimizi koruyup bu memleketin bütün kurumlarına sahip çıkmalıyız.kişilerin davranışları kurumları zedelememeli.birbirimize düşmeyelim.

Yorumu oyla      18      10  
izmirli 26 Aralık 2009 Cumartesi 20:53

suikast falan bahane bunlar prova maksat askeri yandaşlarının gözünde küçük düşürmek ama halkta ters tepki yaptığının farkında değiller.millet tehlikenin nereden geleceğini bilir.sandıktada cevabını verir..

Yorumu oyla      18      10  
Adil TARAFLI 26 Aralık 2009 Cumartesi 20:34

Kırk yıl düşünsem ilk yorumcuyla aynı çizgiye geleceğimi hayal edemezdim. Bir farkla, asker bu BİLGİLERİ, geçmişlerini gözönüne alarak, iktidardaki sivillere AÇAMAZ.

Yorumu oyla      18      10  
Güray KIPÇAK 26 Aralık 2009 Cumartesi 20:27

Askerin suikast planı olsa şu an Arınç'ın helvası yeniyor olurdu. Koca TSK Başbakan yardımcısına suikast yapacak bunu da peşine bir albay ile binbaşı takıp yapacak öyle mi? Partiler geçmişte de kapatılmıştır, bugün de kapatılıyor. AKP kapanır ama TSK kapanmaz. Zaten TSK'yı kapatmak diye bir terim bile dilimizde mevcut değildir. Tekke ve zaviyeler kapatılalı çok oluyor. Neyin nasıl kapanacağını en çok örümcek beyinli softalar bilir.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 TL'ye Ayakkabı
Bursa'da bir esnaf, ''Ekonomik açılım'' adını verdiği kampanyayla, 1-9 ...
Yüzde 20 Tasarruf Sağlıyor
Benzinli ve dizel araçlarda geliştirilen bir proğram sayesinde yakıtta yüzde 20 tasarruf sağlanıyor.
İşçiler Yine Hayatı Durduracak
Türk-İş Başkanlar Kurulu olağanüstü toplandı ve 8 Ocak, 15 Ocak ve 22 ...
 
Ilısu'da Son Dakika Gelişmesi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ilısu Barajı'nın yapımıyla ilgili ...
MEMURA SÜRPRİZ ZAM
Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği yeni asgari ücret, işçi ve ...
Petrol 79 Dolara Yükseldi
Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı 79 dolara yakın seviyede seyrediyor.
 
Dolar 1,5120 liradan Güne Başladı
İstanbul serbest piyasada dolar 1,5120, avro 2,1670 liradan güne başladı.
IMF ile Anlaşmada Son Nokta
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan IMF ile büyümeyi destekleyecek bir anlaşma ...
Borsa, 2009 Rekoruyla Kapandı
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi, düne göre 166,63 ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Avrupa Ligi
Recep Tayyip Erdoğan
İstanbul Başakşehir
Çankaya Köşkü
Southampton
Brezilya
ütopya
PSG