Turk Time
DOLAR
48,4374 %0.23
EURO
56,2403 %-0.25
ALTIN
6898,8510 %-0.74
BIST-100
14012,42 %0.57
PETROL
94,5000 %-0.14
BONO
39,5700 %0.05
ISTANBUL
BUGÜN
23/29°
ISTANBUL
YARIN
22/27°

Müzecilik Kurulu, Bakanlığı Aradan Çıkardı

Uluslararası müzeciler birliği ICOM, temsilciliğini Kültür Bakanlığı’ndan alıp, sivil topluma devretti.

  • Son Güncelleme:
Müzecilik Kurulu, Bakanlığı Aradan Çıkardı

UNESCO’nun himayesinde bir kuruluş olan ICOM, Aralık ayında Türkiye’nin akreditasyonunun iptal etmişti. Geçtiğimiz günlerde bir mektupla, Türkiye temsilciğini Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği’nin sürdümesini istediklerini bildirdi.

International Council of Museums (ICOM), 1970 yılından bu yana Türkiye’de Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) Türkiye Milli Komitesi tarafından temsil ediliyordu. Kültür Bakanlığı’nın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan milli komitenin ‘tabii üyeleri’ de genel müdürlük yöneticileriydi. Bakanlığa bağlı müzecilerin üye olduğu kurumun, sivil müzecilik uzmanları ve özel müze çalışanlarını üye yapmakta isteksiz davranması ICOM’un kararında etkili oldu.

Defalarca Milli Komite’ye başvurdukları halde üye kabul edilmeyenlerin şikayetlerini ICOM’a iletmesi sonuç verdi. ICOM merkezi, “Yeni üye kabul etmekten kaçındığı ve son yıllarda ICOM Genel Kurullarına katılmadığı” için Türkiye’nin akreditasyonunu kaldırdığını duyurdu. ICOM’un Türkiye temsilciliğini Suay Aksoy’un başkanı olduğu Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği yürütecek.

(Radikal)

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz