E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Muharrem İnce'den Darbe Yorumu: Türkiye'de Darbe Olursa Başbakan'ı Darbecilerden Korumak İçin Tankın Önüne İlk Ben Atlarım!

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'de darbe olduğu takdirde, Başbakan Erdoğan ve demokrasiyi korumak adına tankın önüne ilk önce kendisinin çıkacağını belirtip, "Bu konuda Başbakana söz veriyorum" dedi.

27.07.2013 - 19:22
Muharrem İnce den Darbe Yorumu:

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçim bölgesi Yalova’da bulunan irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın, 11 yıldır 3 D ile milleti kandırdığını savunan Muharrem İnce, "Başbakan’ın bu milleti 11 senedir, darbe palavraları ve son günlerde çıkan dış güçler ile din tüccarlığı ile yani 3 D ile kandırıyor. ’Darbe olacakmış’, ’Darbeciler varmış’, ’Ergenekoncular varmış.’ Bak Başbakan sana söylüyorum; bu ülkede darbe olmaz, olamaz. Olmamalı. Eğer bir gün darbe olursa, sana söz veriyorum, o tankın önüne önce ben çıkacağım. Seni korumak için, seni darbecilerden korumak için, demokrasiyi korumak için o tankların önüne önce ben çıkacağım. Bu konuda sana söz veriyorum. Darbelerden, muhtıralardan hiç zarar görmeyen birisi bugün darbe tüccarlığı yapıyor. Darbeler CHP’yi kapattı, mallarına el koydu. Genel Başkanımızı zorunlu ikametine gönderdi. Bu konulardan, darbelerden zarar gören biziz. Bu tosuncuklara ne oldu ki?" dedi.

'Eli silahlı gruplar cirit atıyor'

Yaptığı konuşmada, Türkiye’de eli silahlı grupların cirit attığını belirten CHP’li İnce, "Türkiye’nin hali gerçekten içler acısı. Eli silahlı gruplar ülkede cirit atıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurtdışına çıkışı veya bir başka ülkenin silahlı kuvvetlerinin Türkiye’ye girişi, TBMM’nin onayına tabiidir. Eli silahlı gruplar, Türkiye’nin sınır bölgelerinde gerçekten cirit atıyorlar. Bütün bunlar olurken Başbakan, ’Camiye ayakkabıyla girdiler’ yaygarası yapıyor. Sen "Camiye ayakkabıyla girdiler’ diyeceğine, Ceylanpınar’a roketatarla girdiler. Bunları görmüyor musun? Başbakan’a bunları söylemek lazım. Can havliyle insanlar kendilerini, gazdan, coptan, TOMA’dan korumak için, camiye ayakkabıyla girmiş olabilirler. Orası Allah’ın evi. Sıkışan herkes oraya alelacele bir durumda girebilir. Ayakkabıyla da girebilir, olabilir bunlar. Normal şartlarda hiç kimse camiye ayakkabıyla girmez" diye konuştu.

'PKK şehitlik açıyor'

PKK’nın, Türkiye’de şehitlik açtığını ifade eden İnce, "Gazeteleri okudukça, şaşkınlık içerisindeyim. PKK yavaş ilerliyormuş. Yakında Bülent Arınç ’Ramazan ayı münasebetiyle terörist kardeşlerimiz hızlı ilerleyemiyorlar. Oruçlu oldukları için yavaş çekiliyorlar’ diye bir açıklama yaparsa şaşırmam. Çünkü Abdullah Öcalan’ın üniversite yıllarında namaz kıldığını açıklayan Arınç, devletin yetkililerine bunu açıklattıran Bülent Arınç, teröristlerin de Ramazan ayı nedeniyle oruçlu oldukları için zor koşullarda çekildiklerini, dağ başlarında iftar saatlerine yetişmek için zorluklarla yaşadıklarını açıklarsa gerçekten şaşırmam. PKK şehitlik açıyor bu ülkede. Çıldırmış olmalı bu Türkiye" diye konuştu.

'Komşuyu komşuya düşürüyor'

Başbakan’ın, Sevr’i imzalayanlara ecdadı olduğunu, Lozan’ı imzalayanlara ise hakaret ettiğini kaydeden Muharrem İnce, "Başbakan, ’Tencere, tava çalanları ihbar edin’ diyor. Komşuyu komşuya düşürmek istiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde, ülkesini bölmek isteyenlere, parçalamak isteyenlere ’ecdadım’ diyen, ülkesinin kurucularına da hakaret eden bir başka siyasetçi yoktur herhalde" dedi.

Terör örgütü lider Abdullah Öcalan’ın basın toplantısı yapmak istediğiyle ilgili açıklamalarına da yanıt veren İnce, "Terör örgütünün lideri basın toplantısı istiyor. İmralı’da basın toplantısı istiyor. Şimdilik olmazmış. O zaman benim Başbakan’a çağrım şudur; Git İmralı’ya sen de Abdullah Öcalan ile birlikte otur masaya. Zaten, karşılıklı hükümet ortağısınız. Birlikte yönetiyorsunuz. Gidin beraber ulusa sesleniş yapın diyorum. Basın toplantısı kesmez" ifadesini kullandı.

'Koç topluluğundan intikam alıyor'

Gezi Parkı olaylarında göstericilere kapılarını açan Divan Oteli ile ilgili Koç topluluğundan Başbakan’ın intikam aldığını açıklayan Muharrem İnce, "Koç topluluğundan intikam alıyor Başbakan. Divan Oteli nedeniyle Başbakan burada intikam alıyor. Bu denetim değil, bu sıradan mutat bir iş değil. Başbakan, ’Sen misin Divan Oteli’ni göstericilere açan. Ben sana gösteririm’ diyor. Polis marifetiyle, Koç’un ortağı olduğu şirketleri basıyor. Hukuk devletinde böyle şeyler olmaz" dedi.

'38 milyar dolarlık akaryakıt vurgunu için ne yaptın?'

Açıklamalarında, "Başbakan’a bir tane sorum var" diyen İnce, "Tarih veriyorum. 14 Şubat 2007’de bir açıklama yaptı Başbakan. ’38 milyar dolarlık akaryakıt vurgunu var’ dedi. Ey Başbakan, 17 Şubat 2007’de yaptığın 38 milyar dolarlık akaryakıt vurgununun hesabını sordun mu? Ne yaptın bu konuda. Bu konuda hiçbir şey yapmadığını biliyorum. Ne yaptın çık milletin önüne bunu açıkla. Madem sen vurgunculardan, soygunculardan hesap soruyorsun, 14 Şubat’ta söylediğin konuda ne yaptın" diye konuştu.

'Sonunda kaçma Recep diyeceğiz'

Türkiye’de gerçekleştirilen ve gençlerin geleceğini belirleyen tüm sınavlarda soruların çalındığını belirten İnce, "Başbakan’a özetim şu olsun; Atma Recep dedik, yalan söyleme dedik attı. Bu milletin 90 yıllık birikimlerini satıyorsun. Satma Recep dedik, sattı. Yapma Recep dedik, bu milleti bölme. Mezhebiyle, oyuyla, partisiyle bölme, yapma Recep dedik, yaptı. Sonunda kaçma Recep diyeceğiz buna" diyerek konuşmasını tamamladı.

CUMHURİYET

YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 28 Temmuz 2013 Pazar 12:12

muharem ince,önceki yorumlarini biz cok severdik.?fakat Tayyip'e yalandan Tesseli ? yorumlar gündeme damga vuruyor.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 28 Temmuz 2013 Pazar 12:07

Başbakanın senin korumana ihtiyacı yok.Evvelallah milyonlar var.Sen öbür seçim aday gösterilecekmisin?Aday olup seçilecek misin?Veyahut istanbul içinkulis yap.Böyle şeylere kafa yorma.Tankın altına yatıp ne yapacan ratingi yok bu işlerin...

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 28 Temmuz 2013 Pazar 10:44

Darbeyi Akepe yapti duymadin mi? Evet.Duymadiniz.Her ihanette kulainizin üzerine yattiniz.Sen de hep gaz alma memuru oldun...Sen gaz alirken Kürtcü kanadi Akepeye omuz Verdi, bilmedin mi? Sen CHP'nin vitrin saklabani misin? Populist zirvaliyorsun diyecegim ama buna bile degmezssin... De git be!!!

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 28 Temmuz 2013 Pazar 01:47

sen ne boş adammışsın be.haberallar,balbaylar ne halde.gençler öldürülmüş.sen katili ve katilleri savunuyorsun.teşbihte hata olmaz deme.teşbihte hata olur. çek git o zaman transfer ol akp ye.birde bu herifi chp nin başında görmek isteyen mallar vardı.alın malınızı.tayyibin koruması olacakmış.pehh

Yorumu oyla      18      11  
Misafir 28 Temmuz 2013 Pazar 00:32

Turkiyede darbe olursa vs.laflari bos beyler...sizler uyurken,yatarken ,darbeler yapildi bile...muhalefet olarak uyumaya devam edin.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 27 Temmuz 2013 Cumartesi 22:00

Konuşurken kantarın topunu kaçırmış.Jöleli gibi konuşmuş.Tanktan yada her neyse koruyacağın adam RTE mi?Benzetme yaparken aşırıya kaçarsan komik olursun.Sen önce halkı RTE nin Tomalarından koru.Senin görevin bu dönemde yapılanları takip edip günü gelince haksızlıkları yargılatmaktır.Türkiyede demokrasimi var ki demokrasiyi koruma pozları yapıyorsun.CHP de kabul ediyor ki Türkiyede sivil darbe var.İnsanlar muhalif diye hapiste,vekiller hapiste bu hala seni korurum diyor.Git be.

Yorumu oyla      22      10  
Misafir 27 Temmuz 2013 Cumartesi 20:09

Zaten O'nu meclise sokan da siz değil misiniz?

Yorumu oyla      22      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
Belçika
fatih terim
TÜFE
CEV Şampiyonlar Ligi
Afganistan
poyraz karayel
ygs puan hesaplama
Ayşe Ersöz