E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin! 

Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı kavgadan bıktı. Ben yönetmeye geliyorum, kavgaya değil… Ankaralı benimle huzur bulacak… İşte Mansur Yavaş’ın çarpıcı açıklamaları…

6.02.2009 - 05:58
Mansur Yavaş Turktime a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!

Bu röportajda çok ağır ithamlar yok. Rakiplere yöneltilen ağır suçlamalar da. Daha sonrasında kavga çıkartacak açıklamalar da bulamayacaksınız. Çünkü MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş siyasetini “Çatışmacı olmamak” üzerine kurmuş, sadece yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor. Çatışmadan o kadar uzak ki, mesela Gökçek-Karayalçın atışmalarında rakiplerini yıpratmak için hortum, kayırma, yolsuzluk gibi kelimelerin zembereğinden boşanmış gibi sarf edildiği bu yarışta Yavaş’ın bu anlamda kullandığı en sert ifade “israf.” Kavga etmiyor Yavaş. Çünkü hem Ankaralıların kavgadan bıktığını hem de her kavgada Ankaralıların biraz daha kaybettiğini düşünüyor. Zaten en büyük kozu da bu. Yavaş’a göre kavgadan bıkan Ankaralılar huzur bulmak için kendisini seçecek. Tabi sadece bu değil. Bir de projeleri var. Onlar ne mi? Buyurun…

 

Turktime’ı ziyaret eden MHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla ve Genel Yayın Yönetmeni Ersin Tokgöz’ün sorularını yanıtladı…  

 

 

TURKTIME: Ankara’daki yarışın Karayalçın ve Gökçek arasında geçtiği gibi bir hava var. Bu, tarafların şiyaseten bir propagandası mı yoksa rasyonel bir algı mı?

MANSUR YAVAŞ: Ankara’daki yarışının iki kişi arasında geçtiği söylemi tamamen siyasi bir propagandadır. Bu yöndeki oluşturulan hava seçmenin korkutulmasına yönelik bir söylemdir. Bunun rasyonel bir karşılığı yok.

 

TURKTIME: Ankaralıların rasyonel bakışı ne peki?

MANSUR YAVAŞ: Bakın, sayın Gökçek seçildiği taktirde Çankaya’da, Keçiören’de, Altındağ’da hiçbir şey değişmeyecek. Çatışma ortamı aynen devam edecek. Sayın Karayalçın seçilirse de, aralarındaki tartışmaya bakarsanız, bu sefer yeni bir çatışma doğacak. Ama Mansur Yavaş seçilirse hiçbir çatışma ortamı olmayacak, uzlaşılan, herkesi kucaklayan bir isim olacak. Onun için Ankaralılar’ın vicdanlarının sesini dinleyerek beni tercih edeceklerine inanıyorum. Ankaralı, Mansur Yavaş’la huzur bulacak.

 

TURKTIME: Beypazarı’ndaki başarınız belli. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi çok daha büyük ölçekli. Beypazarı referansı bu ölçeğe yetecek mi?

MANSUR YAVAŞ: Beypazarı gibi 35 bin nüfuslu bir yeri dünyaya taşıyabiliyorsanız, bu bir yetenek işidir. Siz, mercedes gibi zaten bilinen, üstün özellikli bir araba varken hiç kimsenin bilmediği bir arabayı alıp marka yapıyor, dünyaya taşıyorsunuz. Ama Ankara zaten mercedes gibi herkesin bildiği, tanıdığı bir değer. Onu marka yapmak, tanıtmak çok daha kolay. Küçük bir yeri dünyaya taşımak büyük bir başarıdır. Başbakan birçok yerde Beypazarı’nı örnek vermiştir bu konuda. Bakanların büyük çoğu da. O yüzden AKP’liler Başbakan’ın sözünü dinlemeliler. Birçok belediye başkanı bizi örnek almak için ilçemize gelmiştir. Şimdi de adaylar geliyorlar. Dolayısıyla bu birikimi ben Ankara’da çok rahat kullanabileceğimi düşünüyorum. Diğer açıdan bakarsak, Ankara’ya seçilen diğer belediye başkanları direkt belediye başkanlığından gelmiyorlar. Başka mesleklerden geliyor. Örneğin Melih bey belediye başkanı olman önce ticaretle uğraşıyordu. Keçiören’de beş yıl görev yaptı. Keçiören Beypazarı kadardı o zaman. Sayın Karayalçın belediye başkanı olduğu zaman da bir kooperatifin başkanıydı. Yani bunun bir ölçüsü, daha önceden büyük bir kenti yönetmiş birini bulma gibi bir şansınız yok.

 

TURKTIME: Sizi Gökçek ve Karayalçın’dan farklı kılan yönünüz nedir?

MANSUR YAVAŞ: Hem belediyecilik tecrübemle hem de kültürel değerleri koruyup ortaya çıkarılması gibi Ankara’nın en büyük ihtiyacı olan istihdam sağlayıcı projelerde kendimi diğer adaylara göre çok daha önde görüyorum. Ankara’yı 15 yıldır Melih bey yönetiyor, bu yönde hiçbir adımını görmedik. Bu saatten sonra da atacağını sanmıyorum. Sayın karayalçın’ın da o yönde bir çalışması olmamış. Varsa yoksa metro kavgası.

 

TURKTIME: Metro önemsiz mi?

MANSUR YAVAŞ: Çok önemli ama gelişmiş ülkelerin yüz yıl önce çözdüğü bir problem bu. Bunu hala tartışmak bence çok gereksiz bir şey. Dünya artık havadan raylı sistemlere geçti. Biz hala metroyu tartışıyoruz.

 

 

 

“BELEDİYENİN NE YAPTIĞINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!”

 

TURKTIME: Siz nasıl yapacaksınız metroyu?

MANSUR YAVAŞ: Ben metroda kesinlikle yap-işler-devret modelini düşünüyorum. Başka bir şekilde metronun yapılma ihtimali kalmamıştır. Halen fiziki gerçekleşme oranı yüzde 30’dur. Belediye bir sürü işi defalarca yaparak israf ediyor. Bunlardan da tasarruf etmesi gerekiyor. Anlaşılmaz bir şekilde hem doğalgaz sayaçlarından fazla para alıyor, hem BOTAŞ’ın borcu ödenmiyor. Ne yapılıyor anlamak mümkün değil. 

 

TURKTIME: Sizce ne yapılıyor?

MANSUR YAVAŞ: Bunun cevabını yapanlar verecektir.

 

TURKTIME: Şunu diyebilir miyiz; mevcut yönetimin kaynakların kullanmasında bir problem var…

MANSUR YAVAŞ: Bu problem görülüyor. Bir belediyenin borcuna bakın bir de yapılan işlere. Bunların nedeni ile ilgili olarak başka konulara girmek istemiyorum ama israf edildiğini düşünüyorum daha çok. Geçen Melih bey televizyonda Sefa Sirmen ile ilgili konuşurken, “125 milyon dolara boğaz köprüsünü yaptı bu devlet. Hesap edin, yuvacık barajına 1 milyar dolar harcandı kaç boğaz köprüsü yapar.” dedi. 4,5 milyar dolar sadece şu andaki borcu hesap ettiğiniz zaman kaç boğaz köprüsü yapar? Dolayısıyla bu kadar borcun nereden geldiğini anlamaya imkan yok. Üstelik BOTAŞ’ın faizleri de silindi. Ama bunlar bugünün değil, yarının meseleleridir. Yarın önümüze borç tablosu gelecektir. Biz bu borcu ödemek için bütün kaynaklarımızı kullanacağız.  

 

 

“İYİ BİR YÖNETİMLE NE BORÇ KALIR NE EKSİK!”

 

 

TURKTIME: Genelde adaylar denizi bile vaat ederler ama denizin suyunu nereden getireceklerini söylemezler. Siz vaatlerinizi hangi kaynaklarla gerçekleştireceksiniz?

MANSUR YAVAŞ: Ankara Türkiye’de 50 kilometrelik alan içerisinde hazine arazisi imar planı yapılmadığı tek yer. İzmir’de de, İstanbul’da da böyle bir imkan yok. Burada yapılacak olan geniş bir vizyonla 2023 ve 2050’yi hedefleyip imar planı yapmak. Hatta bu imar planını yaparken çağın gelişmesini de dikkate alıp kendi enerjisini üreten evler, kendini yenileyen evler gibi ileride dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak, doğal kaynakları harcamadan kullanacak evler yapılacak.   

 

TURKTIME: Bunlar sadece hayal mi yoksa bu yönde çalışmalarınız var mı?

MANSUR YAVAŞ: Evet var. Havaalanından Ankara’ya gelene kadar bütün evlerin dışları kaplandı. Bu evlerin dış cepheleri güneş enerjisi panelleri ile kaplanacak. Bu evler kendi ısı ve enerjisini kendisi üretecek. Doğalgaz ya da elektrik bağımlılığı gibi bir problem de yaşanmayacak. Barajları suları falan da heba etmeyeceğiz. Bu kentleri planlamak önemli Ankara için. Bunu şehir planlaması bürosuyla yapmayı düşünüyorum. Şehrin birçok yerinde yeni yeni rantlar oluşacak ama bu rantları siz şahıslara değil belediyeye döndürürseniz müthiş bir gelir vardır Ankara’da. Mesela Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de yaptığı kaynak geliştirme projeleri var şu anda. Sadece 3-4 projeden elde edeceği gelir 1 milyar dolar civarında. İyi bir yönetimle ne borç kalır ne eksik iş.

 

 

 

 

BİR İLK: GAZETE İLANIYLA BELEDİYEYE ELEMAN!

 

 

TURKTIME: Diyorsunuz ki ben Gökçek’ten de Karayalçın’dan da yönetim anlayışımla farklılaşacağım. Nedir o fark?

MANSUR YAVAŞ: Ben 2004 yılında ikinci defa belediye başkanı seçilince basınla ilgili yeni bir kadro kurmam gerekti. Belediyenin ihtiyacı olan elemanlar için gazeteye ilan verdim. Dedim ki, Ankara yakınlarında bir firmada çalışacak elemanlara ihtiyaç vardır. 50-60 kişi ile mülakat yaptık. Beypazarı Belediyesi diyince hiçbirisi inanmadı. Birincisi bu fark. İkincisi, 2004 yılında encümen seçerken AKP’den üye istedim. Hiçbir mecburiyetim yoktu. Dedim ki; hem size oy veren bir sürü insan var, onları temsil etmiş olursunuz hem de beraber yönetmiş oluruz. Aynı uygulamayı Ankara için de düşünüyorum. Bu; şeffaflığın, katılımcı yönetimin başlangıcıdır. Yine Beypazarı Belediye Başkanlığı yaparken Mimarlar Odası Ankara Şubesi her panele beni çağırırdı. Ben MHP’liyim, onlar solcu. Eğer şimdiki yönetimin mantığından gidersek işbirliği yapmamamız lazım. Siz kendiniz partizanlık yapmazsanız, karşınızdakine saygı gösterirseniz karşıdaki insanın da size öyle davranmaması için hiçbir neden yoktur. Bir MHP’li olarak Ankara’nın ilçelerinde MHP’li adayların kazanmasını isterim. Ama seçilmezse de bu benden değil diye tavır alıp o tür kavgalara kesinlikle girmem.  

 

TURKTIME: Siz seçim startejinizi çatışmacı olmamak üzerine kuruyorsunuz ama Gökçek ve Karayalçın arasında ciddi çatışmalar, söz düelloları var.  Siz de bu potaya girecek misiniz yoksa böyle devam mı?

MANSUR YAVAŞ: Söyleyecek sözü olmayanlar bağırarak konuşurlarmış. Benim söyleyecek sözüm çok.

 

TURKTIME: Gökçek’in ailelere yaptığı yardımlar malum. Karayalçın vaatte neredeyse Gökçek’in geçti, her gün yeni bir vaatte bulunuyor. Sizin bu anlamda oy getirecek bir vaadinizi henüz duymadık. Duyacak mıyız?

MANSUR YAVAŞ: Ben on yıldır bu konuda bir yöntem uygulayan bir kişiyim. Mesela ben de kömür dağıtıyorum. Kaymakamlıktan listeyi alıyorum. Kaymakamlığın mevzuat gereği veremediklerine veriyorum. Yine mahalle muhtarları ile işbirliği yapıp aileleri tespit ediyorum ve belediyenin kamyonlarıyla götürmüyor, gece götürüyorum. O aile kömürü satın mı aldı, başkası mı götürdü kimse anlamıyor. Evlere paket dağıtma olayım olmamıştır. Belediyenin bütçesinden alıp da evlere paket dağıtmayı ben zül addediyorum. Benden yardım isteyenlerin işini görürüm ama dışarıda göz göze gelmemeye gayret ederim, siyaseten bir beklenti olmasın diye. İşin büyüsü orada kaçıyor zaten. Benim böyle bir anlayışım var. Ankara için de paket dağıtmayı düşünmüyorum. Ben sosyal hizmet uzmanları ile birlikte gerçekten ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini düzgünce yapıp daha çok yardım yapmayı düşünüyorum. Her aileye ne kadar gelir girdiğini tespit edip fakirlik sınırına göre vereceğimiz hemşeri kartı ile yardım yapacağız. Hemşeri kartı, kredi kartı gibi çalışacak. O kartlara durumlarına göre farklı miktarlar yüklenecek, mahalle bakkalından istediklerini alacaklar. Ben bu harcamaları internetten takip edeceğim. O ailenin sizin verdiğinizle yetinmesi değil, ihtiyacını alması benim için çok daha önemli. Karayalçın pastırma sucuk vereceğim diyor. Fakir bir ailede pastırma sucuk en son ihtiyaçtır. Ayrıca bu aileler ulaşımdan ve sudan sembolik ücretlerle yararlanacak. Ayrıca bunlara ücretsiz ambulans ücretimiz olacak.

 

 

“GÖREV YAPTIĞIM SÜREDE KANDIRILAN ÜLKÜCÜ KESİMİ ÇOK İYİ TEMSİL ETTİM!”

 

 

TURKTIME: Karayalçın ve Gökçek sizin üzerinize siyaset yapıyorlar. Ona oy vermeyin, seçilemeyecek, oyunuz heba olur gibi. Size verilen oy gerçekten heba olur mu? Bu strateji tutar mı?

MANSUR YAVAŞ: Kesinlikle tutmayacaktır. Çünkü daha öncesinde de bu senaryo oynandı. 2004’te başarılı oldu.

 

TURKTIME: O zaman başarılı olduysa neden şimdi tutmasın?

MANSUR YAVAŞ: O zaman oy oranı yüzde 3,5’ti. Şu anda benim oy oranım yüzde 20’lerin üstüne çıktı. Ben kandırılan ülkücü kesimi görev yaptığım süre içinde çok iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Ben varken kimseye oy vermezler. Artı bu iki siyasetçinin kavgacı siyasetinden bıkan halk da bana yöneliyor. Çünkü toplum çatışma istemiyor. Her iki partiye de oy verecekler de kendi adayınız seçilemezse kimin seçilmesini istersiniz diye sorduğunuz zaman büyük bir çoğunluğun Mansur Yavaş diyeceklerine inanıyorum. Oy oranım yükseldikçe iyice gönüllere taht kuracağımı ve Ankaralı seçmenler tarafından da tercih edilecek isim olacağıma da inanıyorum.

 

 

 

 

“GÖKÇEK, ÜLKÜCÜLERDEN ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ OYU ARTIK UNUTSUN!”

 

 

TURKTIME: Gökçek geçen seçimlerde MHP tabanından oy aldı. bu sefer neden almasın?

MANSUR YAVAŞ: Ben varken kesinlikle başkasına oy vermezler. Ülkücülerden almayı düşündüğü oyu Gökçek artık unutsun. Zaten şu n oyum 51 diyor. O zaman ülkücülerden oy istemesi için sebep yok!

 

TURKTIME: Sizin gücünüzün ne kadarı MHP’den geliyor, ne kadarı kişisel?

MANSUR YAVAŞ: Son seçimleri baz alırsak, MHP Ankara’da yüzde 15-16 oy almıştır. Bu arada hem MHP’nin oyu hem de benim oyum yükselmektedir. Bunu zaman gösterecek.

 

TURKTIME: MHP tabanı neden Gökçek’e oy veriyor? MHP adayları mı oy kaçırdı geçmişte?

MANSUR YAVAŞ: Belki o gün için kazanma ümidi havasını yakalayamadılar. Ama bu sefer adaylarının seçimi kazanacaklarına kesinlikle inanıyorlar. Bu nedenle de hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Seçimi kazanma ümidi olan bir adayları var. Başkasına gitmeyecekleri kesin.

 

 

 

“GÖKÇEK VEYA KARAYALÇIN SEÇİLİRSE ANKARA’DA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK!”

 

 

TURKTIME: Gökçek ve Karayalçın’ın en büyük suçları nedir? Millete “oy vermeyin, çünkü…” derseniz devamını nasıl getirirsiniz?

MANSUR YAVAŞ: Oy vermeyin çünkü denediniz. Onlar belediye başkanı olursa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek.

 

TURKTIME: Seçimleri kazanamazsanız ne yapacaksınız?

MANSUR YAVAŞ: Mesleğime, yani avukatlığa devam edeceğim.

 

TURKTIME: Gökçek’i neden doya doya eleştirmiyorsunuz?

MANSUR YAVAŞ: Onu halk yapacak.

 

TURKTIME: Kazanacağınıza gerçekten inanıyor musunuz?

MANSUR YAVAŞ: Evet, kesinlikle.

 

TURKTIME: Yüksek bir oy alıp aradan Karayalçın sıyrılırsa sağ bir siyasi olarak pişmanlık duyar mısınız?

MANSUR YAVAŞ: Ben seçilemedikten sonra kimin seçildiği benim için hiç fark etmiyor.

 

TURKTIME: Gökçek Kılıçdaroğlu düellosunu sizce kim kazandı?

MANSUR YAVAŞ: O tür karşılaşmaların galibi olmaz. Bence ikisi de kaybetti.

 

TURKTIME: Önümüzdeki süreçte başkan adayları televizyonda tartışalım derlerse siz çıkar mısınız?

MANSUR YAVAŞ: Seve seve çıkarım. Ama ben tartışmak için değil, projelerimi anlatmak için çıkacağım. Ve böyle bir toplantıda öne sürdükleri projelerden iyi olanlar varsa hangi aday o projeyi öneriyorsa kendisi ile birlikte yapmaya da talibim. Yeter ki Ankara için güzel bir proje olsun. o konuda hiçbir saplantım olmaz.

 

TURKTIME: Bu sakin ve uzlaşmacı tavrınızı sonuna kadar koruyacak mısınız?

MANSUR YAVAŞ: Evet koruyacağım. Çünkü ben gerçekten yönetmeye geliyorum, kavga etmeye değil. Kavgadan zararlı çıkan Ankara’dır. Ankaralılar da bunun acısını şu an yaşıyor zaten.

 

TURKTIME: Seçimler yaklaşırken bir son dakika çıkışınız, sürpriz bir vaadiniz olacak mı?

MANSUR YAVAŞ: Ayrıca özel bir vaadim yok ama Ankaralılara nasıl bir Ankara hayal ettiğimi izlettireceğim.

 

 

 

 

“GÖKÇEK EN ÇOK OYU MAMAK’TAN ALDI AMA EN AZ HİZMET MAMAK’A GİTMİŞ…”

 

 

TURKTIME: Ankara Doğukent ciddi bir problem olarak gözüküyor. Doğukent ile ilgili bir hazırlığınız var mı?

MANSUR YAVAŞ: Melih bey Mamak’tan, Sincan’dan çok fazla oy aldı. Ben seçim çalışmaları yaparken gezince gördüm ki maalesef en az hizmet Mamak’a gitmiş. Üstelik 2004 yılında sırf bu Doğukent projesi için oy istediğini ancak hiçbir şey yapılmadığını söylediler. Ayrıca kentsel dönüşümden dolayı çok insan mağdur edilmiş. Öncelikle kentsel dönüşüm projesinde hiçbir mağdur kalmayacak. Mamak için ve kentin dört bir yanına dört üniversite öngörüyorum. Bunlar Mamak, Gölbaşı, Çubuk ve Yenikant-Kazan-Sincan arasında olacak. Bunların planlamasını yaptık. Ayrıca Mamak için küçük bir sanayi sitesi ve hastane öngörüyorum. Mamak’ın ayağa kalkması lazım. Durumu çok kötü, oradan çok etkilendim.

 

TURKTIME: Çankaya’da yaz sıcağında çöplerin kokusundan geçilmiyor. Bununla ilgili bir projeniz var mı?

MANSUR YAVAŞ: Biz bu görüntüleri tamamen ortadan kaldıracağız.

 

 

“DOĞALGAZDAKİ BELEDİYE PAYI DÜŞECEK, ULAŞIM ÖĞRENCİLERE YARI FİYATINA…”

 

 

TURKTIME: Seçilirseniz en önemli projeleriniz neler?

MANSUR YAVAŞ: Markakent projemiz var. Ankara’yı kültürün başkenti yapmak istiyoruz. En büyük projelerimden birisi bu. Ankara’nın yakın ilçelerini de katıp termal sağlık turizm potansiyelini ortaya çıkarıp istihdam ve gelir sağlamak Ankaralı’ya, geleceğin Ankara’sını istiyoruz. Biz Ankara’nın 2023 ve 2050’sini planlayacak bir imar planı yapacağız. Bu arada en önemli altyapı sorunları olan su, doğalgaz gibi konularda iyileştirmelere gideceğiz. Doğalgazı herkes internetten alabilecek. Her bankadan kredi kartı ile alabilecekler. Doğalgazdaki belediye geliri düşürülecek. Yine su ile ilgili Gerede Işıklı projesi, ters ozmoz sistemiyle Kesikköprü’nün arıtılması. Bu arada musluktan su içilebilene kadar damacana suyun çok ucuz dağıtılması ve vatandaşın müşteri olarak değil de vatandaş olarak görülmesini hedefliyoruz. Ulaşımı çözmek için hemen UKOME’yi toplayıp Ankara’daki mesai saatlerini değiştireceğiz. Herkesin aynı anda Ankara’ya gelmesini veya çıkmasını engelleyecek bir düzenleme. Ulaşım ücretleri öğrenciler için kesinlikle yarı fiyatına inecek.

 

RÖPORTAJ: TALAT ATİLLA&ERSİN TOKGÖZ/TURKTIME

YORUMLAR
Toplam 74 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
aziz yavaş 30 Mart 2009 Pazartesi 21:35

kazanamadık ama önemlı deyıl reyıs yenı zaferler bızı beklıyo....

Yorumu oyla      18      10  
ihsan 28 Mart 2009 Cumartesi 15:21

melih başkanın yaptıklarını biliyoruz, bence bir şansta mahsur bey olsa neolur. eğer melih bey ankaralıya sözünü tutsaydı adaylıktan çekilirdı.

Yorumu oyla      18      10  
cenk oflu 26 Mart 2009 Perşembe 02:23

çok takdir ettiğim saygın bir kişi

Yorumu oyla      18      10  
cumali 16 Mart 2009 Pazartesi 23:00

akli selim bütün ankaralılardan sayın mansur yavaş ı iyi izlemelerini ve anlamalarını tavsiye ederim.tam bir beyfendi dürüst ve proje adamı.daha ne olsun...mansur başkan hayırlı olsun.

Yorumu oyla      18      10  
vatanperver 16 Mart 2009 Pazartesi 17:06

ankaranın başkanı dürüst lider sayın Mansur Yavaş ı destekliyoruz. gökçek sağın oylarını bölme adaylıktan çekil...

Yorumu oyla      18      10  
hayati 15 Mart 2009 Pazar 00:23

bazı arkadaşlar kafayı kuma gömmüş yine.sadece ankara'nın deyil türkiyenin en düzgün adayı MANSUR YAVAŞ.Biraz vicdanınızı yoklayın bu kadar samimi bu kadar dürüst bu kadar KOMPLEKSSİZ bir insan varken diyer ikiliye oy verenlerin Allah'a nasıl hesap vereceklerini biran partizan,yandaş duruşlarını aşarak düşünmelerini rica ediyorum.Doğrunun yanında olurken acaba kazanır mı diye düşünülmez,doğrunun yanında olunur sevgili arkadaşlar.Türkiye'nin en doğru adayı Mansur Yavaşa'ı desteklemeniz dileğiyle.

Yorumu oyla      18      10  
ilhan 14 Mart 2009 Cumartesi 22:06

Şuan çok önemli bir durum söz konusu,Bence Sn. MANSUR YAVAŞ önce ANKARA'nın ardından TÜRKİYE'nin Kaderini ve Geleceğini belirleyecek. Saygın, Dürüst ve adam gibi adamların başımızın üstünde yeri var. Sn. Mansur YAVAŞ bunları hakediyor; sayesinde Ankara'lılar da hakedecek.

Yorumu oyla      18      10  
HASAN DEMİR 14 Mart 2009 Cumartesi 14:18

UYANIN ANKARA HALKI UYANIN, HER DAĞITILAN YARDIMIN; TÜYÜ BİTMEMİŞ ÇOCUKLARIN HAYATINA VE GELECEĞİNE VURULACAK BİR BORÇ YÜKÜ OLDUĞUNU UNUTMAYIN. KARŞIMIZDA BU ŞEREFE LAYIK İNSAN OLARAK SAYIN MANSUR YAVAŞ BEYİ GÖRMEK İSTİYORUZ. GERİ ÇEKİLMEK YOK YIKMAYA DEVAM..

Yorumu oyla      18      10  
ilhan 14 Mart 2009 Cumartesi 14:09

Ankara B.Şehir Belediye Başkanı Sn.Mansur YAVAŞ olmalı. Yüzünde sahte bir ifade göremiyorum. yalancılar ve hırsızlar hep laf kalabalığı yapar, güçlerinin yetmediği yerde çamur atar beleş gazete dağıtır.

Yorumu oyla      18      10  
abdullah 12 Mart 2009 Perşembe 10:11

hırsızlar gidecek MANSUR YAVAŞ GELECEK ANKARA NSENİNLE MANSUR BEY

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Turktime’a Konuştu: Baykal Rahata Alıştı… Son Dakika Adayı Değilim!
Atilla, Tokgöz, Dündar, Çölaşan, Birand, Berkan, Barlas, Küçükkaya, Karaalioğlu, ...
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
 
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
 
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
İSYAN SONUÇSUZ KALDI
DSP'li milletvekillerinin İstanbul Büyükşehir için CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu'nu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
seçim
sınav stresi
Yeni Zelanda
Murat Yıldırım
İslam
hdp
Küçük çekmece
Zeytin burnu
Anadolu Partisi