E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MYK Toplantısında Net Tavır Kılıçdaroğlu: Gerekli İmzayı Bulup Kurultayı Toplasınlar, Hesabımızı Veririz!

Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü MYK toplantısında muhaliflerin kurultay çağrısına yanıt verdi. CHP lideri, "Tüzük belli, gerekli imzayı toplarlarsa kurultay toplanır. Biz hesabımızı veririz" dedi

16.06.2011 - 07:38
MYK Toplantısında Net Tavır

Seçimde yüzde 30'un üzerinde oy beklerken yüzde 26'da kalan CHP'nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında sonuçları il il ele alındı. Toplantı öncesi soruları yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, partisinin seçimden oylarını artırarak çıktığını belirterek, ortada bir başarısızlık olmadığını söyledi. "Birlik ve beraberlik içinde önümüzdeki sürece bakıyoruz" diyen Canalioğlu, "Önümüzde yerel seçimler var. Futbolcu deyimi ile önümüzdeki maçlara bakacağız" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, seçimlerde oylarını düşüren teşkilatların ekstra bir görevden almaya gerek kalmadan kendiliğinden düşmesi için tüzükte değişiklik yapılmasını MYK'ya getirdi. MYK'da eylül ayında tüzük kongresinin yapılması kararlaştırıldı. CHP MYK'da gündem muhaliflerin kurultay talebiydi. Kurultay talepleri hakkında kısa ve net konuşan Kılıçdaroğlu tüzüğün belli olduğunu ve yeterli imza toplanması durumunda kurultay olabileceğini ifade ederken, "Çıkarız hesabımızı da veririz. Ama siz de kesinlikle delegeleri arayıp imza konusunda bir uyarıda bulunmayın" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti içi demokratikleşme için verdiği tüzük değişikliği sözünü de gündeme getirirken, kurultay toplamak için gerekli delege sayısı dahil gereken değişikliği yapacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yeni tüzükle yeni kurultay yapılacak" dedi. MYK üyeleri toplantıda tek tek söz alarak seçim değerlendirmeleri yaptılar. Üyeler, Genel Başkanlarının zor durumda kalmamasını istediklerini ifade ederken "Görevi bırakmaya hazırız" mesajı verdi. Ancak Kılıçdaroğlu buna karşılık vermedi. Toplantıda doğu ve güneydoğu illeri başta olmak üzere milletvekili çıkartılamayan 32 il masaya yatırıldı. MYK'da, seçim başarısızlığına ilişkin 6 sorunun yanıtı arandı:
* Ankara ve İstanbul'da beklenilen oy neden alınamadı, Antalya ve Mersin'de neden kaybedildi?
* İzmir' de makas neden daraldı?
* Örgütler neden yeterince çalışmadı?
* Projeler seçmene neden yansıtılmadı?
* MHP'ye oy kayması yaşandı mı?
* Kürt sorununa ilişkin adımlar tepkiye yol açtı mı?

TAMAYLIGİL: TAKLİT YOK
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil MYK sonrası yaptığı açıklamada CHP'nin oy sayısı, oy oranı ve milletvekili sayısı itibariyle başarılı bir artış gerçekleştirdiklerini söyledi. Tamaylıgil, "Bugünden itibaren aynı heyecan ve aynı enerjiyle projelerimizin temel ilkelerini halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. Tamaylıgil, Deniz Baykal'ın, "AKP'yi taklit ettiler" eleştirisine de, "CHP, kimseyi taklit etmemiştir" yanıtını verdi.

sabah

YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 17 Haziran 2011 Cuma 00:16

Bir kere yorumlarda azda olsa aleviliğin payı var gibi değerlemeler okudum.Öyle bir şey ne sünnilik ne alevilik kimsenin aklına fikrine gelemez.Herşeyden önce Atatürkçüyüz ,devrimciyiz,bu saplantılar artık orta anadoluda iyice cahil kalmış küçük bir topluluğu bağlar,ne yazık ki o cahil azınlığa dahi seslendi hainler,önemli değil,konu olan şey Kılıçdaroğlu dışardan saplama ise ki görüntü öyle,CHP nin işi var demektir,dolayısıyla Türkiyenin vede hepimizin zararı olur.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 19:29

Baykal CHP'yi ne hallere düşürmüştü? Bunları söylüyorlar ama gerekçelerini ortaya koyamıyorlar? Ellerinde iki tane gerekçe biri Baykal'ın kaseti, diğeri SAV'ın haberi olmadan bir tanıdığı ile yaptığı sohbet. Mahremiyet ihlallerini normalleştiren insanlar bize demokrasiden bahsedemezler. İlk başta da AKP. Şimdi Eğri oturalım doğru konuşalım. Baykal AKP iktidardayken bile Partisini İktidar gibi çalıştırmasını hukuki yolları kullanarak sağlamıştı.

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 19:29

Sayın Kılıçdaroğlu ve Tekin'i Partinin üst kademelerine taşıyarak yıldızını parlatan, onlara yetki ve sorumluluk veren baykal değilmiydi? Belki de, her iki isme en çok karşı çıkanlar yakın çevresi dediğimiz insanlar değilmiydi? CHP ve Kılıçdaroğlu'nun oluşturduğu ekip seçimlerde tüm kozlarını oynamalarına rağmen başarılı olamadılar. Sayın Kılıçdaroğlu üstün çabasıyla tüm Türkiye ile kucaklaştı eski yönetimi suçlayıp biz size gelmedik dedi. Yani halkla iç içe oldu. Aile sigortası dedi.Mazot 1,5 TL dedi. Kürt açılımına yeşil ışık yaktı. Anayasadaki vatandaşlık tanımını bile değiştirebiliriz dedi.

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 19:28

Askerliği 9 aya indireceğim sözü vererek gençlere mavi boncuk dağıttı.Çiftçiye sözler verdi.Hayvan yetiştiricisine süt üreticisine destek vaat etti. Tarımsal girdi fiyatlarını düşüreceğim dedi. Türban yasağını ben kaldıracağım dedi.Atacak bir tek mermisi kalmadı.Bundan sonra ne yapabilir.Yolsuzluk dosyalarını bugüne kadar mahkemeye aktaramadı bundan sonra hiç aktaramaz.Lider olmayı,güvenilir bulunmayı başaramadı.Asli görevine dönmeli.Belki de şanssızlığı Alevi olmasından kaynaklanıyor ama bu kökten dinci yaklaşım değişmiyor Türkiye'de.Parti kendi yoluna bakar.

Yorumu oyla      19      11  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 18:27

Yeni Kemalin gerçek yüzü ortaya çıkıyor,imza bulun gelin diyor.Atatürkçülere söz verip onların yerine cemaatçileri,sağ kesimin bile yüzüne bakmayacağı liboş kalıntılarını tepeye doldurdu.Yeni Kemal ya devrilir ya CHP bölünür,sonuç bu.olay daha yeni muhalif diye bir birlik yok.Birileri CHP ye sahip çıkmak için öncülük başlatmalı.Her geçen gün bunların ABD ürünü olduğu görülecektir zaten.

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 17:40

duz vekil iken,ahlak ve dogruluk dersi verirken imza filan demiyordun.650 imza olursa,sana gerek kalmaz beyim.nasilda yapistiniz.cukkalar tatli geldi.reddi miras yaptiniz ama,atanin vasiyetinden dolayi olan kazanimi ret etmediniz.aslinda yeni chp dediniz boyle bir parti ve orgut yok.var ise sizin chp isiniz olmamali,yeni chp tuzel kisiliginde calismalisiniz.konun bu yonunun de irdelenmesi,atanin vasiyetinin de yasal yoldan kaldirilmasi gerekmektedir.katakulli yapmaktasiniz.

Yorumu oyla      21      13  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 15:33

Sn.Baykal önce Antalya neden ve nasıl kaybedildi onun hesabını versin.Yetti artık bu eski kadronun çekişmesi.Sizinle yürümüyor işte.AKP nin başarısı da sizin eseriniz.CHP barajaltı kalsın diye mi uğraşıyorsunuz?Yazıklar olsun size.

Yorumu oyla      22      13  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 14:32

BOP U karşıda araken,başka yerde ararken,başımıza geldi.Gandi BOP Gandisidir,Hindistandan gelmedi bu Gandi,adaşı Derviş Gandisidir.Vurulduk CHP olarak.Bırakın oy yüzdelerini başta açılımları savunan,CHP nin geçmişini reddeden bir yapı var,geçmişte CHP ye karşı ilkeli olarak savaşmış,referandumda evet için çağrılar yapmış insanlar var.Vurulduk.

Yorumu oyla      22      14  
hulya 16 Haziran 2011 Perşembe 14:08

CHP,hiç bir karşılık beklemeden çalışaçak gönüllülere bırakılsa bunlardan binbir kat daha iyi olacaktır.Adamlar ancak koltuk kendilerine bahşedilirse, varsa iyi fikirleri açıklıyorlar, koltuk yoksa hata bile yapsa seyrediyorlar bu düşüncedki hepsi defolsun gitsin.

Yorumu oyla      23      11  
Misafir 16 Haziran 2011 Perşembe 12:19

Bence Baykal kendine bir parti kursun, Antalya dan secime girsin! Bu adam hasta. Uç gündür basında halkın yorumlarını okuyorum, millet demediğini bırakmıyor. Hala kurultay diye yirtiniyorsun. Bu senin eski CHP değil, ben gelecek defa yeni CHP ye oy vereceğim. AKP bu kadar yeter ama sen olursan asla vermem be kardesim anla artık.

Yorumu oyla      20      15  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
 
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
 
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Gaziantepspor
Acun Ilıcalı
Belçika
İran
TÜFE
CEV Şampiyonlar Ligi
İsveç
zonguldak maden