E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kurtulmuş'tan 'o' iddialara yanıt: İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmayan maddeleri geri çekilmeyecek!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmayan maddelerinin geri çekileceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

27.02.2015 - 22:16
Kurtulmuş tan  o  iddialara yanıt:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen ve bazı maddeleri kabul edilen tasarının henüz kabul edilmeyen diğer maddelerinin geri çekileceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Zaten belli bir mesafe alındı. Zannediyorum burada bu yasa bütünüyle tartışılacak ve yasalaşacak" dedi.

NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk tipi başkanlık sitemine karşı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bal gibi olur' dedi. AK Parti'de başkanlık sistemiyle alakalı olarak otoriterlik değil de aranan başkanlık sistemine dair bir ön çalışma var mı?" sorusu üzerine, Türkiye'nin demokratikleşme süreçlerinin bir parçası olarak başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin otoriter bir rejim istemediğini dile getiren Kurtulmuş, zaten mevcut yasanın cumhurbaşkanına verdiği görev ve yetkilerin son derece otoriter bir mantıkla yazıldığını aktardı.

Kurtulmuş, parlamentoda sıradan bir milletvekiline cumhurbaşkanının başbakanlık görevi verebileceğini kaydederek, cumhurbaşkanının yüksek yargının büyük kısmını yükseköğrenimin hepsini kontrol ettiğini anlattı.

Türkiye'nin yeni bir sistem kurması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, meclis iç tüzüğünün yeniden yapılması, parlamentonun, milletvekilliğinin, yürütmenin ve sivil toplumun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Biz istiyoruz ki başkanlık sistemi tartışılsın. Başkanlık sistemiyle daha otoriter bir Türkiye değil, daha demokratik bir Türkiye'nin olması için tartışmaların olmasını istiyoruz. Tek başına başkanlık sisteminin tartışılmasının sorunlarımızı çözmeyeceğini biliyoruz. Bütün bu söylediğimiz 4 alandaki demokratikleşme adımlarının güçlü bir şekilde konuşularak, tartışılarak olabildiğince büyük ittifaklar oluşturularak tartışılmasını ve Türkiye'nin artık 2023'e girerken bu adımları atmasını zaruri gördüğümüzü ifade etmek istiyoruz."

Kurtulmuş, başkanlık sisteminin seçim sürecinde de tartışılacağını söyledi.

"İç Güvenlik Paketi tamamıyla yasalaşacak"

Kurtulmuş, "İç Güvenlik Paketi'nde son sözler ne kadar doğru. Hükümetin tasarının yasalaşmayan kalan bölümlerini çekeceği ne kadar doğru?" şeklindeki soru üzerine, bunun doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hükümet, bu tasarıyı hazırlarken, hükümet tasarısı olarak meclise gönderilirken bu bir bütün olarak ele alınmıştı. Bu bütünün parlamentoda görüşülmesine başlanmıştır. Hiç hoş olmayan görüntüler vardır. Muhalefetin bu tasarıyı engellemek için her türlü imkanı kullandığını görüyoruz. Ama zaten belli bir mesafe alındı. Zannediyorum burada bu yasa bütünüyle tartışılacak ve yasalaşacak."

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı ve hemen yasalaşacak bir başka meselenin "Polislerin yetkilerini suistimal etmemesi için yapılacak denetimler ve verilecek cezalar" olduğunu belirten Kurtulmuş, reform ve değişimden yana olan hiçbir hükümetin sokaklarda gösteri yapanların üzerinde baskı kurmayı istemeyeceğini bildirdi.

"Üç dönem kuralının kalkması parti gündeminde yok"

"Üç dönem kuralıyla ilgili bazı milletvekili hatta bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettiği, konuyu ona açtığı, onun önce kesin bir dille reddettiği fakat sonra Başbakanı işaret ederek 'Sayın Davutoğlu ile görüşün' dediği haberi var. Bunu ne kadar doğrularsınız?" sorusu üzerine Kurtulmuş, bunu kendisinin de gazetelerden okuduğunu söyledi.

Kurtulmuş, bu konuda en ufak bir detaya sahip olmadığını belirterek, partinin kuruluş aşamasında 3 temel sloganın "değişim, yenilik ve gençlik" olduğunu, 3 dönem kuralının bunun bir gereği olarak AK Partili yöneticilerce o zaman konulduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiden ayrılırken bu kuralı bir emanet gibi devrettiğini herkesin önünde açıkladığını ifade eden Kurtulmuş, "Ama sonuçta bütün bunlar siyasi kararlardır. Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama sonuçta bildiğim, partinin gündeminde hiçbir şekilde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu haberleri gazetelerden okuduk" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bir soru üzerine, İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı olduğu bilgisini verdi.

"Seçim olsa da olmasa da çözüm süreci devam edecek"

Çözüm süreci konusunda durgunluk olup olmadığı yönündeki soruya karşılık Kurtulmuş, seçimden önce bu konuda mesafelerin alınacağı ümidini koruduğunu söyledi.

Terörün Türkiye'ye verdiği zararları anlatan Kurtulmuş, "Türkiye'nin bu döneme bir daha dönmemesi, ana ve babaların gözyaşı dökmemesi için bu iradeye sonuna kadar sahip olacağız, iradeyi kullanacağız. Çok hızlı akan bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz. Yüzde 80'ini geçtik" dedi.

Kurtulmuş, çözüme ulaşmada zor bir sürecin kaldığını kaydederek, ancak bunun aşılacağına inandığını bildirdi.

"Burada HDP'ye de diğer siyasi kanatlara da şunu söylüyorum. Çözüm süreci üzerinden 7 Haziran seçimlerine doğru hiç kimse bir siyasi hesap yapmasın" diyen Kurtulmuş, artık silahların kıyamete kadar gömülmesi gerektiğini, çözüm sürecinin seçim olsa da olmasa da devam edeceğini ifade etti.

Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Temel beklentimiz, önümüzdeki Nevruz'da silahların artık tamamen bırakılacağı ve bundan sonraki süreçte tamamen siyasal mücadelenin yapılacağına ilişkin daha önce Diyarbakır'da yapılan bir bildiriye benzer iradenin tekrarlanması, yenilenmesidir. Bu, hem Türkiye'de seçim ortamını rahatlatacaktır hem çözüm sürecine ilişkin kuşkuları, özellikle Kobani bahane edilerek 6-7 Ekim olaylarında ortaya çıkarılan provokasyonları bütünüyle bertaraf edecektir."
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Beyaz Saray
TCMB
Tedavi
Ankara
Fitch
Öcalan
TÜBİTAK
Ömer Demir