E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır! 

MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü kurultaya geçit vermememsi üzerine bundan sonraki yol haritası ne olacak? Bahçeli’nin suçlamalarına ne dedi? Koray Aydın MHP’de yaşanan her şeyi Turktime’a anlattı.

23.07.2009 - 08:50
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!

MHP tüm siyasi tarihinde yaşamadığı bir süreçten geçiyor. Lidere biat geleneğinin hayli güçlü olduğu bir yapıda isyan sesleri yükseldi, MHP Genel Merkezi’ne kazan kaldırıldı ve her türlü baskı söylentilerine rağmen gerekli imzalar toplanıp partinin olağanüstü kurultaya gitmesi istendi. Ancak bu muhalif hareketten hayli rahatsız olan Genel Merkez konuyu mahkemeye taşıdı ve mahkeme kararıyla kurultayı şimdilik rafa kaldırdı. Şimdilik diyoruz… Çünkü “Biz muhalif hareket değil, partinin gerçek sahibiyiz” diyen Koray Aydın geri adım atmayı düşünmüyor. Genel Merkezi ve Bahçeli’yi tembellikle ve iktidar hedeflememekle suçlayan Aydın’a göre artık geri dönüş yok. İşte Turktime’ı ziyaret eden Koray Aydın’ın Yönetim Kurulu Başkanımız Talat Atilla ve Genel Yayın Yönetmenimiz Ersin Tokgöz’e MHP’de yaşananlar ile ilgili yaptığı çarpıcı değerlendirmeler…

 

 

 

 

TURKTİME: MHP'nin olağanüstü toplanması için bir girişimde bulundunuz ama bu girişiminiz mahkemeden döndü. Şimdi ne olacak?

KORAY AYDIN: Mahkemenin verdiği karar sadece MHP'yi değil, daha sonra bunun Yargıtay aşamasını tamamlamasıyla beraber bir iştirak haline dönüşmesiyle birlikte yarın bütün siyasi partilerde en azından bu yolla lider değişikliklerinin önünü açılacak çok ciddi bir olay olarak görüyorum. Hakikaten bir siyasi partide ilk defa oluyor, partinin delegeleri partinin geleceğini el koyma iradesini oluşturdu. Bu demokrasimiz açısından da çok önemli bir şey.

 

TURKTIME: Bu girişim herhangi bir siyasi partide olsaydı yine çok kayda değerdi ama MHP'de olduğu zaman çok daha fazla önem taşıyor. Ülkücülerin fikir temelinde lidere biat şerefimizdir geleneğinden gelen bir yapı var. Şimdi böyle bir yapıdan 320 delegenin olağanüstü kongre için imza toplaması, bu bir kopuş mu isyan mı bunun açıklaması?

KORAY AYDIN: Bugün Türk siyasi hayatının içinde bulunduğu şartları okuduğumuzda iktidarın yerine oturduğunu yerleştiğini hatta yerini sağlama almak için her türlü adımı attığını görüyoruz. Buna karşı muhalefet cephesinde ise bir tatminsizlik var. Eskiden muhalefet partileri iktidar partileriyle uğraşır, iktidar partileri de onlara cevap verirdi. Şimdi tam tersi oluyor. İktidar partisinin lideri muhalefet partileriyle uğraşıyor onlara laf yetiştiriyor muhalefet partileri onlara cevap vererek kendilerini savunmak durumunda kalıyor. Bu inanılmaz bir durum. Zaten Türk siyasi hayatının ne halde olduğunu anlamak için şu fotoğraf bile başlı başına yeter. Şimdi burada MHP'liler şu soruyu kendilerine soruyorlar. 3 tane parti kaldık. Ve burada MHP'liler şu soruyu soruyor: Biz ne yaptık da yüzde 16 aldık. Hangi siyasi aktiviteyi gösterdik? Türkiye'nin temel problemleriyle ilgili hangi açılımları yaptık? Milletin milli ve dini konularda uğradığı haksızlıklarda onun avukatı olabildik mi? Onun toplumsal muhalefetini temsil edebildik mi? Bu soruları kendilerine soruyorlar ve MHP'nin içinde bulunduğu siyasi tembellik hastalığının farkındalığıyla “biz bir şey yapmadan bu oyu aldık” teşhisinde bulunuyorlar. Dolayısıyla MHP'de inanılmaz bir değişim arzusu var. MHP'nin istediği olağanüstü kurultay talebi kendi özgün yapısına uygun bir çıkış yoludur.

 

TURKTIME: Ama zaten olağan kurultay da geliyor. Neden olağanüstü için bastırıyorsunuz?

KORAY AYDIN: Olağan kongrelerde eline kılıcı almış bir genel merkez istediğini delege yazıyor istediğini yazmıyor, istediği üyeyi alıyor, istemediğini atıyor, tam bir hukuksuzluk, tam bir insan kıyımının olduğu yapı söz konusu.

 

 

 

 

MHP’DEKİ BAŞKALDIRIŞ TEMBELLİĞE KARŞIDIR!

 

TURKTIME: MHP'nin yapısında lidere kayıtsız şartsız biat yok mudur? Ya da en azından geçmişte böyle bilinmiyor mu? Böyle bir gelenek bile örselenip buna rağmen mi bir başkaldırış var?

KORAY AYDIN: Bu başkaldırı tembelliğe karşıdır. Bir de MHP'nin oluşan genlerini bozarak, yerine yaptıkları ikamenin ne manaya geldiğini MHP'in dinamikleri tarafından anlaşılamamasıdır. Bu konuda insanlar kendi aralarında tartışıyorlar. Lidere şartsız bir şekilde biat etme dönemi kapanmıştır. Herkes yaptığının ya da yapamadığının hesabını verebilmelidir. Onun için MHP'deki bu kurultay girişimini bu anlamıyla da değerlendirmek lazım. Yani eğer MHP parti liderliğinin üst yönetimi başarılı ise kendini seçen bu delegeden korkmamalıdır. Biz beklerdik ki parti liderliğinin üst yönetimi hodri meydan desin. Biliyorsunuz 2004'te Sayın Baykal bunu Sarıgül'e karşı yaptı. Hodri meydan dedi. Orada da olağanüstü kongre için imza toplandı. Sayın Baykal hiç beklemedi kongre yaptı yine seçildi. MHP'de de hodri meydan denmesini ve parti kurultayından kaçmaması gerektiğini düşünüyor idik. Ama şu anda MHP genel merkezi kendi delegesinden kaçarak partiyi mahkemeye düşürmüştür. Bunun genel sorumlusu MHP genel merkezidir.

 

TURKTIME: Yani diyorsunuz ki Bahçeli kaçıyor. Sizce neden?

KORAY AYDIN: Bu delege yapısından bu kurultay salonundan kaybederek çıkacağını bildiği için kaçıyor.

 

TURKTIME: Nereye kadar?

KORAY AYDIN: Bunu yapmayarak yaptırmayarak bizim yaklaşan kongre sürecinde delegeyi yenileyerek o elindeki siyasi partiler yasasının kendisine verdiği imkânı fırsatını kullanarak; kendini seçecek insanları seçtirerek onlar arasından yeniden seçilmeyi planlıyor. Bu siyasi partilerde bir kısır döngü yaratıyor. Çünkü kendisini seçecek insanları seçtirebilmek için parti içinde insan kıyımı oluyor. Bu kıyım öyle 3 bin, 5 bin, 10 bin değil yani yüzbinlerce insan kıyılıyor parti içerisinde. Bu inanılmaz bir insan telefine neden oluyor. Mutsuzluk ortamından da bir iktidar projesi çıkmıyor. Bir parti lideri kendini korumaya başladığında bu kıyım her partide oluyor. Ama orada mutsuzluk olduğu için o parti asla ve asla bir iktidar projesi çıkaramıyor. Parti liderlerinin kendine güvenmesi lazım… Yapamıyorsa insanlar da kendisini istemiyorsa genel merkezin önünden geçen ilk otobüse binerek İngiliz başbakanlarının yaptığı gibi genel merkezi terkedebilecek yüreklilikte olması lazım. MHP genel başkanı olsam yarın başka bir kongrede olamadığım takdirde asla zorlamam genel merkezin önünden geçen ilk otobüse biner ayrılırım. Bu görevler iş kolu değildir. Yani ölene kadar yapılacak işler sınıfından değildir. Gitmesi gerekiyorsa gitmelidir. Bunu yapmadığını takdirde ne oluyor? Zorlama oluyor. Zorlamanın olduğu partilerde -CHP'de de aynı hastalığı görüyorum- mutsuzluk oluyor. Mutsuzluk olunca bir türlü iktidara kilitlenemiyor. Özetle; MHP'liler iktidar olmak istiyor. Biz artık oyalanmak istemiyoruz. Biz artık mazeret tembellik istemiyoruz. Enerjisi olan gelsin elini taşın altına koysun. E benim enerjim yok partideki odamda mışıl mışıl uyurum. Artık böyle siyaset yapılmıyor. Bundan iktidar projesi çıkmadığını MHP'liler biliyorlar, görüyorlar, anlıyorlar. Yoksa böyle şartlar içerisinde bu kadar insanın olağanüstü kongre talebi ortaya koyması mümkün mü? Bence bu siyasi arenada devrim niteliğinde bir girişimdi.

 

TURKTIME: Bu girişim mahkemeye taşındı ve aleyhinize karar verildi. Peki olağan kongrede tekrar Sayın Bahçeli'nin karşısına çıkacak mısınız?

KORAY AYDIN: MHP'deki bu değişim arzusu artık bitmez. Çünkü MHP liderliği yapısı MHP'lilerin taleplerini karşılayamadı. Bu siyasi tembellik ortadan kalkmaz, bu suskunluk, sessizlik devam ederse MHP'deki değişim arzusu kesilmez sürer. MHP'de değişim er geç olur. Biz diyoruz ki bugün olsun. Niye çünkü bugün olursa şu anki siyasi konjonktür siyasi şartlar AKP ile mücadele edebilecek dinamik bir yapı arayışı içerisinde. Biz böyle bir MHP düzenlemesi yapmaya geliyoruz arkadaşlarımızla beraber. Buradan bir iktidar alternatifi çıkaracağız. Şartlar şu anda müsait şimdi olsun diyoruz. Şimdi olmasa bir sene sonra bir sene sonra olmasa 2 sene sonra MHP bu değişimi yaşar.

 

 

 

 

GÖREVE GELİNCE MHP’Yİ YENİDEN YAPILANDIRACAK VE HAREKETLENDİRECEĞİZ!

 

TURKTIME: MHP örgütü neden sizi lider olarak seçsin?

KORAY AYDIN: Biz siyasete hazır insanlarız. Bu işin içinde yoğrulmuş pişmiş ne yapacağını bilen insanlarız. Uzun yıllardan beri siyasetin içinde pişmenin getirdiği avantajlar ayrıca devlet kurumunu nizamını ve işleyişini de bilen insanlarız. Oluşturduğumuz bu siyasi olgunluk seviyesi ile MHP tabanı bizi oyun kurabilen, oyun tanzim edebilen insanlar olarak görüyor ve algılıyor. Zaten bu kurultay girişimindeki organizasyonumuzla da oyun kurabildiğimizi ve geliştirebildiğimizi ispatlamış insanlarız. Bir de biz ne yapacağımızı biliyoruz yani göreve geldiğimizde ilk 3 aylık ilk 6 aylık planlamamıza kadar her şey hazır halde. Zaten şunu söylüyoruz; Allah bize bu görevi nasip eylerse zaten ilk 3 aydaki icraatlarımızı konuşmaktan insanlar başka şey konuşmaya imkân bulamazlar. Her gün icraat sürekli icraat sürekli iş ile MHP'de yaratacağımız dinamizmden bir iktidar projesi çıkaracağız. Bunu yaparken de partiyi yeniden yapılandıracağız. Bu konuda da ben kendimin uygulama yönüne güveniyorum. Ben uygulamadan gelen birisiyim. Partiyi fikri manada yeniden yapılandıracağız. Cesurca korkmadan bu konuda her şeyiyle de hazırlığımız var. Örgütsel anlamda da yeniden yapılandıracağız. MHP'yi yeniden tanımlayacağız. Değişen dünya konjonktüründe dünyanın bu şartları içerisinde adında milliyetçi kelimesi olan bir partinin bu küresel dünyadaki durumu ve pozisyonuna uygun olarak tanımlamalar getireceğiz. Netleştireceğiz MHP'yi, onu sistematize edeceğiz. Onun düşüce sistematiğini bir kalıba bir raya oturtacağız. Her alanda düşüncesi olan sözü olan bir MHP sistematiği oluşturacağız.

 

TURKTIME: Peki mesela bu yeni MHP’nin genel başkanı olarak DTP'lilerin elini sıkar mısınız?

KORAY AYDIN: Biz partinin fikir sistematiğini kurarken olayların değerlendirmesini el sıkmaya indirgemeyiz. Onlar bizim için çok altta başlıklar. Biz ciddi anlamda ne yapacağımızı netleştirip yol haritamızı bu milletin önüne koyduğumuzda yapacağımız her hareket ve eylemi millet bizim ortaya koyduğumuz şablon içerisinde değerlendirir. Kararını verir. Dolayısıyla bizim yaptığımız hiç bir hareket sırıtmaz. Niye böyle oldu demezler. Çünkü tanım koyacağız ortaya. O tanımın içerisinde yerini bulacak her hareketimiz. Başarı endeksli örgüt modelinde insan kabiliyetlerinin ve becerilerinin parti bünyesine yansıdığı bir oluşum çıkaracağız. Şimdi her şey liderdir, her şeyi lider yapar, en ufak şeylerin bile lidere sorulduğu bir yapıdan başarı çıkmaz. Çıkmıyor zaten. Şu anki yapı bir kişiyi korumaya yönelik. Bir kişiyi koru da nasıl korursan koru. Bunu korurken 100 bin insanı kıymamız lazım. Kıyacaksın ne önemi var? Yeter ki lider başta kalsın. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir anlayışı ile sürdürülüyor işler. Ama her üyesini sildiğin mahalle temsilcisi, il başkanı, ilçe başkanı gönülsüz hale geliyor. Ben bunu hak edecek ne yaptım sorusunu kendisine soruyor ve bunlar çevreleriyle aileleriyle etkileşim alanlarıyla mutsuzluk havzaları oluşturuyor. Ve mutsuzluk havzaları o kadar çok çoğalıyor ki bir süre sonra partinin bütününü kapsıyor. MHP şu anda o haldedir. Şu anda yapılacak olağan kongre sürecinde bile partinin 15 sene il başkanlığını yapan kişi kendisini delege listesinde göremiyor. Veya 20 senedir mali temsilciliği yapan insan her kongrede de delege olmaya alışmış insan o listede kendisini göremeyince dünyası yıkılıyor hayalleri umutları kayboluyor. İşte biz bunlar yaşanmasın istiyoruz. MHP'de bir değişim olsun 2 ay sonra meydanlarda onbinlerle büyük kitlesel gösteriler yapabiliriz, mitingler düzenleyebiliriz, halkla kucaklaşabiliriz. Bu altyapı MHP'de var harekete geçirilmeyi bekliyor. Biz onu harekete geçirmeye talibiz.

 

 

 

 

BİZ MUHALEFET HAREKETİ DEĞİLİZ, BU PARTİNİN GERÇEK SİHİBİYİZ!

 

TURKTIME: Siz bu olağanüstü kurultayı istedikten sonra Devlet Bahçeli sizin için bizim başarımızı gölgelemesin tarzında bir yaklaşımda bulundu. Demek ki kendisini başarılı sizi de gölge olarak görüyor. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir?

KORAY AYDIN: Ben parti liderinin söylediği sözlere cevap vermem. Yetişme tarzı itibariyle geleneklerine bağlı bir insan olarak ben sadece partimin liderine saygı gösteririm. O zemin geldiğinde ona söyleyeceğimi kongre salonunda söylerim, şimdi değil. MHP'nin kurumsal kimliğine olan saygımızı muhafaza ederiz. Çünkü biz bir muhalefet hareketi değiliz. Biz bu partinin gerçek sahibiyiz. Bu partiyi harekete geçirip tek başına iktidar hedefine girebilecek bir hareketliliğe girmesini isteyen insanlarız. Biz her şeyi açık söylüyoruz. Kongre talebimiz var. Kendini güçlü görenler gelecek kongre salonlarında delegeden cevabını alacaklar. Bu olmaz, ben her türlü hukuksuzluğu yaparım, her türlü ayak oyununu yaparım, sonra beni seçecek insanları bulurum bir daha kongre yaparım, bu da demokratik olur diyorsa bu bizi tatmin etmez. Bizi değil zaten büyük MHP kitlesini tatmin etmez. Zaten MHP kitlesinin büyük çoğunluğu şu anda mutsuz… İktidar fırsatı eline geçmiş onu görüyor ama iktidar olabilecek bir performans göremiyor. Dolayısıyla da gelecekte umutsuz hale dönüşüyor. Biz o insanların o arzusunu temsil ediyoruz yaptığımız işin tarifi budur.

 

 

 

BAHÇELİ’YE OBAMA CEVABI: ABESLE İŞTİGAL!

 

 

TURKTIME: Amerika ile ilişkileriniz nasıl? Obama ile görüşüyor musunuz?

KORAY AYDIN: Obama'yı televizyonda gördüm onun dışında herhangi bir ilişki kurmak ihtiyacında değiliz. Türkiye'de herkeste bir hastalık olmuş bu soru aslında onu yansıtıyor. Bunun sorulması çok doğal ama ben şuna inanıyorum biz siyaseti kendi tabii dengeleri içinde yapmayı planlıyoruz. Allah nasip edecekse böyle nasip etsin ama göreve geldiğimizde ülkenin yönetimine kendi ferasetimizi yansıtabilecek bir siyasi olgunlukta olduğumuzu biliyoruz. Son söz kendimize güveniyoruz. Kimseden icazet almaya kimsenin, önceden el vermesine ihtiyacımız yok. Bu el vermeyi biz MHP delegasyonundan bekliyoruz. Değil Obama kimsenin icazetine ihtiyacımız yok. Biz bu halkın milli ve dini değerleriyle örtüşen hızlı bir siyasal akımın liderliğine oynuyoruz.

 

TURKTIME: Obama sorusunu genel bir hastalık olarak nitelediniz ama bunu özellikle sorduk. Çünkü siz Bahçeli’ye çekilin diyince Bahçeli’den “Obama Türkiye'ye gelip benimle görüşünce görev süremi sordu. Koray Aydın da aynı şeyi diyor. Bu tesadüf mü” şeklinde bir açıklama geldi. Yani direkt o dış bağlantı vurgusu MHP’den gelmişti…

KORAY AYDIN: Genel Başkan öyle bir şey söyledi mi söylemedi mi ondan haberim yok ama şunu söyleyeyim: Bu tür şeyler çıkıyor gazetelerde, bizim içinde hoş oluyor, eğleniyoruz kendi aramızda. Bunları söyleyip gülüyoruz. En azından moral yönünden bizi güçlendiriyor bu tür haberler. Milliyetçi bir partinin başına gelecek bir kişinin dışarıdan icazet alması mümkün değildir. Koray Aydın ve arkadaşları bilinmeyen bir insanlar değil. Her yönüyle bilinen, takip edilen kökünün nereye kadar gittiği bilinen insanlardır. Bir yerle ilişkisi varsa zaten bilinir. Onun için adında milliyetçi kelimesi olan bir siyasi partinin önde gelen bir kişiliğine bunu söylemek bile abesle iştigaldir.

 

 

 

AKP’NİN YÜZDE 38 ALMASI ZAFER ÇIĞLIKLARI ATILACAK BİR SONUÇ DEĞİL!

 

TURKTIME: MHP'nin son dönemdeki politikası 2 farklı şekilde değerlendiriliyor. Bir kesim diyor ki sakinliği ile akli selimi temsil ediyor, ülkücüleri sokağa inmekten alıkoyuyor. Ama diğer görüş; MHP AKP'nin payandası olduğu yönünde. Siz bu iki görüşten hangisine daha yakınsınız?

KORAY AYDIN: Ben ikisine de taraf değilim. MHP iktidar istemeli ona göre kendisini dizayn etmelidir. O birinci şıkta da söylenenler dahil olmak üzere hiç bir konu onu iktidar rotasına gidecek yoldan alıkoymamalıdır. Bazı değerlendirmelere sığınarak yapısında ve misyonunda olan tembelliğe kimse bunu mazeret haline dönüştürmemelidir. Şu anki Türkiye'de sokaklara çıkma ihtiyacında olan veya çatışma arzusunda olan insan mı var? Ben bunların neslinin her yanda tükendiğini hissediyorum. Türkiye bunca yaşanan tecrübe ve olaydan ders çıkarabilmeyi başarabilmiş bir ülkedir. Ne olacakmış da sokaklar şenlenecekmiş? Gülüyorum artık bunlara. Bu tür değerlendirmeleri çok yanlış buluyorum. Doğu ve Güneydoğudaki olaylar nedeni ile bunları söyleyenler var ise 1991-1994'teki gibi her gün 15 kişinin öldüğü o sıcak atmosfer döneminde bile MHP o zamanki lideri Alparslan Türkeş'in ortaya koyduğu sağduyulu, Türkiye'nin milli menfaatini öne alan, çatışmadan uzak, o çatışmanın Türkiye'nin bütünlüğüne vereceği zararın farkında olarak ortaya koyduğu o büyük siyaseti uygulamış bir partidir. Şimdiki liderimiz Sayın Bahçeli’nin bulup çıkardığı bir yol değil. Alparslan Türkeş çizgisini devam ettiriyor şu anda Devlet bey bu anlamda. Doğru da yapıyor. Ama bu MHP'nin işin en kritik olduğu 90'lı yıllardan beri sürdürdüğü sorumlu milliyetçilik anlayışıdır. Biz bu anlayışı da doğru buluyoruz. O konuda farklı düşünmüyoruz.

 

TURKTIME: AKP iktidarı karşısındaki muhalefeti pasif bulunuyor ama…

KORAY AYDIN: Bugün Türkiye’yi yöneten siyasal iktidar bana göre kendi iradesiyle hareket eden bir siyasal iktidar değildir. Dönüştürülmüş, bir başkası adına başkalaştırılmış bir siyasal partidir. Dolayısıyla üzerinde oynanabiliyor, her türlü manipülasyon yapılıyor. Bu dönemde Türkiye kaybediyor. Onların kazan kazan formülü tersine dönüyor. Ne kazandığımızı şu millet bir sorgulasın. Sürekli kaybedeniz biz. Bu kadar kaybın olduğu bir yerde ülkenin milliyetçilerinin millet adına sorgulama yapması gerekir. Burada bize görev düşüyor. Bu görev nedir? Sürekli Türk milletine kaybettiren bu siyasal iktidarın tasfiyesidir. O zaman MHP'nin başında olanlar bana getirecekler, iktidar projeleri nelerdir onları söyleyecekler. Şu ana kadar bu manada söylenmiş çok somut sözler yoktur. Seçimler sırasında ben tek başına iktidara talibim demekle iktidar olunmaz. Onu sağlayacak bir takım dinamiklerin kurgulanması, planlanması işletilmesi ve hedefe götürülmesi gerekiyor. Bu manada hiçbir şey yapılmadığını biz bilenlerdeniz. Yapılsa zaten halk karşında olur. Hiç iktidarda olup da güçlenen bir siyasi parti olur mu? AKP yüzde 34’le geldi iktidar oldu, sonra yüzde 47 oldu. Bu seçimde yüzde 38'e düştü diye herkes zafer çığlıkları atıyor. Bu 38 bile adamın tek başına iktidara geldiği 34 rakamından büyük. Bu, zafer çığlıkları atılacak sonuç değil. Sen bu seçimlerden kendi adına sonuç çıkarıp, nerede eksik yapıyorum nerede yanlış yapıyorum sorusunu sorarak kendini ona göre yeniden yapılandırmak ihtiyacı içinde olmalısın. Bu seçimden sonra hiç bir parti oturup ciddi bir durum değerlendirmesi yapmadı. Eksiklikleri belirlemek kötü bir şey mi? İnsanı güçsüz mü kılar? Tam tersine… Eksikliklerini bilen insan onları giderebilecek bir planlamayı da yapmayı başarabilirse o eksikliklerini ortadan kaldırır. Bizim seçimlerden sonraki merkez yürütme kurul toplantısı 25 dakika sürdü. Ve o toplantıda Kasım’daki kongreye kadar dağıldılar. Genel başkanımız Kasıma kadar 6 ay bizim merkez yürütme kurulumuzu tatil etti. Bütün arkadaşlara birer saat hediye etti bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Ve hepsini 6 ay önceden tatile çıkardı. Şu anlattığım bile senin iktidar iddianın olmadığını gösterir. Basit gibi gelebilir. Ama senin seçimden sonra sorgu yapman gereken bir alanda insanları tatile çıkarmanın başka bir izahı olmaması gerekir.

 

 

 

 

MHP KİMSEYE PAYANDA OLMAZ!

 

TURKTIME: Kimse sorgulama yapmadı dediniz ama AKP birinci çıkmasına rağmen çok ciddi bir durum değerlendirmesi yaptı seçimlerden sonra. Bu tuhaf değil mi?

KORAY AYDIN: Evet, AKP yaptı. MYK'sı toplandı, görev dağılımı yaptılar. 2 ay inceleme yaptılar. 2 ay sonra nerede ne hata yaptıklarını belirleyerek koca bir kitapçık çıkardılar. Bir kısmını da internet sitelerine koydular. Çok da kapsamlı bir çalışmaydı. Bunu sadece AKP yaptı. AKP kısmen kurumsal kimliğini oluşturmada diğer partilerin önünde... Diğer partilerde kurumsal kimlik lidere bağlı çalışıyor. Otur diyor oturuyor, kalk diyor kalkıyorlar. Birimlerin özgün bir çalışma ortaya koyması, plan proje geliştirmesi bunu uygulama kabiliyeti yok diğer siyasi partilerde. Zaten bu kısırlık bu sığlık partileri üretken yapıya dönüştüremediği, oradan bir üretim çıkmadığı için halk onun yanında olmak istemiyor.

 

TURKTIME: O sorunun yanıtını tam olarak alamadık. MHP’nin AKP'ye payandalık yaptığı eleştirisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

KORAY AYDIN: MHP kimseye payanda olmaz, ben ona katılmıyorum.

 

TURKTIME: Bu bir temenni. Peki gerçekte? Şu anki durum ne?

KORAY AYDIN: Temenni olarak değil gerçekte de MHP AKP'nin payandası olmaz. Bir şey yaptıysa kendisi planlayarak kendi doğrusu olduğu için yapmıştır. Oradaki MHP yöneticileri de bunu asla yapmaz ona katılmıyorum.

 

 

 

MHP CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ÇOK ACELECİ DAVRANDI!

 

 

TURKTIME: Peki siz kendi doğrularını doğru buluyor musunuz geçmişe baktığımızda?

KORAY AYDIN: Bazı alanlarda evet. Mesela türbanla ilgili ortaya koyduğu tavrı ben doğru buluyorum MHP'nin.

 

TURKTIME: MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Gül’e verdiği nasıl değerlendiriyorsunuz? O adım doğru muydu?

KORAY AYDIN: O konuda çok erken ve aceleci davrandığını düşünüyorum. En son gün MHP demokratik nizamın işlemesi için meclise girebilirdi. Doğru da olurdu. Ama bunu hemen ilan ederek AKP'yi rahatlatarak yapmamalıydı.

 

TURKTIME: MHP biraz fazla açık oynadı galiba orada?

KORAY AYDIN: Evet çok açık oynadı. Baştan beri.

 

 

 

 

BEN ŞAHİN FALAN DEĞİLİM!

 

TURTIME: Size Şahin ülkücü deniyor. Hem kamuoyu hem de ülkücüler arasında. Bu tanım  “MHP'nin başına geldiğinde orayı radikalleştirecek, daha aksiyonlu bir hale getirecek” diye bilinçli bir propaganda mı? Yoksa gerçekten de şahin bir ülkücü müsünüz?

KORAY AYDIN: Onu kim söylüyor bilmiyorum ama ben şahin falan değilim. Tam tersine dengeli, dünyada ne olup bittiğinin farkında olan, MHP'yi aklın önderliğinde ciddi bir organizasyona kavuşturarak Türkiye'nin temel bir dinamiği haline dönüştürmeyi planlıyorum. Bunu düşünen insan şahin olur mu? Radikal olur mu? Türkiye'nin bütününe talibiz. Tam tersine MHP'yi Türkiye'nin partisi yapacağız. Bu konuda bir partinin Türkiye partisi haline gelebilmesi için nelerin yapılması gerektiğini de bilen insanlarız. Zaten o ilk 6 aylık süreç içerisinde o tanımlama yaptığımız dönem içerisinde bu alandaki tanımlamalarımızı da yaparak bütün kitlelere açılabilecek bir MHP organizasyonu kuracağız. Onun için o söz bize oturmaz, yakışmaz. Boş bir sözdür.

 

 

 

 

ÖCALAN MUHATAP ALINMAYACAK, ONU DEYİP KAMUOYU DAHA ALTINA HAZIRLANIYOR!

 

TURKTIME: Son günlerde 15 Ağustos'ta Öcalan’ın açıklayacağı harekat planı gündemde. Kürt sorununda çözüm arayışları İmralı’ya kilitlendi gibi. Olayın bir teröriste endekslenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

KORAY AYDIN: Türkiye, adına ne derseniz deyin doğudaki problemini çözmek için bir defa bu olayı dinamikleriyle tanımlayacak. Kendi yaptığı tanımdaki dış unsurları yok ederek, bunları geri plana iterek kendi dinamikleriyle bu işte bir karara varacak. Karar şu; bu söylenenler yapılarak bu sorun çözülür mü? Çözülmez. Çünkü bundan 7-8 sene önce de yok Kürtçe eğitim, yok Kürtçe Televizyon yaparsak bu işin ateşi düşer, bu iş çözülür dediler. Ne oldu? Bunların hepsi oldu. Demek ki karşıdaki insanın bir uygulama projesi var. Ezbere hareket etmiyor.

 

TURKTIME: Uygulama projesi nedir?

KORAY AYDIN: Bana göre bunlar eninde sonunda ayrılıp bir devlet kurmayı planlıyor. Her şeyini buna göre planlayacaksın. Şimdilik bu kadar söyleyeceklerim bunun altında her şey var.

 

TURKTIME: Öcalan'ın muhatap alınmasına MHP'den de öyle çok güçlü bir itiraz çıkmıyor. Sizce neden?

KORAY AYDIN: Muhatap alacaklar mı onu Bilmiyoruz. Tutuyorlar, konuşturuyorlar, hazırlıyorlar. Ben muhatap olacaklarını pek sanmıyorum. Çünkü biliyorsunuz; propaganda sistematiğinde en uç söylenir. Ona alıştırılır. Sonra onun altları yapılır. En uç söylenip toplum ona alıştırıldığı için ara kademelerde yapılanlar kabul edilir. Abdullah Öcalan'ı muhatap almayacaklar.Bu söylediğim sistematik içinde olaya bakıyorum. En ucunu söyleyip, söylettiriyorlar. Bundan ötesi var mı daha? Yok. Bunun arasında bir şey olunca da fena değilmiş diyecek insanlar.

 

 

 

KISA… KISA... KISA…

 

TURKTIME: Abdullah Gül?

KORAY AYDIN: Hesabını verememiş bir siyasi.

 

TURKTIME: Recep Tayyip Erdoğan?

KORAY AYDIN: Hesabını verememiş bir siyasi.

 

TURKTIME: Melih Gökçek?

KORAY AYDIN: Her zaman işini kıvırmayı bilen biri.

 

TURKTIME: Deniz Baykal?

KORAY AYDIN: Yaşına göre gayet dinç.

 

TURKTIME: Muhsin Yazıcıoğlu?

KORAY AYDIN: Bir dava adamı.

 

TURKTIME: Ahmet Türk?

KORAY AYDIN: O da kendi fikrinin dava adamı.

 

TURKTIME: AKP?

KORAY AYDIN: Dönüştürülmüş insanların kurduğu siyasi bir parti.

 

TURKTIME: MHP?

KORAY AYDIN: Türkiye'nin umudu.

 

TURKTIME: DTP

KORAY AYDIN: Bölücülüğün merkezi. DTP nedir yani adamlar eninde sonunda devletlerini kurmayı hedefliyorlar. Bu besbelli.

 

TURKTIME: Ergenekon?

KORAY AYDIN: Türkiye'nin Orta Asya'dan çıkışı.

 

TURKTIME: Uğur Dündar?

KORAY AYDIN: Onu Fenerbahçeli olarak hatırlıyorum.

 

TURKTIME: Mehmet Ali Birand?

KORAY AYDIN: Sevimli bir insan en azından taklidi kolay yapılıyor.

 

TURKTIME: Fehmi Koru?

KORAY AYDIN: Onu Bilderberg ile hatırlıyorum. Yani Bilderberg'le ilgili söylediklerini onun kadar kolay hazmeden başka bir insan görmedim.

 

TURKTIME: İsmet Berkan?

KORAY AYDIN: Darwin'in evrim teorisi geliyor aklıma.

 

TURKTIME: Ertuğrul Özkök?

KORAY AYDIN: Aklıma şarap geliyor.

 

TURKTIME: Emin Çölaşan?

KORAY AYDIN: En son adresi Sözcü gazetesi.

 

TURKTIME: Aydın Doğan?

KORAY AYDIN: Bu aralar gemisini yürütemeyen kaptan.

 

TURKTIME: Ahmet Çalık?

KORAY AYDIN: Bu aralar gemisini, yürüten kaptan. Ama zeki bir adam helal olsun ona.

 

TURKTİME: Turgay Ciner?

KORAY AYDIN: Her dönemde gemisini yürüten kaptan.

 

 

RÖPORTAJ: TALAT ATİLLA&ERSİN TOKGÖZ/TURKTIME

YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
vatandaş 7 Şubat 2010 Pazar 12:17

sayın bahçeli'nin askere olan çıkışlarına çok üzülüyorum.mhp'nin oylarını tümden düşürecek.acaba bu söylevlerini kasıtlı mı söylüyor.yoksa amerika'da yaşayan birileri gibi kendisi de gizli amerikan ajanımı?bunu birilerinin araştırması lazım değil mi?illede amerika'ya göç ettiğinde mi öğrenmemiz lazım.mhp'nin oylarının artması için kuvvetli adaylar yok mu?baykal chp'de,bahçeli mhp'de oldukça vatandaşın oyları başka partilere gidecek.oylar bölünecek memleket bölücüleri iş başına gelecek.

Yorumu oyla      19      10  
ahmet 6 Şubat 2010 Cumartesi 13:21

sayın bahçeli'yle başlayan bir dönemde vatandaşımız bir gerçeği daha görmeye başldı.meğerse bahçeli ve mhp'liler ayni zamanda gizli asker düşmanıymışlarda farkında değilmişiz.herhalde askerin iyice güçsüzlüğe düştüğü şu ortamda bahçeli ve yandaş mhp'lilerde gerçek yüzlerini göstermeye başladılar.kendilerine hayırlı olsun

Yorumu oyla      18      11  
ilter 3 Ocak 2010 Pazar 23:40

Koray beyle ilgili yukarıda sarfedilen ölçüsüz beyanlar,milliyetçi-ülkücü harekette sevgisizliğin farklı bir boyutunu ortaya koyuyor.Milliyeçilik çizgisinde kırıklık bulunmayan,dava nöbetinde bir ömrü vakfetmiş bir şahsın siyasette başarısından neden korkulmaktadır? Mesele Ülkücü siyaset çizgisinden duyulan büyük rahatsızlığın dışa vurumudur.Sevgileri tükettiniz hiç olmazsa saygı saygı.. Değişim arzusu Aydın'la uyanmıştır.

Yorumu oyla      19      10  
can sönmez 15 Aralık 2009 Salı 22:53

senin gibi değerli bir insan bu ülkede yetişmiyor her zaman ve her yerde yanında olmak isterim sen varsan mhp var sensiz olmaz

Yorumu oyla      19      10  
sarı saltuk 3 Kasım 2009 Salı 10:16

ne düşüncede olursa olsun burada yorum yapan ülkücü kadeşlerime selam olsun.bizler başbuğla gözlerini açmış ülkücüler olarak o aramızdan ayrıldıktan sonra kalbimize ikinci bir sevgili koyamadık.dolayısıyla gelen başbuğ değil genel başkandır bu unutulmamalı.bu noktada bahçeli ve ekibinin geçmişte yaptığı önemli hatalar nedeniyle sorgulandığı ortada.lider başbuğ değilse eğer sorgulanacak tabi.bana göre mhp içinde bir bölünme olmadan bahçelinin bayrağı devretme zamanı geldi.

Yorumu oyla      18      11  
yiğit efe 1 Kasım 2009 Pazar 02:48

onurlu başı dik başkanım KORAY AYDIN sizin ve ekbinizin gelmezsini cani gönülden isteyenlerdeniz.bizler kutuplaşmış herksein bi başkalaşmış MHP nin içinde kaybolardanız.bizler siz ve ekbinizin partinin başına gelerek bizlere sahip çıkacagınızdan eminiz.sakın ola yüce divanda yargılandım diye suçlanmayın zaten gerekte yok siz ne yaptıysanız bu ÜLKE BU DAVA için yaptınız.bilen biliyor.şimdiki MHP nin başınakiler utansınlarki size sahip çıkmayarak harcamaya çalıştılar..saygılarımla

Yorumu oyla      18      10  
ufuk 1 Ekim 2009 Perşembe 10:31

koray aydının partinin başına geçtiğini düşünmek bile istemiyorum yüce divanda yargılanmış bir kişi benim genel başkanım olmaz.

Yorumu oyla      18      10  
Ali DEMİRHAN 15 Eylül 2009 Salı 08:38

Ben şimdi burada şunu sormak istiyorum. 1986'da Ülkü Ocaklarına ilk girdiğim zaman bana ve arkadaşlarıma ilk öğretilen ders LİDER, DOKTİRİN, TEŞKİLAT Tartışılmaz idi. Şimdi bunların hepsini geçtik neredeyse DOKTİRİN'i tartışmaya başlayacağız. Aslını kaybedeni tarih affetmez. Kendi evini, kendi şirketlerini, kendi mahallesini, kendi ilçesini, kendi ilini yönetemeyen insanlar. Sizlere sesleniyorum. BURASI M.H.P. HERKES BU TEŞKİLATI YÖNETEMEZ. DEVLET BAHÇELİ GİBİ LİDER KİMSE BULAMAZ.

Yorumu oyla      18      10  
kenan 11 Eylül 2009 Cuma 05:35

koray aydınıda iyi biliriz ankarada millet vekili oldu.kaynı tele volelere çıktı.bizde adamları millet vekili yapalım diye çolumuzun ekmek parasını bunlara heba ettik.bize yıllardır dava dediler ya allah dediler kendileri köşe oldular,bizde aç kaldık.dava adamı falan yok arkadaşlar adam kullanma var.hadi dtp millet vekillerini susturalım hadi ülkücüyüz ya vatan elden gidiyor hadi .bu iş ne korayla nede devlet bahceliyle olmaz.daha düne kadar kavga ettigimiz solcular il teşkilatlarımızda illerde

Yorumu oyla      18      10  
KUTHAN 7 Eylül 2009 Pazartesi 20:43

BEN İSTERİMKİ DİYELİMKİ DEVLET BAHÇELİ GİTTİ BENCE ÜMİT ÖZDAĞ PARTİNİN BAŞINA GEÇSİN BENCE YAKIŞIR

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
Kılıçdaroğlu Turktime’a Konuştu: Baykal Rahata Alıştı… Son Dakika Adayı Değilim!
Atilla, Tokgöz, Dündar, Çölaşan, Birand, Berkan, Barlas, Küçükkaya, Karaalioğlu, ...
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
 
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
moskova
yunanistan
Christoph Daum
IŞİD
haberler
ütopya
zonguldak maden
İslam
İthalat