E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kayseri'den Sürülen Başsavcı Bingöl: Birileri Sadece Bizim Savcımız Olacaksınız Dediler, Biat Altına Girmeyiz!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanması ve yargıdaki genel atamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

23.01.2014 - 07:33
Kayseri den Sürülen Başsavcı Bingöl:

Başsavcı Bingöl, genel değerlendirmesinde, kendilerinin hiçbir zaman biat altına girmeyeceklerini, adalet ve kanunun biatı altında olduklarını belirterek, “Birileri de sadece bizim savcımız olacaksınız dediler. Biz gideriz işimizi yaparız. Devlet memuruyuz.” dedi. 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmasından dolayı, Kayseri’deki 40 kişilik avukat grubu kendisini ziyaret etti. Avukatlar adına gerçekleştirildiği belirtilen ziyaretle ilgili olarak memnuniyet duyduğunu dile getiren Başsavcı Bingöl, yargıdaki gelişmeler ve atamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin atamasıyla ilgili bir sorunun olmadığını ifade eden Bingöl, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta’nın üç yıl önce buradaki göreve atandığını, kendisinin de Sakarya’ya atandığını belirterek, “Bir nevi üç yıl önce çeşitli nedenlerden dolayı değişen atama bugün olması gerektiği gibi yapılıyor. Şu an Sakarya’ya atanmam benim için de iyi oldu.” diye ifade etti. 

"HUKUKTAN BAHSEDEBİLMEK İÇİN HUKUKU İYİ BİLMEK GEREKİR"

Bülent Bingöl, avukatlara hitaben yaptığı konuşmada, hep birlikte çalıştıklarını ve güzel günlerin geçtiğini belirterek, “Bazen kavgamız oldu mu bilmiyorum ama hiç olmadı. Gayet uyumlu bir şekilde çalıştık. Tüm avukat arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü bizler hukukçuyuz. Bizleri ancak hukukçular anlar. Türkiye’nin gündemi belli. Hukuktan bahsedebilmek için öncelikle hukuku bilmek lazım. Adalete inanmak lazım. Bizim felsefemiz bu oldu. Adaleti gerçekleştirmek istedik. Sizlerin sayesinde oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Bize inanan ve desteklerini hiç çekmeyen, doğrudan yana olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

"BİR KİŞİNİN, ZÜMRENİN SAVCISI OLMADIK"

Ataması ve genel atamalarla ilgili değerlendirmede bulunan Başsavcı Bingöl, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz hiçbir zaman bir sınıfın, kişinin, şahsın, zümrenin savcısı olmadık. Burada herkesin savcısı olmaya çalıştık. Adalet dağıtmaya ve haklıdan yana olmaya çalıştık. İnşallah bunu başarmışızdır. Sizler de bunu değerlendirebilirsiniz. Kişi kendine bakar ama bir de kamuoyuna bakması gerekir.”

"HERKES ADALETE İNANSIN"

Başsavcı Bingöl, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Biz Allah’a inanıyoruz dedik. Birileri ‘biz daha çok inanıyoruz’ dedi. ‘İyi’ dedik. Biz ‘vatan millet bayrak.’ ‘Yok’ dediler ‘biz daha çok’ dediler. Biz ‘insanları seviyoruz’ dedik. Onlar ‘o hiç olmadı’ dediler. Biz doğru bildiğimizi yaptık. Allah’a inanmaya devam ettik. Adalete inanmaya devam ettik. Bu insanlara da inanmaya, sevmeye devam ettik. Seveceğiz. Bunun hiç kimse önüne geçemez. Yeter ki herkes doğruyu yapsın, adalete inansın. Hayırlı olsun. Böyle tayin oldu.” 

"BİRİLERİ SADECE BİZİM SAVCIMIZ OLACAKSINIZ DEDİLER"

Devlet memuru olduğunu ve her yerde verilen görevi yapacaklarını ama adalete inanarak bu görevi yapacaklarını anlatan Başsavcı Bingöl, şu değerlendirmelerde bulundu: “Doğru anlaşılamamaktan dolayı biraz şey olabilir. Arkadaşlar her zaman yanımızda oldu. Doğrudan yana olduk. Bizim için ha burası ha Hakkari ha Erzurum olur. Devlet memuruyuz. Gideriz işimizi yaparız. Biz adalet adamıyız. Biz herkesin savcısıyız. Birileri de sadece bizim savcımız olacaksınız dediler. Bu atama ile alakalı değil. Geneli söylüyorum. Biz hiçbir zaman biat altına girmeyiz. Hukukun, kanunun, adaletin biatı altındayız. Doğru olan da bu. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Hakim, savcı devlet değildir. Polis devleti de değil. Ordu devleti de değil. Hukuk devletiyiz. Biz bunun için çalıştık. Hep beraber yargının bir ayağı da savunmadır. Böyle devam edecektir.”

Bir gazetecinin, “Yargıda son dönemde yapılan atamalar içinize siniyor mu?” şeklindeki sorusuna Başsavcı Bingöl, “Doğrusunu söylemek gerekirse, içime sinmiyor. Genel atamaları soruyorsanız.” şeklinde cevap verdi.

Avukatlar adına konuşan Cavit Dursun da Başsavcı Bülent Bingöl’e, Kayseri’deki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde kendisine başarılar diledi. Ziyaret sırasında kullanılan salonun darlığı nedeniyle avukatlar adına ancak 40 kişinin kabul edildiği belirtilirken, avukatlar, Başsavcı Bingöl’e, cam üzerine işlenmiş Atatürk portresi hediye etti. 

cihan

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 23 Ocak 2014 Perşembe 13:39

Aslanlarım asıl siz dik durun eğilmeyin...

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 23 Ocak 2014 Perşembe 13:28

Tayyip liderliğindeki iktidar, suçlarının üzerini örtebilmek için Akp yandaşı ve yalakası olma ihtimali bulunmayan, dürüst, tarafsız C.Savcıları ile Yargıçlarını da cemaatçilerle bir tutup dilim dilim kıyıyor. Sanıyorlarki adaletten bu şekilde kaçıp yırtabilecekler! Lan bu dünya muhteşem Sultan Süleymanla, netekim Kenan Evrene bile kalmadı be!

Yorumu oyla      26      10  
Misafir 23 Ocak 2014 Perşembe 13:04

BİZ CUMHURİYETİN SAVCISIYIZ diyememiş, kimlerin savcısı olduğu belli. Ha AKP ha Cemaat ikisi de cumhuriyetin düşmanı.

Yorumu oyla      24      12  
Misafir 23 Ocak 2014 Perşembe 09:12

Dürüst ve tarafsız kanun adamlarımızın Allah yar ve yardımcıları olsun. Allah memleketimizi ve milletimizi içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımızdan korusun ve kurtarsın. Allah bizlere daha da iyi yönetilmeye layık bir milletin fertleri haline gelmemizde yardım etsin.

Yorumu oyla      25      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
Kılıçdaroğlu: Dua Etmeden Uyumam
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneş ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
japonya
IŞİD
konuk oyuncu
ygs 2015
Ezgi Mola
Brezilya
Fatih Erbakan
Kadir İnanır