E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Katil lider Binyamin Netanyahu 'Vurun' emri verdi! 

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun orduya Gazze'deki hedefleri vurun talimatı verdiği bildirildi.

19.08.2014 - 17:06
Katil lider Binyamin Netanyahu  Vurun  emri verdi!

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun orduya Gazze'deki hedefleri vurun talimatı verdiği bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan 3 füzenin, Beer Şeva (Bir'u Seba) bölgesine düştüğünü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

İsrail Ordusu, Gazze'den füze atıldığı iddiasının ardından, bölgedeki hedefleri yeniden vurmaya başladığını duyurdu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı. Ateşkes, İsrailli ve Filistinli diplomatlar arasında Kahire'de süren kalıcı ateşkes müzakerelerinin tamamlanması için dün gece 24 saat daha uzatılmıştı.

“Her türlü senaryoya hazırız”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Aşdod askeri deniz üssünde Savunma Bakanı Moşe Yalon ile askeri kurmaylarıyla yaptığı güvenlik zirvesinin ardından deniz üssünde görevli askerlere hitaben, Gazze’yi hedef alan askeri operasyonlara ilişkin “Her türlü senaryoya hazırız” dedi.

Netanyahu, "Birlikte, çok karmaşık olan bu harekatı azim ve kararlılık içinde yürütüyoruz. Her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Kahire’de görüşmeleri yürüten İsrail müzakere heyeti, ülkemizin güvenlik ihtiyaçları konusunda ısrar etme talimatı aldı ve İsrail ordusu tekrar ateş açılırsa çok güçlü ve sert cevap vermek için hazırlandı" dedi.

"Operasyon henüz sona ermedi"

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da yaptığı konuşmada, "Koruyucu Hat operasyonu henüz sona ermedi. Söz verdiğimiz gibi sükunet ve güvenlik gelene kadar durmayacağız. Kahire görüşmelerinin sonucunda sükunet ya da birilerinin bize meydan okuyup olayları tırmandırmaya kalkmasına karşı hazırlandık. Hamas bizi yıpratma savaşına çekemeyecek, eğer çekerse çok sert vuracağız" diye konuştu.

İsrail’in, Gazze’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmek isteyen Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü çalışanlarına izin vermediği belirtildi. 

Mısır'da kalıcı ateşkesin sağlanması için yürütülen görüşmelerde 24 saatlik ateşkese varılmadan önce Filistin tarafının, "Gazze ablukasının kalkması ve sınır kapılarının açılması başta olmak üzere ana taleplerden oluşan 8 maddelik ateşkes formülünü" kabul ettiği, İsrail tarafından ise cevap beklendiği öne sürüldü. 

İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltıları

İsrail ordusunun Batı Şeria'da 12 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Bakan Yıldız ile Filistin Enerji Bakanı Kittane görüşmesi 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Filistin Enerji Bakanı Dr. Ömer Kittane ile biraraya geldi. 

Yıldız,  görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, konuk bakanla, Filistin ve Gazze'nin enerjiyle alakalı konularında bir kısım detayları görüştüklerini belirterek, "Kısa vadede gerekli izinlerin oluşmasıyla 100 megavatlık yüzer bir santralin, geminin oraya özel sektör aracılığıyla ulaştırılması ve Gazze'de bir balıkçı limanında demirleyerek enerji üretilip verilmesini amaçlıyoruz. En seri çözüm bu. Çünkü İsrail'den gelen 10 ayrı hat bombalandı ve oradaki 120 megavatlık güçten oldu Gazze. Kendi içindeki santral vuruldu ve çalışamaz hale geldi. Dolayısıyla orada orta ve uzun vadede yapılacak santraller üretime geçene kadar 2-3 ay içerisinde bu geminin oraya yanaşması lazım. Bu, İsrail'in ablukasını, enerji sektörüyle alakalı ambargosunu askıya alması anlamına gelir. Türkiye'nin enerji politikaları, barışın gerekçesi olarak kullanılması yönündedir" ifadesini kullandı. 

Kittane de Yıldız'a kısa vadeli ve acil ihtiyaçlarını, taleplerini ilettiğini ifade ederek, bu süreçte Türk halkının desteğinin lafta kalmadığını belirterek, yaralıların Türkiye'de tedavi görmesi ve prefabrik evler konusundaki destekler için Türkiye'ye teşekkür etti. 

Katarlı 12 gencin, İsrail'in saldırılarıyla birçok yerin harap olduğu Gazze'de, okulların inşası için bağış toplamak amacıyla düzenledikleri kampanyaya dikkati çekmek için Afrika kıtasının en yüksek dağı Kilimanjaro'ya tırmanacağı açıklandı. 

Gazze'ye destek gösterileri

 Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan tarihi Akropolis tepesinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Hollanda'nın Lahey kentinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto edenlere müdahale eden polis, Savunma Bakanlığı’na yürümek isteyen göstericileri gözaltına aldı.

Gazze için 52 milyon 900 bin lira toplandı 

Başbakanlık tarafından ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlatılan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda devam eden Gazze'ye yardım kampanyasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 

Görmez, "Yeni başlığımız 'İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze'yi yeniden imar edelim.' Bu sadece halkımıza bir sesleniş değildir, bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Eski Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakanı İsmail Rıdvan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri süren Gazzeli yaralıları ziyaret etti.

Yahudiler'den İsrail'e tepki 

"Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubunun kurucusu Neta Golan, "Yahudi Soykırımı (Holokost) Anma Müzesi" önünde düzenledikleri eylemin ardından AA'ya konuştu.

Golan, İsrail'in eylemlerini ve kullandığı propoganda yöntemlerini Naziler'in yöntemlerine benzeterek, "İsraillilerin Filistinlilerin yaşadığı dram karşısında gözleri kör olmuş, dahası bunları kutlayanlar var. Buradan hareketle Gazze'nin acılarını İsrail halkına duyurmak istiyoruz" dedi.

"Yaşanan bir savaş değil, katliam"

Grup üyelerinden Kudüs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurit Peled Elhanan da "Irkçılık, İsrail de daima görülen bir olgu ancak yönetim tarafından beslenmeseydi halk çapında ortaya çıkması mümkün olmazdı. Bugün şahit olduğumuz en korkunç ırkçılık şekli, İsrail hükümetinin, bakanların, milletvekillerinin yaptığıdır. Hepsi kamuoyunu ırkçılığa teşvik etmektedir" dedi. 

İsrailli çocuklara okullarda "dehşet bir ırkçılık eğitiminin" verildiğini savunan ve "İsrail Okul Kitaplarında Filistin: Eğitim ve Öğretimde İdeoloji ve Propoganda" adlı kitabın da yazarı olan Elhenan, İsrail devletinin amacının, "Gazze ve Batı Şeria'dan Filistinlileri temizlemek" olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Yaşanan bir savaş değil, katliam. Biz inanılmaz yolsuzluğun yaşandığı despot bir ülkede, katil ve mafya bir yönetime boyun eğiyoruz. İsrail siyasetine destek vermeyen kesim de korktuğu için katliamı itiraf etmeye, konuşmaya cesaret edemiyor."
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamboçya'da kötü çalışma koşulları 'toplu bayıltıyor'
Kamboçya tekstil sanayisinde çalışan işçilerden en az bin kişinin çalışırken ...
Soykırım karşıtı yahudilerden Filistin'e destek!
"Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubunun kurucusu Neta Golan, Gazze halkının ...
Ünlü aktörün oğluna uyuşturucudan gözaltı!
Ünlü sinema oyuncusu Jackie Chan'in oğlunun, Çin'deki evinde uyuşturucu ...
 
ABD-Ferguson'da polis ve göstericiler çatışıyor!
ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından öldürüldüğü ...
Filistin 8 maddelik ateşkes formülünü kabul etti iddiası!
Mısır'da kalıcı ateşkesin sağlanması için yürütülen görüşmelerde Filistin ...
Rusya 'tavuk' ihtiyacı için alternatif arayışında!
Rusya, Batılı ülkelere yaptırım kararı almasının ardından büyük bölümünü ...
 
Suriyeli mülteci gençler 'bonzai torbacısı' yapılıyor!
Son günlerde Türkiye’nin birçok ilinde sentetik uyuşturucu madde bonzaiden ...
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu
İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’yi hedef alan askeri operasyonlara ilişkin ...
Suriye’nin kimyasal silah stoku imha edildi
ABD yönetimi, Suriye'nin deklare ettiği kimyasal silah stokunun Amerikan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
Türkmenistan
moskova
ihracat
Mersin İdmanyurdu
DEAŞ
big ben
Abdullah Ercan
Beycan ÜÇKARDEŞ