E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Işık'tan '17-25 Aralık' göndermesi: Darbe girişimi engellenmeseydi belki bugün Meclis açık olmayacaktı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "17-25 Aralık operasyonundan sonra o darbe girişimi engellenmeseydi belki de bugün Meclis açık olmayacaktı" dedi.

18.12.2014 - 22:39
Işık tan  17-25 Aralık  göndermesi:

TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 2015 yılı bütçeleri kabul edildi.

Bakan Işık yaptığı konuşmada 2023 hedefinin, araştırmacı sayısını 300 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de şu anda ekonomide 2002'de aldıkları hiçbir değeri geriye götürmediklerini, Türkiye'yi büyüttüklerini belirten Işık, "İnşallah, Türkiye'yi büyüterek 2023'de dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına sokacağız" dedi.

Işık, Türkiye'nin, kendi haberleşme uydusunu da yapan dünyadaki 10 ülkeden biri olacağını bildirdi.

TÜBİTAK'ın Gebze arazisinde bir talandan bahsedildiğini anımsatan Işık, "TÜBİTAK'ta hiçbir şekilde ranta, talana müsaade etmeyiz. Bizim TÜBİTAK'ta bu paralel yapıyla ilgili her attığımız adımda karşımıza böyle bir şey geliyor" diye konuştu.

TÜBİTAK'tan kovduk

Işık, muhalefetten atılan laflara karşılık, "O sahte raporları Balyoz davasında, diğer davalarda amirinden değil de abisinden talimat alarak yanlış rapor verenleri kovduk TÜBİTAK'tan, attık onları" karşılığını verdi.

TÜBİTAK Gebze'de 4 bin 500 kişi değil 2 bin 500 kişi çalıştığını belirten Işık, şunları ifade etti:

"TÜBİTAK'ın kenarından bir yol geçti. Fiilen TÜBİTAK arazisinin dışında kalan bir alanda Gebze Belediyemiz bizden talepte bulundu, TÜBİTAK'ın alanının dışında kaldı. Şu anda hiçbir şekilde bir yeşillik özelliği kaybolmayacak. Bir tek ağaç kesilmemek şartıyla TÜBİTAK Bilim Kurulu bu arazinin belediyeye devredilmesine razı oldu. Buradan açık söylüyorum, eğer oradan bir ağaç kesilirse ve yeşil alan olma özelliği kalkarsa o zaman ben de sizinle beraber o gerekeni yapacağım.

Hayvanat bahçesinden gelen önce TÜBİTAK Başkanı'ydı, çok şükür TÜBİTAK Başkanı biliniyor, o tutmadı. Sonra, başkan yardımcısı, merkez müdürü, şimdi en son bir ULAKBİM'in Müdür Yardımcılığı'na kadar indiler. Nedir bu arkadaşımızın özelliği? İki yıl hayvanat bahçesi şube müdürlüğü yapmak, 20 yıl da şu anda çalıştığı alanda dergicilik yapmak. Bir insana bu kadar büyük haksızlık yapılabilir mi? Allah'tan korkar insan. Ben de siyasetten geldim. Bir partide ilçe başkan yardımcısı olmak ayıp mı? Bu arkadaşımız, İTÜ Metalürji Mühendisliği Bölümü mezunu, özel sektör tecrübesi bulunan arkadaşımız. Bu kadar siyasete hor bakmayın, siyaset hepimize lazım." 

Açıkça montaj

Geçen günlerde  yaptığı "hırsızlıkla" ilgili bir konuşmanın gündeme getirildiğini anımsatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konuştuğum cümleyi yüce Meclisimizin huzurunda aynen okuyorum: 'Yol ile yolsuzluk bir arada olmaz. Bir yerde yolsuzluk yapılıyorsa yola kaynak bulamazsınız, yol yapmaya para kalmaz, bütün kaynaklar yolsuzluğa gider, Eğer bir yerde yol varsa demek ki kaynaklar yolsuzluğa değil yola gidiyordur. AK Parti hükümetleri döneminde 17 bin 500 kilometrelik duble yol yapıldı, tüm partiler biliyor. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan duble yol 6 bin 100 kilometre. Neredeyse yüz yıllık bir dönemde. 6 bin 100 kilometre duble yol yapan ülke 12 yılda 17 bin 500 kilometre yol yaptıysa, demek ki yol var, yolsuzluk yok. Bazıları, ufak tefek hırsızlıkları falan yolsuzluk diye büyütüp şey yapmaya çalışıyor. Ona da karşıyız, onunla ilgili de her türlü mücadeleyi veriyoruz. Önümüzdeki dönemde, inşallah yolsuzluklarla mücadelede çok daha etkin tedbirleri yürürlüğe koyacağız.' Bugün de bu konuşmanın altına imzayı atıyorum, aynen, aynı kanaatteyim.

Şu hissetmek meselesi. Evet, Recep Tayyip Erdoğan'ı çok yakından tanıyan, birlikte çalışmış bir arkadaşı olarak ilk bunu hissettiğimde 'Bu açık bir montaj' dedim ve ondan sonra TÜBİTAK raporu bunun açık montaj olduğunu gösterdi. O günden bugüne kadar 'Bu video montaj değildir' diyen bir tek rapor yazılmadı, yazılamadı çünkü açıkça montaj. Bir tane dünyanın bilimsel kurumundan bunun montaj olmadığına dair bir belgeyi getirseydiniz, önümüze koysaydınız da biz de mahcup olsaydık, yüzümüz kızarsaydı. Yok ortada hala, olamaz çünkü açıkça montaj. Efendim, Adli Tıp Kurumu bizi yalanlamış... Hayır, Adli Tıp Kurumu'nun bizim yaptığımız forensik analizle hiç uzaktan yakından alakalı bir cümlesi yok?"

AK Parti olarak yolsuzluklara karşı olduklarını ve yolsuzluklara yönelik büyük mücadele verdiklerini vurgulayan Işık, "Eğer bir kişi yolsuzluğa bulaştıysa onu hem lanetleriz hem de hukuk önünde gerekli cezayı alması için her türlü çalışmayı yaparız. TBMM Soruşturma Komisyonu kurdu. Eğer milletvekillerimizin kanaati, bu Komisyonda arkadaşlarımızın suçlu olduğuna yönelik bir kanaat olursa Yüce Divan'a gönderir. Bu süreç tamamlandı mı? Tamamlanmadı.  Peki, bu süreç tamamlanmadan sanki her şey olmuş bitmiş gibi sunmanın hakla, hakkaniyetle, hukukla, insanlıkla uzaktan yakından alakası var mı?" diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarının ardından Genel Kurul'da tartışma devam etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Işık'ın konuşması üzerine söz alarak, şunları kaydetti:

"17 ve 25 Aralık süreciyle ilgili, dönemin Başbakanı özel uçağıyla İstanbul'a vali taşıyıp koltuğa oturtmasaydı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bini aşkın emniyet mensubu görevinden alınmasa, sağa sola sürülmeseydi; Merkez Bankası dahil birçok kamu kurumunda insanlar görevden alınmasaydı; HSYK Kanunu, MİT Kanunu ve İnternet Kanunu'nda apar topar değişiklikler yapılarak TBMM çamaşır makinesine çevrilmeseydi biz 17-25 Aralık sanıklarıyla ilgili hüküm vermezdik ama bütün bunlar olduktan sonra 'masumiyet karinesi bunlar için de geçerlidir' deme şansımızı elimizden aldınız.

İşinize gelince masumiyet karinesi. 14 Aralık, üç gün önce başlayan soruşturmayla ilgili, gözaltına alınanlarla ilgili söylemediğiniz kalmadı. 'Amirinden değil ağabeyinden talimat alanlar' diyorsunuz. Bu ülkede gittiği her kongreye 'Ağabeyimden selam getirdim size' deyip ağabeyinden kim talimat alıyor?' diye 77 milyona sorsak, 77 milyon insan da 'Ahmet Davutoğlu' der."

Tarihe kara bir leke olarak geçecek 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Eğer 17-25 Aralık operasyonundan sonra o vali değişimi, o emniyet müdürü değişimi olmasaydı, o darbe girişimi engellenmeseydi belki de bugün Meclis açık olmayacaktı. Gerçeklerle yüzleşin" ifadelerini kullandı.

Kökü dışarıda bir yapı ülkenin demokrasisine, iktidarına yönelik bir operasyon yapıyorsa ve buna da iktidar karşı çıkıyorsa bunun ancak ve ancak alkışlanacak bir durum olduğunu belirten Işık, "Eğer muhalefet olarak paralel yapıdan medet umarak, hatta bir milletvekilinizin ifadesiyle paralel yapıyla iş birliği yaparak hükümeti götürmek istiyorsanız yaptığınız, tarihe kara bir leke olarak geçecektir" diye konuştu. 

Yeniden söz alan CHP Grup Başkanvekili Altay, "(Parlamento olmayacaktı) sözünüze herkes güler, kargalar da güler ama onlar yapılmasaydı Bilal Erdoğan, sabık İçişleri Bakanı'nın oğlu cezaevinde olacaktı.  Sizin devlete zamanında yetiştirdiğiniz 3-5 bürokrat bu Parlamento'yu kapatacaksa bu Parlamento'ya zaten yazık" dedi.

Altay, "Ne zaman ki sizin kendi elinizle devletin ve yargının her kademesine yerleştirdiğiniz, şimdi 'paralel' diye adlandırdığınız insanlar, bu sıralarda oturan kimi bakanların yaptığı yolsuzlukları daha fazla mideleri kaldırmadı. Ergenekon, Balyoz'un da mimarı burasıdır, onlar taşeronudur. Korkmayın, bu Parlamento sonsuza dek açık kalacaktır, sizin Türkiye'de yarattığınız bu kaos ortamına rağmen" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak söz alarak, TÜBİTAK arazisi ve atamalarla ilgili iddialarını yineledi.

CHP de çamaşır makinesinin tamburu olur 

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Engin Bey zaten kalemini kırmış, cezasını kesmiş. Dolayısıyla yargılamaya da gerek yok. Oysaki böyle bir yaklaşım hukuki değildir" dedi.

"Siz bağıra çağıra hakkaniyetin gerçekleştiği bir zemin gördünüz mü?" diye soran Bostancı, "Engin Bey'in Meclisi çamaşır makinesine benzetmesi uygun olmadı. Zannediyorum CHP de bu durumda çamaşır makinesinin tamburu olur" ifadelerini kullandı.

CHP'li Altay da "Alim adamlara burada inanmadığı şeyleri söylemek yakışmaz. İlkesizlik budur. İlkelilik, önce hukuka saygılı olmak, hukukun üstünlüğüne inanmaktır. İlkelilik, oğluna savcılıktan celp kağıdı gelen bir Başbakan'ın oğlunu 45 gün arabasında taşımamasıdır. İlkesizlik, yolsuzlukların var olduğunu bile bile kulislerde 'Ya olmuş bu rüşvet. Lanet olsun' deyip de, bu kürsüde bu pisliği, bu kepazeliği savunmaktır" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, tartışmanın sürmesi üzerine, birleşime ara verdi. 
AA

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 19 Aralık 2014 Cuma 01:21

Doğru! herkes yüce divanı seyre gidecekti:)

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 18 Aralık 2014 Perşembe 22:52

12 yıldır darbe ile yatıp kalktınız. Türkiye Cumhuriyetine en büyük darbeyi siz yaptınız. Allah müstehakınızı versin. Başınıza taş yağsın. Ocağınıza baykuşlar tünesin. Allah'ım bu darbe sapkınlarından TÜRK MİLLETİNİ sen kurtar.

Yorumu oyla      24      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
barcelona
Ukrayna
passolig
TV8
Mesut Bakkal
mehmet özkan
İstihdam
İslam