E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hayri İnönü'yü bekleyen büyük tehlike! Kaderi, meclis üyelerinin çoğunluğuna hükmeden Mustafa Sarıgül'ün elinde!

Emir Sarıgül'ün istifasıyla suların bir nebze de olsa durulduğu düşünülen Şişli'de asıl mücadele bundan sonra başlıyor.

20.12.2014 - 11:55
Hayri İnönü yü bekleyen büyük tehlike!

Hayri İnönü'nün başkanlığı, meclis üyelerinin çoğunluğuna hükmeden eski başkan Mustafa Sarıgül'ün iki dudağı arasında. Nisan ayındaki faaliyet raporu oylamasında İnönü başkanlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir...

Şişli Belediyesi’nde yaşanan iki başlı yönetim gerilimi 5 Kasım’da Hayri İnönü’nün, Mustafa Sarıgül döneminden gelen 25 birim müdürü ile Emir Sarıgül’ün yetkilerini almasıyla zirveye çıktı. İnönü bu hamlesiyle belediyeye damgasını vurup kendi ekibiyle çalışmak istedi. İnönü’nün bu hamlesi karşısında Emir Sarıgül meclis kartını ortaya sürdü. CHP ’li 29 meclis üyesinin tamamı Sarıgül tarafından belirlendiği için İnönü geri adım attı. Bu süreçte ‘tehdit’, ‘dayak’ ve ‘küfür’ iddiaları gündeme geldi. Aynı akşam İnönü geri adım atarak Emir Sarıgül’e yetkilerini iade etti. Birim müdürleri de zaman içerisinde görevlerine döndü.

Bu olay İnönü’yü, Mustafa ve Emir Sarıgül ile karşı karşıya getirdi. Sarıgüller İnönü’nün 'vefasızlık' yaptığını düşünmeye başladı. Müdürlerin göreve iade edilmesiyle suların durulduğu düşünülse de asıl olaylar bundan sonra yaşandı. Tartışma Ankara ’ya taşındı. CHP Genel Merkezi aracılarla İnönü ve Sarıgül’ü barıştırmak için çalışma yaptı. Barış sağlandığı açıklandı. Ancak İnönü ailesi Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü. Bu iddialar sonrası ipler koptu. Meclis üyesi olan Emir Sarıgül aslında Belediye Başkanı tarafından verilen başkan yardımcılığı ve başkanvekilliği görevinden istifa etti. Belediye Başkanı Hayri İnönü bu istifayla bir nebze de olsa kazanmış gibi görünebilir ama meclis bundan sonra onun için daha zor geçecek gibi… 

VEKİLLİKTEN FİİLİ BAŞKANLIĞA GEÇİŞ

CHP kulislerine göre asıl sorun bundan sonra başlıyor. İnönü ailesinin iddiaları ile sıkıntılı günler yaşayan Sarıgülleri, Emir Sarıgül istifasıyla rahatlattı. Belediye Başkanı tarafından verilen ve Başkan tarafından rahatlıkla alınabilecek görevlerden istifa ederek tepkilerin bir nebze önünü almaya çalışıyor. Çünkü meclis üyelerini kontrolü altında tutan Sarıgül’ün Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü etkisizleştirebileceği çok alan bulunuyor. Kulislerde daha önce vekil olan Emir Sarıgül’ün bugünden itibaren meclis üyeleri üzerindeki hakimiyeti ile fiili olarak başkanlığının da yolu açılmış oldu. Belediyenin yapacağı faaliyetlerin denetimi de mecliste olduğu için kendisine yakın neredeyse hiçbir meclis üyesi olmayan Hayri İnönü’nün pek seçeneği kalmıyor.

İNÖNÜ’YE EN YAKIN İSİMLER AK PARTİ’Lİ MECLİS ÜYELERİ OLACAK 

Emir Sarıgül istifa ederken bütün meclis üyeleri yanındaydı. Başkana meydan okudu ve İnönü’nün kendisiyle birlikte 29 meclis üyesiyle mücadeleye giriştiğini söyledi. Bu açıklamalar bundan sonra yaşanabileceklerin de bir nebze işarete olarak görülüyor. Emir Sarıgül’ün meclis üyeleri üzerindeki hakimiyeti ise babası Mustafa Sarıgül’den geliyor. Meclis üyelerinin tamamı Sarıgül’ün eski yardımcıları, eski meclis üyeleri ve Emir Sarıgül’ün iş ve okul arkadaşlarından oluşuyor. Bu yaşananlardan sonra Hayri İnönü’nün en yakın mesai içinde olabileceği kişiler belki de Ak Parti ’nin 8 meclis üyesi olacak. Her ne kadar Hayri İnönü ‘meclis üyelerinin kişilik sahibi insanlar olduğunu ve yönlendirilemeyeceklerini’ söylese de meclis üyelerinin neredeyse tamamının daha önce Sarıgül’ün ekibi içinde olmaları işlerin pek de başkanın istediği gibi gitmeyeceğinin işareti olarak yorumlanabilir. Peki ne olabilir? Şimdi herkes bu sorunun yanıtını arıyor 

İNÖNÜ’NÜN BAŞKANLIĞI DÜŞEBİLİR

Meclisin çoğunluğunu elinde bulunduran Sarıgül, belediye başkanının projelerini meclisten geçirmeyerek iş yapmasını engelleyebilir, meclisin denetim görevini kullanıp başkan üstünde baskı kurabilir. Projeleri uygulamayan başkan faaliyet yapamaz hale gelir ve nisan ayında yapılacak  faaliyet raporu oylamasında başkanın faaliyetleri onaylanmaz. Meclis üyeleri başkanın yeterli çalışma yapmadığına kanat getirir faaliyet raporunu onaylamaz ise Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün başkanlığı düşer. İçişleri Bakanlığı İnönü’yü görevden alır. Daha sonra da Bakanlık Şişli Kaymakamlığı’na talimat vererek başkan seçimi yapılmasını sağlar. Kaymakamın talebiyle toplanan meclis üyeleri kendi aralarından birini başkan seçerler. Bu isim de ya Emir Sarıgül olur ya da onun işaret ettiği birisi. Başkan Hayri İnönü böyle bir şeyin yaşanmayacağına inanıyor. Kendisine bu konuyu sorduğumuzda, “Dünyanın neresinde olmuş ki böyle bir şey" diyerek meclis üyelerine inandığını dile getirmişti. 

İNÖNÜ’NÜN TEK ŞANSI MUSTAFA SARIGÜL…

Ancak kendi belediyesinin faaliyet raporuna 'hayır' oyu veren meclis üyelerinin tamamı parti suçu işlemiş sayılır. Bu durumda CHP yönetimi bu isimleri partiden ihraç edebilir. CHP kulislerinde konuşulanlara göre işte burada Mustafa Sarıgül etkeni devreye girer. Şişli’de yaşanacak her olumsuz durum eski başkan Mustafa Sarıgül’e fatura edilir. Faaliyet raporuna ‘hayır’ oyu veren meclis üyeleri Mustafa Sarıgül’ün onayı olmadan böyle bir hareket içinde olamazlar.
Bu nedenle Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün geleceği, ‘Beni tehdit etti’ dediği Mustafa Sarıgül’ün iki dudağı arasında olabilir.

SARIGÜL ŞİŞLİ'DE YAŞANABİLECEK BU OLAYLARA GÖZ YUMAR MI?

CHP kulislerinde Sarıgül’ün CHP’de bir gelecek hesabı varsa bu tür oyunlara ve olumsuzluklara izin vermeyeceği konuşuluyor. "2015 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili olur ve partide devam ederse İnönü’nün başkanlığı devam eder, ancak Sarıgül CHP’de bir gelecek görmez ise İnönü ilk faaliyet raporu oylamasında başkanlıktan gider" görüşü hakim. 

Bütün bu olumsuzluklara rağmen İnönü’nün tek dayanacağı yer halk olabilir. İlçede yaşayanların hayatını kolaylaştıracak ve onların faydasına projeler üretip halka anlatabilir ise bu durumda projelere onay vermeyen meclis üyelerini halkın önüne atmış olur. (RADİKAL)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Belçika
Chelsea
big ben
voleybol
yakmak
Şota Arveladze
Ahmet Kaya
İtalya