E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hasan Karakaya'dan Cemaate Can Alıcı Soru: Gülen'in Açıklamalarını Yayınladığınız Sitenin Adı Neden Yunan Tanrısı Oğlu Herkül?

Dershane savaşında baştan beri en sert ve kesintisiz yazıları yazan ve cemaate çakan Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya bu gün de aynen devam etti.

23.11.2013 - 10:31
Hasan Karakaya dan Cemaate Can Alıcı Soru:

İşte Karakaya'nın Yeni Akit'teki o yazısı...

Bugün, 8. gün... Bugüne kadar, hiçbir konuda “8 gün üst üste” yazı yazmadım... Ama; “Dershane... Cemaat... Hocaefendi” konularında, “maalesef” 8 gündür yazıyorum...
Daha doğrusu;
Yazmak zorunda kalıyorum...
Dün de ifade ettiğim gibi;
Son 3 gündür, “Bu son yazı” diyerek başlıyorum yazı yazmaya...
Gerek “Cemaat’teki arkadaşlar”dan, gerek “bu kavga bitsin” düşüncesiyle telefon açıp “arabulucu” olan dostlardan gelen “rica”lar üzerine; “Tamam bitiriyorum” diyorum...
Ne var ki;
Ben “Bitiriyorum” dedikçe, “daha fazla üzerime gelmeye” başladılar...  “Eleştiri”lere zaten bir diyeceğim yok... “Hakaret”lere de kulağımı tıkadım... Ama iş, “sinkaflı küfür ve tehdit” boyutlarına ulaşınca, “susma”nın anlamsız olacağını düşünmeye başladım...

GELMİŞİNİ!.. GEÇMİŞİNİ!

Gördüğünüz gibi;

Hiçbir yazımda; gerek “Hocaefendi”ye, gerek  “Cemaat”e yönelik “eleştiri” ve “talep”ten öteye bir ifade kullanmadım... Mümkün olduğu kadar “saygılı bir üslup” kullanmaya, “kardeşlik hukuku”nu çiğnememeye çalıştım... Öyle ya; yarın yüz yüze bakacağız...

Dediğim açık:
İstedim ki; Hocaefendi, “Firavun ve Karun” suçlamalarından, ya da öyle yansıtılmasından dolayı kalbini kırdığı  Başbakan’dan bir “özür” dilesin, daha da olmadı “helâllik” istesin!..

Hele söyleyin;
Bu, gayet “insani bir talep” değil mi?..

Ama, “Cemaat mensupları” ne yaptılar?.. Ne “yalakalığımı” bıraktılar, ne “tetikçi”liğimi!..
Hepsini sineye çektim...
Ama, birileri kalkıp da;
“Ulan Hasan!” diye başlayıp, “Gelmişini!.. Geçmişini!.. Testiden su içmişini!” diye biten “küfür”ler yağdırmaya başlayınca, gördüm ki; bunlarda “seviye-meviye” kalmamış, iyice “çukur”laşmaya başlamışlar!..
Yine de, onları;
“Kaale almıyorum!”

22 YIL ÖNCEKİ YAZI... NE İŞ?

Ama, “Cemaat’teki arkadaşlar”a ve beni arayan “arabulucu”lara sormak istiyorum: Benim “susmamı” isterlerken, kendileri bu “kavga”yı niye sürdürüyorlar, “yangına odun atmaya” ve “ateşi körüklemeye” niye devam ediyorlar?..

Meselâ, Hocaefendi’nin; Yeni Ümit dergisinin 11. sayısı için 1991 yılında, yani “22 yıl önce” kaleme aldığı “Lider” başlıklı makalesini “dün” yayınlayan Zaman gazetesi ne yapmak istemektedir?..

Hocaefendi, 1991 yılında; “Seviyeli insan, idareci kadro ve lider kıtlığı bunalımı”ndan söz edip, demiş ki;

“Süleyman çoktan göçüp gitmiş ve o muhteşem saltanatın yerinde iblisler satranç oynuyor!”

“Süleyman” kim, “iblis” kim?..

Ve Zaman gazetesi, “22 yıl önce” yazılmış bu yazıyı, bugün niye yayımlıyor?..

Amaç ne?..

Dünden-bugüne bir “gönderme” yapıp, Erdoğan’ı “lider” olarak görmediklerini mi ima etmek istiyorlar?.. Niye “kaçak” güreşiyorlar, söyleyeceklerini niye “açıkça” söylemeyip de, “Hocaefendi’nin omuzundan ateş” ediyorlar?..
Tamam, “kavga bitsin” de, 
Böyle mi bitecek?..
Biliyorum, yine diyecekler ki;
“Hocaefendi, ortaya bir elbise koydu, artık kimin sırtına uyarsa!”
Yine “iyi niyet”le soruyorum;
22 yıl önceki bir “elbiseyi” niye bugün “gardırop”tan çıkarıyor ve onu “kimin sırtına uygun” görüyorsunuz?..

Evet;
“Süleyman” kimdir, saltanatın yerinde “satranç” oynayan “iblis”ler kimdir?..
Böyle mi bitecek kavga?..
Derler ki; “Sırça Köşk’te oturanlar, evlerinin duvarı camdan olanlar, komşusunun penceresine taş atmamalıdır.”
Sizler, “taş” atmaya devam ederseniz, başkaları da sizi taşlar!..
Kimsenin eli armut toplamıyor.

SİTENİN İSMİ NİYE HERKÜL?

Bütün “hakaret”lere, “iftira”lara ve “küfür”lere rağmen, ben hiç kimseye “anladığı dilden” cevap vermeyecek ve üslubumu asla bozmayacağım...
Sadece bir “soru” sormak istiyorum...
İnşallah yine “hakaret”lere, “iftira ve küfür”lere maruz kalmam da, soruma bir “cevap” alırım...

Ama, peşinen söyleyeyim:

Sorum “Hocaefendi”ye değil,

“Hocaefendicilere”dir!..

Evet, “Hocaefendici”lere!..

Merak ediyorum; Hocaefendi’nin “vaaz”larının, “konuşma”larının ve “mesaj”larının yayınlandığı “internet sitesi”ne “Herkul.org” adını veren kimdir?.. Bu “internet sitesi”nin kuruluş tarihi 13 Ekim 2001’dir... Daha sonra da, yani 3 Ocak 2002 tarihinde de “Fgulen.com” adlı internet sitesi kurulmuştur.

Peki ama, Hocaefendi’nin konuşma ve mesajları, daha çok niye “Herkul.org”ta yayınlanıyor?..

Bu siteye, “Herkül” adını verenler, acaba Hocaefendi’den “izin” almışlar mıdır?..
Sitenin ismini “Herkul.org” koyanlar, bu ismin, hiç de “İslâmi bir isim” olmadığını, tam aksine “Yunan tanrısı Zeus’un oğlu Herkül”ün adını taşıdığını acaba bilmiyorlar mıydı?..

Yoksa, o ismi verenler; 
“Kulların her biri” anlamında,
“Her Kul” mu demek istediler?

Öyle sanıyorum ki;
Hocaefendi, bütün “Müslüman”lara; “Çocuklarınıza İslami isimler koyun” tavsiyesinde bulunur... 
Peki; “Hocaefendi’nin bir çocuğu” olarak görülebilecek “internet sitesi”ne, “Yunan tanrısı Zeus’un oğlu”nun adını kim münasip gördü?..
Tekrar soruyorum;
“Yunan tanrısı Zeus ve karısı Alkmene’den doğma Herkül”ün adı, bu siteye; “Hocaefendi’nin bilgisi dahilinde” mi verildi, yoksa “Hocaefendi’ye rağmen” mi?..
Siteye “Herkül” adını verenler, acaba; Herkül’ün; “Yunan mitolojisinde sözü geçen, çok kuvvetli ve en ünlü kahraman” olduğunu mu düşündü?..

12 GÖREV VE ACI SON!

Ve yine;
Siteye “Herkül” adını verenler; “Herkül’ün, bir kâhin tarafından kendisine verilen 12 görevi yerine getirmek” için, “yok etmediği hedef” ve “öldürmediği canlı” bırakmadığını bile bile mi bu adı verdiler?..
Eğer bu isim “tesadüfen(!) değil de, “biline biline” verildi ise, bu “Hocaefen-dici”lere, “Herkül’ün akıbeti”ni hatırlatmakta fayda var...
Hikâyenin sonu şöyledir:
“Herkül, bu 12 görevi başarıyla sonuçlandırdıktan sonra serbest kalınca Deianira adında bir kadınla evlendi... Bu kadın Herkül’ü kıskandığından, bir gün ona zehirli bir elbise giydirdi. Herkül zehirlenince o kadar büyük bir acı çekti ki, en sonunda dağın tepesinde kütüklerden bir küme yaptı, bunların üzerine uzandı... Arkadaşı Philoktetes’ten kütükleri ateşe vermesini istedi. Böylece Herkül’ün vücudu cayır cayır yandı ve yok oldu.”
Bu hikâyeyi anlattıktan sonra, son olarak şunu demek istiyorum;
Hem “Yangın sönsün” diyen, hem de, buldukları bütün “odun” ve “kütük”leri ateşin üzerine atan arkadaşlar, korkarım ki; bu gidişle “Herkül’ün bedeni”ni de yakacaklar!..
Bütün bunlara rağmen; ben yine de “Zeus’un oğlu Herkül”ün değil, “Her kul”un kastedildiğine inanmak istiyorum...
Bugünlük bu kadar!..

 

Sadece ziyaret etmedim, telefon da ettim!
Bazı arkadaşlar, benim “Hocaefendiciler” için söylediğim sözleri “Hocaefendi” için söylediğimi yazıp, ona “hakaret” ettiğimi iddia etmişler... Oysa, Hocaefendi’ye saygıda kusur etmem... Hele de; “Hoca” olarak kaldığı sürece.
“Hizmet ehli bir yazar”, dün benim ABD’de bulunduğum sıralarda; “Bir grup gazeteciyle Hocaefendi’yi ziyaret ettiğimi, orada saygı cümleleri kurduğumu” yazmış... Doğrudur, Hoca’ya saygıda kusur etmem... Kaldı ki, bu “gizli-kapaklı bir olay” değildi...
Arkadaş yazmamış ama, ben “dahasını” da yaptım... Birkaç hafta önce, Hocaefendi’nin “rahatsızlık” geçirdiğini duyunca, aradım; “Geçmiş olsun” dedim, “acil şifalar” diledim... Bunun da ilanı Zaman’da yayınlandı... Ama benim, Hocaefendi ile görüşmüş olmam ya da ona “Geçmiş olsun” demem, “biat” ettiğim anlamına gelmez... Dahası; “saygı gösterilen insanların eleştirilemeyeceği” diye bir kural da yok...
Bu vesileyle, o arkadaşın “iftira”sına da bir cevap vereyim: 
“Taraf ve Sol gazeteleri, hiçbir zaman Akit’in matbaasında basılmadı... Bu, hem yalan, hem de iftiradır!.. Sen, istersen; Taraf’ı kimin sübvanse ettiğini araştır!”

YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 22:39

18:35 Kardesim, bu insanlarin ne kadar CAHIL ve EDEPSIZ olduklarini yeni mi anladin? Bunlarin, tegmenimizin CEP TELEFON'una bir sürü illegal kisilerin telefon numaralarinin POLIS tarafindan yüklenmesini günlerce kullandiklarini unuttun mu? Hatta buna The Cemaat'iniz de destek olmamis miydi? simdi rüzgar ters esmeye baslayinca mi gözleriniz acildi? Nerde kaldi simdi The Cemaat'in DIK DURUSU? demek ki onlar da GÜCE TAPAN zavallilar! Yazik! Bu kadar UCUZ olmamaliydi!

Yorumu oyla      23      12  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 22:38

18.53 bir ekleme de ben yapayim.Müslüman gecinip kul hakki yiyenler, kula kulluk edenler... Bir israil projesi artik gizlisi saklisi yok.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 18:56

yeni asya gurubu senelerce nurculuğu masonlara yamamak için nurlu demirel slogı attılar onlar muvafak olamayınca bunlar devreye sokuldu yahudinin hedefi rısalei nur

Yorumu oyla      20      13  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 18:53

hasan karakaya dememiş ben diyeyim bunlar yeni imalat ılımlı ergenekon islamı sulandırma projesinin bir ayağı tıpkı adnan gibi ama nafile islam baharını hiç bir güç ve kuvvet durduramayacaktır

Yorumu oyla      20      14  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 18:35

googleye HERKUL yazmaktan aciz çamurcu

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 16:42

herkül deyil herkul okumayıda bilmiyonuz...

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 16:32

zır cehaletin resmi için yukarıya bakın.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 16:13

Vaybe hasan senden hiçbir şey kaçmıyor.Sahi neden şimdi söylüyorsun bu sitenin ismi senelerdir böyle.

Yorumu oyla      23      11  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 16:08

sitenin adını yıllardır araştırıyordun da şimdi mi sonuç aldın küçük hasan

Yorumu oyla      23      11  
Misafir 23 Kasım 2013 Cumartesi 16:05

Fırıldak gibi dönen cemaat mensupları ve gerçek çirkin yüzlerini gösterdiler binlerce emaat mensubu şaşkın ve emin olun buradaki üçbeş militan gibi düşünmüyorlar.Cemaat neden böyle davranıyor arkasında yatan plan ve teşvik eden güç kim bunları aslında herkes biliyor. saf olmaktan bahsedenler siz bu milleti saf yerine koymaya çalışıyorsunuz.

Yorumu oyla      23      12  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahmi Turan: Gazetelerin Deklarasyonuna İmza Atmam!
Duayen gazeteci Rahmi Turan yeni çıkaracağı gazete ve yayın yönetmenlerinin ...
Türk Basının Efsane İsmi Rahmi Turan Çıkaracağı Yeni Gazeteyi Turktime'a Anlattı
Yakında yeni bir gazete çıkaracak olan Türk basının efsane ismi Turktime ...
Uğur Dündar Turktime’a Konuştu
Star TV’nin Doğuş’a satılmasıyla birlikte ekranlara veda eden usta gazeteci ...
 
FOX Haber'in Patronu Doğan Şentürk Turktime'a Konuştu
FOX haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk Turktime Yönetim Kurulu ...
Şerefli Türk Ordusu Arazime El Koydu Şimdi Orada Rakı İçiyorlar... Böyle Adalet Olur mu? AİHM'E GİTTİM!
Vatan yazarı Can Ataklı Turktime Genel Merkezi’nde Turktime Yönetim Kurulu ...
Özbek BOMBALADI: Cevizoğlu’nun Aldığı Para Haramdır, Onun Yaptığını AKP Bile Yapmadı!
Ceviz Kabuğu fındık kabuğunu bile doldurmuyordu… Hulki Cevizoğlu ile ilgili ...
 
Bekir Coşkun: Türkiye'nin En Büyük Sorunu Baykal'dır! A. Necdet Sezer Hürriyet’ten Ayrılma Dedi!
Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Çölaşan’sız Hürriyet’ten göbeğini ...
Sakıncalı Gazeteci Çölaşan Turktime’a Konuştu: Habertük Gazetesi Yandaş Oldu!
Hürriyet’ten kovulduktan sonra üçüncü kitabını yazan Emin Çölaşan son ...
Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Arseven: 32. Gün Kumpastı! Hidayete Geç Erdim!
Geçtiğimiz hafta 32. Gün’de Cumhuriyet yazarları ile sert bir tartışma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TÜİK
İstanbul Başakşehir
İsveç
pkk
Okan Buruk
Milwaukee Bucks
siyanürlü mektup
Çankırı
terör