E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

HDP'li Demirtaş, Erdoğan'a çattı: Bütün o camiler senin günahlarını temizleyemez... Yolsuzlukları temizleyemez!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’yi iktidarın ve parlamentonun yönetmediğini söyledi.

28.11.2014 - 19:02
HDP li Demirtaş, Erdoğan a çattı:

 Demirtaş, “Tek adam tek başına ülkenin en önemli konularıyla ilgili karar verme yetkisini, hakkını kendisinde görüyor. Suçları, günahları örtecek, bütün bu politikaları en azından halkın gözünden kaçıracak bir formül de bulmuş sultan. Cami yap. Bütün o camiler senin günahlarını temizleyemez. Bu yolsuzlukları, hırsızlıkları temizleyemez.” dedi. 

HDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, son siyasal gelişmeler ve HDP'nin çalışmalarına ilişkin Şişli Kent Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Şuanda ülkeyi demokratik bir iktidarın, parlamentonun yönetmediğini söyleyen Demirtaş, “Parlamentonun söz karar yetkisi yok. Hükümetin söz karar yetkisi yok. Tek adam tek başına ülkenin en önemli konularıyla ilgili karar verme yetkisini, hakkını kendisinde görüyor. Ve bu giderek özellikle 2015 seçimleri sonrası daha da vahim bir hal alacak. Daha katı, despotik bir yönetimi önleyebilmenin şu anda tek bir alternatifi var. Halkların Demokratik Partisi.” diye konuştu. 

‘HER BİR ODA PANİK ODASI’ 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren Demirtaş, şöyle devam etti: “Emin olun şuanda bin odalı saraylarının bininde de telaş var. Emin olun keşke daha az oda yapsaydım diye düşünüyor şuanda. Az oda az panik demektir. Her bir oda ona panik odası olacak. Kaçacak oda bulamayacak. Özellikle kadınlar ki fıtratınızda var sarayları, sultanları siz yıkacaksınız. Buna inanıyorum. Ağaç kes fabrika yap. Ağaç kes, orman kes, termik santral yap. Zannediyorlar ki bu yüzyılın mucizesi, icadıdır. Buna karşı olanları geri kafalılıkla suçluyorlar. Doğayı tahrip edip, sularımızı, derelerimizi, doğamızı, havamızı yaşanmaz hale getirip, onun yerine bizi sömürecek fabrikalar kurma modelini yani bu kalkınma modelini bize büyük zeka ürünü olarak sunmaya, pazarlamaya çalışıyorlar. Oysa dünyanın her yerinde bunun adı neoliberal sistem, kapitalist modeldir. İşçiyi, kadını, genci sömürmek üzere onun kanını emerek palazlanmak üzere inşa edilmiş bir modeldir, sistemdir. Ve bütün bu suçları, günahları örtecek, bütün bu politikaları en azından halkın gözünden kaçıracak bir formül de bulmuş sultan. Cami yap. Birileri ona fısıldamış, cami yap bütün günahlarını örtersin. Bin odalı saray mı yaptın, yanına cami yap. Kanalistanbul’u mu yaptın, ormanları mı kestin, Çamlıca’ya cami yap. Solcular, emekçiler geliyor, ezilenler geliyor. İktidarını senin elinden alacak. Küba’ya cami yap. İnanın ki kafa bu. O camilerde tek tek günde 5 rekat namaz da kılsan, dua da etsen ne bu dünyada ne öbür dünyada günahların af olmaz. Bütün o camiler senin günahlarını temizleyemez. Bu yolsuzlukları, hırsızlıkları temizleyemez. İşte önümüzdeki seçim bu açıdan kritik bir seçim olacak.” 

‘PARLATILMIŞ BİR KENAN EVREN ZİHNİYETİNİ 12 YILDIR BİZE ELMALI ŞEKER DİYE…’ 

Kenen Evren’den örnek vererek eleştirilerine devam eden Demirtaş, “Cilalanmış, parlatılmış bir Kenan Evren zihniyetini 12 yıldır bize elmalı şeker olarak yutturmaya çalışıyorlar. Fakat elma da bitti, şeker de. Sap ellerinde kaldı. 2015 seçimlerinde bu darbeci anlayışı iktidardan alaşağı etmenin zamanı geldi.” dedi. 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demirtaş, “Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MGK toplantısı sonrasında, çözüm sürecinde yol haritasının kesinleştiğini söyledi. İmralı’ya gidecek heyetin isimleri belli oldu mu?” şeklindeki sorulara, “Hükümet kendi yol haritasını netleştirmişse bilemiyoruz. Bize yansımadı henüz. Heyetimiz bu hafta sonu İmralı’ya giderse bin selam da söyleyecekler ama bir yol haritası var mı yok mu, söylenmiş mi bunu da öğrenmiş olacağız. Gidecek arkadaşlarımız Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken’e ek olarak Hatip Dicle’nin eklendiği bilgisi var bizde. Ama biz özellikle demokratik özgür kadın hareketi adına Ceylan Bağrıyanık’ın da heyette olması için ısrarcıyız. 4 – 5 kişilik bir heyetin bu hafta sonu gidebileceğini düşünüyoruz. Bu görüşme gerçekleştikten sonra bizler ancak durum nedir, Sayın Öcalan’la görüşmeler hangi noktadadır ancak o zaman öğrenmiş oluruz.” diye cevapladı. 

Demirtaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretinde meydana gelen protestolarla ilgili soruya, “bütün siyasetçiler, siyasi partiler Türkiye’nin her yerinde siyasi çalışma yapabilirler. Bu konuda hiçbir sorun ve sıkıntıyla karşılaşmamaları bizim temel beklentimizdir. Bunu biz daha çok yaşıyoruz. Ancak MHP’nin Dersim ziyareti başbakanın kışkırtması, provokasyonu üzerine Dersim ve Dersimlilere meydan okumaya dönüştüğü için Dersim halkı günlerdir protesto eylemleri yapıyor. Dersim halkının 1937 – 38 de başlayan acısını görmezden gelip bunlara dönük hakaretvari bir dil kullanarak inançlarına hakaret ettikten sonra, ben bunu bir de Dersim’de tekrarlayacağım demek oradaki insanları başlı başına tahrik etmektir.” şeklinde cevap verdi.

‘HEDİYEYİ ÖRF VE ADETE BAĞLAMAK HIRSIZLIĞI MEŞRULAŞTIRMAKTIR’

“Mecliste 17/25 Aralık yolsuzluk dosyasına ilişkin eski bakanlar ifadelerini veriyorlar. Yayın yasağı getirildi. Tepki gösterdiniz. Komisyondaki ifadelere ilişkin gelinen süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Egemen Bağış’ın, ‘Hediye almak geleneklerimizde vardır’ açıklamasını nasıl yorumlarsınız?” sorularını Demirtaş şöyle cevapladı: “Mecliste kurulan soruşturma komisyonu bütün bu yolsuzluk, rüşvet iddialarını ciddi şekilde araştırsın diye kuruldu. Komisyonun çoğunluğu AKP’li üyelerden oluşuyor. 14 kişiden 8’i AKP’li. Yürütmeyi seçerken muhalefete eşit dağılım talep etmiştik. Komisyon başkanı, başkan vekili, sözcüsü, katibi tamamı AKP’li üyelerden seçildi. Komisyonun yürütmesini elinde bulunduran o kurul kimin, nasıl, nerede dinleneceğine karar veriyor. Soruşturmayı istedikleri yöne çekebiliyorlar. Bakanı çağırıyorlar, bakan oraya geliyor, sınırlı bir saatimiz var diyor. Bir saat biliyordunuz 700 bin dolar, 1,5 saat ne eder hesaplayın artık. İfade verip alelacele kaçıp gidiyor. Bu şekilde ciddiyetsiz bir soruşturmaya biz dayanak olmak istemedik. Hediye kültürüyle ilgili bizde böyle bir kültür yok. Kültür olsa o kadar para yok o kadar hediye alacak. Bunu örf ve adetlere bağlamak, hırsızlığı meşrulaştırmaya çalışmaktır. Bizim yasalarımızda, geleneğimizde, göreneğimizde de bu kadar büyük bir meblağı havuduyla götürmek hediye falan değildir.”

“Parti olarak mı bağımsız olarak mı seçime gireceksiniz” sorusuna Demirtaş, “Çalışmalarımız parti olarak girme üzerindir. 81 ilde HDP örgütleniyor. Araştırmalarımızda bütün hedefleri tutturabileceğimiz veriler ortaya koyuyor. Biraz daha fazla çalışırsak hiç kimsenin hayal edemeyeceği çok ciddi sonuçlar ortaya çıkacak.” şeklinde cevapladı. 
cihan

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
twitter
nato
Tehdit
CEV Şampiyonlar Ligi
ygs 2015
Zlatan Ibrahimoviç
Ahmet Kaya
FED