E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Gündoğdu Meydanı barajın talan olduğunun fotoğrafıdır.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP’nin İzmir Gündoğdu Meydanında'nında yapılan mitingde, “Gündoğdu’nun resmi, Kenan Evren’in getirdiği barajın talan olduğunun fotoğrafıdır” dedi.

23.05.2015 - 22:13
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Gündoğdu Meydanı’nda on binlerin katılımıyla miting gerçekleştirdi.

Mitinge, SYRİZA Dış İlişkiler Temsilcisi ve Merkez Komitesi Üyesi Yiannis Bournous da katıldı ve bir konuşma yaptı.

Demirtaş konuşmasından satır başları şöyle:

‘Herkesi HDP’de buluşmaya davet ediyorum’

demirtaş

“Gündoğdu’nun resmi, Kenan Evren’in getirdiği barajın talan olduğunun fotoğrafıdır.

“7 Haziran’da Cumhuriyet tarihinin en kritik seçim olacak ve en büyük kırılmayı yaratacak. Elbette 7 Haziran akşamı kırılma özgürlükten yana olacak, barış ve kardeşliğin yükseldiği bir kırılma olacak. Tek adam diktatörlüğüne doğru olmayacak. Gelecek 10 yılların ne olacağına dair bir karar vereceğiz.

“13 yıl boyunca sorunları çözmediği gibi halkları birbirine düşürdüler, sorunları daha da büyüttüler. biz gücümüzü de zenginliğimizi de sizlerden alıyoruz, Türkiye gibi bütün renkleri taşıyoruz. Sizleri HDP’ye oy vermeye davet ediyorum. Herkesi HDP’de buluşmaya davet ediyorum. Yeni bir Türkiye yeni bir yaşam inşa edeceksek, bunları HDP’nin seçim beyannamesinde koyduğu ilkelerle yapacağız.

“Sizlere dayatılan kölelik düzenini, taşeron sistemini kaldıracağız, herkes güvenceli kadrolu çalışacak. Gençlerin çoğu işsiz. Öncelikle gençlere yönelik istihdam politikası uygulayacağız. YÖK’ü kaldıracağız ve gençleri demokratik özgür bir üniversitede okumasını sağlayacağız.

‘Kadınların sesini de meclise taşıyacağız’

HDP7

“HDP’nin yarısı kadındır, kadınların sesini de meclise taşıyacağız. Evde çalışan kadınlar sizler de güvence ve maaş hak ediyorsunuz. Emekliler sizleri unutanları da cevap vermeniz lazım.

“Asgari ücret ve emeklilik maaşı 1800 TL olsun dediğimizde miting meydanlarında AKP yuhalatıyor, utanmadan. sizlere hayatın sudan ucuz olmadığı, ölmeden çalışabileceğiniz bir çalışma yaşamı sağlayabiliriz, bu imkansız değil.

‘Bursa’daki işçiler duymalı’

HDP3

“İzmir’deki emekçiler de Bursa’daki işçilere ses vermeli. öyle bir ses vermelisiniz ki sizin sesinizi Bursa’daki işçiler duymalı. Yalnız olmadıklarını bilsinler ancak böylesi dayanışmalarla gün yüzüne çıkabiliriz. Herkes kardeşinin acısını hissetmeli.

“Bizler farklı farklı kimliklere sahibiz. Biz bunu değiştiremeyiz. İnançlarımız var, mezheplerimiz var. Birbirimizi inkar ederek, değişmeye zorlayarak değil herbirimiz diğerini kabul ederek demokratik yaşamı sağlayacağız. İnancına meshebine göre ayrım yapmayın.

“8 Haziran’da da bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. İzmir’de birbirimizin yüzüne bakacak yüz kalsın. Biz onun için çabalıyoruz. Hangi partili olursa olsun asla düşmanlaştırmayın, bunların tuzağına düşmeyin.

‘HDP’ye oy vermeyin çalışması yapıyorlar’

hdp

“Şu halimizle bile 10 milyonluk nüfusu temsil ediyoruz. kadınların sesini de meclise taşıyacağız.? Saadet Partisi var bu parti var, onlar da parlamentoya girmesin mi? Cumhurbaşkanına da düşen de siyasi düşmanlığı kışkırtmak olmamalı.

“Madem 76 milyonun Cumhurbaşkanıyım diyorsun da hangi yüzle bu 10 milyona ben sizin Cumhurbaşkanıyım diyeceksin. Bu tam bir baskıcı anlayıştır. HDP’ye oy vermeyin, aman aman parlamentoya girmesin diye propoganda mitingleri yapıyor. AKP’liler bize oy verin çalışması yapmıyorlar HDP’ye oy vermeyin çalışması yapıyorlar.

“AKP gece gündüz çalışsa oyunu bir puan arttıramıyor. Her gün düşüşte. İnşallah baş üstü düşmeye devam ediyor. Eğer HDP’yi barajın altında bırakırsak HDP’nin yüzde 9.9 oyu AKP’nin oyuna eklenecek onun için bu kadar çirkinleşiyorlar. buna da ileri demokrasi diyorlar. Bütün Türkiye’nin bu matematiği iyi hesap etmesi lazım.

’81 kentte herkese gönlümüzü açtık’

HDP5

“Sorunlarınıza dokunamadık, yüreğinize dokunamadık bu hata bizimdir. Ama şimdi 81 kentte herkese gönlümüzü açtık. Bütün Türkiye’ye elimize uzattık. Bütün partiler içinde en yüksek çıtalı, demokrasi bizim bildirgemizde. Türkler, Kürtler, Ermeniler, Çerkesler, Araplar, Aleviler, Sünniler bir araya geldik, kadınlarla gençlerle, çevre hareketleriyle bir araya geldik. Böyle çok sesli Türkiye’yiz deyip, olabilecek en demokratik partiyi ortaya çıkardık. Bu partinin baraj altıda kalması demek, umudun bitmesi demek, karamsarlığın baraj altında kalması demek.

“Türkiye’nin geleceğine oynuyoruz. Bunları sandığa gömelim ki, HDP’nin kardeşlik eli her yerde tutulsun, o zaman nasıl bir Türkiye’yiz herkes görsün istiyoruz. Baraj altında bırakmak için olmadık oyun, iftiralarla kampanya yürütüyorlar. Yürütmeye devam edecekler. Kara propagandalarını dinlemeyin.

‘Ülkeyi kaosa sürüklemek istiyor’

HDP2

“Bizler bütün farklılarımızla güçlü bir demokratik bir cumhuriyet inşa edebiliriz. AKP, HDP’yi baraj altında bırakarak ülkeyi kaosa sürüklemek istiyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı HDP’yi mecliste istemiyor. Kimsenin parlamentoya girmesini istemiyorlar. Bir cumhurbaşkanına düşen ülkede kaos çıkarmak olmamalı. Nasıl buradaki insanlara sizin de cumhurbaşkanınızım diyebileceksin.

“Ülkeyi adım adım dolaşarak tahrik mitingleri yapıyor. AKP’liler, HDP’ye oy vermeyin çağrısında bulunuyor. HDP bunların yüreğine korku salmış. AKP gece gündüz çalışsa bir puan gücünü artıramaz, her gün düşüşte  ama bir puan bile oy artıramayan AKP HDP’yi baraj altında bırakarak 60-70 vekili bedavadan almak istiyor. Hesapları ucuz, buna da ileri demokrasi diyorlar. Ülkenin bu matematiğe dikkat etmesi lazım.

“Kararsız kardeşlerim, oy vermenizi istediğimiz parti, Türkiye’nin en demokratik programını ortaya koydu. Ülkenin özgürlükçü laiklikle yönetilmesini savunan bu kadar ilerici bir parti. Eğer baraj altında kalırsa AKP’nin karanlığıyla ortada kalacak.

“Halkımızın huzurunda ne dediysek onu yapacağız, ne konuştuysak 8 Haziran’da onu söyleyeceğiz. HDP’ye oy veren herkes gönül rahatlığıyla, bu karanlıktan kurtulduk diyecekler. İyi ki HDP var diyecek”




imc
 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
moskova
yunanistan
Tedavi
Ahmet Kural
1. Lig
ygs soru ve cevapları
işte benim stilim
kardeş