E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Bugüne kadar 41 HDP seçim bürosu yakıldı... durduramayacaklar...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugüne kadar 41 HDP seçim bürosunun yakıldığını belirterek, partililere provokasyonlara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

6.05.2015 - 10:28
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'daki seçimlere heyecanla hazırlandıklarını ifade ederek, "Ele ele, kol kol büyük bir coşkuyla hazırlandığımız 7 Haziran seçimleri, bugüne kadar yüzü gülmeyenlerin yüzünü güldürecek bir seçim olacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halk, kendi iktidarını yani yoksulun, fabrikada, atölyede üretenin, memurun, köylünün ve esnafın iktidarını kurmak için bir umut yaratacak. Biz sadece barajı aşmış olmayacağız, elbetteki yüzde 10 barajı tarumar olacak ama AKP'nin gidişiyle artık demokratik bir iktidar alternatifi ortaya çıkacak. Biz ülkemizi yönetmeye hazırlanıyoruz. Sizler hazırsanız, HDP hazırdır" şeklinde konuştu.

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Fethullah Gülen ile görüşmesi konusunda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le polemik yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"'Pensilvanya'ya, Fethullah Gülen'le görüşmeye gittiğimden Gül'ün bilgisi ve onayı vardı' diyor. Sayın Gül çıktı ve yalanladı 'hayır' dedi. Yani ülkenin Dışişleri Bakanı'yken Ahmet Davutoğlu beyefendi, bugün paralel yapı, çete diye suçladığı kişiyle gizli görüşme yapmış. Bu ortaya çıktı. Sen paralel örgüt dediğinle gizli buluşup, ağlaşırken, ortak iş yaparken herşey iyiydi de şimdi öküz öldü, ortaklık bozulunca mı bizi suçlamaya başladın. 12 yıl boyunca hep beraber ülkeye kan kusturmadı mı bunlar? Bütün kirli oyunları bunlar yapmadı mı? Neymiş HDP ve paralel işbirliği yapıyormuş. Sizden daha büyük paralel işbirlikçisi yoktur. Gülen cemaatini devlet içerisinde örgütleyen sizlersiniz, büyüten sizlersiniz. Bugüne kadar bunu da inkar etmediniz."

HDP'yi durdurmalarının imkanı olmadığının görüldüğünü belirten Demirtaş, kendilerine provokasyon ve kışkırtmalar yapıldığını söyledi.

Radikal’de yer alan habere göre Demirtaş, Diyadin'de yaşananları anlatarak, şöyle devam etti:

"İktidardan düştüklerin gün hepsinin hesabını vereceklerini biliyorlar. İstanbul'da adliyede bir savcı katledildi. Şimdi merak ediyorum, soruşturma gizlendi. Ama namuslu bir savcı çıksın ve meslektaşının nasıl öldürüldüğünü iyice incelesin. Göreceksiniz o savcıyı orada öldürenler de operasyonu yapanlardır. Buradan bir Türkiye'de korku ortamı yaratmak istediler. Bu provokasyonların amacı vatandaşı korkutmak ve AKP'ye mecbur bırakmaktır. AKP'nin Türkiye'de sayfasının kapanmasının, ampulünün sönmesinin zamanı gelmiştir. Bu da ancak sadece HDP'nin barajı aşmasıyla mümkün olur. HDP'nin barajı aşmadığı bir Türkiye'de AKP'nin felaketi dışında hiçbir ihtimal yoktur. Bizler, bütün Türkiye'nin ezilenleri, yoksulları, işçisi, köylüsü, çiftçisi, bütün kimlikten inançları, mademki el ele verip dürüst bir iktidar, kendi halkıyla Türkiye'nin dört bir tarafından ezilenden yana olan, halkıyla bir iktidar kurma kararı verdiysek herkesin boynun borcudur. HDP'yi daha güçlü bir şekilde parlamentoya taşıyacağız. AKP'yi durdurabilecek, en güçlü iradeyi, HDP'yi, daha güçlü bir şekilde 7 Haziran'daAnkara'ya göndereceğiz."

41 HDP BÜROSU YAKILDI

Partililere provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını isteyen Demirtaş, 41 HDP bürosunun yakıldığını söyledi.

Demirtaş, bütün parti seçmenlerinin kendilerinin kardeşi olduğunu ifade ederek, "Yüzlerce insanı 1 Mayıs'ta Taksim meydanına çıkmak istediği için gözaltına aldılar. Bunların arasında bizim aday arkadaşımız da var. İstanbul adaylarımızdan Salih Şahin arkadaşımız da var. Yani milletvekili adayımızı gözaltına aldılar, 3 gün boyunca emniyetin alt katında işkence yaptılar" ifadesini kullandı.

7 Haziran'da sandıklar açıldıktan sonra birilerinin balkon konuşması yapamayacağını dile getiren Demiştaş, artık yenilgi göreceklerini söyledi.

Demiştaş, sözlerine şöyle devam etti: "Daha iktidara gelmeden Mercedes'i geri aldık değil mi? Bir trilyonluk makam aracını Diyanet'ten geri aldık. Halkın hakkıdır, sizin camilerde gönülden verdiğiniz yardımlarla lüks bir trilyonluk Mercedes alınır mı? İade etmen gerekirdi doğrusu bu ama 'ibret-i alem demişsin' ya bu fakir fukaraya mı? Saraydakine ibret olacak. Sarayı da geri alacağız. Bizimle alay edenler, yalan üzerinden birileri halkın gözünden düşürmeye çalışanlar, şimdi koltuktan kafa üstü düşmeye hazırlanıyorlar. 7 Haziran'da koltuğu ters çevirmeye hazır mıyız? Oylarımıza sahip çıkmamız lazım. Önümüzde kısa süre var. Her saati iyi değerlendirmeliyiz. Kafası karışık kim varsa gidip çayını içmeli, dostluk ve kardeşlik mesajlarımızı götürmeliyiz. Bu seçimde oydan daha kıymetli birşey için kapılarını çalacağız. Barış, kardeşlik, ön yargıları ortadan kaldırmak için bu seçimden daha kıymetlidir. Oydan, milletvekilliğinde ve iktidardan bin kat daha kıymetlidir. Siz gidin gönüllerinizi, duygularınız kardeşlerinizle birleştirin biz seçimi kaybetsek de kazanmış sayılırız. Gönülleri, duaları kazandıktan sonra seçim kaybetsek de gam yemeyiz. Sandıkta dikkatli olmanız lazım. Halkın iradesine, oyuna sahip çıkacağız. Sadece HDP'nin oylarına değil, bütün partilerin oylarına sahip çıkmanız lazım. Çünkü, bize oy versin vermesin o irade değerlidir. Hile yapılmaması için sandık başında dürüst ve adil bir çalışma yapacağız."


YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Euroleague
Gurbangulı Berdimuhamedov
ihracat
Kuzey Kore
yakmak
Yeni Zelanda
Ferit Şahenk
uzaktan çalışma