E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Gürsel Tekin: Kürt meselesi onlarca iktidarı yemiştir, bu iktidarı yiyecektir!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, çözüm süreci ile ilgili olarak, "Kürt meselesi onlarca iktidarı yemiştir, bu iktidarı da yiyecektir. Türkiye'nin iç barışını reye tahvil etmeye kalkışırsanız bunun bedelini sadece siz değil, Türkiye de ağır bedel öder. Sayın Davutoğlu sizi ikaz ediyorum" diye konuştu.

27.03.2015 - 09:42
Gürsel Tekin:

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin Eyüp Kemerburgaz Mahalle Temsilciliği'nin açılışına katıldı. Açılışta partinin ilçe yöneticileri ve bazı milletvekili aday adayları da katıldı. 

"Ukrayna polisi tutuklayacaksın"

Açılış sonrası basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, Ukrayna Acil Durumlar Bakanı Serhiy Bochkovsky ve yardımcısı Vasil Stoetskiy'nin parlamento toplantısı sürerken, kelepçelenerek tutuklanmasını örnek vererek, "Dünyada hiçbir ülkede bir ülkenin bakanlar kurulunun 3'te biri o ülkeyi soymamıştır. Her ne kadar 4 tanesi suçüstü yakalanmış olsa da. Türk polisine sesleniyorum; Soyguncuları koruyorsun ama bu soygunculara direnç gösterenlere gaz sıkıyorsun. Senin direnç göstereceğin yer Ukrayna polisi gibi, gideceksin bu hırsızları, yasanın sana vermiş olduğu yetkiye dayanarak tutuklayacaksın. Ukrayna'da yolsuzluğa bulaşma ihtimali olan bir bakanı kabineden çıkardılar. Bizde ne oldu? Tüm Türkiye'nin hukuk sistemini değiştirerek, bu yolsuzlukları yapan insanları kurtarma arayışına girdiler" diye konuştu. 

"O mühendis kadar onurlu olun"

Konuşmasında İzmit Körfezi'nde inşaatı süren köprüde halatın kopması sonrası intihar eden Japon  Başmühendis Kishi Ryoichi'yi hatırlatan Gürsel Tekin,  "Siz intihar etmeyin ama en az o mühendis kadar onurlu, haysiyetli ve şerefli olun" dedi. 

"Yolsuzluğun haritasını hazırladık"

2011 yılından beri Türkiye'nin organizeli bir şekilde nasıl soyulduğunu harita haline getirdiklerini söyleyen Tekin, haritayı basın mensuplarına gösterdi. Tekin haritada, İstanbul'un 100 binlik planında bir şehrin parsel parsel nasıl ve kimlere satıldığını, hangi planlarda neye dönüştürüldüğünün bütün bilgilerinin yer aldığını ileri sürdü. Tekin haritada, 1999 depreminden sonra kentsel dönüşüm için kamuya ayrılan bir yerin kalmadığını anlatarak, "Nerede bunlar? Bunların hepsinin sahipleri burada yazıyor" dedi. İstanbul'da bu yolla en az 100 milyar dolar talan olduğunu dile getiren Tekin, "Ankara'da en az bu kadar, Kayseri'de, Konya'da en az bu kadar" diyerek arazilerdeki yolsuzlukların nasıl yapıldığını anlattı. 

Tekin, 2 milyon 800 bin dolara bir iş adamına satılan arazinin değerinin emsalinde yapılan değişiklikle 400 milyon dolara çıktığını belirtti. 

Savcılara seslendi: "Soruşturmayı organize edilmiş bilirkişi müessesesine bırakmayın"

AK Parti Sözcüsü Bülent Arınç'la, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmanın ardından savcılığın soruşturma başlattığını anlatan Tekin, savcılara seslenerek, "Sakın ha, bu soruşturmayı organize edilmiş adliyelerdeki bilirkişi müesseselerine bırakırsanız buradan sonuç alamazsınız. Size adres veriyorum; Mimarlar Odası, Plancılar Odası ve Çevre ve Şehircilik Mühendisleri Odası. Bu üç odadan bütün bu bilgileri alabilirsiniz. Bu sağlıklıdır ve yol haritanızda size çok yardımı olacaktır. Aksi takdirde bilirkişi müesseselerine göndereceksiniz, onlar da bakanlıklara. Bakanlıklar zaten bunların iş ortakları" dedi. 

"Hırsızın başı olarak sizi ilan ederiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Arınç-Gökçek kavgası sonrası tartışmayı "kapatın" dediğini hatırlatan Tekin, "Neyi kapatacaksınız? Hısızlığı, yolsuzluğu kapatacaksınız. Eğer bir ülkenin Başbakanı, eğer onuru, şerefi, haysiyeti varsa, kendi hükümet sözcüsünün işaret ettiği talanı, ‘derhal bunu soruşturun' demiyorsa bu ülkedeki talanın tek mimarı da o Başbakanın ta kendisidir. Sayın Davutoğlu, siz hırsızlığın içinde olmayabilirsiniz. Ama hırsızlara göz yumuyorsanız, hırsızın başı olarak sizi ilan ederiz. Bu hırsızlıkları bu talanı kapatacaksın, sonra Allah'ın secdesine duracaksın, dua edeceksin. Kimseyi kandıramazsınız" diye konuştu. 

"Emeklilerden sonra sıra taşeron işçilere ve esnafa gelecek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yılda iki bayram emeklilere vermeyi vaat ettiği paranın toplamının yılda 25 milyar dolar olduğunu ve Başbakanın, "Bu parayı nereden bulacaksınız?" diye sorduğunu belirten Tekin, şunları söyledi: "Para var, para fazlasıyla var. Uluslararası bir kuruluş Türkiye ile ilgili 87 milyar Euro yolsuzluk yapıldığını ifade ediyor. Bu ne demektir; ortalama 10 yıl emeklilerin maaşları çalınmış demektir. Şimdi taşeron işçilere de gelecek, esnafa da gelecek, bunların hepsinin parası hazır, paraları planlanmıştır. Ama sen ve senin kabinen bunların hesaplarını verecektir."   "Kürt meselesi onlarca iktidarı yemiştir, bu iktidarı da yiyecektir" 

Çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine Tekin, şunları söyledi:

"Ben eski Başbakanın deyimiyle başlamak istiyorum. 'Çözüm sürecini bozanlar, sürece engel olanlar vatan hainidir' demişti. CHP olarak elbette biz başından beri barış ve kardeşlik isteriz, çözüm isteriz, silahların susmasını isteriz. 'Ne yapacaksanız yapın ama vatandaşı rahatsız edebilecek boyutlara getirmeyin' dedik. Bunlar diyor ya, ‘Benim bilgim yok' buna inanmayın. Dolmabahçe görüşmesinden iki gün sonra eski Başbakanın  önüne bir kamuoyu yoklaması geliyor. Her ikisinde de AKP'nin oyları yüzde 40'ın altında görülüyor. Yüzde 40'ın altında görünce o telaşla 'milliyetçi hassasiyetleri olan vatandaşları nasıl kandırabilirim' kaygısıyla çıkıyorsun ‘bu mesele yok' diyorsun. Sen var desen ne olur yok desen ne olur? Bütün bu mesele, Kürt meselesi onlarca iktidarı yemiştir, bu iktidarı da yiyecektir. Bu meseleyi reye tahvil etmeye kalkışırsanız, sakın ha Türkiye'nin iç barışını reye tahvil etmeye kalkışırsanız bunun bedelini sadece siz değil, Türkiye de ağır bedel öder. Sayın Davutoğlu sizi ikaz ediyorum."
Tekin, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na da değinerek, "Bu güvenlik yasası dedikleri sıkıyönetim yasasının tek amacı sandıklara nasıl darbe yapabilirizdir" diyerek sözlerini tamamladı. 
cnntürk

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
dolar
tff
MHP
CEV Şampiyonlar Ligi
Ahmet Kural
A Milli Takım
Vedat İnceefe
yakmak