E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Güçlü'den bomba açıklamalar: Öcalan, PKK silah bırakacak diye kamuoyuna açıklama yapmasına rağmen...

Siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, Abdullah Öcalan'ın, PKK silah bırakacak diye kamuoyuna açıklama yapmasına rağmen, kapalı kapılar ardında PKK'nın silahlanmaya devam etmesini istediğini söyledi.

26.10.2014 - 11:02
Güçlü den bomba açıklamalar:

Gelişmelerin hükümetin istekleri ve Öcalan'ın taahhüdleri çerçevesinde yürümediğini gösterdiğini belirten Güçlü, "PKK'nın silahlı güçleri, hükümetin de dolaylı desteği ile iki katına çıkmış durumda. PKK ve Öcalan, dürüst davranmıyorlar. PKK'nın silahsız olmayacağını, silahsız PKK'nın yok bir PKK olacağını ifade etmiyorlar. Kendi silahlı güçleriyle, bir bölgede egemen ve iktidar olmak istediklerini söylemiyorlar." dedi. 

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Güçlü, çözüm süreci birçok boyutuyla tartışılmasına rağmen halen belirsizliklerin giderilmediğini ifade etti. Bu belirsiz ve karmaşık durumun hükümet ve PKK'dan kaynaklandığına dikkat çeken Güçlü, ortada karşılıklı bir kandırmaca ve samimiyetsizlik olduğunu savundu. "Karşılıklı bir pazarlık varsa, iki tarafın sattığı ve aldığı bir mal vardır." diyen Güçlü, "Bahsi geçen olayda da PKK silahını verecek ve bırakacaksa, buna karşılık hükümetin bir şey vermesi gerekir. Ne yazık ki hükümetin bu konuda yaptığı bir açıklama yok. Silah bırakmaya karşı, genel bir af mı, Öcalan'ın serbest bırakılması mı diye sorulduğunda da hükümet zinhar böyle bir şey olmadığını söylüyor. Hükümet, PKK sorunu ile Kürt sorunu farklı iki sorundur. PKK sorunu, PKK'yı silahsızlandırmaktır. Kürt sorunu daha fazla hak ve özgürlükler tanınması, demokrasi sorunudur demesine rağmen, bunun gereklerini yapmıyor. Hükümetin bunun için iki şey yapması gerekir-gerekirdi. Birinci şey: hükümetin, Kürt sorununun çözümü ve yöntemleri, Kürtlerin bireysel hak ve özgürlükleri hakkında: Evrensel hukuk ve ulusların sorunlarının çözümüne dair modellere bağlı olarak bir program ve proje sahibi olması gerek. Oysa ortada böyle bir program ve proje somutça olmadığı gibi, ufukta da buna dair ciddi işaretler, emareler de yok. İkinci şey: Kürt sorununun, PKK sorunundan farklı olması demek, sorunun bir ulusal topluluğa ve halka ait olması demektir. O zaman da bu sorunu, Kürt ulusal topluluğunun bütün siyasal ve toplumsal aktörleri, değişik sınıf ve tabakaları, siyasi ve sivil toplum örgütleriyle görüşülmesi gerekir. Hükümetin bunu yaptığına dair bir tanıklık yok. Tersine hükümet, kendi partisine oy veren Kürtleri bile bir şeyden saymama noktasındadır. Bundan dolayı da, AK Parti’ye oy verenler, ya tepki içindeler, ya da partiden bir kaçış içindedirler." diye konuştu.

"PKK'NIN SİLAHLI GÜÇLERİ HÜKÜMETİN DE DOLAYLI DESTEĞİYLE İKİ KATINA ÇIKTI"

Öcalan'ın PKK silah bırakacak diye kamuoyuna açıklama yapmasına rağmen, kapalı kapı arlarında PKK'nın silahlanmaya devam etmesini istediğine dikkat çeken Güçlü, gelişmelerin hükümetin istekleri ve Öcalan'ın taahhüdleri çerçevesinde yürümediğini gösterdiğini söyledi. PKK'nın silahlı güçlerinin, hükümetin de dolaylı desteği ile iki katına çıkmış durumda olduğunu dile getiren Güçlü, şöyle devam etti: "PKK ve Öcalan, dürüst davranmıyorlar. PKK'nın silahsız olmayacağını, silahsız PKK'nın yok bir PKK olacağını ifade etmiyorlar. Kendi silahlı güçleriyle, bir bölgede egemen ve iktidar olmak istediklerini söylemiyorlar. Ama 'barış zor iştir, bu nedenle meşaketlidir, zaman zaman çatışmalar olur' diyerek halk aldatılmaya, kandırılmaya, uyutulmaya çalışılıyor. Gelinen noktada, hükümet tarafı, çözüm sürecinde yüzde 90’lık bölümünü geçtiklerini söylüyor. HDP Eş Başkanı Demirtaş, çözüm sürecinde yüzde beşlik bir mesafenin katledildiğini ifade ediyor. Buyrun ayıklayın bu pirincin taşını."

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE DEMOKRASİ YOK, BÜROKRATİK OTORİTER YAKLAŞIMLAR VAR"

Kürt sorununun yüzyılların ve bölge çapında milli, siyasal ve toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çeken Güçlü, "Bu nedenle, çözümü de kapsamlı, oldukça çoğulcu, katılımcı, federal demokratik bir model ve ahlakla, şeffaf, Kürt milletinin iradesine dayalı olarak çözüme kavuşacak bir sorun. PKK, her ne kadar Kemalist Devletin bir plan ve projesi olarak ortaya çıkmışsa da, Kürt millet sorunuyla iç içe geçen, manipülatif bir konum kazanmış durumda. Bu nedenle, PKK sorununun çözümü de demokrasi, Kürtlerin ve Türklerin tayin edici demokratik iradeleriyle çözümlenecek bir sorun. Kürt millet sorununu, sorun haline getiren yapı da Sömürgeci Kemalist Türk Devletidir. Bu anlamıyla, bütün sorunların ana kaynağını oluşturmaktadır. Devletin radikal bir şekilde değişmesi gerekir. Devletin, Kürtlerin, Türklerin, diğer etnik toplulukların en azından federal devleti haline gelmesi gerekir. Bunun da büyük bir demokrasi devrimi ile olacağı tartışmasız. Ne yazık ki çözüm sürecinde iki tarafın da demokrasi ile ilintili olmadığı görülüyor. Her iki taraf, demokratik olmayan yöntemleri kullanmayı kendi çıkarlarına uygun görüyorlar. Bunu kendi egermenliklerinin devamı için de elzem görüyorlar. Kürtler, bir millet. Hem de Ortadoğu’nun sayısal ikinci büyük bir milleti. Millet olarak bütün ulusal hakları gasap edilmiş durumda. Ülkesi işgal altında ve sömürge altı bir statüdedir. Kürt milletinin, diğer dünya milletleri gibi, kendi kaderini kendi iradesiyle tayin etmesi mutlak bir hakkıdır. Kürt milleti, bu iradesini, federal, konfederal, bağımsız devlet çerçevesinde kullanma hakkına sahiptir. Türk Devleti hep Kürt milletinin bu iradesine karşı oldu. Kürt milletinin varlığını ret ettiği için, iradesine hiçbir zaman saygı duymadı. PKK da devletin, Kürt milletinin kendi kaderini kendi iradesiyle tayin etmesi sürecine bir darbe ve müdahale projesidir. Bu nedenle çözüm sürecinde her iki taraf da Kürt milletinin iradesine saygı duymuyor. Kürt milletinin iradesini gasp etmeye çalışıyor. Kürt milletinin bireysel ve kollektif haklara kavuşması, demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından biri olduğu için de devlet tarafı ve PKK de demokrasiden uzak tutum ve davranış içindeler." şeklinde konuştu.
cihan

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 26 Ekim 2014 Pazar 13:33

3 sehit! iyi ki pkk'ya akp yobazlari silahlarini biraktirms(!) ya biraktirmasaydi, vay halimize(!) koyunluk cooook zor cok!

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
yunanistan
ihracat
Ahmet Kural
Sosyal Medya
ygs soru ve cevapları
TV8
İlker İnanoğlu
haberler
survivor