E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Görünen Kılıçdaroğlu, astarı Uzan! 

Enerji Bakanı Taner Yıldız, CHP'nin 1,5 liraya mazot vaatini eleştirdi: ''Çiftçiler bana 'Eğer biz inansaydık mahkeme kararıyla hırsızlığı tespit edilmiş olan Uzanlara inanırdık. Görünen yüzü Kılıçdaroğlu astarı da Uzandır' dedi.''

27.05.2015 - 12:14
Görünen Kılıçdaroğlu, astarı Uzan!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.
Bakan Yıldız, ''Elektrik ve doğalgaza zam var mı?'' sorusuna ''Seçim gerekçesiyle değil teknik hesaplamalarımız gerekçesiyle doğalgaza ve elektriğe zam yapmayacağız'' yanıtını verdi. Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmeleri halinde çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceklerine ilişkin vaatini de eleştirdi.
3 dönem kuralı nedeniyle aday değilsiniz ama yoğun bir çalışma sürdürüyorsunuz. Sadece seçim bölgeniz Kayseri'de değil birçok ilde çalışmalarınız var. Seçim atmosferini nasıl görüyorsunuz meydanlarda ve halkta?

Hizmet için herhangi bir 3 dönem kuralı yok. Bizler bunu makamlar mevkiler için yapmadığımızı göstermemiz lazım. O açıdan genel merkezimin bana verdiği yaklaşık 25 ili tamamlıyoruz. Çok ciddi bir heyecan var siyasi istikrarın sürdürülebilmesiyle alakalı. Vaatlerle alakalı konuda vatandaşlarımız zekalarına hakaret edildiğini düşünüyorlar.

Seçim sürecine yönelik birçok başlık konuşuluyor. Ama seçim günü için bir soru sormak istiyorum. Önceki seçimlerde yoğun tartışmalara yol açan elektrik kesintileri yaşamıştık. 7 Haziran'da benzer bir sorunun yaşanmaması için ilave bir önlem alındı mı?

Burada bir önceki seçimlerde de tartışmanın olduğu 200 bine yakın sandığın hiçbir tanesinde elektrik kesintisi oldu da ben ondan oy sayamadım diyen bir tek sandık bulamazsınız. Bizim bu konuyla alakalı bir tedirginliğimzi yok. 8 bin kişi görev yapacak izinler kaldırıldı bunlarla alakalı. Yapmamız gereken bazı bakımları da ötebiliyoruz. Özelikle bazı direklerimizin bombalandığını söylemem lazım. Hele hele Şırnak-Silopi arasındaki bir direk yıkıldı. Hem iletim hem dağıtım hatları için önlemler alındı. Bütün şebeke ağlarımız seçime hazır.

Elektrik kesintilerine girmişken nisan ayı başında tüm ülkede yaşanan elektrik kesintisine dair yeni bir bulgu-tespit var mı? Kesinti nedeniyle bakanlığı ya da bağlı kurumların uyguladığı bir yaptırım oldu mu?

Aşırı güven çok ciddi oranda bir risk alımı ve kendilerine olan 33 yıllık güven. Görevinden istifa eden genel müdürümüz de kalite bir insandı dürüst bir insandı ama bütün riskleri bir araya toplamak doğru bir işlem değildi. 11 tane ara yol var 5 tanesi kapanmış bir kısmı bakım onarım bir kısmı yeni enerji santrali devreye almayla alakalı. Hepsi bir arada olmaz bunun. Bu aşırı güvenden kaynaklanıyor. Bir pilot düşünün 20 yıl uçakta uçmuş bir anlık bir ihmali var. Ben biraz buna benzetiyorum.

Yine seçim sürecindeki gelişmelerle devam edelim. Muhalefet partilerinin seçim vaatleri arasında akaryakıt fiyatlarıyla ilgili başlıklar da var. En çok konuşulan ucuz mazot... Siz, tüm konuşmalarınızda bu taahhütleri eleştiriyorsunuz. 1.5 liraya mazot imkansız mı? Bu rakam, Türkiye'nin ekonomik koşullarında mümkün değil mi?

İmkanı var. Bidonlarını bütün vatandaşlarımız alırlar TÜPRAŞ'ın kapısına giderler kuyruk 15 kilometre mi olur 35 kilometre mi olur oradan doldururlar tekrar nereye gideceklerse Van'da Hakkari'ye Gaziantep'e orada kullanırlar. Ne kadar imkansız olduğunu bahsetmek için söylüyorum. 13 bin 600 tane bayi var binlerce çalışan var. Bunların maliyeti 42 kuruş. Şunu da yapabilirsiniz ben mazot kullananı ödüllendiriyorum üzerine 35 kuruş da para veriyorum. Hesap çok net. Üzerine 30-35 kuruş verirseniz KDV'siz yalnız o da konacak. Artı KDV bu dediklerime. Sonuçta siz 183 kuruşa artı KDV ile beraber satacaksınız ÖTV'yi almıyor olmanız halinde. Bu gerçekçi bir şey değil. Bütün gittiğimiz yerlerde çiftçimiz bana bizatihi diyor eğer biz inansaydık mahkeme kararıyla hırsızlığı tespit edilmiş olan Uzanlara inanırdık dedi. Artık bu görünen yüzü Kılıçdaroğlu astarı da Uzandır dedi. Vatandaş bana anlatıyor. Bunlara inanmıyoruz. Düşürebilirsiniz verginizi düşürün diyorlar bize. Bunun bir ölçüsü var. Benim anlayamadığım nokta şu bir yalan söylersiniz o gün çıkıyor bunun yalan olduğu bir yıl sonra açığa çıkmıyor seçim zamanında ortaya çıkıyor. Çok önemliği bir şey var söylemem lazım. Bizler siyasetin saygınlığını kazandırmak için çok fazla gayret gösterdik tavanına çiğ köfte atılan ülke Arjantin veya Brezilya değildi Türkiye'ydi. Bu tür vaatler siyasete olan saygınlığın kaybedilmesine yol açıyor.

Yine elektriğin küçük üreticiler gibi bazı kesimlere ücretsiz verileceği taahhütleri var. Buna yönelik bir hesabınız oldu mu? Böyle bir uygulamanın yaratacağı maliyet nedir ve bütçe dengelerini bozmadan karşılanması imkanı var mı?

Bir şey verilecekse bunu AK Parti yapmıştır yapmaya da devam edecektir. Oturduğu sandalyeye dayanarak böyle bir taahhütün verilme işini gerçekçi doğru bulmuyorum.

Petrol fiyatlarında bir süre düşüş yaşandı ama süreç tersine döndü gibi... 40 dolardan 60-65 dolara çıkan rakamlara bakınca kısa süre içinde yüzde 50'ye varan artış gibi bir reel durumla karşı karşıyayız... Fiyatlardaki değişimin gecikmeli etkisini dikkate alırsak petrol fiyatlarındaki bu düşüş ve artışlar Türkiye'ye nasıl yansır? Fiyatlar, Türkiye'nin hazırlığını yaptığı senaryo dahilinde mi şu anda?

Bu senaryoya hazırdır. Bir tüketici ithal eden bir ülkeyiz. Dolarla alıyoruz TL ile satıyoruz. Vatandaşa olması gereken kısmını yansıtıyoruz. Biz Türkiye olarak bu tür senaryolara hazırlıklıyız. İnşallah çok ciddi bir sıçrama gerçekleştirmez diye düşünüyorum.

Seçim süreci nedeniyle belki biraz geri planda kalan önemli projeleri de soracağım ama sizi bulmuşken her ay sonu yaklaştığında sorduğumuz bir konuyu tekrar sormak istiyorum. Elektrik ve doğalgaza zam olur mu?

Bugün 27 Mayıs normalde 30 Mayıs'a kadar bunları değerlendiriyoruz seçim gerekçesiyle değil teknik hesaplamalarımız gerekçesiyle doğalgaza ve elektriğe zam yapmayacağız. Yüzde 7 zam yapmamız lazım normalde vatandaşımıza sanayicimize ama yapmayacağız.

Küresel düzeyde ilgi uyandıran projeler var son dönemde. Türk akımı ve TANAP, ikisi için de soruyorum, projelerin son durumu ne? Planlanan takvimlerde ilerliyor mu?

Bizin TANAP'ta inşallah programın 3 ay kadar önünde gidiyoruz. Türk akımının Türkiye kısmını da daha önce gerçekleştireceğiz.

Enerjide yeni yönelim, hangi projelere olacak? Enerjide öncelik hangi alanlarda olacak?

Yerli kaynaklarımız, yerli kömürümüz var. Yenilenebilir kaynaklarımız var. Ne kadar yerli kaynak yaparsak o kadar ithalatımızı engellemiş olacağız.

7 Haziran sonrası sizi nerede göreceğiz? Bu projelere katkınız devam edecek mi?

Mutlaka ben gelen arkadaşıma her yönüyle yardımcı olacağım. Bu ülkemizin meselesi. İş hayatında plana programa dikkat eden birisi olmama rağmen kendimle alakalı günü birlik yaşayan birisiyim. Kurumsal hafızamızın yine kamu adına kullanılacağına inanıyorum ne kaygım ne endişem ne planım ne hedefim var. Hizmetler bakanlıklarla milletvekillikleriyle sınırlı değildir.
ntv

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 27 Mayıs 2015 Çarşamba 18:02

Sizin yüksek hızlı yolsuzluk, hırsızlık, israf ve oy hırsızlıkları çok önemlidir. Görünen yüzünüz Müslüman, astarınız hırsızlıktır.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
Mersin İdmanyurdu
PETROL
Chloe Loughnan
Slaven Bilic
Carlos Arroyo
sigara
Denver Nuggets
Ahal