Turk Time
DOLAR
47,9007 %0.05
EURO
55,5086 %0.12
ALTIN
6799,3700 %0.92
BIST-100
14132,06 %-0.28
PETROL
89,1400 %2.15
BONO
40,8600 %-0.63
ISTANBUL
BUGÜN
22/28°
ISTANBUL
YARIN
22/29°

AKP'de Yeni Döneme Yeni Kurallar

Genel Başkan Erdoğan, partideki yapılanmayla ilgili ciddi değişikliğe gidiyor. Özellikle il başkanı ve vekil olmak isteyenlere ciddi uyarılar var..

  • Son Güncelleme:
AKP'de Yeni Döneme Yeni Kurallar

Büyük kongresini Eylül ayında yapmayı planlayan AK Parti'de, 29 Mart seçimlerinde alınan sonuçlara göre teşkilatta da yeni düzenlemelere gidilecek. Her hafta sonu en az bir ilin kongresine  katılmak isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, dün Afyon ile başlattığı kongre maratonunu bugün Malatya ile sürdürecek.

İstifa etmeleri engellenecek

Bir yandan kongrelere ağırlık veren Erdoğan, diğer yandan da parti yönetiminde aldığı yeni kararları yeni dönemde uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Bu çerçevede son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında önemli kararlara imza atıldı. Buna göre AKP'de bundan böyle il başkanları mutlaka "üniversite mezunu" olacak. Bazı illerde yaşanan seçim başarısızlığında, il başkanlarının milletvekili veya belediye başkanı olma düşüncesiyle istifa etmeleri ve böylece teşkilatların yeterince çalışmamasını da etken olarak gören Başbakan Erdoğan, il başkanlarının seçim döneminde milletvekili adaylığına soyunmalarının önüne geçecek.

2011seçimleri için önlem

22 Temmuz seçimleri öncesinde 40'a yakın il başkanı istifa ederek milletvekilliği için aday adayı olmuştu. Bundan böyle başkanlara, "Milletvekili adayı olmayı düşünüyorsanız, il başkanı olmayın" uyarısı yapılacak. 29 Mart'ta aday adaylığı yarışının önüne geçmek için kesin yasak koyan parti yönetimi, aynı uygulamayı 2011'de yapılacak milletvekilliği seçimlerinde de geçerli kılmak için tedbir alıyor. (Takvim)

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz