E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Genelkurmay Başkanı Özel: Silahlı kuvvetlerimiz, her zaman milletimizin göz bebeği ve en güvendiği kurum olmuştur!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, "Silahlı kuvvetlerimiz, her zaman yüce milletimizin göz bebeği ve en güvendiği kurum olmuştur" dedi.

1.09.2014 - 21:55
Genelkurmay Başkanı Özel:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Milletimizin ve devletimizin bekasının teminatı olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman yüce milletimizin göz bebeği ve en güvendiği kurum olmuştur ve hep böyle kalacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Orgeneral Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile Balıkesir'deki "Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine katıldı. 

Genelkurmay Başkanı Özel’in öğrencileri selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Özel, törende yaptığı konuşmada, 2 yıllık eğitim süresini başarıyla tamamlayarak silahlı kuvvetlerin saflarına genç birer astsubay olarak katılmaya hak kazanan öğrencilerin mezuniyet töreninde bulunmaktan heyecan ve memnuniyet duyduğunu söyledi.

Tarih boyunca, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın jeostratejik özelliğine bağlı olarak her dönemde caydırıcılığı yüksek, güçlü bir orduya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

"Askerine 'Mehmetçik' diyen, şehadeti en yüce mertebe olarak kabul eden aziz milletimiz, gerçekten de ordu millet vasfını kazanmış yüce değerlere sahip çok necip bir millettir. İşte Türk Silahlı Kuvvetleri bu yüce milletin ordusu olma şerefini gurur ve onurla taşımaktadır. Bugün silahlı kuvvetlerimiz sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri, modern teknolojiye dayalı caydırıcı gücü, ulusal ve uluslararası görevlerde ortaya koyduğu başarılı çalışmaları, dünya barışına katkıları ve tüm bunları gerçekleştiren yüksek nitelikli ve eğitimli personeliyle dünya ordularının saygı ve gıptayla takip ettiği çok önemli bir güç haline gelmiştir. Bu sebeple de milletimizin ve devletimizin bekasının teminatı olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman yüce milletimizin göz bebeği ve en güvendiği kurum olmuştur ve hep böyle kalacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Özel, çok büyük fedakarlıkla yetiştirerek, ülkeye ve millete hizmet etmek üzere silahlı kuvvetlere teslim edilen öğrencilerin, bu şanlı yuvada örnek birer insan olarak yetiştirildiğini ifade ederek, "Bugün onları zorlu bir eğitim sürecini bitirmeyi müteakip, ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğüyle milletimizin birlik ve beraberliği için her türlü engeli aşabilecek kabiliyette ve azimde yüksek niteliklere haiz astsubaylar olarak da bu eğitim kurumlarından kendilerini uğurluyoruz" dedi. 

Kariyer gelişimi imkanlarını çok iyi değerlendirmelisiniz 

Yaklaşık 100 yıl önce ilkokul seviyesinde başlayan ve tarihi süreç içinde ortaokul ve lise seviyesine çıkarılan astsubay okullarının çağın gereklerine uygun olarak gelişimini sürdürdüğünü anlatan Özel, şöyle devam etti:

"Günümüzde ön lisans eğitim veren yüksekokul düzeyine çıkarılmıştır. Bugün sizler astsubay diplomasının yanında YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen ön lisans diploması almaya da hak kazandınız. Bu durum silahlı kuvvetlerimizin önemli bir unsuru ve bel kemiği olan sizlerin yetiştirilmesine verilen önemi göstermektedir. Bu imkanı iyi değerlendirerek daha yüksek bir akademik eğitim seviyesine ulaşmak daima hedefleriniz arasında olmalıdır. Astsubay karargah hizmetleri eğitimini mesleğinde temayüz etmiş astsubaylarımızın askeri okullarda öğretmen olarak görevlendirilmesini, yurt dışı sürekli ve geçici görevlere tefrik edilen astsubay kadrolarındaki önemli ölçüdeki artışları ve astsubaylıktan subaylığa geçiş için kariyer gelişimi imkanlarını çok iyi değerlendirmelisiniz." 

"Yeterli görmesem bile..."

Özel, astsubayların mali ve sosyal konulardaki durumlarına ilişkin yapılan çalışmalara da değinerek, şunları kaydetti:

"Mali ve sosyal konularla ilgili olarak 2012 yılında başlattığımız kapsamlı iyileştirme çalışmaları sonuçlarını vermiş ve mensuplarımızın ekonomik ve sosyal konularda rahatlaması, yeterli görmesem bile sağlanmıştır. Vatanın dört yanında canını esirgemeden görev yapan fedakar personelimizin moral ve motivasyonunun artırılması, görev şartlarının iyileştirilmesi, mesleki gelişimini sağlayacak tedbirlerin alınması, ilave sosyal imkanların genişletilmesi, aidiyet duygusunun kazandırılması ve geliştirilmesiyle diğer kamu personeline sağlanan haklar ile paralel haklara sahip kılınması maksadıyla yürütülen mevcut çalışmalar da aralıksız devam etmekte ve tarafımdan titizlikle takip edilmektedir. Bunun bu tören vesilesiyle hepiniz tarafından çok iyi bilinmesini istiyorum."

Öğrencilere seslenen Özel, "Bu mesleğin mensubu olarak ordumuzun 2 bin yılı aşkın tarihinin şerefli tanığı bu şanlı üniformaya leke getirmeyiniz ve üzerinde taşımanın da bir ayrıcalık olduğunu unutmayınız" ifadelerini kullandı. 

Törenden notlar

Okul Komutanı Kurmay Albay Ramazan Erdoğan da mezun olan öğrencilere seslendi, meslek hayatlarında başarılar diledi.

Dönem birincisi Yakup Yıldırım, öğrenciler adına konuşma yaptı, meslek andının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, dönem birincisi Yıldırım'a diplomasını verdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar da dönem ikincisi Türkislam Kurt ve dönem üçüncüsü Fatih Dirin’e diplomasını verdi.

Törende daha sonra öğrenci alayı sancağı devir teslimi yapıldı.

Törene ayrıca, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ve KKTC Askeri Ataşesi Kurmay Albay Cemal Volkan da katıldı.

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekoluku'ndan 2014 yılında 16'sı kadın, 13'ü KKTC'li toplam bin 86 astsubay mezun oldu. 

Dönem birincisinin duyguları

Dönem birincisi Yakup Yıldırım, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle zorlu bir eğitimden geçerek okulu birincilikle bitirmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Yıldırım, "Devletimizin bize bu şekilde emek sarf ederek bizi yetiştirmesi, bizi çok mutlu etti. İnşallah bundan sonra da genç arkadaşlarımız Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda bizden daha iyi derece ve çalışmalara imza atarak, okulumuzu ve devletimzi inşallah daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Çok mutluyum" diye konuştu. 
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Suudi Arabistan
passolig
Eczacıbaşı
Kocan Kadar Konuş
Kırgızistan
İstihdam
kardemir karabükspor
Zlatan Ibrahimoviç
survivor