E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Galatasaray, TT Arena'da Beşiktaş'ı 2-0 yendi! 

76 puana yükselen Galatasaray, 70 puanlı Fenerbahçe'nin bu hafta Başakşehir'e puan kaybetmesi halinde veya Çaykur Rize maçından en az 1 puan alması halinde hem şampiyonluğunu ilan edecek hem de 4 yıldızı takacak...

25.05.2015 - 10:10
Galatasaray, TT Arena da Beşiktaş ı 2-0 yendi!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, TT Arena'da taraftar rekoru kırdığı gecedea Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Sarı-Kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Yasin Öztekin ve 80. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Beşiktaş'ta 20. dakikada Demba Ba'nın kafa vuruşu direkten döndü. Öte yandan Senegalli golcü sarı kart görerek cezalı duruma düştü ve sezonu kapattı. Cimbom'un Uruguaylı file bekçisi Muslera, yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşti.

76 puana yükselen Galatasaray, 70 puanlı Fenerbahçe'nin bu hafta Başakşehir'e puan kaybetmesi halinde veya Çaykur Rize maçından en az 1 puan alması halinde hem şampiyonluğunu ilan edecek hem de 4 yıldızı takacak... 66 puanda kalan Beşiktaş'ın ise Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı kalmadı.

MAÇTAN RAKAMLAR

x Süper Lig'de bu sezon üst üste 6 maç gol yemeyen ilk takım #Galatasaray oldu. (28.hafta ile 33.hafta arası)

x Galatasaray, Wesley Sneijder’in gol attığı 19 lig maçını da galip bitirdi.

x Galatasaray 3. yıldızı taktığı 2001-02 sezonunda son 7 haftada gol yememişti. Bu sezonda son 6 haftada gol yemedi. 

x Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş, ilk kez bir sezonu derbi maçlarda puan alamadan bitirdi.

x Demba Ba bu sezon derbi maçlarda gol atamadı.
Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Telles, Melo, Hamit Altıntop (Dk. 90+2 Olcan Adın), Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 90+3 Emre Çolak), Burak Yılmaz (Dk. 65 Umut Bulut)
Beşiktaş: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Sivok, Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 77 Mustafa Pektemek), Sosa, Demba Ba (Dk. 83 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 11 Yasin Öztekin, Dk. 80 Sneijder (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 33 Demba Ba, Dk. 78 Sosa (Beşiktaş), Dk. 50 Olcan Adın (Yedek kulübesinde), Dk. 59 Melo, Dk. 78 Yasin Öztekin (Galatasaray)


İLK YARIDAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR

3. dakikada sağdan Selçuk İnan'ın kullandığı köşe atışında, ön direkte Semih Kaya'nın yaptığı vuruşta savunmada Atınç Nukan'a çarpan top kornere gitti.

7. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla soldan çizgiye kadar inen Telles'in içeri çıkardığı topu Yasin Öztekin ceza sahasının sol çaprazında kontrol etti. Bu futbolcunun uygun durumda şutunda, meşin yuvarlak savunmada araya giren Sivok'tan döndü.

11. dakikada Galatasaray öne geçti. Orta alandan aldığı topla çalımlarla ilerleyerek ceza sahası önüne kadar gelen Yasin Öztekin'in karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Günay Güvenç topu çeldi. Yasin Öztekin, ceza sahası içinde yaptığı ikinci vuruşta ise bu kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

20. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağdan serbest vuruş kullanan Sosa'nın ortasında, Demba Ba'nın kale sahası önünde yaptığı kaa vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü.

32. dakikada Telles'in soldan ortasında, arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Yasin Öztekin'in kötü vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

39. dakikada ceza sahası dışından serbest vuruş kullanan Selçuk İnan'ın şutunda top yandan auta çıktı.

42. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışında, uzak mesafeden attığı şutta meşin yuvarlak yandan autla sonuçlandı. Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR
49. dakikada Oğuzhan Özyakup'un sağdan yaptığı ortada ceza sahasında topu indiren Demba Da'nın dengesini kaybederken yaptığı vuruşta, top dışarı gitti.
58. dakikada Demba Ba'nın sağdan geliştirdiği atakta araya giren Melo, topun auta gitmesini bekledi. Ancak Demba Ba araya ayağını koyarak topu kale sahasının önüne çıkardı. Burada topla buluşan Tolgay Arslan'ın, Semih Kaya'dan sıyrıldıktan sonra dar açıdan yaptığı vuruşta top kaleci Muslera'da kaldı.

59. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Demba Ba'nın önünü açtıktan sonra yaptığı vuruşta top kaleci Muslera'dan döndü. Pozisyonu devamında ceza sahasına giren Kerim Frei'den önce davranan Muslera meşin yuvarlağa sahip oldu. Aynı dakikada Sosa'nın sağdan ortasında, ceza sahası dışında Demba Ba'nın çektiği şutta, kaleci Muslera topu oyun alanına çeldi.

60. dakikada Sosa'nın sağ taraftan kullandığı serbest atışta, arka direkte Sivok'un içeriye çevirdiği topa Atınç Nukan vuramadı, ardından Necip Uysal'ın yaptığı vuruşta araya giren savunma gole izin vermedi.

80. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Hamit Altıntop'un sağ çaprazdan yaptığı vuruşta ceza sahasında savunmadan seken top ceza yayı içinde bulunan Selçuk İnan'a geldi. Selçuk İnan topu Sneijder'e bırakırken, Hollandalı futbolcu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-0

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve lider Galatasaray derbiden 2-0 galip ayrıldı.

GALATASARAY'DAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 yenen lider Galatasaray'da şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı. Beşiktaş'ı 11. dakikada Yasin Öztekin ve 80. dakikada Wesley Sneijder'in golleriyle geçen sarı-kırmızılılar, sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala puanını 76'ye çıkardı. Maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önüne geçen "Cim Bom", rakibinin yarın oynayacağı İstanbul Başakşehir karşılaşmasında puan yitirmesi durumunda, şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe'nin son iki haftada İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa müsabakalarını galip tamamlaması halinde dahi Galatasaray'a son hafta Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı maçta alacağı 1 puan yetecek.

YASİN İLE BAŞLADI, SNEİJDER İLE BİTİRDİ
Müsabakanın 11. dakikasında Yasin Öztekin'le bulduğu golle öne geçen Galatasaray, maçın büyük bölümünde zor onlar yaşadı. Golü bulmasının ardından Beşiktaş'ın baskısı altında kalan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde birçok önemli tehlike yaşarken, 80. dakikada Sneijder'in skoru 2-0'a getiren golüyle rahatlayabildi. Son haftalarda oynadığı futbolla göz dolduran Yasin, ligde 4. golünü kaydederken, Hollandalı yıldız Sneijder ise 10 gole ulaştı.

SERİ 6 MAÇA ÇIKTI
Sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı üst üste 6. karşılaşmayı da gol yemeden kazanarak önemli bir seriye ulaştı. Ligin 27. haftasında Trabzonspor'a deplasmanda 2-1 yenilen "Cim Bom", bu müsabakanın ardından çıktığı Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0), Torku Konyaspor (1-0), Mersin İdmanyurdu (1-0), Gençlerbirliği (1-0) ve Beşiktaş (2-0) müsabakalarını firesiz geçmeyi başardı. Gaziantepspor maçına kadar çıktığı 10 müsabakada da kalesinde gol gören Galatasaray, ardından son 6 karşılaşmasında kalesine adeta duvar ördü.

OLCAN, ISINIRKEN SARI KART GÖRDÜ, CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Sarı-kırmızılı futbolcu Olcan Adın, saha kenarında ısındığı esnada yaptığı itiraz nedeniyle sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Maçın 50. dakikasındaki bir pozisyonda, ısındığı alanın hemen önünde bulunan yardımcı hakem Mustafa Emre Eyisoy'a tepki gösteren Olcan'a, hakem Hüseyin Göçek sarı kart gösterdi. Olcan bu sarı kartla cezalı duruma düşerek ligin son haftasındaki Çaykur Rizespor maçında oynama şansını kaçırdı.

TÜRK TELEKOM ARENA, SEZONU REKORLA KAPATTI
Galatasaray'ın bu sezon evinde oynadığı son lig maçı olan Beşiktaş derbisinde taraftar rekoru kırıldı. Derbi karşılaşmayı 47 bin 348 biletli kişinin izlediği duyurulurken, bu rakam sezonun en yüksek taraftar sayısı oldu. Sarı-kırmızılı ekibin bir önceki en yüksek taraftar sayısı, ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında 37 bin 105 kişi olmuştu.

MAÇ BİTİMİNDE ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI SÖYLENDİ
Ligin tamamlanmasına 1 hafta kala önemli bir avantajı elinde bulunduran Galatasaray'da taraftarlar, maç bitiminde şampiyonluk şarkıları söyledi. Müsabakanın tamamlanmasının ardından futbolcular soyunma odasına gitmezken, hep birlikte tribünleri gezip, taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yaptı.

BEŞİKTAŞ'TAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray'a 2-0 yenilen Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılma şansını yitirdi. Sezona şampiyonluk iddiasıyla başlayan ve ligi uzun süre önde götüren siyah-beyazlı takım, son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla iki önemli hedefinden de uzaklaştı. Üst üste yaşanan puan kayıplarıyla şampiyonluk hedefini geçen hafta yitiren Beşiktaş, derbi mağlubiyetiyle ligi ikinci bitirme ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılma şansını son haftaya taşıyamadı. Bu iddiası için mutlak galibiyete ihtiyacı olan ancak sarı-kırmızılı rakibine mağlup olan "Kara Kartallar", son hafta öncesi 70 puanla ikinci sırada yer alan ve bir maçı eksik olan Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde kaldı. "Kara Kartallar", ligin bitimine bir hafta kala Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arkasında sezonu 3. sırada tamamlamayı garantiledi. Beşiktaş, Süper Lig'de 33. hafta sonunda 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgiyle 66 puan topladı.

LİGDE GALİBİYETE HASRET KALDI
Ligdeki son galibiyetini 29. haftada deplasmanda Trabzonspor'u yenerek alan siyah-beyazlı takım, son 4 haftada başarısız sonuçlara imza attı. Sezonun 30. haftasına kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde olan ancak bu haftada Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalarak düşüşe geçip sonraki hafta Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Torku Konyaspor karşısında alınan 1-0'lık yenilginin ardından Galatasaray'a da 2-0 mağlup oldu.

4 HAFTADA SADECE 2 GOL ATABİLDİ
Son 4 haftada kötü sonuçlar alan siyah-beyazlı takım, bu periyotta gol yollarında da etkisiz kaldı. Sadece Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında gol atabilen Beşiktaş, Torku Konyaspor ve Galatasaray karşılaşmalarında rakip fileleri havalandıramadı.

BİLİC, YENİLGİLERİNİ ARTIRDI
Geçen sezon teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde ligde 6 mağlubiyet alan Beşiktaş, bu sezon daha fazla üzüntü yaşadı. Ligde 4 derbi maçından da mağlup ayrılan siyah-beyazlı takım, ayrıca Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor ve Torku Konyaspor karşılaşmalarından da yenilgiyle ayrıldı. "Kara Kartallar", Galatasaray karşısında aldığı sonuçla bu sezon 7. yenilgisine ulaştı.

İKİNCİ YARIDAKİ BASKI SONUÇ GETİRMEDİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, ikinci yarıya Serdar Kurtuluş'un yerine Oğuzhan Özyakup'u alarak hücumda etkinliği artırdı. Rakibine büyük baskı kuran ve özellikle Demba Ba ile pozisyonlar üreten siyah-beyazlı takım, kaleci Muslera'yı geçmeyi başaramadı. Rakibine karşı 35 dakikalık baskısından sonuç çıkaramayan siyah-beyazlı takım, 80. dakikada Sneijder'in golüne engel olamadı ve 2-0 geriye düşüp, maçı da bu skorla tamamladı.

DEMBA BA, SEZONU KAPATTI
Galatasaray karşısında 33. dakikada sarı kart gören Demba Ba, cezalı duruma düştü ve sezonu kapadı. Bursaspor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçlarında sarı kart gören Senegalli oyuncu, Galatasaray karşısında gördüğü kartla cezalı duruma düştü. Demba Ba, bu cezası nedeniyle ligin son haftasındaki Gençlerbirliği maçında forma giymeyecek. Avrupa kupalarında 8 ve Türkiye Kupası'nda bir gol atan Demba Ba, Süper Lig'de 2014-2015 sezonunu 18 golle tamamladı. Tecrübeli oyuncu, 83. dakikada yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

SOSA İLE YASİN ARASINDA GERGİNLİK
Galatasaraylı Yasin Öztekin'in Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faul sonrası sarı-kırmızılı oyuncuya Sosa'nın gösterdiği tepki gerginliğe neden oldu. İki ekipten bazı oyuncular da olaya dahil olurken, kenar yönetimleri ve diğer futbolcular, ortamı sakinleştirdi. Yaşanan gerginliğin ardından Sosa ile Yasin Öztekin, sarı kart gördüler.

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilic'e bir şok daha!
Beşiktaş'tan ayrılmaya hazırlanan Slaven Bilic'in hedefindeki West Ham ...
Galatasaray baskette de zirvede!
Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Galatasaray ...
BJK hocası Bilic seneye yok!
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, gelecek sezon siyah-beyazlı takımın ...
 
Derbinin galibi Galatasaray oldu!
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı ...
'El mi yaman bey mi yaman'
Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, kulübün idari ve mali kongresinde "Anladım ...
Büyük derbinin kadroları açıklandı!
Spor Toto Süper Lig'de Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de karşı karşıya ...
 
Beşiktaş Kulübü'nün kongresi başladı!
Beşiktaş Kulübü 2014 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı başladı.
Bilic yol haritasını çizdi!
Slaven Bilic bu akşam oynanacak derbi öncesi emin konuştu.Takımına büyük ...
Yarsuvat Hamzoğlu'na başarılar diledi!
Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Spor Toto Süper Lig'de yarın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
moskova
Eczacıbaşı
DEAŞ
Kızılyıldız
Abdullah Ercan
EURO2016
özgecan
Aleksis Çipras