E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan şehit aileleriyle buluştu: Biz sadece acılı annelerin, babaların gözyaşının dinmesi için mücadele veriyoruz!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Biz sadece kanın durması, sadece acılı annelerin, babaların gözyaşının dinmesi için mücadele veriyoruz" dedi.

22.07.2014 - 22:37
Erdoğan şehit aileleriyle buluştu:

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet olarak şehitlerimizin emanetlerine, gazilerimize devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sahip çıkmanın çabası içinde olduk. Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için bu topraklarda sonsuza kadar özgür bir şekilde, huzurlu şekilde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz için ne yapsak azdır, bunu biliyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ankara Vilayetler Evi'nde şehit ailelerinin katılımıyla düzenlenen iftara katıldı.
Erdoğan, iftarda yaptığı konuşmada, anlamlı buluşma vesilesiyle vatanı, milleti ve bayrağı için toprağa düşmüş tüm şehitleri bir kez daha rahmetle, minnetle yad ettiğini belirterek, hepsinin mekanlarının cennet olmasını, hayattaki gazilere de Allah’tan uzun ve hayırlı ömür niyaz ettiğini söyledi.
Vatan adı verilen toprakların, şehit ve gazilerin emaneti olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Ay yıldızlı bayrağımız, bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Sahip olduğumuz istiklal ve hürriyet, hiç kuşkusuz bize şehit ve gazilerimizin mirasıdır. Allahu Teala şehitler için, ‘Onlara ölüler demeyin. Onlar diridirler ama siz hissetmezsiniz, anlamazsınız’ diye buyuruyor. Bize vatanımızı, bayrağımızı, istiklalimizi ve hürriyetimizi emanet eden, her anda bizi gözeten tüm şehitlerimize milletçe ödenmesi imkansız şükran borçluyuz. Milletimiz, şehitlerimize ve gazilerine daima saygı göstermiş, sahip çıkmıştır.”
 
"Canlarını veren yiğitlerimiz için ne yapsak azdır"
Erdoğan, “Biz de hükümet olarak şehitlerimizin emanetlerine, gazilerimize devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sahip çıkmanın çabası içinde olduk" dedi.
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için bu topraklarda sonsuza kadar özgür bir şekilde, huzurlu şekilde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz için ne yapsak azdır, bunu biliyoruz. Onların emanetlerine sahip çıkarak, eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının mağdur olmasına izin vermeyerek, şehitlerimize karşı vefa borcumuzun gereğini yerine getirmek istiyoruz. Hiç kuşkusuz canın bir bedeli yoktur ve olamaz. Her şeyden önce canın sahibi Hazreti Allah’tır. Bize düşen o mübarek canların, o şehitlerin geride bıraktıklarına sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken hürmeti ve hizmeti  gösterebilmektir.”
Şehit yakınları ve gaziler için son 12 yıl içinde çok önemli düzenleme yaptıklarını, özellikle son düzenlemeyle şehit yakınları ve gazilerin birçok haktan yaralanma kapsamını daha da genişlettiklerini dile getiren Erdoğan, “Bugün burada bu güzel buluşma vesilesiyle inşallah 3 bin 527 şehit yakını, gazi yakını, vazife ve hak malulleri, terör mağduru sivil vatandaşlarımızla ilgili atamaları gerçekleştireceğiz" dedi.
Erdoğan, bugün kurayla ataması yapılacaklara vazifelerinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçtiğimiz şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanan kanuna göre, ataması yapılan bu ilk gurup kardeşlerimizi önümüzdeki günlerde yenilerini takip edecek. Bugüne kadar bu kanun kapsamında yapılan başvuru sayısı 8 bini buldu. Diğer hak sahiplerinin atamasını da peyder pey yapacak, şehit ve gazi yakınlarına verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız.
Bugüne kadar şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için pekçok hizmet gerçekleştirdik, kendilerine pekçok hak sağladık. Her şeyden önce kanunlarımızda tanımlı şehitlik ve gazilik statüsü kapsamını genişleterek hiçbir kardeşimizin mağduriyet yaşamamasını temin ettik. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize, terör mağduru vatandaşlarımıza ödenen ücretleri günün şartlarına göre uygun şekilde yeniden düzenledik, sosyal yardımlar için sosyal güvence şartını kaldırdık. Yine başkasının bakımı ve desteğine muhtaç olan gazilerimiz için asgari ücretin 2 katı tutarında bakım ücreti ödenmesini temin ettik. Terörle mücadele edenler yanında, terör olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla malul olanlara da tazminat ve maaş hakkı getirdik. Şehit yakını ve gazilerimizin faizsiz konut kredisinden yararlanabilme hakkını vazife hak malülleri için de genişlettik. Vazifeleri nedeniyle hayatını kaybeden kamu görevlilerinin anne babalarına maaş bağlanmasında muhtaçlık şartını kaldırdık. Bunların yanında eğitim öğretim yardımı, ücretsiz seyahat, su, elektrik indirimi gibi pekçok ilave hakkın en geniş şekilde uygulanmasın temin ettik."
 
"Bizim şehitlerimiz sadece ülkemiz sınırları içinde değiller"
Başbakan Erdoğan, ülkede pekçok kesimin şehit ve gazileri dillerinden düşürmediğini, sürekli bunun sözünü ederek istismar ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Biz ise hep şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkarak devletimizin ve milletimizin bu kesimlerine vefasını fiilen göstermenin çabası içinde olduk. Biraz önce ifade ettiğim hususlar bizim hayata geçirdiğimiz uygulamalardan sadece bir bölümü. Bunların yanında burada özellikle vurgulamak istediğim bir çalışmamız daha var. Bizim şehitlerimiz sadece ülkemiz sınırları içinde değiller. Dünyanın çok geniş alanına yayılmış şehitliklerimiz var. Biz gittik, dünyanın dört bir yanındaki şehitlerimizin izini bulduk, tespitleri yaptık, projeleri hazırladık ve hepsini de ülkemize yaraşır birer şehitlik olarak imar etmenin, ihya etmenin çabası içinde olduk."
Myanmar’da bin 600 şehidin bulunduğu 2 şehitlikte inşaat çalışmalarının başladığını, ancak ülkedeki iç karışıklık sebebiyle çalışmalara ara verildiğini anlatan Erdoğan, "Bu projelerin inşasını TİKA aracılığıyla süratle tamamlamak için çalışmalarımız sürüyor' dedi.
Hindistan’da da bir şehitlik tespit ettiklerini bildiren Erdoğan, bu şehitlikle ilgili de çalışmalara başlandığını kaydederek, şöyle devam etti:
"Polonya’daki şehitlikle ilgili proje çalışması bitti. Yakında onun da inşa aşamasına geçiyoruz. Slovakya'da aynı şekilde 2 ayrı yerde defnedilen şehitlerimizin naaşlarını bir yerde toplayıp şehitlik inşasına ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Sadece ülke dışındaki değil ülke içindeki şehitliklerimizi ihya ediyor, şehitlerimizin aziz hatıralarına uygun hale getiriyoruz. Çanakkale’de yaptığımız düzenlemeleri biliyorsunuz. Adeta unutulmuş, terk edilmiş, Çanakkale şehitlerinin bulunduğu bölgeyi, ecdadımızın şanına yakışır şekilde yeniden düzenledik. Çanakkale’de tüm şehitlikleri tespit ettik, hepsini yeniden tanzim ettik. Tanıtım merkezleriyle, müzelerle anıtlarla inşa ettiğimiz yollarla Çanakkale'yi adeta ellerinden tutup ayağa kaldırdık. Şimdi Sarıkamış Harekatı'nın gerçekleştirildiği o büyük acının yaşandığı bölgede yeni bir çalışma başladı. İnşallah orayı da Çanakkale gibi tarih hafızamıza kazandıracak, şehitlerimizin, gazilerimizin manevi hatıralarının yad edildiği örnek bir yer haline getireceğiz. Nerede şehitliğimiz varsa her nerede bize ait hatıra varsa gidiyor, buluyor, onun azizliğine ve hatırasına uygun şekilde üzerimize düşeni yapıyoruz."

ETİKETLER:
Başbakan Erdoğan , Şehit , gaz , TİKA
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 22 Temmuz 2014 Salı 23:52

Yaziklar olsun bu evlatlatini sehid eden cani ile masaya oturan zat ile biraraya gelen bu sehjt yakinlatina. Kaca sattilar acaba kinali kuzularini...

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
hamza hamzaoğlu
TÜİK
Joachim Löw
Euro
emrah yılmaz
Şota Arveladze
hdp
ismail kartal