E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan'dan Zafer Konuşması: Kaset, Montaj, İftira ve Çamur Siyaseti Kaybetmiştir... Gelin Yeni Sayfa Açalım!

Seçimin ardından balkon konuşması yapan Başbakan Erdoğan, yeni Türkiye’nin kazandığını belirterek “Kaset, montaj, iftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir” dedi. Yeni muhalefete ihtiyaç olduğunu dile getiren Erdoğan, çağrıda da bulundu: "Gelin, yeni sayfa açalım".

31.03.2014 - 08:40
Erdoğan dan Zafer Konuşması:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime ilişkin oy sayımı devam ederken AK Parti Genel Merkezi’ne geldi.

Başbakan Erdoğan, genel merkez önünde bekleyen kalabalığı selamladı. Erdoğan’ı eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, iki kızı Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile damadı Berat Albayrak yalnız bırakmadı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında bazı bakan ve milletvekilleri de hazır bulundu.Kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, sık sık rabia işareti yaptı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 81 vilayeti, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bu akşam bir kez daha muhabbetle kucaklıyorum. Ankara’dan, AK Parti Genel Merkezi’nden 81 vilayetle birlikte dünyanın tüm dost ve kardeş başkentlerini tüm şehirlerini yürekten selamlıyorum. Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp Meydanı’na telekonferansla bağlandım, onlara hitap ettim. Ciddi bir soğuk altında onlar sizin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. Rabbime bize böyle büyük bir zafer nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum hamd-u senalar ediyorum.

Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini dudaklarını duaya aşama dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Filistin’de gözü seçim sonuçlarında olan Türkiye'nin zaferini kendi zaferi olarak geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mısır’da demokrasi mücadelesi veren bizim mücadelemizi çok iyi anlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Balkanlar’da, Bosna’da, Makedonya’da Kosova’da; Avrupa’nın tüm kentlerinde yürekleri bizimle atan, bizim kadar coşkuyla şu zaferi kutlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Suriye’de bombaların kurşunların altında, açlıkla kıtlıkla baş başa her an büyük acılar yaşayan ama Türkiye'nin, AK Parti’nin zaferi için dua eden mazlum kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde ellerini semaya açarak Türkiye'nin istiklal mücadelesine, yürekleriyle, dualarıyla destek olan tüm kardeşlerimize, dostlarımıza aziz milletimin selamlarını şükran duygularını ifade ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet asil millet hak ediyor.

‘KAOSU GÖRDÜK’
Siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Siz büyük Türkiye idealine, hedeflerine sahip çıktınız. Siz en başta kendi iradenize, kendi geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız. İşte bugün 30 Mart… Ne dediler? ‘25 Mart’tan sonra kaos’ dediler. Doğru, kaosu gördük. Bu milletin, bu devletin, bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki, müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığı’nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. ‘Bunların inine gireceğiz’ diyordum aylardır. Zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor ‘Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız?’ diye. Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz? Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına veya genel müdürlerine niye sormuyorsunuz, ‘Siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız?’ Bunların böyle bir derdi yok. Artık sesi soluğu çıkmayacak. Yarın ‘Biz kazandık’ diyecekler. ‘Yüzde 26’da alsak, 30’da alsak biz kazandık’ diyecek. Öbürü çıkacak ‘13-14’te alsak biz kazandık’ diyecek. Hayatları böyle geçti bunların. ‘Birinci parti olamazsak ben genel başkanlığı bırakırım’ dedim. Siyaset onur ister, bu noktada asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız orada kalın. Bursa’da ‘Yüzde 40’ın altında kalırsam giderim’ dedi, yüzde 26 aldı. Gitmedi. Diğeri de öyle gidemez, 15-16 yıldır orada. Millet bugün sandıkta Türkiye'ye ve dünyaya bir mesaj verdi. ‘Biz buradayız’ dedi. ‘Türk milleti geçilmez’ dedi. ‘Biz bu ülkenin sahipleriyiz’ dedi. ‘Millet eğilmez Türkiye yenilmez’ dedi.

‘YARIN KAÇABİLİRLER’
Biz bu vatanı, bu cumhuriyeti sokakta bulmadık. Bu şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları biz Pensilvanya’ya ya da onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Şu anda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de olabilir. Bazıları için suç duyurusunda bulundum, ‘Bunlar kaçabilir’ dedim. Hesabını bunun ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz? Suriye şu anda bizimle savaş halinde. 74 kardeşimizi şehit ettiler. Süleyman Şah Türbesi bizim topraklarımızdır. Buraya tehditlere seyirci kalabilir miyiz? Bu görüşmeleri dinliyorlar, sonra da servis ediyorlar. Bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında hiç. Bu ara Haşhaşilerle ilgili yazılan yazılar prim yapmaya başladı. İyi tanımaya çalışıyorlar bunları.

‘KASET SİYASETİ KAYBETMİŞTİR’
Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine bugün tavrını itirazını ortaya koymuştur. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir. Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. Kaset, montaj, iftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir. Plansız projesiz hedefsiz siyaset kaybetmiştir. Ey genel başkan, ey genel müdür elinizde bu kasetler olmasaydı seçim kampanyasında ne konuşacaktınız? Biz plan proje konuştuk. Bunlar yalan, takkiye, fitne, fesat bunu konuştular. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Bugün kibir, bugün gurur kaybetmiştir. Milletine tepeden bakan, küçümseyen millete en ağır hakaretleri yapan kibir bugün bir kere daha sandıkta erimiştir. Harflerinden öfke kan damlayan o manşetleri atanlar var ya bugün bir kere daha ağır bir yenilgi almıştır.

‘NE OLDU BUGÜN?’
Ey Pensilvanya, ey buradaki yandaş medyası, ey yandaşları sermeye hani siz demokrasinin karşısına konumlandırılmıştınız, ne oldu? Halka hala darbe beklentisi içinde verilen mesajlarınız ne oldu bugün? Siyaset dışı müdahalelerle Türkiye'ye rota çizme derdinde olan bugün kaybettiler sandıkta. Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm aracı tartışmasız siyasettir, demokrasidir. Kimin ne meselesi varsa bunu siyasetle çözme yoluna gitmelidir.

‘NEYE YANDIM BİLİYOR MUSUNUZ?’
Muhalefet partilerine açık çağrı yapıyorum. Biz AK Parti olarak her seçim sonrasında olduğu gibi bütün neticeleri analiz edeceğiz. Bunu niye biz 55 yapamadık, 60 yapamadık şimdi oturup bunu konuşacağız. Ama muhalefetin böyle bir derdi var mı? Yok. Bize oy veren vermeyen vatandaşlarımın mesajlarını samimi şekilde değerlendireceğiz. Muhalefet partileri de bugün milletin sandıkta verdiği mesajı doğru okumalı. Kardeşlerim neye yandım biliyor musunuz? Şahsıma yapılan iftiraların hepsini bir kenara koyuyorum, Dışişleri’nde yapılan olaydan sonra, Başbakanlık’ta böcek olaylarından sonra şu muhalefetin bir açıklamasını duydunuz mu? ‘Bir casusluktur, vatana ihanettir biz iktidarın yanındayız’... Bu konuda diye bir şey duydunuz mu? Pensilvanya ile birlikte hareket edenlerden beklenir mi böyle bir şey?

‘YENİ MUHALEFETE İHTİYAÇ VAR’
Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Eski siyaset tarzıyla hele hele eski muhalefet tarzıyla asla yönetim biçimi olmaz. Yeni Türkiye’nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır. İktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. Ayrıştırıcı, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı muhalefete değil; 77 milyona aynı dille konuşan bir muhalefete ihtiyacı var.

Sadece iktidar partisinin Türkiye'yi kucaklaması yetmiyor. İstismar siyaseti artık son bulmalıdır, korkutma siyaseti artık son bulmalıdır. Muhalefet partisi yöneticileri bu akşam aynaya bakmalı. Kendilerine sorular sormalı, yaptıkları hataların farkına vararak kendilerine çeki düzen vermeli. AK Parti’nin bileğini kendi başına bükemediler, kolektif çalıştırlar. AK Parti’nin karşısında kamplaştılar. Ama 40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. Adı konulmamış ittifakları gördük.

‘YENİ BİR SAYFA AÇALIM’
Biz diyoruz ki, gelin yeni bir sayfa açalım. Bu yeni sayfada bu muhalefet, bu muhalefete gönül veren milletim Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Hep ‘ Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız’ dedik. AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı artık tarihe karışsın. Siyasetin merkezinde ilke olsun, samimiyet olsun Türkiye'yi hep birlikte yüceltelim. Türkiye'ye saldıranlar bugün hayalkırıklığı yaşamışlardır. Bu milletin içinden çıkıp bu millete ihanete eden taşeronlar bu milletin ne kadar aziz ve kahraman olduğunu bir kere görmüştür. İstiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür bu millet. Milet sinsi planları ahlaksız tuzakları bugün bozmuştur.

‘AYIKLAMA ZAMANI GELDİ’
Biz ezelden gelen inşallah ebede giden bir davanın sadece hizmetkarlarıyız. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktuk ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava olacak. Dünya var oldukça inşallah ay yıldızlı bayrağımız dünyanın barış umudu olarak en yüksek burçlarda dalgalanmaya devam edecek. Onun için ‘tek millet’ dedik. Bizde ayrımcılık yok. Bir grup bakıyorsunuz siyasi Kürtçülük yapıyor, bir grup siyasi Türkçülük yapıyor. CHP’ye bakıyorsunuz ‘ben kumsalların partisiyim’ diyor. Onun için tek millet tek bayrak, tek devlet. Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuz girmişlerse girmişler bizde iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir hukuk içinde.

‘TEK KİŞİ KAYBETMEDİ’
Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bize bu davanın bayraktarlığını yapma şerefini bahşetti. Bundan sonrada bu can bu tende oldukça üzerimize hangi emanet yüklenirse ona sahip çıkmaya çalışacağız. İnşallah son nefesimize kadar milletimizin ve halkımızın hizmetkarı olacağız. Bizden öncekilerden devraldığımız büyük Türk sancağını yüksek burçlara dikmiş olmasının gururu içindeyiz. Demokrasiyi güçlendirmiş olmanın memnuniyeti içindeyiz. Bu büyük hareketin her neferi daha büyük bir gayretle bu asil bayrağı daha yüksek burçlara dikmenin gayreti içinde olacaktır. Genç kardeşlerimin bu açılan kapıdan ilerleyerek Türkiye'ye çok daha büyük başarıları yaşatacağına inanıyorum. Bugün hiç kimse üzülmesin, 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun her bir ferdi bilsin ki bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. 77 milyon bir ve beraber olarak yeni Türkiye'nin zafer günüdür. Bugün 2023 hedefleri kazanmıştır. Çözüm süreci kazanmıştır. 77 milyonun ezeli ve ebedi kardeşliği kazanmıştır. 77 milyonun içinde tek bir kişi kaybetmemiştir.

HAKARETLERİN BİRÇOĞUNU YUTTUK’
Onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan iş başındadır. Farklı düşünebilirler, farklı partilere oy vermiş olabilirler, bize küfretmiş olabilirler, hakaret etmiş olabilirler, birçoğunu yuttuk, birçoğunu yargıya sevk ettik. Ama seviyesiz siyaset, statüko, vesayet, darbe girişimleri kaybetmiştir. Ahlak ve edep dışı siyaset kaybetmiştir. 77 milyonun her bir ferdi bugün kazanmıştır. Aylardır dudaklarından dualar düşmeyen dedelere, ninelere hatta çocuklara, gençlere, hanım kardeşlerime, beyefendilere teşekkür ediyorum.

Teşkilatıma, genel merkezimden il teşkilatıma, belde teşkilatıma, sandık müşahitlerine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Seçilen tüm başkanlara, meclis üyelerine muhtarlara başarılar diliyorum. Rabbim bu seçimleri Türkiye için hayırlara vesile kılsın. Rabbim ülkemi milletimi korusun. Türkiye eğilmez, millet yenilmez. Zaferimiz kutlu mübarek olsun diyorum."
ntvmsnbc

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 18:57

Balkondakilerin hepside paraları sıfırlama telaşındakiler,2 adet büyük boy kağıt öğütücü bulma derdinde olan damat,kenarda da milyon dolar çikolata kutusunda rüşvet alan bakan,ne resim ama,ve Türk halkı bunlara oy verdi.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 16:44

seçim sonucu şöyle ; iyot ve omega 3 bölgesi karbonhidrat ve şekere yenildi.bu bilimsel verilere tamamen aykırı bir durum.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 16:42

başbakanın yanına zarraf ve egemende katılsa tablo çok iyi olurdu.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 14:36

Zavallı garibim! Pirus Zaferi'ni kazansa bile sonu, etrafını sarmış yiyici goygoycularıyla birlikte sadece hüsran. Acı olan nokta şu ki; sidik yarışına meraklı seçmenleriyle birlikte Türkiye'yi korkunç bir felakete doğru sürüklüyor. İnsanlar bazen çekilmesi gerektiğini bilmesi gerek, ama bilmiyor, çünkü bu Devletin ne bedellerle kurulduğunu bilmiyor. Sonu Hüsnü Mübarek'ten, Muammer Kaddafi den çok daha beter olacak. Allah bu ülkenin, insanlarının yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 11:34

yargılanmadan nereye böyle kardeş.bilalide almış poz atıyor.bir yıl daha gitmezsin.işin bitti.

Yorumu oyla      24      10  
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 10:27

durmak yok ÇALMAYA devam...zaten Bilal efendi de yanında..şu İç Anadoludaki insanlara ne diyeyim, milletin kaderiyle oynuyorlar.ya arkadaş iç anadolu müslüman geçinir ama hırsızlara, kul hakkı yiyenlere gözü kapalı oyunu verir. iç anadolu ne anlar twitterdan, youtubedan, özgürlüklerden...bedava makarna gelsin onu yesin, namaz kılsın, sonra da ölsün...hayat bu, odun gibi yaşamak diye buna denir...iç anadoluya tekrar girilmesi lazım, oranın en kısa zamanda aydınlanması lazım..yoksa odunluğa devam

Yorumu oyla      26      10  
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 10:12

hesapgörmeden nereye muhterem? o hesaplar ancak yargıç karşısında aklanarak temizlenir. acele etmeden sükunetle , bağırıp çağırmadan... seçimle yargıyı karıştırma. seçmen jüri değil, beraat etmiş değilsin, hele de suriyedeki hesap ancak LAHEYde görülür, HSYKnın yargısında değil. yeme bizi...

Yorumu oyla      26      10  
Misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 10:02

Türk halkı hırsızlığı onaylamıştır ve bunun karşılığı olarakda hırsızlık tapelerinde adları geçenler hep birlikte balkona elele çıkıp gülücükler dağıtmışlardır,yine Türk halkı B.bakanın ve bakanların çocuklarını kendi çocuklarından daha çok sevdiklerini göstermişlerdir.

Yorumu oyla      23      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
fatih terim
Netanyahu
Chloe Loughnan
burçin terzioğlu
TV8
Kırgızistan
FED
muhsin yazıcıoğlu