E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok… 

Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, internet medyasında ilk ve tek röportajını Turktime'a verdi. İşte çok özel açıklamalar...

14.07.2008 - 03:12
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…

14 Temmuz 2008

İşte Emniyet genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla, Genel Yayın Yönetmeni Ersin Tokgöz ve Yayın Danışmanı Erol Tümayer’e yaptığı özel açıklamalar…

 

TURKTIME: Ergenekon operasyonu gözleri polis üzerine çevirdi. Polisin bu süreçte oynadığı rolü nasıl değerlendiriyorsunuz?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Şu aşamada çok bir şey söylemek doğru olmaz. Henüz sorgular devam ediyor. Soruşturma gizli olduğu için zarar verir.

 

TURKTIME: Bir yandan İlhan Selçuk’un dediği gibi küpeli, çok nazik, beyefendi polis resmi, bir yandan da kaçma ihtimali olmayan zanlılara kelepçe takan, zor kullanan polis resmi var. Böyle birbirine taban tabana zıt fotoğraf bir paradoks değil mi?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Bu teşkilatta 200 bin adam var. Biz bu meslek içi eğitimleri neden yapıyoruz? Bu fotoğrafları birleştirebilmek için yapıyoruz.

 

TURKTIME: Bir genel yayın yönetmenine, Tercüman Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'ye gazete binasında ve 10 metre ötede ekip arabasına bindirilme mesafesinde kelepçe takılıyor ama…

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Biz eksiklerimiz yok diye bir iddiada değiliz. Eksiklerimizin olmadığını düşünsek meslek içi eğitimlerimizi yapmayız. Eksiklerimizi tespit ediyoruz zaten. Çoğu insanın, basının bizim yaptığımız eğitimlerden haberi yok. Biz önce kendi psikologlarımızı eğittik. Psikologlar personele ne verecek. Önce onları belirledik. Üniversite mezunu polis kadrosunu mümkün olduğunca çoğaltıyoruz. Şu anda yüzde 72’lere çıktık. Hedefimiz polislerin yüzde 90’ının üniversite mezunu olması. Bu çocuklar daha çabuk adapte oluyorlar. Daha sosyal oluyorlar.

 

 

 

 

200 BİN POLİS İÇİNDE YANLIŞ YAPANLAR DA OLABİLECEK…

 

 

TURKTIME: Söylediklerinize katılıyoruz tabi ama ortada bir kelepçe vakası da var …

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: 200 bin insan… Kolay değil. Bu 200 bin içinde tabii ki yanlış yapanlar da olabilecek. Okullarımızın ders müfredatı üzerinde çalışıyoruz. Değiştiriyoruz. Mesela trafikte “06…. kenara çek!” de diyen de var, “06…. lütfen kenara çeker misiniz?” diyen de. Bizim bütün çabamız tüm polislerimizi “lütfen kenara çeker misiniz?” diyecek hale getirmek. 

 

TURKTIME: 8 bin 500 üniversite mezunu polis alınacağı açıklanmıştı. Bununla ilgili netleşen bir program var mı?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Biz işlemlerimizi yaptık. Hazırlıklarımız tamam. KPSS sınavının sonuçlarını bekliyoruz. Sınav sonuçları açıklandığı an taban puanları belirleyip ilana gireceğiz. Diğer taraftan 6500 kişi okullarımızdan mezun oluyor.

 

TURKTIME: Sizi pek medyada göremiyoruz. Neden?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Tavuk küçücük yumurta salar ama sesi ortalığı kaldırır. Ama at koskoca tay doğurur kimse sesini duymaz. Bizim birçok konuda yürüttüğümüz çok önemli projelerimiz var. Mesela artık suçları nokta nokta alıyoruz. Bir gasp suçunu alıyor, üç aylık değerlendirme yapıyoruz. Nerede yapılmış. Hangi ilde daha çok. İli yakaladık mı daha daraltıyoruz. İlin nerelerinde yapılmış. Oraya girip hemen sebebine inip çözümü ne noktasında çalışma yapıyoruz. Önce çözümle ilgili proje taslağı üretiyoruz ve uygulamaya başlıyoruz. Kapkaçı aynı sistem içinde önledik. Kapkaçı yüzde 63 azalttık. 2006-2007 rakamı bu.

 

 

 

İLK TUTANAK RAPORUNU SİZE AÇIKLIYORUM…

 

 

TURKTIME: Sizin önemli projelerinizden biri de maddi hasarlı kazaların tarafların kendi aralarında anlaşarak çözülmesiydi. Bu uygulama ile ilgili veriler neler?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Evet… Trafikteki yeni açılımlar projesinin bir ayağı olan bu proje çok eleştirildi, tutmaz dendi. Bu projenin önemli noktalarından birisi kişiler kaza yaptığında kendi aralarında tutanak yapıp polis beklemeden anlaşmaları idi. Bakın, bu rakam daha yeni geldi. İlk kez size açıklıyorum; Nisan-Temmuz arasında anlaşmayla sonuçlanan kaza miktarı 139 bin 247. Önceden bu 139 bin kazaya polis gidip başında bekleyecekti.

 

TURKTIME: Siz bu rakamı bekliyor muydunuz?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Doğrusunu isterseniz bu kadarını biz de ummuyorduk.

 

 

GAZETECİLER İÇİN ÖZEL DİNLEME YOK…

 

 

TURKTIME: Fatih Altaylı Emniyet istihbaratının gazetecileri yoğun olarak dinlemeye aldığını ve artık haber kaynaklarının bile korkudan kuruduğunu yazmıştı. Emniyet’in yaptığı böyle özel bir çalışma var mı?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Yok, yok…

 

TURKTIME: Altaylı fena haber alan bir gazeteci de değildir…

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Şunu herkes bilmeli… Emniyet, kanunsuz hiçbir şey yapmaz.

 

TURKTIME: Biz gazeteciler rahat rahat konuşabiliriz o zaman…

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Gazeteciler için özel bir dinleme çalışması neden yapılsın ki?

 

TURKTIME: Haber kaynakları merak edilebilir mesela…

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Hayır, hayır…

 

 

SİMİTÇİ BİLE, “DİNLENİYORUM” DİYOR…

 

 

TURKTIME: Bu dinlenme paranoyası neden peki?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Sokaktaki simitçi bile dinleniyorum diyor. Neden dinlensin? Bakın… Dinleme konusundaki araştırma önergesini biz verdik. Yani bizim bağlı olduğumuz sayın Bakan verdi. İnsan kendinden emin olmasa gelin araştıralım der mi? Komisyonu kurun, izah edelim dedi sayın Bakan. Kanunda bir bozukluk varsa orası ayrı. Kanun çıkar, idare o kanunu uygular. Bizim yapabileceğimiz; elimizdeki kanunu en iyi şekilde uygulamak. Her şeyin bir usulü var.

 

TURKTIME: İnternetle aranız nasıl?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: İşim çok yoğun. Çok fazla girmeye fırsatım olmuyor.  

 

TURKTIME: 24 saatiniz nasıl geçiyor?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Sabah 7’de kalkıyorum. 9’da mutlaka dairedeyim. Akşam 9’da çıkıyorsam erken çıktım derim. Genellikle işimiz yoğun. Her taraftan haber geliyor. İllerdeki emniyet müdürleri bir sıkıntı olunca arıyor, onları yönlendiriyoruz.

 

 

GECE 3’TE ARANIRSAM TELEFONU AÇARKEN ELİM TİTRER…

 

 

TURKTIME: Emniyet Müdürleri sizi her zaman arayabilirler mi?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Evet… Önemli bir durum varsa gece 3’te bile arayabilirler. Zaten bir emniyet müdürü normal zamanlarda gece 3’te aramaz. O saatte arıyorsa çok kötü bir durum var demektir. Tabii o saatte bir telefon gelmişse elim titrer, acaba ne çıkacak diye.

 

TURKTIME: Sinema tiyatro ya da kitaplarla aranız nasıl?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Son iki senedir sinema ve tiyatroya pek gidemiyorum. Vali iken arada bir giderdim. 5-6 bin kitaplık bir kütüphanem vardır. Ayda 150-200 milyon liralık bir barajım vardır, o barajı kitap için ayırırım. Çıkan kitapların hepsini kitaplığıma katar ve fırsat buldukça okurum.

 

TURKTIME: Dizilerle aranız nasıl?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Pek izleyemiyorum.

 

TURKTIME: Kurtlar Vadisi’ni de izlemiyor musunuz?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Hayır… Pek fırsatım olmuyor.

 

TURKTIME: En beğendiğiniz müzik ve sanatçılar kimler?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Özellikle Türk Sanat Müziği’ni severim. Rahmetli Avni Anıl benim çok iyi dostumdu. Zekai Tunca yakın arkadaşımdır.

 

TURKTIME: Pipo tiryakisisiniz. Kapalı alanlarda uygulanan yasak sizi nasıl etkiledi?

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL: Bıraktım desem yalan olur ama mümkün olduğu kadar yasağa uymaya çalışıyorum. Önceleri çok fazla içmiyordum ama son zamanlarda artırmıştım. O da rahatsızlık vermeye başlamıştı. Yasağı bahane ederek azalttım. Şimdi canım çok pipo istediği zaman birkaç tane leblebi yiyorum. Çoğu zaman akşama kadar içmediğim oluyor.

 

ÖZEL/TURKTIME

YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ALPER AYGÜN 22 Ağustos 2009 Cumartesi 23:15

GERÇEK BİR VATAN SEVER.

Yorumu oyla      18      10  
hukuksuz adaletsiz yaşamak 2 Kasım 2008 Pazar 15:01

GAZETECELİRE ÖZEL DİNLEME YOKMUŞ,ONLAR DA GENELİN İÇİNDELER DESENİZE.

Yorumu oyla      18      10  
fidan 18 Ekim 2008 Cumartesi 15:01

ben lise 4 öğrencisiyim ve polis olmak istiyorum bana yardımcı olun

Yorumu oyla      18      10  
erzincanlı 25 Ağustos 2008 Pazartesi 

polis mesleğinde degil okulda almalıeğitimi insanları anlamalı önce istisna hariç piskopat,deli,suç işlemiş,suça meilli,madur,hasta,kaza yapmış,vs.ya sabır it ile yatan pire ile kalkar.Allah Polisimize sabır ve psikoloji insan yaşantıları,davranışları,sosyalhayatlar,inanç,fikirleri üzerine dersler verilmeli.

Yorumu oyla      18      10  
abdullah 30 Temmuz 2008 Çarşamba 

taban puanlar belli olsada rahat etsek çok çalışsakta istediğimiz puanı alamıyoruz polislik mesleğini seven bir kişi olarak polis olmak istiyorum

Yorumu oyla      18      10  
MESUT 17 Temmuz 2008 Perşembe 

SAYIN EMNİYET GENEL MÜDÜRÜMÜZ İNSALLAH POLİS ALIMLARINDA KPSS PUANI 55 BARAJ PUANINA DÜŞÜRÜLÜR BEN VE BİR ÇOK KİŞİDE OLDUĞU GİBİ SINAVLARIMIZ İYİ GEÇMEDİĞİNİ SÖLYEBİLİRİM BÖYLECE DAHA ÇOK KİŞİ BAŞVURULMASI SAGLANARAK POLİS ALIMLARINDA DAHADA SECİCİ DAVRANILIR... ŞUNUDA SÖYLEMEK İSTİYORUM ÖNÜNE GELEN POLİSLİK YAPSIN DEİL GERÇEKTEN BU MESLEĞİ SEVEN ONA VE TEŞKİLATA YARARLI OLABİLECEK KİŞİLER GİRSİNLER GRÜYORUZ Kİ BAZI ARKDAŞLAR YETERKİ BİR İŞİM OLSN DEYİP GRİYOLAR SNRASINDA KAÇMANIN YOLLARINI :)

Yorumu oyla      18      10  
aysun 16 Temmuz 2008 Çarşamba 

neden üniversite mezunu güvenlik egtimi almış bir sürü lise mezunu var lüten onlarada hak tanıyın çok istiyorum polis olmayı sans verin bizede yas sınırı 27 olsa lütfen görüşleri degerlendirin saygılarımla nigdeden hak verinnnnnnnnnnn ne olur yalvarırım o kutsal formayı giymek istiyorum iyi günler basarılar dilerim

Yorumu oyla      18      10  
M . SALİH ÖZBEY 14 Temmuz 2008 Pazartesi 

Genç Polis arkadaşlar, Genel Müdür iyi insan olabilir Ama, İPLER onun elinde değil? Kusura bakmayın, O eskilerde kaldı ! Genel Müdür,bastırdımı, POLİSLERİN Hakkını aldığı devirler ! Siz bırakın şimdi MAAŞLARIN, iyileştirilmesini,Asıl EMEKLİK için mücadele verin! şimdi aldığınız maaş'ın yarısını bile alamazsınız EMEKLİ olduğunuzda ! Var gücünüzü, adamınızı bu işler için uğraş vermesini sağlayın ! Gerisini boş verin!! Emekli olduğununuz RÜŞVET yememiş iseniz, görürsünüz ANYAYI / KONYAYI

Yorumu oyla      18      10  
izmirli 14 Temmuz 2008 Pazartesi 

saygılar genel müdürüm. tüm izmir size minnettar. hizmetleriniz unutulmayacak.

Yorumu oyla      18      10  
14 Temmuz 2008 Pazartesi 

Tban puanını da söyleseydiniz keşke. yüksek tutmayın ne olur. iş yok memlekette

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Babacan: Adı Konulmamış Arabulucu Konumundayız
İran'ın nükleer çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Babacan, ...
Ekşi'nin Eşi The Times'e Konuştu:
Oktay Ekşi, "Laikler, dindarlardan nefret eder mi" diye sormuş ve etmediklerini ...
İddianamedeki ŞOK Detay!
Ergenkon Terör Örgütü'nün, 2000 yılında Türkiye'de birçok mezar evi deşifre ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Euroleague
Sağlık
DEAŞ
ölüm haberi
Beycan ÜÇKARDEŞ
yakmak
kardemir karabükspor
Necmettin Erbakan