E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ekrem Dumanlı: Savunma görüntülerinin devlet büyüklerine izlettirildiğini ve öfkelendiklerini duydum!

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 14 Aralık operasyonunun siyasi bir operasyon olduğunu söyledi.

26.12.2014 - 08:53
Ekrem Dumanlı:

Dosyanın içinin boş olduğunu ifade eden Dumanlı, "6 saat savunma verdik, 80 saat gözaltında tutulduk. 'Tutuklayın' diyen adam bile hakimin cübbesini giyse tutuklayamaz. Çünkü hiçbir şey yok." dedi. Ekrem Dumanlı, savunma görüntülerinin Youtube'a düşmeden önce Ankara'da devlet büyüklerine izlettirildiğini, bazılarının buna öfkelendiğini duyduklarını aktardı.

Ekrem Dumanlı, Bugün TV'de 'Özgür İfade' programında Nazlı Ilıcak, Hayko Bağdat ve Prof.Dr. Mustafa Erdoğan'ın konuğu oldu. Dumanlı, “Düne kadar 'Ekrem Dumanlı'nın tutuklanması gazetecilik ile ilgili bir şey değildir' diyenler, bugün başka bir plak dönmeye başladılar; 'Bunu kim sızdırdı?' Bunu biz sızdırmadık. Ama ben Ankara’dan daha Youtube düşmeden önce bazı nüshalarının Ankara’da devlet büyüklerine, siyasilere izlettirildiğini ve öfkelendiklerini duydum. Bunun normalde bizim elimizde tamamı var. Avukat beyler savunma yapmak istemiyorlar haklı olarak. Baktım hakikaten iş kötüye gidiyor ve avukatlarıma dedim ki 'bir saniye.' Aynı soruyu savcı beye de söyledim. 'Sayın savcım benimle ilgili savunma nedir?' Acayip bir hikaye var. Televizyon dizisi, o da absürt. Televizyon dizisinde bilmem ne geçiyor da, o da bilmem daha sonra tahakkuk ediyor da, Fethullah Gülen Hocaefendi talimat veriyor... Hakim bey’den aldığım cevap; iki yazı iki makale bir de Herkul.org’tan alınmış, birebir alınmış. Bu sitede dünyanın her yerinde yayınlanır. 'Bütün hepsi bu mudur?' dedim. Hakim Bey’de ‘evet budur’ dedi." diye konuştu.

Görüntüleri yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Dumanlı, “Aslında bütün görüntünün tamamı avukatlarımızda var. O internette görünen sadece savunmanın giriş kısmı. Ben daha sonra yaklaşık 15-20 dakikalık bir savunma daha yaptım. Ben bilinmesini de isterim. Aslında tamamını da yayınlamak isterim. Yani gazeteci olarak bütün dünya kamuoyuna derim ki; işte mahkemede bana sorulan sorular bunlardır. Benim de verdiğim ifadeler bunlardır. Bütün dünya bilsin isterim. Gayet şeffaf, açık olsun isterim. Ama hani hukuki mevzuatta bir sıkıntı olur diye biz bunları bekletiyoruz.” açıklamasını yaptı.

‘TUTUKLAYIN DİYENLER BİLE HAKİMİN CÜBBESİNİ GİYSE TUTUKLAYAMAZ’

Söz konusu görüntüleri yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Dumanlı, “Görüntülerin bir kısım devlet erkanına seyreltildiğini öğrendim. Bazılarının da buna öfkelendiğini öğrendim. Kanaatim şu; benim ben dosyamı biliyorum, her şey ortada. 6 saat savunma verdik, 80 saat gözaltında tutulduk.'Tutuklayın' diyen adam bile hakimin cübbesini giyse tutuklayamaz. Çünkü hiçbir şey yok. Bu kanun adamlarını, bu savcılar bir gün mutlaka tarih huzurunda eldeki bilgi ve belgelere dayalı olarak mutlaka bir değerlendirmeden geçecek.” dedi. Dumanlı şöyle devam etti: “İnsan, kariyerini bu kadar tehlikeye atar mı? Bizim gözaltına alınmamızı ifade eden suçlayıcı madde ile emniyette verdiğimiz madde ve mahkemeye çıktığımız maddeler bile değişti. Sonra bir terör örgütüne üye olmak gibi bir şey çıktı. Diyoruz ki 'hangi terör örgütü?' Şimdi orada ben Ergenekon’u da hatırlatmak isterim.” 

"Hatırlarsanız savcılar ilk dava açtıklarında ‘Ergenekon Terör Örgütü’ tabirini kullanmışlardı. Ergenekon sanıkları ve avukatları, ‘bunu kullanamazsınız’ dediler." diyen Ekrem Dumanlı, "Çünkü daha terör örgütünü ispat eden bir karar yok. O zaman gazetecilere de uyarılarda bulunuldu. İddia edilen Ergenekon terör örgütü. Şimdi ben anlayamıyorum, mahkeme zabıtlarında terör örgütü nerede, silahları nerede diyoruz. Bir de silahlı terör örgütü deniliyor. Çok incitici, çok üzücü. Devletin egemenliği gitti başka bir ifade geldi. Avukatlarımız ona da itiraz etti." ifadelerini kullandı.

‘SENARYOLARA BU ŞEKİLDE YAKLAŞILMAZ’

Gazeteciliğe kültür sanat muhabiri olarak başladığını belirten Dumanlı, “Hakikaten senaryolara böyle yaklaşılmaz. O senaryoda öyle geçti bu senaryoda böyle geçti. O zaman TV dizileri de böyle olmaz. Dünyada Türkiye’de de olmaz. Hakim Bey’e de söyledim sanata bu şekilde böyle yaklaşılmaz.” şeklinde konuştu.

ÜLKE İŞGAL EDİLSE BUNDAN FAZLASI YAPILMAZDI

“16 yaşımda 12 Eylül darbesine şahit oldum, gözaltına alındım. 13-14 gün askeri kışlada kaldım. Ülkü Ocakları davası vardı. Ben de MHP, MSP arasında biraz da Risale-i Nur talebeleri arasında ilgim vardı." ifadelerini kullanan Dumanlı şöyle devam etti: "Vatan elden gidiyor psikolojimiz vardı. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bir asker müdahale ederdi, bir polis müdahale ederdi. Askerin kışlada babası yaşındaki insanlara eziyetini gördüm. Bu ülke işgal edilse herhâlde bundan daha fazlası yapılmazdı. Benim Hasbi diye bir arkadaşım vardı; elektrik verdiler. Niye veriyorsun? Zaten gelmiş kışlada, kıpırdayacak hali yok. 16 yaşında üç defa hücre cezası aldım. Herkes çok çekti. Nur talebeleri, muhafazakârlar çok çekti. Vatandaşın üstünde despotik baskı olması, ben bunu yaşadım. Babama söyleyince babam olur mu öyle dedi."

‘GEZİ PARKI OLAYLARININ İLK 2-3 GÜN MASUM OLDUĞUNU YAZDIK’

Gezi Parkı olaylarına da değinen Ekrem Dumanlı, "Gazete yönetiyorsunuz, bir günde yüzlerce olay oluyor. 'Şunu şöyle yapsaydım' dediğiniz oluyor. Roboski mesela. ATV'de Tayyip Erdoğan'a sordum. 'Özür dileyecek misiniz?' dedim. 'Dersim'den özür diliyorsunuz da bundan niye özür dilemiyorsunuz' dedim? 'Uludere'yi Ekrem Dumanlı'dan başka savunacak adam kalmadı mı' dediler. AK Partiyi desteklerim, reformistken AB yolunda ilerlerken destekledim. Herkes destekledi. Ergenekon davası, AB ilerleme raporunda 'bir fırsattır' diye geçiyordu. Sonra hayal kırıklıkları başladı. Gezi olaylarında ilk 2-3 gün çok masum olduğunu doğru olduğunu yazdık. Çok ağır eleştiriler aldık. Yöneticilerle karşı karşıya geldik. İş tabi yakma yıkmaya gelince tabi ki biz ona destek vermedik. Normalde bunun demokratik barışçıl olduğunu söyledik. Dönemin yöneticileri neden böyle yapıyorsunuz dediklerinde. Bizim söylediklerimizle Abdullah Gül, Bülent Arınç arasındaki ne fark var. Makul taleple başladı. Yangına benzin döküyor gibi çocukları kovalamak yanlış oldu." şeklinde konuştu.
cihan

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahmi Turan: Gazetelerin Deklarasyonuna İmza Atmam!
Duayen gazeteci Rahmi Turan yeni çıkaracağı gazete ve yayın yönetmenlerinin ...
Türk Basının Efsane İsmi Rahmi Turan Çıkaracağı Yeni Gazeteyi Turktime'a Anlattı
Yakında yeni bir gazete çıkaracak olan Türk basının efsane ismi Turktime ...
Uğur Dündar Turktime’a Konuştu
Star TV’nin Doğuş’a satılmasıyla birlikte ekranlara veda eden usta gazeteci ...
 
FOX Haber'in Patronu Doğan Şentürk Turktime'a Konuştu
FOX haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk Turktime Yönetim Kurulu ...
Şerefli Türk Ordusu Arazime El Koydu Şimdi Orada Rakı İçiyorlar... Böyle Adalet Olur mu? AİHM'E GİTTİM!
Vatan yazarı Can Ataklı Turktime Genel Merkezi’nde Turktime Yönetim Kurulu ...
Özbek BOMBALADI: Cevizoğlu’nun Aldığı Para Haramdır, Onun Yaptığını AKP Bile Yapmadı!
Ceviz Kabuğu fındık kabuğunu bile doldurmuyordu… Hulki Cevizoğlu ile ilgili ...
 
Bekir Coşkun: Türkiye'nin En Büyük Sorunu Baykal'dır! A. Necdet Sezer Hürriyet’ten Ayrılma Dedi!
Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Çölaşan’sız Hürriyet’ten göbeğini ...
Sakıncalı Gazeteci Çölaşan Turktime’a Konuştu: Habertük Gazetesi Yandaş Oldu!
Hürriyet’ten kovulduktan sonra üçüncü kitabını yazan Emin Çölaşan son ...
Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Arseven: 32. Gün Kumpastı! Hidayete Geç Erdim!
Geçtiğimiz hafta 32. Gün’de Cumhuriyet yazarları ile sert bir tartışma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TÜİK
hamza hamzaoğlu
İran
Eczacıbaşı
Chelsea
PETROL
Brezilya
Devlet Bahçeli
Maden Ocakları