E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakmayın 'One Minute'e! 

‘Hocam ne düşünüyorsan arkandayım. Bütün çocuklarım konuşuyor ben konuşamıyorum.’

26.06.2009 - 21:32
Bakmayın  One Minute e!

YÖK Başkanı Özcan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) düzenlenen ‘YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi İkinci Olağan Genel Kurulu'nda 132 üniversitenin öğrenci konseyi başkanlarına hitap etti. KSÜ Prof. Dr. Abdullah Nafi Baytorun Konferans Salonu'nda gerçekleşen genel kurulda YÖK'ün yaptığı çalışmalar hakkında öğrencilere bilgiler veren Özcan, yüksek öğretimdeki problemleri anlattı.

Eğitimde cumhuriyet tarihi boyunca başarısız olunan konuların başında yabancı dil eğitimi geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Özcan, bu konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü anısını şöyle aktardı:

“Bence Cumhuriyet tarihinde beceremediğimiz, gerçekten başarısız olduğumuz konulardan bir tanesi yabancı dil öğretimi. Derhal çözmemiz lazım. Ne pahasına olursa olsun çözmemiz lazım. Kaç paramız giderse gitsin hiç önemli değil. Şimdi ben bu hususu Başbakanımıza da bahsettim. Oda dedi ki, ‘Hocam ne düşünüyorsan arkandayım. Ben de bilmiyorum ve çok utanıyorum. Bütün çocuklarım konuşuyor ben konuşamıyorum’ dedi. Yani Başbakan'ın bile içini sızlatan bir konu yani, düşünebiliyor musunuz?”

YÖK olarak mesleki ve teknik eğitimin yeniden yapılandırılması için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Özcan, “Bizim yaptığımız işlerden en önemlisi mesleki ve teknik eğitimin yeniden yapılandırılması ile ilgilidir. Ben kendimi bildim bileli bu memlekette mesleki ve teknik eğitimin adam edilmesi meselesi konuşulur. Mesela ben hatırlıyorum, ben ortaokul, lise yıllarındayken bir öğrencinin mesleki okula gitmesi için torpil gerekirdi. Herkes elektrik- elektronik bölümüne, motor bölümüne şu veya bu bölüme gitmek için bayağı uğraşırdı. Şimdi o günlerden sbu günlere geldik. Prestiji son derece düşük, endüstrisinin ve ülke ekonomisinin ihtiyacını karşılamayan niteliksiz elemanlar yetiştiren, sayıları oldukça fazla, okullarla karşı karşıyayız. Eğer bunu tamir etmezsek bu ülkeyi hiçbir zaman kalkındıramazsınız” dedi.

ÜNİVERSİTE İLE ENDÜSTRİYİ EVLENDİREMEZSİNİZ

Türkiye'de üniversiteler ve endüstrinin barışık olması gerektiğini belirten Özcan, “Biz doktoramızı dışarıda yaparız. Amerika’nın güzel bir üniversitesinde. Gerçekten o kısmı iyidir. Parlak bir doktora ile Türkiye’ye geliriz. Kendimizi üniversiteye atarız. Artık o fildişi kulelerimizde çalışırız. Birkaç projede var oluruz. Ama hiçbir zaman 5 yıl endüstride çalışayım sonra üniversiteye geleyim, o tecrübemi de öğrencilere aktarayım diye düşünmeyiz. Onun için de hiçbir zaman bu memlekette endüstri ile üniversiteleri evlendiremezsiniz. Mümkün değil. Bunu yapacaksınız. Kesinlikle böyle bir şey olacak. Uzaktan konuşmayla, öyle nutuklar atmayla hamasi şeylerle bu iş olmuyor artık” diye konuştu.

YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
RUKEN 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:32

Yani, ağzı olan konuşuyorda beyni olan konuşamıyacakmı?Bunca sene yaşadığı tecrübelerin ışığında fikirlerini aktarmış.çünkü , biliyorsunuzki, tecrübe; zaman içinde yaşadığınız olayların, bileşkesidir. Ne var bunda saçma sapan eleştiriler yazacak. yüz yüze gelseniz bunları söyleyebilecekmisiniz.padişahında arkasından atarlar.

Yorumu oyla      18      10  
NECMETTİN DÖNMEZ 24 Haziran 2009 Çarşamba 23:43

ÇANGAYA SAKİNİ ÇİNE PKK LI GÖTÜRÜYOR EMEKLİ PAŞA MÜSVEDDESİ SEN HALA NE ANLATIYORSUN

Yorumu oyla      18      10  
ŞİLAN 24 Haziran 2009 Çarşamba 23:06

Bunca sene TSK ya hizmet vermiş ve üniformasını şerefle taşımış bir askerin ,gayet cesurca ve açık yüreklilikle fikirlerini beyan etmesi , bazılarını neden bu kadar rahatsız ediyor acaba.

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay(PAKSÜT,AKMAN İSTİFA) 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:27

Görmemişin Üzmezi olmuş tutmuş cılkını çıkarmış.Gözlemeci bu defa haddini aşmışsın.Bu ülkede bizim gazetelerden okuduğumuz çoook iğrenç olaylar var.Küçücük liseli kız çocuklarımızın düşürüldüğü tuzakları,internete düşen,tehditle sömürülen bedenleri gazetelerden okurken içimiz parçalanıyor.Sen bir zümreye ahlaksızlık isnat ederken terbiyesizlikte zirve yapıyor 15 yaşındaki çocuğa "çıtır" diyerek kendi hastalıklı ruhunu sergiliyorsun.Çocuk o çocuk ,çıtır değil.Üzmezden farkın ne bu bakış açısıyla?

Yorumu oyla      18      10  
Gözlemci 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:58

MENDERES-ÖZAL-ERDOĞAN çizgisini halk diye anılan %43 lük sürü kısmı hiç bırakmıyor.Soyulmak emeğinin çalınması, kütük yerine konmak, çobanların sürüsünden sayılmak, göbeğini kaşıyıp, bidon kafalı gibi davranmak onları hiç rahatsız etmiyor.Boyuna destekliyor,kerizleniyor. Aydın azınlık ise bunların yaptıklarını zararlarını ortadan kaldırmak için sürekli mücadele veriyor. Bir kere Özal Kürt olduğunu, Erdoğan Gürcü olduğunu söylüyor.Türk evladı kendinden kimse bulamıyor da bunları mı destekliyor? Avanta kovalıyor avanta

Yorumu oyla      18      10  
Gözlemci 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:52

Cümleyi terbiyesiz buluyorda var olan gerçekleri görmemek için gözlerini yumuyor bizim %43 lük sürünün canbazı. Olan biteni başka türlü anlatmanın olanağı olsaydı denerdim.imanım.

Yorumu oyla      18      10  
MERİC TRAKYA 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:12

Bir Çin atasözü şöyle der: "Kimseyi işaret parmağınla gösterme". Neden?!Niçin?!Niye?! Çünkü geriye kalan üç parmak da bu lafı söyleyeni gösterir!Bu anlamda, Kardaş "işaret parmağı" ile Büyükanıt'ı işaret edip "yargılanmalı" derken geriye kalan üç parmak artı bir parmak,sende yargılanmalısın diyorda ondan.

Yorumu oyla      18      10  
ahmet er 22 Haziran 2009 Pazartesi 12:12

büyükanıt'2007 de bile bile akp ye çalışmıştır.inişe geçen partiye tavan yaptırmıştır.dahada önemlisi azarlanmış ve ordunun itibar kaybetmesine neden olmuştur.ey büyükanı!ya bu muhtırayı yayınlamayacaktın veya sonuna kadar arkasında duracaktın.bir Türk evladı olarak size hakkımı helal etmiyorum.sizin yüzünüzden bugün akp başımızda ve ülkeyi getirdiği nokta ortada.eserinizle övünebilirsiniz.

Yorumu oyla      18      10  
TÜRKİYELİ - % 43 22 Haziran 2009 Pazartesi 11:32

halk; "Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!.." Halk da bu yüzden sürekli MENDERES-ÖZAL-ERDOĞAN çizgisini iktidara getiriyor ya zaten! Halk, halkımıza teşekkür borçluyuz, birer DEMOKRAT olarak, değil mi? "Siyasetle uğracak olan üniformasını çıkarmalıdır!"/K.Atatürk - Tabii Ata'ya teşekkürü unutmadan.. (O'nun yolundan giden halka yapılan teşekkürle beraber)

Yorumu oyla      18      10  
MORAL BOZUCU - % 43 22 Haziran 2009 Pazartesi 11:19

Gözlem(e)ci; "Paraya sıkıştı herhalde. Ne kadar çok demeç o kadar ikbal demek. Cemaat mensuplarının türbanı başında 15'lik çıtırlarıyla da alem yaptırdın mı, deymeyin gitsin keyfine.." Bu seviyesizce şahsi suçlamaları bırak da neresi, doğru değil ona yorum getir.. Tabi getirebilirsen!.. ŞU CÜMLE NE KADAR TERBİYESİZCE: "Türbanı başında 15'lik çıtırlarıyla da alem yaptırdın mı.."

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
 
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
 
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
IŞİD
PETROL
Christoph Daum
Çankaya
Mesut Bakkal
ütopya
yargıtay
Gürcistan