E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Demirtaş'tan CHP'ye sert sözler! Kafaları tüccar kafası ya, pazarlığa alışmışlar... Alçaklık yapıyorlar!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,AK Parti ile işbirliği yaptıkları yönündeki iddiaları değerlendirirken, "milletvekilliği armağan edeceğimizi düşünenler kusura bakmasın alçaklık yapıyorlar. Tek kelimeyle alçaklık yapıyorlar" dedi.

28.12.2014 - 08:53
Demirtaş tan CHP ye sert sözler!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,AK Parti ile işbirliği yaptıkları yönündeki iddiaları değerlendirirken, "Hiç kimseyle seçim öncesi ucuz pazarlığımız yok, olmadı, olmayacak. Hele hele AKP gibi bir partiyle. Yarın buradan çıkıp Roboski’ye gideceğiz. Roboski’nin hesabını vermemiş bir partiyle oturup milletvekilliği pazarlığı yapıp, onlara milletvekilliği armağan edeceğimizi düşünenler kusura bakmasın alçaklık yapıyorlar. Tek kelimeyle alçaklık yapıyorlar" dedi.
 
Tunceli’de partisinin 1’inci Olağan İl Kongresi’ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, salona girişte kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanırken, izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Demirtaş, salonda yaklaşık 3 bin kişi tarafından ayakta karşılandı. Salon içinde Kobani’deki çatışmalarda hayatını kaybeden birçok kişinin yanı sıra Abdullah Öcalan posterinin de olduğu görüldü.
 
"BARAJIN DUVARLARI ÇATLAMAYA BAŞLADI"
 
Demirtaş,"Hırsız, ’yüzde 50 oy alacağız’ diyor. Hırsızda bu özgüven var, sizde neden olmasın?" dedikten sonra, seçim barajı tartışmaları ile ilgili şöyle konuştu: 
 
"Cumhuriyet tarihi boyunca ezilenler mücadele etti, mücadelelerini yükseltti, büyüttü. 10 yılda bir askeri darbelerle bütün kazanımlarımıztuzla buz edildi. Fakat yılmadık, bıkmadık. İnatla, ısrarla bütün bu mücadele değerlerini demokratik iktidara taşıyacak zamanı bekledik. Şimdi bunun fırsatını yakaladık. Çıkışını yakalamak istiyoruz artık. 2015 seçimleri bu tarihi fırsatı bize sunan, büyük bir olanağı yaratan büyük bir gelişmedir. Emin olun arkadaşlarım yüzde 10; zihinlerdeki psikolojik barajdır. Biz barajı tarumar edeceğimize inanalım. Bakın barajın duvarları daha şimdiden titremeye başladı. Daha seçime 6 ay var, barajın duvarları çöktü. Yeter ki özgüvenimiz olsun, bir birimize inanalım, güvenelim. Üstelik de daha önce de söyledim; hırsız, ’yüzde 50 oy alacağız’ diyor. Hırsızda bu kadar güven varken sizde niye özgüven olmasın? Türkiye ve Kürdistan’ın bütün ezilen halkları; bu ülke hepimizin ortak vatanıysa, her karış toprağında bizim alın terimiz varsa, Çanakkale’de bu ülkeyi kuracak kurtuluş savaşını başlatanlar yan yana yatıyorsa, bu ülkeyi o halde bunlar yönetecekler. Hırsızlar, soyguncular, talancılar değil."
 
"AKP İLE GİZLİ BİR PLANIMIZ YOK"
 
Parti olarak seçime girmelerinin, bazı kesimler tarafından, "AKP ile gizli bir planları var" diye yorumlanmasına tepki gösteren Demirtaş, bütün bu mücadeleyi AKP’ye peşkeş çekecekleri iddialarını ortaya atanların asla bu geleneği tanımadığını ifade ederek şöyle dedi:
 
"Aklı başında olduğunu iddia eden bazı kalem ve kişiler bunu yazma cesaretini kendinde görüyorsa, kusura bakmasınlar onların demek ki gizli bir planları var. Bizim HDP olarak AKP’yle gizli bir planımız yok. Kapalı kapılar ardında, gizli hesap, pazarlıklara girmedik, girmeyeceğimizi de defalarca ispatladık. Nasıl bir mücadeleyi AKP’ye karşı yürüttüğümüzü defalarca ispatladık. Halen bu mücadeleyi sürdürüyor, yürütüyoruz. Ama buna rağmen halen bir kesim şunu yazıyor; HDP partiyle girip barajın altında kalacak, milletvekillerini böylece AKP’ye peşkeş çekmiş olacak. Biz bütün bu mücadele geleneklerinin, emeklerin, değerlerin ortak bileşkesi olarak bu mücadeleyi yürütüyoruz. Geleneğimizde ucuz pazarlık yoktur. Geleceğimizde ucuz pazarlık, değerlerini satmak olsaydı, bu gün Mazlum Doğan yaşıyor olurdu. Pazarlığa girmediği için, faşizmin suratına tükürdüğü için bu gün Mazlum Doğan’ın fotoğrafı oradadır. Eğer ki biz ucuz pazarlıklarla satan bir hareket olsaydık Sakine Cansız bu gün yaşıyor olurdu. Türkiye devrim geleneğini, devrimci geleneğinin pazarlıkçı ruhu olsaydı, İbo (İbrahim Kaypakkaya) işkence tezgahında pazarlık yapsaydı şimdi yaşıyor olacaktı. Deniz ve arkadaşları idam sehpasına yürürken pazarlıkçı olsalardı o gün asmayacaklardı onları, yaşıyor olacaklardı." 
 
CHP’YE AK PARTİ ELEŞTİRİSİ
 
CHP’lilerin, AK Parti ile ittifak yapacağı söylentilerini sert dille eleştiren Demirtaş, CHP’li bir grubun kendileri için "Baraj altında kalıp 40-50 milletvekilini AKP’ye’ verecekler" iddiasında bulunduğunu söyledi. HDP Eş Genel Başkanı şöyle devam etti:
 
"Bu oyun, bu tezgah eğer bizim tarafımızdan planlanmışsa, bu CHP’li kardeşlerime bu oyunu bozmaları konusunda çağrı yapıyorum. HDP’ye oy verin, oyunu bozun. Siz de gelin CHP’li kardeşlerim siz de gelin HDP’ye oy verin, barajı rahat aşalım bozalım oyunu. Formül ortada. Bu senaryoyu tutturamayanlar da başka bir şey yazıyorlar. Diyorlar ki; ’Bunlar barajı aşsa bile, barajı aştıktan sonra zaten AKP’yle pazarlık yapmış, anlaşmışlar birlikte anayasa yapıp başkanlık sistemini getirecekler.’ Barajı aşsanız bir dert, aşmasanız bir dert. Bunları inandırmak mümkün değil. Kafaları tüccar kafası ya, pazarlığa alışmışlar. Bütün hayatları pazarlık ya. Bir kez daha açık net tekrarlıyorum HDP ve partimizle birlikte yürüyen dostlarımız; dost, kardeş partilerimiz ve toplumsal kesimler dışında hiç kimseyle ittifak arayışımız, ittifak görüşmemiz yok, olmayacak. Hiç kimseyle seçim öncesi ucuz pazarlığımız yok, olmadı, olmayacak. Hele hele AKP gibi bir partiyle. Yarın buradan çıkıp Roboski’ye gideceğiz. Roboski’nin hesabını vermemiş bir partiyle oturup milletvekilliği pazarlığı yapıp, onlara milletvekilliği armağan edeceğimizi düşünenler kusura bakmasın alçaklık yapıyorlar. Tek kelimeyle alçaklık yapıyorlar. Böyle muhalefet olmaz. Bu iktidar, bu kadar güçlüyse bu muhalefetin basiretsizliği yüzündendir. Onların defalarca sunduğu fırsatlar yüzündendir. Defalarca onların verdiği paslar yüzünden AKP bu kadar gol atabilmiştir."
 
Güvenlik yasasını da sert dille eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin ’Paralel yapı’ çarşafı ile sokağın meşru isteklerini örtmeye çalıştığını savunarak, şunları ekledi:
 
"Israrla çarpıtıp, güvenlik yasalarıyla muhtemel toplumsal muhalefet ve gösterileri sınırlamak ve polise infaz yetkisi vermek için bakın güvenlik yasasını halen dayatıyorlar. Başbakan, ’Biz bunu çıkaracağız, pazarlık konusu bile değil’ diyor. İnfaz Yasası çıkararak yanlış yapıyorsunuz. Siz üniversite hocasısınız. Hadi öbürü anlamıyordu bu işlerden, tarih bilmiyordu. Öbürünün kafası sadece ticarete çalışıyordu. Siz profesörsünüz, kalın kalın kitaplar yazmışsınız bilmeniz lazım. Zulüm yasaları halk direnişini durduramaz. Meşru halk direnişlerini yasalarla durduramazsınız. Tarihte binlerce örneği var, okumadınız mı bunu profesör olarak? Sokağa şimdi kim çıksa artık üstünde, altında ’Paralel yapı’ arayıp, sokağın o meşru taleplerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Paralel çarşafı, paralel yorganıyla sokaktaki muhalefetin taleplerini görünmez hale getirmeye çalışıyorlar. Evet bu ülkede bir paralel var ve sizin can yoldaşlarınızdı onlar. 11 yıl beraber ’paralel paralel’, tıpış tıpış yürüdünüz. Onlar, bizimde değil, sizinle ilgilidir. Halkın içinde paralel yok. Hükümetin, devletin içinde ’paralel var."
gazetevatan

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
big ben
Adana Demirspor
Mehmet Şimşek
işte benim stilim
saldırı
pkk
Melo
Avustralya
Emine Ülker Tarhan