E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu ne demek istedi? Bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek

İzmir'deki AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde Manisa'ya geçen Başbakan Davutoğlu, "Devletin başına gelecek olan sorumluluk üstlenmeden önce bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek" dedi.

1.02.2015 - 07:39
Davutoğlu ne demek istedi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  İzmir'de partisinin 5. Olağan Kongresi'nden sonra Manisa'ya geçti. Burada halka seslenen Davutoğlu, "Bundan sonra devletin başına gelecek olan herkes önce Manisa’ya gelip devlet ahlakı alacak, devlet irfanı alacak. Ağır sorumluluk üstlenmeden önce bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek" dedi. 

İZMİR'E BAŞBAKANLIK OFİSİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 5. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı.

Davutoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

"İnşallah seçimden sonra İzmir'de bir Başbakanlık ofisi açıp, toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız. Bunu yapış sebebimiz şu; İzmirimiz bu yerel yönetimlerin etkisizliği altında çok zor günler yaşadı. 

İstiyoruz ki İzmirimizi bütün Akdeniz'in merkez şehri yapalım. İnşallah önümüzdeki dönemde İzmir'de bir Başbakanlık ofisi açacağız, ben en az ayda birkaç günümü İzmir'de geçireceğim. 

Bazı yurtiçi ve dışı görüşlerimizi İzmir'de yapacağız, ta ki dünyanın her yerinde İzmir bilinsin, sayılsın, İzmir adı Akdeniz'de, Ege'de, Balkanlar'da, Afrika, Asya ve Avrupa'da yükselen bir yeni şehrin, yeni Türkiye'nin yeni İzmir'i olsun.

2001'de Başbakanlık ofisinin önüne gelip yazarkasa fırlatan esnaf ile bu ay içinde beni binlercesiyle ağırlayıp, bir esnaf çocuğu olarak bağrına basan esnaflarımızın gururu arasında büyük bir fark yok mu? Artık bu ülkede bereket var, artık bu ülkede ekonominin gücü var. Bir daha hiçbir şekilde esnafımızı namerde muhtaç etmeyeceğiz, yazarkasalar hesap için dönecek, kırılmak için alınmayacak.

CHP'ye inatla soruyorum, gerçek cumhuriyetçi parti hangi parti Cumhuriyet'i yücelten parti hangi parti Gerçekten milleti buluşturan, miliyetperver, vatanperver parti hangi parti? Esnafına, çalışan kadına, vatandaşına, ev sahibi olmak isteyen vatandaşına sahip çıkan, gerçek sosyal devlet anlayışına sahip çıkan parti hangi parti?

Bizim milliyetçilik anlayışımız şu veya bu bölge adına, şu veya bu etnik grup adına başkalarına karşı yürütülen bir mücadele değildir. Ulusalcılık adına şu veya başka gruplarla iş birliği yapıp, milleti, vatanı bölme, ayrıştırma davası değildi. Gücü, şefkati, kudreti olmayan bir devletin siyasileri eğer milliyetçilik, vatanperverlik yapmaya kalkarlarsa bu sadece hamasi nutuk olur.

Madem cumhuriyetçiydiniz, milliyetçiydiniz niye karşısına çıkamadınız? Cesaret edemediler, çünkü onların cumhurdan anladığı sadece kendi mahalleleri, onun dışına çıkamazlar, ama biz cumhuru, milleti, devleti, Cumhuriyet'i yücelten AK Parti kadrolarıyız. Bizim siyaset felsefemizde ayrımcılık, dışlama yoktur. Bizim siyaset felsefemizde milli iradeye darbe vurmak isteyenlere karşı boyun eğmek yoktur. Başımız diktir, alnımız açıktır, yüreğimiz iman ile doludur." 

"BİR ŞEHZADEDEN BİR SULTANIN NASIL ÇIKARILDIĞINI ÖĞRENECEK"

İzmir'den sonra Manisa'ya geçen Davutoğlu, Manisa'da Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşmasına, Manisa’nın önde gelen ve manevi isimlerini selamlayarak başladı. 

Cumhuriyet döneminde yaşanan darbe dönemlerini de fetret dönemi olarak nitelendiren Davutoğlu, “12 yıldır bu ülkede her hangi bir siyasi kriz gördünüz mü? Varsa onu demokrasi dışı bir takım cunta ya da paralel çeteler çıkarmaya kalktı ama onların hepsinin karşısında siyasi istikrarı, düzeni koruyan, dimdik ayakta duran AK Parti vardı. Geçmişte olmayan buydu. Biz ne tehditlere boyun eğdik ne şantajlara boyun eğdik ne kumpaslara boyun eğdik ne de milli iradeden bir an dahi taviz verdik. İşte Manisa’dan, şehzadeler şehrinden haykırıyorum; bundan sonra devletin başına gelecek olan herkes önce Manisa’ya gelip devlet ahlakı alacak, devlet irfanı alacak. Ağır sorumluluk üstlenmeden önce bir şehzadeden bir sultanın nasıl çıkarıldığını öğrenecek“ şeklinde konuştu. 

Davutoğlu, daha sonra partilerine açılan kapatma davasıyla ülkede yeni bir fetret dönemi yaşatmak istendiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baktılar ki AK Parti hiçbir şekilde sarsılmıyor bari kapatalım. Parti kapatma davasında karşısında demokrasi mücadelesi verdik. Yetmedi, tam ülke tekrar siyasi istikrarıyla fetret döneminin bütün izlerini sildiği, demokrasi ve güçlü ekonomiyle ayağa kalkmışken, yani Mayıs 2013’te IMF’ye son borcunu ödemiş, ekonomideki fetreti bitirmişken, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanını kendi şirketlerimizle yapacak güce ulaşmışken, dünyada yükselen Türkiye’den bahsediyorken, faizler yüzde 5’e inmişken, Gezi provokatörlerini sahaya çıkardılar. İstediler ki fetret olsun. Biz kimseye, hiç kimseye pabucu bırakmayız. Hele demokrasiyi, milli kaderini kimseye terk etmeyiz. O da başarılı olamayınca, bu sefer 17-25 Aralık kumpasıyla, arkasından da MİT operasyonuyla, onursuzca, haysiyetsizce kurulan paralel tuzakları harekete geçirdiler. Onların karşısında da dimdik durduk. 30 Mart’ta, 10 Ağustos’ta bir kez daha millet dedi ki, ‘Ben bu ülkede fetret görmek istemiyorum, demokrasi dışı sistem görmek istemiyorum'dedi ve en güçlü desteği 30 Mart’ta AK Parit’ye, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımıza verdi." 
aa

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 1 Şubat 2015 Pazar 12:22

yobazlar padisahlik döneminde trafige yakalanmislar! o trafikten cikacaklari yok! yani: beyinler örümcek baglamis!

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Acun Ilıcalı
NBA
Gurbangulı Berdimuhamedov
Mersin İdmanyurdu
Adana Demirspor
Demba ba
işte benim stilim
Yükseköğretime Geçiş Sınavı