E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu'ndan 'derin devlet' vurgusu! 

Başbakan Davutoğlu, "Eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDP'nin barajı aşması için çağrılarda bulunuyor" dedi.

27.05.2015 - 22:49
Davutoğlu ndan  derin devlet  vurgusu!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin'de, Karayolları Parkı alanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Vatandaşlara, "Türkiye’nin her yerinde, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birleştiren parti, hangi parti? Müslüman, Hristiyan, Süryani, Türk, Kürt, Arap demeden, bütün halkı kucaklayan parti hangi parti? Kadim medeniyeti temsil eden parti hangi parti" şeklinde sorular yönelten Davutoğlu, "AK Parti" yanıtını alması üzerine sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir de karşı tarafa bakalım. Bakın, bugün 27 Mayıs, Türkiye'de, 55 yıl önce darbeciler, cuntacılar, millete tek bir gömlek giydirmek isteyen tek parti zihniyeti darbe yaptı, şehit Başbakan Adnan Menderes’i iktidardan indirdi. O günden bugüne bu topraklarda her 10 yılda bir darbe geleneği gelişti. 1971’de 12 Mart muhtırası, 1980’de 12 Eylül, 1990’larda 28 Şubat. Sonra bugüne geldik, elhamdülillah,15 yıldır bu memlekette artık kimse darbeden bahsedemiyor. "

Vatandaşların sevgi gösterisi üzerine, Kürçe ve Arapça "başım, gözüm üzerine" anlamına gelen ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Mardin’in her köşesinde, biz kendimizi buluruz, medeniyetimizi buluruz, her köşesinde bu topraklara nakşedilmiş güzel mimariyi buluruz. Bakın ne güzel yazmışlar, ‘barış ve kardeşliğin hocası, barış şehrine hoşgeldiniz.’ Evet, biz barış ve kardeşliğin hocasıyız, hizmetkarıyız, yolcusuyuz. 7 bin yıldır, birçok kültüre, dile, örfe merkezlik etmiş Mardinliler, barış ve kardeşliğe var mısınız? ‘Bütün farklılıklarımızla birlikte biz Hazreti Adem’in çocukları, Hazreti Nuh’un çocukları, milleti İbrahim, Hazreti Muhammed’in ümmeti olarak herkesi kucaklayacağız’ demeye, var mısınız? Aramıza nifak sokmak isteyenlere, farklılık icat etmek isteyenlere, ‘sen Arapsın, Kürtsün, Türksün’ diye ayırmak isteyenlere, ‘biz bir milletin ayrılmaz uzuvlarıyız’ demeye, var mısınız?"

12 yıl önce Türkiye'de yaşanmayan özgürlük ortamının şu anda yaşandığını belirten Davutoğlu, ancak geçmişte derin devletin yaptığı faili meçhul türü uygulamaların, baskı ve zulümlerin bu sefer de HDP ve onun arkasındaki örgüt tarafından yapılamaya çalışıldığını aktardı. Davutoğlu, eskiden derin devleti savunan zihniyetin, şimdi HDP'nin barajı aşması için çağrılarda bulunduğunu aktardı.

AK Parti'nin halka duyduğu saygıdan dolayı bu özgürlükleri getirdiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat şimdi, daha dün, geçtiğimiz seçimlerde AK Parti'ye oy veren seçmen için, yani vatandaşlarımız için, yani sizler için 'Bidon kafalılar' diyen, 'Göbeğini kaşıyanlar' diyen ulusalcı eski zihniyetin adamlarından biri şimdi diyor ki 'HDP'ye oy verin.' Geçmişte bu bölgede en kısıtlayıcı yaklaşımlarda bulunan paralel çete mensupları, şimdi Diyarbakır Belediye Başkanıyla perde gerisinde konuşuyorlar. Bir bakıyorsunuz, CHP diyor ki 'HDP barajı aşsın.' CHP ile HDP arasında açık bir işbirliği var. Kürtleri 40'lı yıllarda İslamiyet'ten koparmak için tek parti zihniyetiyle zulüm yapan CHP, şimdi aynı zulmü Kürtlere yapmak isteyen HDP'ye destek veriyor."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Başbakan Davutoğlu "Aşırıcı bazı Ermeni güç lobilerinin de tesiriyle, onlarla konuşarak Demirtaş dedi ki, 'evet Ermenilere soykırım yapılmıştır, burada da Kürtler de yapmıştır, onlar adına özür diliyorum.' Sen kim adına özür diliyorsun? Ne Kürtler ne Araplar ne Türkler bu topraklarda soykırım işlemediler" diye konuştu.

12 yıl önce Türkiye'de yaşanmayan özgürlük ortamının şu anda yaşandığını belirten Davutoğlu, ancak geçmişte derin devletin yaptığı faili meçhul türü uygulamaların, baskı ve zulümlerin bu sefer de HDP ve onun arkasındaki örgüt tarafından yapılamaya çalışıldığını aktardı. Davutoğlu, eskiden derin devleti savunan zihniyetin, şimdi HDP'nin barajı aşması için çağrılarda bulunduğunu aktardı.

"Engellemek istedikleri birlik ve kardeşlik anlayışı"

Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"HDP böyle diyor, CHP de diyor ki İsrail'de bizim niye büyükelçimiz yok? Mardin'den Kudüs'e selam olsun. Mardin'den Kudüs'e Mescidi Aksa'ya selam olsun. Biz Mescidi Aksa'ya postallarıyla giren İsrail ile dost olur muyuz? Bakın CHP de HDP de İsrail ağzıyla konuşuyor. Çünkü perde gerisinde, yurt dışındaki ağa babaları, yurt dışında bu tuzağı kuranlar, onlara şunu söylüyor, 'Ne yaparsanız yapın, aranızda ihtilaf da olsa hepiniz birleşin, AK Parti'yi engelleyin.' Aslında engellemek istedikleri şey AK Parti değil, AK Parti'nin temsil ettiği birlik ve kardeşlik anlayışı. Siz 7 Haziran'da birlik ve kardeşlik ayağa kalkmaya hazır mısınız?

Çözüm sürecini başarıya götürmeye kararlı mısınız? Çözüm sürecini her şeyden önce AK Parti'nin milleti muhatap alarak başlattığı bir süreçtir. 7 Haziran seçimlerinin neticesi ne olursa olsan mutlaka çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız ama kimse bunun üzerinden bir baskı aracı kurmaya kalkmasın. Yani 7 Haziran'da barajı geçersek ne ala, geçmezsek Mardin'i aynen 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi, Mardin'i, Kızıltepe'yi, Bitlis'i, Batman'ı, Siirt'i, Hakkari'yi kana bularız. Diyarbakır'da olduğu gibi gençleri dördüncü kattan atarız diye birileri tehdit savurursa, bilsinler ki onun karşısında hem kamu düzeni olarak devlet he de halk dimdik duracaktır. Hiçbir şekilde tehditlere kulak asmayın."

"Üstünlük ırkta değildir"

Başbakan Davutoğlu, 6-7 Ekim olayları dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir şiddet politikası takip edildiğini hatırlatarak, "Üç gün içinde Kobani'den 197 bin Kürt kardeşimizi Anadolu'nun merhametli kucağına biz aldık. Aynı şekilde Irak'tan Suriye'den gelen Arap kardeşlerimize Anadolu'nun merhametli kucağını biz açtık, Türkmen kardeşlerimize biz açtık, baskı altındaki Yezidileri biz aldık, Müslüman, Hristiyan, Türk, Kürt, Arap, Acem ayrımı göstermeden bütün mazlumlara bağrımızı açtık. Çünkü bizim için üstünlük ırkta değildir, üstünlük ancak ve ancak takvadadır, ameldedir, eylemdedir" diye konuştu.

Kim olursa olsun mazlumun kimliğine bakmadıklarını ve yanında olduklarını vurgulayan Davutoğlu, kim olursa olsun zalimin de kimliğine bakmadıklarını ve karşısında olduklarını belirtti.

"Onlar Esed'in arkadaşları, dostları, zalimlerin dostlarından merhamet olmaz" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, "Mardin'den Suriye'ye sesleniyorum Arap'a, Kürt'e Türkmen'e, Sünni'ye, Müslüman'a, Hristiyan'a hepiniz bizim dostumuzsunuz, hepinizin acısı bizim acımızdır. Buradan Erbil'e, Kerkük'e sesleniyorum, bütün Irak'a sesleniyorum, Iraklı tek bir kardeşimizin yüreğine bir ateş düşerse o bize düşmüş demektir. Bütün Iraklılar bizim kardeşimizdir, bütün Suriyeli'ler bizim kardeşimizdir. Onlara yardım etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Pensilvanya'ya vuruyorsun bir bakıyorsun HDP'liler Pensilvanya ile perde arkasından konuşuyor. CHP ziyarete gidiyor, Bahçeli onları kabul ediyor. HDP'ye vuruyorsun Pensilvanya'dan ses geliyor, CHP'ye vuruyorsun HDP'den ses geliyor. HDP'ye bir şey söylüyorsun DHKP-C'den ses geliyor. Bunlar tek bir cephe olmuşlar" dedi.
AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
ygs
Beyaz Saray
fatih terim
Tayyip Erdoğan
Demba ba
emrah yılmaz
Murat Yıldırım
İlker İnanoğlu